Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 132
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Фреса,кошницата е много хубава
доня Коприва,много са хубави тортите,да ви е жив и здрав мал4угана
Пепи,страхотно си се справила,изпипано от всякъде
Шемет4е,кошницата е страхотна..объркала си ме с Ван4ето
Хрисив,4естита годишнина  bouquet
Катя,да е жива и здрава именни4ката(и мойта щерка имаще имен ден ,но след голямо умуване избра сладоледена торта).Много хубава торта,а 4ервеното е супер.....в котвата имаше Шиш4е и беше много стабилна
Ивалекс,голяма красота,поздравления
Мимито,доста си се потрудила,и на мен ми е любима с фитил4етата
Геновеф,на мен като 4е ли ми липсва борд newsm78
Албенка,невероятна детска торта,страхотни детайли...много труд,но резултата е невероятен  bouquet

# 586
здравейте! Редовно ви чета но нямам апарат за да ви покажа тортите които правя,след време надявам се и това да стане.Сега ,ако може да попитам-защо като напоя тортите те се смачкват сват някакси по ниски .Забелязала съм ,че на готовите торти  блатовете са много напоени,а стоят високи.

Ида споделя за норвежката торта на лабрекс -вече 3 пъти я правя -СТРАХОТНА!

# 587
  • Варна
Здравейте момичета, нямах време да чета, но влизам само за да почерпя виртуално за моето момченце - днес синът ми навърши 7 г.
Това беше тортичката за пред бабите Simple Smile

Идейката си краднах от интернет Blush

За купона утре все още не съм готова, пак ще довършвам по нощите  Tired

# 588
V_pet благодаря за отговораа....  Hug Hug
ще покажа готовата тортаааааааа

# 589
  • Сливен
здравейте,момичета.страхотни торти    bouquet ,няма да ви изброявам поименно,но всички сте майсторки .и аз си признавам  Embarassed понякога,да не кажа  Embarassed  почти всички торти че си ги копвам за идейки(не че имам време да правя,но не мога да ги подмина просто ей така) .решила съм да правя Карамеленият крем на Пепи.консервата ми още се вари.та да ви попитам след като го направите оставяте ли го да престои в хладилника примерно за 2-3 часа  newsm78,или повече ,и след това мажите тортата или така както е го слагате?благодаря  bouquet

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 21:53 от stamimar

# 590
Привет от мен мили момичета!

Съжалявам задето зачезвам понякога ,но то една глава за какво по-напред....
Първо моят син имаше рожден ден на 22-ри и му направих торта за детската градинка.Има една играчка Спонджо Боб и това си пожела.Показвам ви снимка на рожденика с тортата.И тортата отделно(джобовете на гъбката се поизкривиха но впоследствие ги поцентрирах) Joy

Второ -каката се тресе от притеснения (кандидат гимназистки) както преди писах...и тези неща ме изнервиха до краен предел!Оценки,документи,класирания....та след ходене по мъките вече излезе първото класиране и най-после кошмара ще приключи с дилемата-Дали ще ме приемат,мамо?!
Приети сме-в ОМГ!!!
Много сме щастливи и сега мога и аз да си отдъхна....
Направих и торта бонбониера по случая....

След което още един дракон чака ред и едно меченце с топка.

Показвам ви ги и поздравявам всички общо защото нямам много време-но в неделя ще пиша повече надълго и широко...
И още три тортички ще покажа евентоално...

До писанеееее...

# 591
Antoan както винаги висока производителност и прецизност! Да ти е живо и здраво детенце и да ти носи много радост!- явно е много доволен от тортата-Спондж. А мен ме привлече бонбониерата- харесвам съчетанието торта- бонбони--- мммм вкуснооо
Момичета показвам ви моите нинджи все още на детайли, в неделя- цялата торта. Благодаря на Rumia, че ме насочи към торти с костенурки нинджа  bouquet

# 592
  • Чехия
Привет мами, благодаря ви, и се радвам че ви е харесала, тортата... днес я резнахме това ми е по малко любимата част.  Wink

Антоан страхотен дракон, уникален просто. Честито на каката за приема и на порасналото ти момченце.

Сolova как само си ги нагъцкала тез костенурчета...  Laughing много се развеселих от вида им сега, порцирани.  Mr. Green Mr. Green

verra32, аз не всички  торти напоявам, някой в които крема го позволява дори избягвам процедурата, но пък обичам тортата да преседи за да омекне сама и да се слее някак, като вкус и консистенция.

mari_eta , забравихме се с теб.  bouquet Hug

Албена, чудесна е, а и бебчето е там ... супер.

Mimito, много сладък зайко е станал и бебето също, то също е цяла торта нали?

patriyani , не знам за кой е торта ти, но ако беше за нас, първото на което щях да се впусна са джапанките. Heart Eyes Mr. Green

Genoveff, много нежен цвят се е поличил, чак някак бебешко.

доня КОПРИВА, видях в албумчето ти една торта пиано, и понеже пианата са ми слабост, ми останаха очите в нея. Много и се мераклисах... реша ли се да я направя ще ми помогнеш ли с малко инфо. Hug
 Също едно въпросче, защо очичките и ушичките на Том са толкова лъскави,  а другото не.... с цел ли е това? И молба ако имаш време покажи тази любимата ти торта, не с лоши чувства няма да се натрапвам, нито да я копирам.

Катя (Сливен), двата етажа отделно с захарното тесто, на горния подпъхнах диплите при пренасяното навътре. А всъщност твоето цвете може и да е анемона http://floresyjardin.es/wp-content/uploads/2008/05/anemona.jpg, но каквото и да е то е много оригинално.

По повод на формичките исках да ви питам, какво е желателно да има човек. Аз ползвам какви ли не детски формички, от играчките на момиченцето ми, за текстурата на листа пък отпечатвам директно с живо листо, и все пак ако се реша нещо да си купя, препоръчайте ми комплекти.

Бягам момичета че стана ракиено време, а ме чака нощното кърмене до заранка.
Успех.

# 593
stamimar не знам дали си  прочела в библиотеката направата на този крем, но варената консерва 1) трябва да е добре охладена и 2) не се използва самостоятелно! Тя се  прибавя към разбито на пухкав крем масло на стайна температура и към тях се добавя пудинг-карамел също добре охладен ...

# 594
  • Vaudreuil Canada
Шемет4е,кошницата е страхотна..объркала си ме с Ван4ето

Аааа не съм - тази мода с ягодите ти я въведе като дребосъчката ти отмъкна едни китки да си украсява пясъчните торти .... помня помня .... само формата е различна и наистина е по-близо до кошниците на Ванчето. Много ти се кефих тогава на съобразителността а и кошницата беше много красива. И това басейнче също много ми харесва.

Антоан пак си си поработила - много са красиви всичките - браво на теб.

Мариета - чудни китки.
Мишелин много идейно и добре изпълнено.
Геновеф много нежни цветове.
Албенче разкошна сценка си заформила.

# 595
  • Сливен
Аз имах предвид дали след като го приготвите крема го оставяте да престои и чак след това го слагате  Rolling Eyes .но така или иначе го направих и съединих с блатовете.майка ми която се връща към 1 ч.си е хапнала,та по късно ще ви покажа каквото остана  Crazy.на мен малко рядък сякаш ми се получи .но иначе вкусът на крема много ми хареса

# 596
Мимка - Ти се затри и изведнъж се завръщаш с гръм и трясък. Много торти, много нещо. Бяло-жълтата много ми хареса. Пчеличката е супер сладка и много добре си я направила.
Албена - цяла сцена си разиграла. Особенно ми допадна идеята със прозореца. Много ефектно.
Мариета - тортата ти много нежна. Орхидейките ми харесват.
Genoveff - искаш коментар??? Имаш го. Харесва ми тортата. Изглежда добре изпъната. Цветът е много нежен.
patriyani - Ехаааа, доста забавно изглежда в `жакузитУ. Пак много подробности и фигури си направила.
mishelin - Честит празник на детенце. Хубава торта. Това е блузка ако не се лъжа???? А дзвера рисунка ли е, или апликация???
antoan2006 - Честита радост за щерката. Знам какво е да тресе покрай изпити на детенце. Но пък после удовлетворението е огромно. Честито и на малки сладур. Той Спънджо май е по-голям от рожденника? Много е готин. Хареса ми и кутията. Прилича ми на китайска кутия за бижута. С червена коприна и много маниста отстрани.
colova - разфасовките изглеждат обещаващо добре. Давай да ги видим сглобени.
Аз пък правих един задник. Не казвам ДУПЕ, защото трябваше да е ЗАДНИК. Другарче от компанията днес остарява и утре ще ни събира. Скоро се завърна от командировка от Съюза, затова и татуировката е тематична. Човека е на принципа, че един ЗАДНИК за да е примамлив, трябва като го плеснеш и да се люлее поне 5 минути.
И ОЩЕ
Този път тотално смених стратегията по направата и пак допуснах грешки.
Наплесках маслото доста дебело, защото не исках целулит. Покритието нарочно направих много меко и разточих по-дебело от обикновенно. Може би около 3мм. Направих си го пак от ШТ, но на 500 гр. готово тесто, добавих около 60-70 грама ММ на ПикКо зада стане по-жилаво все пак. Не чаках маслото да стяга. Както беше меко, метнах мекия чаршаф. Тонеже беше наистина много мек, той моментално си прилепна сам където трябва. Стана перфектно, никакъв целулит. Мекото масло обра луфтовете, точно както си мислех. И  тук допуснах първата грешка. Вместо да подгъна и да изрязвам без да пипам нищо, аз реших да загладя още малко с длани. Тотална грешка. ШТ започва да стяга веднага след допира с маслото и колкото и леко да загладих, направих целулит. Отказах се да поправям, за да не го доокепазя съвсем.
Втората грешка която отчитам при вече завършена торта е че трябваше да направя още по-плавна извивката от дупето към кръста. Нея я маскирах с бельото. Третата грешка беше, че не заоблих достатъчно тялото и то стана плоско. Това което най-много ме дразни винаги като видя торта на тяло. Останалото е видно. беше ми домъчняло за любимите гумени каренца, та си поиграх с кеф.
 #Cussing out Ето тука малко снимки СТЪПКА ПО СТЪПКА

# 597
  • София
Привет, момичета!
Аз отново се затрих, а вие през това време сте натворили невероятни красоти!
Пропуснала съм и сума рожденици, на които от сърце желая само най-прекрасни неща и много, много здраве!
От толкова много торти съм впечатлена, че просто не знам как да ги изброя всичките. Специални поздравления за Блюто, Дарилка, Женик, Нинон, Ивалекс, Пепи, Катя, Мимка, Дидоча, Патрияни... Имаше още, но просто не мога да ви изброя всички. Важното е, че ми напълнихте очите и душата. БРАВО!!!!
Ето и част от последните ми торти. Другите още не съм ги качила.

Първата беше за годинка и кръщене на момиченце - Ния. Майчето ми беше благодарила тук в нашата темичка за тортата, с което много ме изненада и трогна. За пеперудките благодаря от сърце на Ани Д, която ми ги изряза на семинара и на Пепи, че ми услужи с кътерчета. Самата торта стана малко понатруфенка, но трябваше да съчетая пет различни торти в една и нямаше как. Тортата с мечето беше за друго момиченце и аз лично страшно си я харесвам. Към нея направих и тези къпкейкчета.

Исках мечето да е максимално копие на истинското плюшено. Най-много се кефя на етикета - стана като истински. Кошничките са три, защото момиченцето има още две сестрички - страшни сладурки!

Тази пък беше за ЧРД на майката на най-редовната ми клиентка. Отдавна си мечтаех да направя жълта торта с лилави цветя и ето, че мечтата ми се сбъдна. Отгоре има една фигурка на момиченце, която не се вижда на тази снимка, но я има на другите в албума, та тя не е от захарно тесто, а си е керамична, но ми хареса как се вързва цветово.

# 598
  • Vaudreuil Canada
Ванче чудни прашки - мнооого са добри!!
Буболинке всичките торти са много сладурски но къпкейковете са уникални.

# 599
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви за милите думи Hug! Тортата / а и жестът/ бяха оценени подобаващо и от получателите Wink.

Антоан, Ванче, прекрасни торти  bouquet!

Буболинка, невероятна майсторка си - толкова са нежни  Heart Eyes...

Общи условия

Активация на акаунт