Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 128
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас/Пз
Ето ме и мен, днес най-после имам повечко време, че да прочета всичко на спокойствие. Не знам от кога не съм писала за тортите, но има 3-4 дни, все се случва, че само въпроси задавам!  Embarassed

Така, от кошницата на Шемет направо ми потекоха слюнките, ако може да споделиш как си направила завършването на плетката от горната страна, страхотно се е получило.
Хриси, честита ви годишнина, много години да се обичате и да сте щастливи!
Пави, тортичките добре изглеждат, но са много малки снимчиците и почти нищо не се вижда! Confused
Катя, страхотна е тортата за мама, и къпкейкчетата добре са се получили. Обаче цветето отгоре не мога да го оприлича какво е, мак или нещо друго?  newsm78
Ивалекс, моного нестантартна торта, с какво покритие работиш? Цветът на розите е много нежен!
Дидочиа, китито е много сладурско, да ти е жива и здрава порасналата дъщеричка!
Копривкеее, страхотен Том, веднага е копиран да си знаеш от сега!  Mr. Green
Мимито, голяма производителност, браво на тебе, Бъни и станал супер, а пчеличката ми е фаворит!
Албенка, червената шапчица е направо като сценка от куклен театър, дъщеря ми даже съжалява, че вече е пораснала не можела да си поръча такава торта Mr. Green Благодаря за съветите за белия кувертюр.  Hug
Мариета, много красиво шоколадово изкушение, за орхидеята думи нямам - прекрасна е!
Genoveff, поправителния изпит си го взела с отличен, браво на теб , че не се отказа, страхотна е тортата! Цветът е невероятно нежен!
Патрияни, чак му завидях на тоя младеж - за джакузито и питието, не за мадамите!  Joy Joy hahaha
Мишелин , честит рожденник и на теб!
Антоан, какво пак направи бе жена, коя от коя по голяма торта и тези ЗД-та, умора нямаш. Колко хладилника имаш вкъщи? Да ти е живо и здраво порасналото момченце, каката винаги да постига мечтите и целите си! Какво е ОМГ?  newsm78 Спонджи е страхотен, май и аз ще го правя края на лятото, та може и да те потормозя  Mr. Green
Ванчееее, страхотен задник, мъжът ми направо завидя на този , за когото е предназначен! Благодаря за споделеното по направата, твоите препоръки и мнения винаги са полезни, а за стъпка по стъпка думи нямам - много е ценно. Благодаря и за съветите за кувертюра. Hug
Буболинка, вече си мислех , че си се отказала от пеперудите, но като гледам влезнали са в употреба. Оцветила си ги перфектно, страхотни са станали! Тортичката на Ния, наистина е малко претруфена /и то май само долния етаж/, но пък супер сладурска и нежна! Мечо се е получил като истинския, а за лилаво -жълтата симфония думи не ми останаха. Гледам публикациите ти по-назад в темите, когато си описвала и какви са тортите вътре и какво си използвала като кремове и съчетания на вкусове, а напоследък не го правиш. Моля те, продължавай да даваш тази информация, много е полезна  Praynig Hug Твоите съчетания на кремове, сос за напояване и допълнителни екстри като плодове или ядки винаги са били мнго интересни!

Ами май това е от мен за сега, имам една тортичка от днес, но още не съм качила снимките, така че след малко ще я пусна и нея!

# 601
Ивалекс, радвам се, че ти е харесало пианото
Разбира се, че ще споделя с теб опита си по правенето му. Нали за това сме тук Simple Smile
Когато решиш питай каквото те интересува.

Другата, много любимата ми торта, тя е една сватбена. Ще я кача някъде и ще я покажа щото ми н компа. Не помня къде съм я гледала и откъде съм я отмъкнала  Mr. Green

На Том са му толкова лъскави ушите заради конденза. Те са и леко спльокани. Просто се свлякоха  ooooh!. Непосредствено преди снимката го минах целия с влажна четчица поне да изравня лъскавината навсякъде. Просто само на очите се вижда, но целият беше такъв мазен, мазен.

Мимито, ударничка си ти. Фен съм на пчеличката.
Антоан, честито на патерици. Чудесни торти както винаги.
Бубе, за теб коментар нямам, незнам какво да ти кажа. Твоите са винаги перфектни. Дори претруфеното е със стил и финес при теб. Peace

Ванче, много добро изпълнение, аз толкова гладко никога не мога да го направя...
За тортата, не съм фен на подобни торти "торта - дупе", "торта - цици", малко са ми пошли, дано не ми се налага да правя подобна затова и не бих могла да я коментирам.

# 602
  • Бургас/Пз
Свалих най-после снимките.
Тортата е пълна импровизация, тъй като приятелката ми се обади вчера и каза, че иска нещо малко за вкъщи, понеже имат годишнина с мъжа й. Не искаше да има захарно покритие и някаква украса. Аз обаче не можах да се стърпя и реших да се пробвам с няколко розички. Естествено това се оказа много трудно нещо за моите способности. Пиккото направо се топеше от топлината на ръцете ми. Направо не знам какво ще правя, ако ми се наложи наистина да правя цветя в това топло време. Тортата е с витите блатове на Димитрана и комбинация от - варено кондензирано мляко, крем оле, заквасена сметана  и  течна неподсладена сметана, без да съм добавяла никаква захар. Отгоре е поръсена с настърган бял шоколад. Благодаря за идеята, която ми даде Медунка. Както се вижда пробвах се и аз да пригодя английските букви за български, и мисля , че горе долу се получи.
Ванче, ти буквата "Д" с какво я правиш, че моята малко нескопосана стана

Албенче, исках да споделя какъв е моя опит с белия кувертюр и оцветяването. Направих едни сърчица от бял кувертюр оцветен в червено, но не се вързаха с цвета на розите и затова не съм ги сложила. Значи с червената боя от Кадемлия  се пресече белия кувертюр, но с тази която имам от английския сайт Кейк фор ю, нямах никакъв проблем. Стана много добър цвят с много малко количество.

# 603
Здравейте отново съм тук!

Ще погледам (имам малко време) и ще кажа няколко думи ако ми позволите....

Благодаря на всички за позравленията към дечицата ми.
За уточнение ще кажа,че ОМГ означава Образцова Математическа Гимназия.
Така..а сега ще покоментирам вас-

Хрисив-Рисунката с пиленцето много ми хареса.Благодаря ти задето ми разясни за кръгчето върху което рисуваш.Беше ми полезно.
Красимира-Кошницата с цветя е много свежичка.Хареса ми как се подават листенца от плетката -много креативно!
Ели.С-Ягодовата торта -шарлота с бишкоти е много лятно зареждаща настроение.
Кук Енд Бейкс-Не съм те срещала преди тук при нас ,но от сърце ти благодаря за комплиментите за динозавъра.Наистина е много мило!Бялата торта с червените божури е прекрасна!Какво е бялото покритие?!Тортата с фара и лодката е прелестна.
Петя-Таг-Беше ми интересно да прочета за мислите ти по тортата с бялото покритие и жълтите цветчета в букет!Тортата се е получила прекрасно-няма забележки.Напиши за синьо-розовата панделка -как направи изрезките на самите ленти.Много са красиви!
Албенка-Принцесата ти се е получила много нежна.А Пепеляшка много ми хареса.И в лицето си е добре.Аз такова лице не мога да докарам!
Шестя-Торбата с парите така е много смела и парите които си направила са много идейни.Аз се придържам от едно правило в моите тортички-Всичко в тях да е за ядене.И в твоята торта-торба, това е така което е прекрасно за моят вкус!Това със саламите и Загорката точно обратното.Всичко е сполучливо особено луканката...но етикета от хартия не ми допада.Но това си е мое мнение.
Стефина-Тортата с пчеличката Мая се е получила добре.Пчеличките са плоски ,но ти си обяснила защо.Дано да ти се получават друг път без да се ядосваш толкова!
Рая-Тортата с червените китчици е прелестна.Мноооого добра е да знаиш!!!
А и ще ни липсваш на Пловдивската среща -ела де, не се скрънзи за 1600 долара на човек!!! Joy Mr. Green
Михаела-Разкажи за направата на мидичките на тортата на дъщеря ти.Много са хубави.Да ти е жива и здрава !!!Тортата с Бакуганите е сполучлива.Браво!
Ани Боланд-Розово-бялата торта с панделката е много красива.Аз не съм правила такава панделка.Не знам как се задържа така права...Напиши ти как си я направила?!Поздравявам те за рожденият ти ден!Само щастливи моменти от сега нататък!  Peace
Ванчето-Синьо-бялата торта е мой тип.Шарената не толкова.Но синьото е много красив цвят-каква боя е и номер?!Пражките са готини.Аз нямам такова килимче.Лесно ли се работи с него или е по-добре да взема точилка с цветя newsm78
Дестини-Спонджо е чудесен.И аз съм на тази тема от няколко дни. Crazy
Пепи-Линка за Макуин и приятели и аз си го копнах!Благодаря от сърце.Тортата с Бен Тен е страхотна.
Съни-Н-Медовика изглежда вкусен!
Патрияни-Безкрайно много прекрасни торти.Твоята производителност бие моята със сигурност.Прегръщам те! Hug
Геновеф-Панделката няма прашинки.Чудесна си е.Браво!
Нинче-Кошницата ти е добра.Но ти си написала своите критики.Важно е човек да се самоанализира! Heart EyesРибата не е смешна.Напротив-страшна е!В добрия смисъл.
Дидник-Много пъстра детска торта се е получила.И колата и влака са по детски шаренки.Харесва ми.
Румянка-Всички торти са със собствен стил.Не те познавам.Ще следя развитието ти да знаеш! Heart Eyes
Меридит-Щом рождениците са доволни-това е най-важното!Дерзай!
Женик-Страхотни миди,рапани и охлюви.Стискам ти ръка!
Офиоли-Добре дошла при нас.дано да ти хареса тук!
Катя сливен-Тортата с Бен тен ми е фаворит...Прасенцата също.Много изчистена работа.Без гънки и въобще професионално изпипани.Къпкейксчетата са много сладки.  chef
Блуай-Таблата е невероятна ,а тортата с толкова малки цветчета е толкова нежна.Супер!
Бичо Мало-Рисуването върху тортата е нещо което аз няма да опитвам.Възхищавам се на всеки който го практикува!
Медунка-Тек Дек-тортата е просто един път!Копирах си я да знаеш.Ще зарадвам и аз някое дете с такава скоро!
Фреса-Плодовата торта е вкусна сигурно?!Как задържа плодовете по страничният ръб!?Цветята ти също са добри.
Ай Ай-Ставаш все по-смела.Смели идеи и добре осъществени.Харесаха ми.
Ивалекс-Диплите са добре но не се вижда много добре тортата отстрани.!?
Мишелин-Рисунката е много сполучлива.Художник си ти май?!
Шеметче- Hug Hug Hug
Не на последно място-Бубе-Прелестни са всичките ти торти.Цунки!

Моите три торти обещани вчера ще ги пусна по-късно!

# 604
  • Чехия
Moмичета сега видях че едно конкурсче на Уйлтън в Чехия и мисля да пробвам, наградите са доста интересни... стискайте палци.

Антоан... права си.. ето две нови снимки... http://ivalex.multiply.com/photos/photo/203/12,  http://ivalex.multiply.com/photos/album/203#photo=13 Хм...мъжо вика е сега каките те сдъФкаха вече... щом искат ще снимки.  Crazy

# 605
  • Варна
Ето ме отново с втората торта за рожденника - тази беше за купона с децата Simple Smile Имаше малък гаф - на черният дракон му се чупна края на опашката и се наложи да я подпра отдолу, а на зеленият му паднаха крилцата и в последният момент ги бучнах с клечки за зъби (лишито е че като натиснах почнаха да се трошат крилцата и ги оставих да стърчат)

извинявам се за големите снимки, но още не съм усвоила намалянето им - обещавам да се поправя  Embarassed

Ванче - позна, тортата с гормита е тениска  Mr. Green Отгоре го рисувах гормита, защото не бях сигурна дали ще се справя с апликирането, май по-лесно ми е да рисувам  Wink
Буболинка, тортите ти са невероятно  - в тази с мечето направо ми останаха очите Hug
Антоан - много ми хареса тортата бонбониера, мисля да си напарвя такава за моя РД следващият месец, може ли да ти потормозя със съвети на ЛС  Rolling Eyes

# 606
Мариета,страхотни орхидеи си направила HugМного е забавно да се правят нали.
Геновев,е те това е панделка  Hug Hug HugМного майсторски си я направила  chef
Патрияни, newsm78 много се чудя кога и как правиш толкова много фигурки. HugТи се справяш отлично с размерите на фигурките спрямо тортата,а при мен това е голям проблем.
Тортата е страхотна Hug
Антоан,определено триизмерните торти са твоят жанр.Немога да им се нарадвам ,коя от коя по хубава HugА синчето е повече от доволно.Да ти е жив и здрав  bouquet
Ванче ,прашките са страхотни,но този сърп и чук са мноо готини Wink
Буболинка,твоите торти ги гледам с огромен интерес.Толкова красиви композиции  chef  chef  chefКартичката е повече от впечатляваща.  bouquetВъзхищавам се на таланта ти  newsm20.Дълбок поклон.
Ани д,благодаря за споделеният опит ,за сега не са ми искали клиентите тшоколадови торти в други цветове освен бял и кафяв ,но ако някога ми се наложи ще се възползвам от твоят опит.А тортата ти много ми хареса  bouquet.
Радваме вашето мнение за тортата с Червената шапчица.Точно така я искаше и клиентката.Като дойде да си я вземе ,чак си потърка очите и каза :това истина ли е,наистина си представят нещо ,но това е страхотно"За мен това е най готиният момент ,след толкова упорит труд.Предполагам и при вас е така.
А сега да представя и другите торти от снощи и днес.

Дарилка ти си ми вдъхновението за тези китки. Peace

Ванче ,а тази е подобие на твоя торта,самоче твоята е облечена в кафяво шоколадово тесто. Peace

За сега това от мен ,утре отново ще има торти.Сега отивам малко да отдъхна.
Мишелин,тези дзверове си ги докарала  chefАранжиравката ,също е много интересна.Това синьото река ли е?

# 607
Албенчееее, да си ям ушите най - добре, добре че хората говорят, коментират...как съм я пропуснала тази Червена шапчица?!? Голяма съм заспа. ooooh!
Червена шапчица е на особена почит в нашия дом. За Калояновият рд първоначалният замисъл беше приказна торта с разчупен пейзаж и всичките приказни герои събрани на полянката с подаръци начело с уважаемата Шапка! Бая си блъсках главата кое и как, даже и чертеж имах, но накрая изклинчих и за по-лесно направих Том и Джери  Embarassed . Хвана ме шубето от толкова фигурки.
Ти си се справила блестящо с тази Червена особа. Даже и баба има. Яко!
Последните ти торти също са ниво. Както винаги. Хубави и много на брой. Това си ти Simple Smile

Мишелин, тези юнаци от някое филмче ли са? Аз не съм в час май. Симпатични са. Това е някаква река предполагам? Интересна торта. Различна. Това ми харесва. Сигурна съм, че и децата са я харесали много.  Simple Smile

# 608
  • Plovdiv->Toronto
Страхотни торти пак, само последните няколко видях, не съм като Антоан, съвестно прегледала цялата тема  Embarassed Laughing...
ПАТРИЯНИ, водата в джакузито е страхотно невероятна и истинска, как я направи  Party Flutter newsm78 ...
Ванче, Антоан, Албенка, Буболинкатааа, ах Буболинката - страхотни красоти!
Мариета, Геновев, Мишелин, Ани-д - браво момичета  Grinning!
Шеметка, страхотна апетитна кошница   chef!
Мимито, голяма производителност  Crazy !
Катя_Сливен, Фреска, дидоция, на кой бяха орхидейките   Embarassed - много нежни цветя и стилни торти  Hug !

Торта нямам, но си стегнах багажа почти Mr. Green, пристигам след седмица, ура  Peace ...

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 02:15 от eli_c

# 609
ivalex не бой се каките не са страшни, тяхната критика не е злонамерена а градивна. Пожелавам ти успех в конкурса- давай СМЕЛО напред! Peace
mishelin съчувствам ти за проблемите и въпреки това тортата е станала оригинална. Мен днес ме чака сглобяване на костенурки нинджи и кой знае какви проблеми ще ми се стоварят и на мен.
В тази връзка ВЪПРОС към всички:
С какво да залепя ръцете и краката към тялото( нямам кристалина)- с теч. шоколадли, с глюкоза или желатин? Тварите ще бъдат седнали и с краката ще ми е по- лесно. В телата съм забила шишчета- дали ще държат като ги забия в тортата- тя е сиропирана, пък телата са тежички?
До следобяд имам време-ще ви бъда много благодарна за съветите!!!
Албенче-ти не спиш ли бе душо-за колко време връткаш една тортичка? И към теб имам въпросче- забелязвам, че в доста от тортите спестяваш захарния чаршаф за покритие( сигурно клиентите така искат). И въпреки това ги украсяваш със зах. фигури и стават чудесни- даже и Червената шапчица, за която шапка ти свалям  bouquet май е покрита с нещо друго. Моля те издай си технологията на нас новите, че и аз не съм голям привърженик на зах. чаршафи.

# 610
  • София
Соlova, аз лепя всичко с капка вода, но за тези тежки елементи, незная. А Албенка изолира фигурките с малко шоколад, така че да не се допира зах.тесто до сметаната  / това тя го е споделяла/.
Албенка, снощи мислех за теб, кога ще се покажеш и с какво количество Wink Маковете от какво си ги правила?
mishelin Това филмче е  Как да си  дресираш дракон, много са сполучливи тварите, ние имаме черния дракон. Не се притеснвай за начупването.
Ванче, това дупе на бразилско прилича hahaha hahaha hahaha Много секси Mr. Green
Невероятно много торти су публикуват и е трудно да се изброят всички, но всяко влизане тук при красотите, ме зарежда с положително настроение.

# 611
Цолова,клиентите не харесват покритите с фондан торти и за това ,заглаждам тортите с фарсистура кристалина.За да не се сплеска тортата от тежеста на фигурките си правя ендо парче разтопен шоколад.По точно да ти кажа как става .Разтапям шоколад и го разстилам върху пекарска хартия ,много на тънко.Оставям да изстине и така си изрязвам определена форма,ако фигурката е на шишче ,си пробивам предварително дупчица и тогава слагам фигурката за да не се счупи парченцето шоколад.Така процедирам аз .Червената шапчица и вълкът точно така съм ги закрепила.С по дълги шишове са забодени Дано да съм обяснила както трябва Wink
Дестин ,маковете са от Тестото на Нелка + малко шоколадово тесто на Ванчето .Всички фигурки така ги правя съхнат много бързо.

# 612
  • София
colova, аз разбърквам малко от ММ с повечко водка, да стане на каша и с нея лепя.

# 613
  • Варна
Уау, Албенка тортите са супер (както винаги де) Не смея даже да ви коментирам тортите - толкова невероятно красиви са и на светлинни години от моите творения  Rolling Eyes
Благодаря за комплиментите за дракончетата ми. Филмчето е "Как да си дресираш дракон", а това синьото трябваше да е нещо като водопад. Обаче досглобявах 5 мин. преди да тръгнем за мястото за празнуване и не ми остана време да дооформя - трябваше да има камъчета, цветя и дървета - така изглежда някак недовършена  Rolling Eyes

# 614
Вчера направих втората си торта.
Почерпете се за мое здраве че днес пораствам Grinning
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1648/699788982108936964312776 … 9UROAbakX9sgb.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2134/137860079842622704212776 … 8FFrtj5xGNWeW.JPG

Общи условия

Активация на акаунт