Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 94 968
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 912
Здравейте момичета...да покажа и аз моите перипети с тази моделираща маса.Нали няма от къде да си купя в града направо готова и всеки път сама се мъча да си правя.... ooooh!.Не знам на видеоклипчетата изглежда толкова еластична мека ,а моята защо не става така не знам....къде бъркам... newsm78
Ето и моите две не толкова добри тортички Embarassed,но затова пък рожденниците казаха ,че са много вкусни... Peace
 
Моля Ви кажете ми от къде мога онлайн да си поръчам боички /качествени/ ,защото тук в нашият град и това няма... Embarassed
Прекрасни торти сте направили,Вие тук ме зарибихте и сега трябва да ми помагате... Wink Hug
Направо не знам ,защо не мога да направя такива хубави торти като вашите..,но няма да се отказвам... Peace

Да ви питам и още нещо...специални инструменти ли имате за всички цветчета ,фигурки...?

# 466
  • Мнения: 156
6estia, останах без дъх като видях тортата ти .Отначало гледайки сънена не мога да зацепя ,че това е торта, но преглътнах ,че ми се допи студена бира с това мезе.


raya_рая, благородно и не толкова благородно ти завиждам за таланта .И тази торта е уникална.
betina33 , добре си се справила.
Албена , много вкусно изглежда това шоколадово изкушение
Ani_Boland , честит рожден ден!
merydit ,*angel08* , хубави са ви тортите като за пръв път. Ще се справяте все по-добре.
Ванче, благодаря за  "стъпка по стъпка" на панделката.   bouquet

Аз имам някоя нова торта ама не са много за показване.
И да попитам ,че явно нещо съм пропуснала за рецептата за кокосовия мус на Райчето

# 467
  • Мнения: 75
Здравейте!
Айде и от мен едно торте.....и замириса на мореееееее  Sunglasses

 

Ванче, за тези дето липсваха по уважителни причини на семинара, частни уроци даваш ли? Убедих се ,че трябва да си направя отливки на мидички и рапани Sad   
Като гледах клипчето на Патрияни толкоз лесно ми се струваше направата на тези рапани....пък то хич не било за мен, отказах се още в началото и продължих с мидите, те поне горе-долу се получиха  Embarassed

Връщам се да ви разглеждам красотите, че покрай варицелата на каката и стоенето в жегите у дома с двете, изобщо нямаше как да се доредя до компютъра  Twisted Evil

# 468
  • Мнения: 68
Jenik идеално са ти се получили рапаните и оцветяването е чудесно, а за цвета на тортата да не говорим! Какво синъо е това? Каква боичка?
Мередит знам колко трудно се работи с кофти тесто, не мога дакажа къде е грешката обаче  Rolling Eyes Въпреки това и двете торти са мн. хубави  Peace Опитай следващия път фондана на М. Фостър, но имай предвид че при мен се наложи да престои 2 дни в хладилника преди да става за ползване и пак доста се трошеше...
angel08 тортичката ти е мн. сладка. Браво! За тортата с русалката, точно преди 3 седмици се опитвах да правя същата. По пътя към истината стигнах до доста изводи, главния от които беше, че или трябва да я измажеш със сметана, отгоре с фарситура, за да си предпазиш фигурките или трябва цялата да я покриеш със захарно тесто. Определено за мен беше по-лесно и сигурно да я покрия с тесто, съветвам те да направиш същото. Ако си от Варна мога дати пратя миди и рапани които ми останаха  Laughing ЗА самата торта, отвори библиотеката и си избери нещо. Ако искаш да е толкова висока или по витата технология (на мен ми беше доста трудно и задължително трябва да имаш тортен ринг) или сложи 4 блата вместо 3. В библиотеката има много кремове, избери някой на маслена основа или такъв, който съдържа желатин  Peace Надявам се да съм помогнала, ако имаш някакви конкретно въпроси можеш и нба лични да ме питаш. Успех и чакаме тортичката   bouquet

# 469
  • София
  • Мнения: 2 130
Ау, Jenic, много красив цвят на покритието! А тези малки ситни "мъниста" от същия цвят?? - не ми казвай, че си ги правила ръчно!!

Рая, какъв червен цвят само! И никога няма да се ограничиш ти с едно цвете в букета - има си и орхидея!!! Какъв материал си ползвала за розите, че са така лъскави? Листата са прекрасни. Релефът на покритието - става ти марка и то, много добре ти се получават!

Страшно много неща сте направили и повече провокираха коментар, но...разсеяност ли е, остарявам ли, що ли...забравям:)))

Не се оправдавам, само ще спомена, че Загорката с тези колбаси!!!!
И, Дарилка, маковете!!! Обичам ги! Правих ги един път, мисля след още малко време да ги опитам пак:)

# 470
  • Мнения: 141
Здравейте, момичета! Виждам, че сте се забавлявали с моята торта. Отговарям на въпросите. Всичко (без етикетите  Mr. Green) е направено от шоколадовото тесто на Ванчето. От както го открих работя само с него. Преди това съм пробвала и с Варната, но това няма равно и на вкус, и на опън, и на напън. Ванче, благодаря ти, че споделяш опита си с нас!  Hug  Луканката също е от това тесто. Отгоре е покрита с... пудра захар. Някой беше питал как да изчисти нишестето от фигурките - не чистете, правете луканки!  Mr. Green За бутилката разточих тестото с дебелина около 3-4 мм и покрих оригиналната бутилка. Оформих по контурите. Съхна 2 дена и отгоре оцветих с гъбичка. При пренасянето на тортата обаче такъв конденз изби, че всичко се разтече, май ще се откажа да оцветявам отгоре, обаче как да получа наситен цвят?  newsm78 Искам само да благодаря на всички, които споделят опита си тук с нас. Всичко съм научила от тази тема. Колкото до копирането на тортите, аз нямам нищо против някой да прави моя торта. Първо ще ми е интересно да я видя в друго изпълнение, второ това за мен е комплимент - значи наистина се е харесала тортата. А пък ако съм забравила да благодаря на някого за откраднатата идея моля да бъда извинена, но понякога наистина забравям от кого какво съм видяла. Просто като тръгна да правя нещо, разглеждам много торти и правя нещо средно от това, което ми е харесало.  Peace
Пускам разрез на тортата, да не е спам.  Simple Smile

# 471
  • Мнения: 1 173
Дими тези рози всъщност ги правих зимата за св.Валентин ,но така и не остана време за торта тогава . Розите наистина се поличиха наситено червени - минах ги с червен дъст , след това с перлен и накрая над пара за около 15 сек .
Орхидейките ...те са от Икебаната  Wink , бяха последните останали , изпразних си кутията  Simple Smile
 За релефа - сега лятото предпочитам да слагам релеф на покритието ,защото дори и да се отпусне тортата не си личи . Самия релеф придава "оптическа измама" ... Grinning
jenik много са си хубави мидите и рапанчетата - лъха на "море"  Simple Smile
Pavi кокосовия мус е всъщност вариант на кокосовия крем на Наталина за торта Рафаело , но вместо масло , слагам сметана . Малко на око ,около 150мл
меридит е сега де ...с малко опит и ще видиш че ще започнат да се получават нещата . С какво тесто покрива че имаше проблеми ?
*angel08* точно тази торта е покрита с маслен крем , но не е маслен крем с "масло" , а шортънинг . Както казах на  Ани–боланд когато питаше за нейната , ще повторя , че в тази жега торта с маслен крем ще се разтопи . Най- добре си я покрий със захарно тесто , за сметана не мога да коментирам , не знам дали би издържала при 35 С .
 За мен най-лесното за правене покритие е от маршмелоуз бонбони - няма как да сгреши човек с него .
Патрияни ами ...ако имаш малко време и седнеш съм сигурна че не една ами 5 "китки" ще врътнеш . С темпото с което правиш торти , и с малко дете направо не знам как се справяш . Бутилката е страхотна ( какво има в нея)  

Бетина много детайли ,много работа ...радвам се че ти допада моя вариант на кокосовия крем
6estja тази Загорка "дзън"за първи път я виждам ( а съм заралика , брей  ooooh! ) , обаче мезетата са като истински . Луканката ....само етикета "карловска" и липсва - толкова е реалистична

# 472
  • Мнения: 3
Албенка благодаря за плетката-знам си аз кусурите- нито я измазах, нито крема бе подходящ за шприцоване, ама исках просто да се пробвам а и беше за в къщи
Ани боланд ако имаш време драсни рецептата за тоз карам. крем на Пепи
Меридит хайде и ти в кюпа-и в наше село няма боички , аз ползвам бои за яйца но взеха да се изчерпват и аз трябва да се замисля
Женик като нямаш отливки как ги сътвори тез морски дарове бе душко- направо са съвършенни, а и този нежен цвят на тортата-БРАВО  bouquet
Ванче липсва ми разтроения ти език

# 473
  • Мнения: 912
Направих си тесто от желатин,нишесте и пудра захар.Става бързо ,но сякаш не е като вашето което ползвате ,моето май изглежда по грубичко ,а вашето по мекичко.... Peace

# 474
  • Мнения: 3
Момичета забравих- моля за идея за торта с костенурките нинджа, бях виждала някъде но вече не помня. Никога не съм правила фигури, освен патета, охлюв и не знам дали ще се справя пък и най благодатното тесто което имам е от Маршмалоуз б-ни. Засега ми се върти идеята за 3D торта пън с костенурките, но не знам Sad Трябва скоро да реша,че през седмицата да правя фигури( ако изобщо успея)

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 21:27 от colova

# 475
  • Мнения: 3
Меридит и аз съм нова, но доколкото съм чела това е бързосъхнещо тесто и е подходящо за фигури

# 476
  • Мнения: 312
Ani_Boland raya_рая много ви благодаря  Hug Hug Hug


Ani_Boland не съм от Варна,но със удоволствие бих скокнала,да си събера мидички Whistling 
Определено искам да покрия тортата със захарно тесто,но незнам коя рецепта да приложа за него.Предната не ми се получи,тестото стана грубо и  съответно и декорациите.
Блатовете,кремовете и сиропът ще си останат същите,проблемът ми е само моделиращата маса Confused

# 477
  • Мнения: 38
Здравейте,момичета.Мерси за похвалите за предишната ми торта.Видях едни още по-хубави мидички,ама като истински са.Аз направих бакугана и съм толкова разочарована от себе си,че чак не ми се говори.Особено като се има предвид,че тортата е за утре,но тъй кати аз утре съм на работа им я дадох още сега и каква ще я свърши хладилника не ми се мисли.Нямам сили даже и да се поплача.За моя изненада обаче и детенцето и родителите много я харесаха и как иначе,като не са видели ваще чудеса.Мерси на всички,които ми помогнаха със снимки.Лека вечер.

# 478
  • Мнения: 616
Я да се "пусна" и в тази тема, да си покажа творенията  Mr. Green
Съвсем наскоро ме обзе някаква краста да правя торта сама; по принцип и сладкиши не пека дори; нямам никакъв опит, майка ми не е правила торти, та дори не съм и гледала.
Хванах Тортената Библиотека.
Ето първият ми опит, за моя рожден ден, преди 2 седмици
Покритието е марципан Варна, като за начинаещ.
Блатовете са готови, кремът е от др.йоткер - крем його малина. Малкият ми се разболя тогава и нямах време за нищо.

Вторият опит от тази седмица се оказа доста по-сполучлив - марципанът ми се получи много добре; кремът е Лимонов от Библиотеката; стори ми се доста сладък, поне за моя вкус, и следващия път ще опитам с по-малко захар в крема. Иначе, за щастие, нямам нищо изхвърлено и неуползотворено до сега!
Бях намислила по-различна декорация, но ме налегнаха разни бременни проблеми, та набързо "нахвърлях" някакви риби и водорасли. Доволна съм доста все пак. Надписа го направих с няколко капки вода и какао, с клечка за зъби, оказа се, че става доста лесно.

Надявам се към края на лятото да имам пак достатъчно спокойно време да пробвам разни неща, оказва се, че ми е приятно и като че ли ми се получават нещата, като за начинаещ  Mr. Green

# 479
  • Мнения: 2 000
Абе няма почивка в тази тема. Все някой направил някоя красота. Поздравявам ви всички.

И от мен 2:
Вчера трябваше да правя една торта за детенцето на приятелка и колежка. Но то се разболя и отпадна тортата. Но вече бях направила блата и кремовете, и реших да направя "Трите прасенца", че големия ми син от 2-3 години все разправя, че искал такава торта. Получи си я най-накрая  Laughing


А тази е за детенцето на друга приятелка. Реших и мъфинчета да направя по темата   Simple Smile


В албума ми има още няколко снимки.

Общи условия

Активация на акаунт