Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 099
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
 Хайде и аз да покажа нещо:))Тортата е за погачата на мъничето ми, вътре е Династия, вече съм наясно как да правя кремовете така,че да не се разтекат... освен всичко друго, оказа се,че е нужно и търпение кремовете да изстинат хубаво...ама нали все бързах преди... И съм много доволна от ММ на Пи Ко, незнам така ли беше,ама пиша с една ръка и кърмя и не мога да го проверя..преди време я поделихме тук и аз получих 1 кило, с удоволствие бих участвала и в друга подялба Mr. Green

Още снимки тук
http://kikiniki.snimka.bg/cooking/gotvarski-eksperimenti.187775.19401645

Интересно ми е какво правите фигурките, които с толкова любов правим, когато не се изконсумират. newsm78 още пазя едно куче и една овца... и сега си имам мида с момченце newsm78

Страхотни торти по последните страници видях  bouquet  bouquet  bouquet

# 646
Поздравления на Ина и Буболинка за победата в конкурса!!! Hug

Благодаря на всички за пожеланията към моята дъщеря!!! bowuu Ето и тортата, като дизайна е  изцяло по нейно желание.

# 647
  • София
КикиНики - пиша специално заради теб!
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!!! Да ви е жив и здрав! А какво хубаво име сте му избрали! Бъдете много щастливи заедно.

Жени - това с нишестето и аз страшно го мразя, но не съм открила начин да го премахвам. Понякога успявам да го изчеткам с помощта на по-твърда четка - примерно от тия плоските, но в повечето случаи това не помага. Единствено ако го минеш с влажна четка може да се позаличи, но тогава пък става лъскаво и трябва да го изчакаш да изсъхне отново.
Стаси - много нежна торта! Как направи тоя бледорозов цвят? Аз имам едно бледо на Уилтън, но ми става по-скоро телесен цвят, а не розово и страшно ме дразни.

# 648
jenik освен да ги минеш над пара за около 10 секунди

Честито на Клеър и тук   bouquet ...аз бях вестоносеца в Американската тема  Mr. Green .

стаси много хубава торта подарък - да ти е жива и здрава рожденичката .

Страшно много торти сте показали , няма как да коментирам всички , но всяка една е хубава сама по себе си . Явно жегата не ви спира да творите  Grinning- само така !!!

# 649
Привет момичета   bouquet !!! Много ви благодаря за поздравите и най-специални благодарности за Рая, която ме извести за резултатите от конкурса, ако не беше тя нямаше и да разбера  Hug .
Поздравления за Буболинка, не мога да повярвам, че са ме класирали преди нея  Crazy , декораторката сигурно е била на няколко питиета като е взимала решението  hahaha .

Като се замисля над тази торта се потих точно, ама точно по това време миналата година  Laughing . За съжаление едва ли ще мога да зарадвам племенника за рождения му ден тази година, защото изглеждам и се чувствам точно като героя от тортата  hahaha и не съм много във форма, но може да се пробвам да му спретна нещо по-скромничко.

Не съм ви чела от много, много месеци  Embarassed , попрегледах набързо последните страници и видях много нови лица  Wink .

Почти изцяло съм зарязала тортоправенето, много ми липсва и съм позагубила форма определено  Cry . Наскоро имахме първа годишнина от сватбата и спретнах с 300 зора торта, но хич не ми хареса как се получи и накрая бая я претупах:

Какво става с предизвикателството, аз май няма да успея да се включа  Cry ?

Стаси честита рожденичка   bouquet !

# 650
Страхотни торти момичета.Поздравления!Пълни ми се душата с прекрасни емоции като гледам произведенията ви.
Да ви покажа и моето торте което привърших току що,за утрешния ни троен празник вкъщи.Знам че трябваше утре да я покажа но съм на работа до късно и няма да успея да се включа,затова ето тортичката спретната на етапи в малкото ми свободно време.не е това което исках и което си представях но и на работа и торта ,сложно  newsm78
Има много косури и единия е че пак прекалих с рисунките,а и ММ стигна само за отгоре .

# 651
  • Czech Republic
Здравейте "сладки" дами!   Hug

Нямам много време за писане( а и за четене понякога), за което се извинявам! Embarassed

Честито на Клеър и Бубето! Абе голяма работа сте, но надявам се да го знаете! Hug
KikiNiki, честита ти рожба - нека ви донесе само радост и гордост! Тортата е чудна! Heart Eyes
stasi76 честито на патерица на дъщеричката ти - има вкус детето - тортата е много нежна.
За розовия цвят, аз го постигам като към вече прибавения червен цвят сложа и няколко капки избелител - действа чудесно!
Клеър, много добре се е получила тортата даже! Браво! Hug
ditsan, защо да си прекалила с рисунките - чудесна е тортата. Срашно много се възхищавам на тези от вас, които умеят да рисуват с такъв  финес - мен ме няма в тази насока за съжаление (както и в моделирането)и затова опитите ми са все по жалки...

Днес малкия ми син(Дани) навърши 5 години и правих по случая торта-трактор. Това може би е една от най-несполучливите ми торти - просто е претупана от всякъде. Ако имам възможност ще я направя пак, защото знам, че може да стане много по-добре. Но за половин ден с който разполагах - толкова.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 23:50 от natalyna

# 652
Здравейте момичета!   bouquet
Страшно ми липсвахте, но с прибирането от Цигов чарк ми започнаха едни проблеми, и без компютър останах за две седмици  #Cussing out...  Tired
Наваксвам с четене в момента, нагледах се на красоти  Shocked  #Crazy
Невероятниииии стеееее  newsm20 Видях страшно много изящни торти
Щом наваксам с четенето ще се включа отново  Hug
И ето нещо за да не е празен поста, правено за празника на детето
P.S. Кики Ники честита рожба, да расте здраво и щастливо детенце   bouquet
Честит имен ден на имениците
ЧРД на Дани на Наталина  newsm59 и на всички други празнуващи  smile3525

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 11:44 от Ra4e_2009

# 653
Е, вие пак като сте се разписали, че нямате изчитане. Само картинките разгледах, че няма време за четене. Не смея да спомена някой, че сигурно ще изпусна половината поне. Само да честитя на Clairette победата в конкурса, и рождените дни на дечицата на stasi и natalyna.
И честит имен ден на всички празнуващи днес. Чакаме да им видим тортите  Laughing

Да си метна и аз двете торти. Втората е за имения ден на баща ми.

# 654
  • София
Честито на рождениците и на имениците!
Нат - много си е готин тракторът, не знам какво не му харесваш! Да ти е живо и здраво момчето!
Клер - честита първа годишнина (макар и със закъснение). Много любов и разбирателство!
Дитсан - рисунката е готина, но може би с малко по-малко цветове щеше да е по-стилно.
Раче - много е симпатична тортичката.
Ето и моите от миналата седмица:
На 23 имахме годишнина от църковния ни брак и спретнах тази.

Това отгоре не са извънземни, а имитация на дървени африкански фигури. Laughing Ама до толкова ми се простират възможностите в моделирането.  Sad Не знам защо не изчаках рисунката да засъхне и тогава да снимам. Сега всички снимки са отвратни - размазани, с отблясъци... А ръбът по горния край - по-нескопосано нещо не съм правила. Мъжът ми яко ме освирка.  Embarassed
Тези бяха по същия повод за почерпка на близки и приятели:

Шоколадова торта с шоколадов крем с пияни вишни и череши и крем ванилия и тирамису в чаша.
Тази я правих за 60 годишнината на една дама.

Благодарности на Патрияни за клипчето с изработка на рапани - вдъхнових се от него!
Тази беше за ЧРД на момченцето на една приятелка. Темата беше "призрачна торта"

Близо 3 часа седя на една масичка в двора на "Спагети къмпани" в ЦУМ и всички минувачи спираха да я гледат и снимат. Голяма гордост ме обвзе! Blush Курабийките ги оцветих с ледена глазура (само пудра захар и лимонов сок) и отгоре рисувах с черна боя. Вътре тортата беше вита с два вида крем - шоколад с бисквити и ванилия с парчета натурален шоколад, а блатовете сиропирах с компот от малини и намазах с конфитюр от вишни. Като цяло - много добра комбинация.

Кате - писали сме заедно. Страхотни са и двете торти. Първата е много нежна, а втората - много оригинална. Браво!

# 655
  • София
Честити победи в конкурсите на Клер и Бубето!
Честити рожденици от изминалите дни!

Нат, да ти е живо и здраво детенцето (набор е на Явор), тортата е много хубава като цветове, идея. Личи си, че не си имала време да сушиш детайли - това е всичко като забележка:)

Катя!!! Прекрасен е цветът на декорацията по сърцето, а самото то, изглежда перфектно покрито:) Да е живо и здраво името на баща ти, тортата му е страхотна, чехлите са супер и надписът по вестника е впечатляващ - като цяло, много свежа идея!

Клер, тортата за годишнината е много мил жест от твоя страна, предвид усилията, които ти е коствала. Успех с основната задача тези дни!

Бубе, сега отивам да разглеждам твоите красоти, но от малките снимки мога да кажа, че идеята и общата визия на тази за вашата годишнина (честито и да ви е сладко!) е невероятна! Харесва ми рисунката, разбира се, но силуетите на фигурките внасят някак сила и много личен момент. Синьото на тортата за 60 г. е прекрасно...Сега ще се наслаждавам на подробностите!

# 656
Ще почва отзад напред, че направо ми се събра погледа  Shocked

Бубееееее, имаш златни ръце! Всичките ти торти са толкова изпипани, уникални, красиви и нестандартни, че очите ми остават в тях. Незнам откъде ти хрумват такива нестандартни предложения, но са прекрасни. Поздравявам те за таланта ти и уменията ти и няма да спра да те хваля!

Относно тортата с африканските фигури можеш ли да дадеш подборно инфо как рисуваш поетапно - т.е. първо рисуваш фона, после дърветата или първо си направима жълтата основа, чакаш да изсъхне, после дърветата върху нея, пак чакаш да изсъхне и награячервената част? Така ли или нещо бърам?
Честита годишнина от сватбата, да се обичате много, много, много!

Катя, тортите ти са страхотни! Много нежни и изпипани. Чехлите са уникални!

Нат, честит празник на синът ти! Багерчето е много хубаво, харесва ми, незнам защо не го одобряваш.

Дитсан честит троен празник! Тортата е хубава, докарала си момичето.

Клер, честита годишнина! Тортата е прекрасна, то е вярно, че като не правиш торти се губи форма, но мисля че твоята все още я владееш. Леко раждане, виждам че остава много малко до финала.

КикиНики, честит син! Да расте здрав и много палаво дете, прекрасно детство му желая.

Дидоча, ЧРД и на теб! Тортата е прекрасна, също като теб. Желая ти здраве и щастие, останалото го знаеш.

Жени, тортата с Ягодката е цветна, нежна, по детски красива. Много й се радвам, станала е страхотна.

Съжалявам че използвам едни и същи прилагателни, но какво да направя - заслужавате ги и речника ми се изчерпа.

Честит празник и на именниците!   newsm51

# 657
  • Vaudreuil Canada
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес   bouquet

Буболинке невероятни са ти тортите - тази с африканските статуетки ми е фаворит.
Кате страхотни торти си показала - и двете са чудни.
Наталинке да ти е здраво и весело детенцето и много да ви радва - тортата е много готина и на мен не ми е ясно какво повече искаш от трактора - ако ме питаш мен даже е по-добре да не е стегнал много щото така по-лесно ще се яде  Wink Записвам си тортата в архивите щото и ние вървим по вашите стъпки знам ли какво ще ми дойде до главата да правя...

Ади изчезвам да работя че много се разсейвам напоследък.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 15:30 от shemet_neveroiaten

# 658
  • Бургас/Пз
Момичета, имам проблем с нета и не мога да се свържа с Танчето 512 , моля ви ако някой има връзка с нея да й предаде че в офиса на Еконт експрес Дупница има пратка за нея. Много ви благодаря!

# 659
  • София
Мерси, момичета!
Дарилка (малко ми е странно да те наричам така, след като ти знам името) - с рисуването процедирах по следния начин. Този път първо си обвих тортичката със захарното тесто, защото си знаех, че голямо мацане ще падне и едва ли ще успее да изсъхне боята бързо. Та чак след това почнах с рисуването. Бях си разтворила в съвсем малко спирт жълта, оранжева и червена боя в три отделни чашки. Най-напред започнах с жълтото. Оградих слънцето и понамацах солидно на доста места. След това добавих в същата боя малко по-наситено жълто и продължих с  мацането. След това нанесох оранжево и накрая червено. С помощта на жълтата боя се опитах да посмекча границите между отделните цветове - просто размазвах отгоре. И тук вече се издъних - вместо да изчакам достатъчно дълго да позасъхне фона, аз от бързане и любопитство кво ще стане, почнах да рисувам с черното. В началото всичко изглеждаше чудесно, но след като прибрах тортата в хладилника, явно от допълнителната влага или конденза, черните контури се бяха размазали ужасно. Като видях направо ми призля, но нищо не можеше да се направи. Предполагам на вас не ви е направило кой знае какво впечатление, но аз като си знам колко тънички бяха клончетата преди това и какви мацани станаха впоследствие. ... Но карай да върви! Следващия път ще си изчакам както е редно.  Тя мама хубаво ми вика цял живот "Бързаш като пуле пред майка си!", ама кой да чуе?!?

Пък за морската тортичка само да ви споделя, че най-любимо ми е слънцето в пясъка. Много се кефя как ми хрумна тая идея. Видях я от няква брошура в пощата и веднага реших да я приложа и на тортата. Момичето като дойде да си я вземе и така се прехласна по отделните рапанчета, цветенца и прочие, пък аз само повтарях "А какво ще кажеш за слънцето? Не е ли яко? А, кажи , де, кажи!" докато накрая на нея й писна и вика "Ох, стига с тва слънце! Гледай другите неща - като истински, а ти само слънцето, та слънцето!"

Общи условия

Активация на акаунт