Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 700
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Maria Ilva ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Ani_Boland водата я правя с каквото ми падне  Mr. Green когато имам кристалина с нея, за последната торта нямах и ползвах една много гъста глюкоза, както си забелязала слагам отдолу парче фолио за по-добър ефект и така. А тортата с Канада е от айсинг, много се забавлявах докато я правих за една луда мадама чиято мечта е да отиде до Ниагарския водопад  Grinning

sunny-n, Албенка радвам се,че ви харесва тортата доста се потрудих за нея  Joy има си някои косурчета като например 3-я етаж стана малко по-висок от 2-ят и той изглежда като сплескан, но на снимката определено повече се набива на очи отколкото на живо, а за идеята просто седнахме с майката тя каза,че иска да е крива и отгоре с буре и животни и от там въображението ми заработи с пълна сила  Mr. Green по принцип трябваше да има и тревички,но беше страшно топло и масленият крем взе да се разтича........и се отказах.

ninon много нежна торта и аз си мислех да направя подобна за лелите от яслата, но сега вече съм сигурна такава ще е!
FRESA  много пролетна и пъстра кошница, накара ме да се усмихвам мнооого!

# 541
Maria Ilva ЧДР - много здраве и щастие !!! ... Започнаха рождените дни на "раците" в темата , доколкото помня не сме малко  Grinning
Фреса аз тази масичка за нищо не я заменям - няма по-удобно нещо !!! Много хубава кошница ...извинявай че не ти писах на Скайп за цветята ( но те всъщност са рози ) ,но така ме е хванало главоболие , че едвам гледам  Tired
Пепи фигурките изглеждат идеални . Не го знам това филмче ,но наистина са много реалистични
ninon не изпадай в заблуждение че "на Рая" всички цветя и се получават . Там някъде преди 2 г когато започнах да правя торти , няма да ти казвам как съм се мъчила с розите . Аз и сега го казвам - за мен розите са едни от най-трудните за правене цветя ( е поне да изглеждат като истински ) . А твоите са в пъти по-добри от първите ми рози - да знаеш  Laughing . Тортата е много нежна и съм сигурна че майка ти е била очарована ( как ми се иска и аз да мога да направя на моята  ... Confused )
Албенка трудиш се ти неуморно - няма почивка за теб .  Hug
ай-ай много смела идея в тази жега , че и на 4 етажа  Shocked Какви са блатовете отдолу , доста добре се е задържала формата . Поздравления за идеята - определено ми харесва .

# 542
  • София
Maria Ilva, Честит Рожден Ден! Много здраве и обич!

ninon, тортата е много нежна. Цветът на покритието и на розите са ми любима комбинация (момичешка)Simple Smile Самите рози са ми твърде малки на тези снимки, но в такъв мащаб мога само да кажа, че общата им форма е много реалистична, в добавка към естествения цвят! Браво!

Пепи, пак чух "Мамо, може някой път и на мен да ми направиш такава торта?" Е, браво за труда, тези "изродски герои" не са никак лесни за моделиране. Чудесна торта!

# 543
  • Бургас
Честит рожден ден, Maria Ilva!
Рая, не съм гледала кой какъв е в темата, но да си кажа, че и аз съм "рак", само че юлски Wink

# 544
  • Бургас/Пз
Мария Илва, ЧРД и от мен, от всичко по много!

Виждам пак страхотни неща - На Пепи - Бен Тена ми се струва направо огромен. Албенка само ми предизвиква слюноотделяне!
Фреса - кошницата е страхотна, на Нинон розите също, еееххх, аз ако можех да направя такива.

Албенка, ако ти остане малко време, моля те пиши ми каква беше шоколадовата торта, която носеше на семинара, бялата я запомних, ама шоколадовата не съм  Blush

И една молба, ако някъде знаете да има показно как се правят - червилца, сенчици и т.н за торта за госпожица на 7г, моля за линк или поне да ме ориентирате какво да търся!

# 545
  • Ловеч
Мария Илва честит рожден ден!!! С пожелание за всичко най-хубаво и още много красиви и вкусни торти да направиш   bouquet /още помня вкуса на палачинковата/ и давай тортатааа за РД-то!
Ще обърна внимание само на последните страници, че то няма изброяване на толкова красоти и идеи!
Дарилка как ми замириса на мореее ....  е утре вечер отиваме!
Копривке де е тортата момиче  Heart Eyes ?
Патрияни страхотна си   bouquet умора нямаш, мерси за клипчето и едно огромно браво за сватбената "бедна на украса" торта!
Ай ай много ми хареса прелялото буре, наистина нестандартна идея и много успешна като изпълнение!
Албенче и за теб няма почивка и все красиви торти бълваш на конвейра  Wink
Пепиии наистина всичко по тортите ти е пипнато! Не ми е познато още това филмче, но сега черпя опит от най добрите!
FRESA много е хубава кошницата. Поогледах я, че и на мен скоро ми предстои такава, но ако ми се стори трудно ще сменя модела в последният момент  Laughing
Не мога да не спомена и красотите на Медунка, bicho malo, blueeye®, Катето, 6estja, jenik, raya_рая, antoan2006, Gushanka браво момичета   bouquet  bouquet  bouquet
nelka.nelka   newsm20 уникален талант си!!!!!! Тортата изглежда като непипана с човешка ръка, страхотна вълшебница си!
Ra4e_2009 поздравява всички, че й се срина компютъра и още не са отстранили повредата.

# 546
  • Пловдив
Милва, ЧРД и от мен. Бъди все така лъчезарна и позитивна  Hug

Честито и на всички, които съм пропуснала тези дни. Нещо ми е много уморено вече... след Бен-овската имах още 2 торти и за утре ме чака още една  ooooh!
Момичета, благодаря ви за милите думи   bouquet  bouquet  bouquet

ani_d, даааа голяма е тортата. Долната е 30х40см, горната е Ф24

ninon, много нежна е станала тортата. Харесва ми.

FRESA, много добре се е получила кошницата

.... за днес това отпуснатото ми време свърши.. малкия мрънка, че е гладен

# 547
Здравейте!
Аз чак днес мога да кажа, че лудницата около нас приключи и успях да поседна и да си почина. Чак днес качих и тортите и ще ви ги покажа, но първо искам да поздравя Мария Илва с ЧРД. Пожелавам ти да си все така свежа и усмихната, а вдъхновението никога да не те напуска

Торти няма да коментирам, не съм го правила в последните десетина страници и не бих искала да пропусна някой, вие си знаете, че сте страхотни!

Тортата за детската градина

Измъчих се с тези коли смотани. Но първо да се оплача от мм. Купих си съхнеща на Ирида. За първи път ползвам такова чудо. То не съхне бре хора. Отделно заради жегата така се разтегляше, че няма оформяне...Отврат. Правих ги 3 пъти и всеки път нещо не ме кефеше и ги зарязвах. Накрая Пепи ми пусна линк за направата на няколко приятелчета, МакКуина го гледах от Тандури и понеже ми писна да оцветявам и да хвърлям последните ги направих от бяла мм с идеята като изсъхнат да ги оцветя или облека. Оставих ги 2 дена, дойде заветния ден да ги кича по тортата и в момета в който ги хванах в ръка и гадовете омекнаха и нацепиха и разлигавиха и  #Cussing out #Cussing out #Cussing outНаправо откачих.
Директно ги засилих към кофата и от наличните оцветени теста скалъпих за половин час тези тримцата, сложих им по 1 шапка за купон и ги метнах на тортата. Гумите ми бяха предварително готови и бяха единственото изсъхнало нещо.
Чаршафа е с Пикко както и едната количка. Много е хубаво това тесто, еластично, поддава се на обработка и оформяне, но за съжаление за мен си остава доста скъпо защото не намирам да имам по-малък разход с него.

Децата я харесаха тортата, рязох колички на този предния капак, на онзи задния...Калоян се разпореждаше кой какво да получи  hahaha
Беше много хубаво.

линк към албума, където има и детайли
http://www.facebook.com/profile.php?id=1664382963#!/photo.php?pid=31705940&id=1664382963&fbid=1430494136737
Предварително се извинявам, но фотото с което снимам се скапа окончателно и затова са толкова мазни и гадни снимките

# 548
Ето я другата торта - официалната

С нея драми нямах при направата.
Главата е направена от 2 купи с подложка помежду им и сламки, посредата минава дълъг шиш, на него е нанизан и чука и Джери.
Сравнително бързо и лесно стана.
проблемите възникнаха като дойде ред на пренасянето. Аз докато я правех я бях поставила с подложката в една голяма кръгла чиния за да е по-устойчива защото бешемноого тежка и картонът се огъваше. Е да, но тази чиния в кутията не влизаше и се наложи да я остава само на подложка.  Наложи се да карам като луда за да стигнем навреме, това допълнително я довърши. Беше тръгнала някак настрани горната половина на главата и се беше залепила за стената на кутията. Не стига това ами като я вадехме за духането на свещите и Митко незнайно защо вместо да си подложи голямата лапа отдолу и да я прикрепя отстрани той я хвана от двете страни като табличка и тя се сгъна от тежеста и тортата се сплеска. като го видях и ми призля. Та свещичките сев духаха на сплескан Том след което побързах да я нарежа яко за да не я гледам такава сплескана.

Ами това е общо взето по моите торти Simple Smile

не може без екшън

ето линк за да я видите отвскъде ако искате
http://www.facebook.com/profile.php?id=1664382963#!/photo.php?pid=31705941&id=1664382963&fbid=1430496856805

Пропуснах да кажа за Джери. Времето ме притискаше и бях решила без него, но в последния момент завъртях там нещо, много набързо, той затова има толкова безумен вид Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 19:33 от доня КОПРИВА

# 549
Мария Илва,много здраве,късмет и щастливи мигове с любимите хора  bouquet
ще ви покажа днешните торти,а утре на спокойствие ще разгледам и коментирам(нещо пак ме мъ4ат тия бъбреци Mr. Green)
ето едни правилно казано от Дими изроди,голямо пипкане с тях.Можеше още някой гормит да направя,но им казах от днес за утре толкова(да се нау4ат да поръ4ват навреме)  Whistling

# 550
Genoveff, Албена, Ninon, Fresa, ai-ai, Raya_рая, Dimitrina 73, Sunny-n, Ani_d, Rumi 73, Пепи, доня Коприва,Patriyani - много Ви благодаря за  хубавите пожелания. Много сте мили и много ме трогнахте, не пиша често т.к. имам много работа, но Ви следя когато мога и Ви чувствам много близки.   bouquet   bouquet   bouquet
Изпуснала съм рождения ден на доня Коприва и на патерица и пожелавам много щастие.  Hug
И пак сте публикували невероятни торти, поздравления за всички майсторки  - и стари и нови, нека тортеното вдъхновение не Ви напуска никога.

# 551
Фреса,кошниците са едни от лубимит ми торти.Атвоята е много шик Hug
Копривке,браво на теб HugМного старание си положила.Но ако няма такива екстремни ситуации няма да е интересно Wink
Патрияни ,дзеверовете си ги изпипала,но морската ми допадна много  bouquetНякак класическа и елегантна HugБьрзо оздравяване ти пожелавам newsm10
Ани д ,ето и рецептата за шоколадовата торта.
за блатовете.
8 яйца,16с.л. захар и 12с.л. брашно плюс 2 л. какао.Пандишпан,деля на на три равни части и пека вьв форма ф24.
за крема.пакет крем Оле на Ьоткер шоколад,300мл. пр. мляко,100гр.разтопен кувертюр и накрая прибавям малко разбита сметана.
Сироп.1 и половина ч.ч. захар и 3ч.ч. вода.След като изтине кьм него прибавям 2 капачки ром.
за глазура
150гр. шоколад на копчета с малко олио
Между блатовете рься карамелизиран фьстьк.

# 552
  • София
Копривке, пистата вита торта ли е? Много хубаво се е получило това, че завършва като охлювче:) За Том и Джери - това си е проект! Много хитра идея за шиша през чука и Джери.

Купете си за домашна употреба поне 1-2 размера ПДЧ, гледайте да влиза в хладилника, кутиите и каквото там съображение може да има и тегобите по пренасянето ще намалеят:)

Пат, тортата с гормитите е много раздвижена и "атмосферна" (Какво да се прави, всяко време със своята стилистика...

# 553
Fresa, наистина е много стилна кошницата. ПОздравления.

На мен ми предстоят 2 кошници другата седмица за учителките на Калоян, но вероятно ще са с плодове, а не с цветя, че вероятно няма да ми стигне времето за толкова много китки. Тях мисля да ги правя вити за да са тесни и високи.

Дими, не е вита тази с шестицата. Обикновен пандишпан напоен със ромов сироп и мляко и крем.

Имах проблеми с крема между другото. Понеже правих 3 торти на практика(за Том 2 и за 6-цата 1) и ги правих накуп забърках един общ крем. Муса на Танита, но с добавен бял шоколад. На тройната доза сложих 500 гр. шоколад. Проблемът ми дойде от това, че шоколада се пресече.Аз май не подходих правилно. Вместо да добавя разтопения шоколад към крема реших да го забъркам отделно с крем и после да го смеся с общото. И като започнах даму добавям крем и стана на парцали. И аз изпаднах в ужас. Сложих го на котлона на части и на много слаб огън и при много енергично бъркане се "събра" и оттам буф в общия. Така на 3-4 части го добавих пресечения шоколад към общия крем.След това бутнах 3 желатина на д-р Йоткер и го бетонирах. Не можех да рискувам да потече. В едната половина за главата на Том добавих и течен шоколад на око. Така имах половин глава с бял и половин глава с лешников шоколад

Дизайна на тортата е от нета. Това се оказа най-често правената торта с Том и Джери. Има я стъпка по стъпка в някаква книга на незнам коя си, забравих и името сладкарка, някъде го прочетох докато ровех за идея и явно оттам лавиинообразно е започнало правенето на Том, Джери и Чука! Simple Smile)))

# 554
Бре, много хубави торти!!! Останаха ми очите! Фигурките на бен10 са направо  Shocked като пластмасови истински! И цветната кошница... и Том и Джери... всичките!
Аз само да се отбележа, че си направих няколко фигурки за бебешка торта - една детска количка, която стана чудна, дори и дантелка на сенника успях да й лепна! (плоска е фигурката де, реших да не се мъча с обемна сега) и няколко цветя, от най-простичките, но ги докарах на форма... не показвам, щото искам да я завърша цялата торта в близките - надявам се - две до три седмици макс!

И да попитам - да залепя бишкоти по страните на тортата, може да стане с някакъв маслен крем предполагам?

Jenik, помня аз Wink

Общи условия

Активация на акаунт