Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 722
  • 529
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
Ивонска, самото заглавие ме накара да изтръпна.
Чудя се обаче, какво очакваш от тази тема...  Thinking  Някой да дойде и да напише, че си е оставил детето!? Леко невъзможно ми се види да се получи баш тъй. Тогава какво!?

Е, ето че вече написа... и все пак, какво?

# 16
..може би да обещаем тържествено да осиновим?
сега, сериозно-разбира се акта на осиновяване е решение.
Аз , обаче, така ме е създала природата, или съм невероятен егоист, но-така се случи, че родих.И капацитет за повече нямам.Т.е.-чистосърдечно си признавам, че на този етап аз не мога да осиновя.
Виновна съм, признавам.

# 17
Аз изоставено дете нямам. Но още преди да започнем да работим за бебе, бяхме говорили с мъжа ми за евентуално осиновяване и той беше ЗА. Току що го попитах, ако можехме да си го позволим, би ли искал да осиновим дете след Станислав. Отговорът беше клонящ към позитивен.

# 18
   Дами, защо така наскачахте на Ивонска, много буквално и като упрек приемате въпроса ѝ. Нали постоянно от телевизията се опитват да разчоплят душичките ни с изтъркани клишета като " това са нашите деца, всички носим отговорност за безхаберието....". Тази размита колективна вина не ми се нрави и не бих я поела, аз лично. Но че има какво да се направи, има, подозирам обаче, че то има малко общи неща с коментари из форуми и една-две сълзи, проронени пред екрана..

# 19
Дефинирай-да можем да си го позволим.
Разбира се-за всеки това ще е различно.За това съм писала-на този етап-не мога.Кога ще промога и дали работя в посока да промога е отделен въпрос, зависещ също така от множество фактори.
Т.е.-пак си признавам, че не работя в момента в посока да направя така, че да мога след година-две-да осиновя.Работя в посока подобряване на състоянието на семейството, разбира се.
Аз отговорна за това, че не обичам банан не мога да съм.Или отговорна за това, че някой много обича банани и се тъпче с тях като за световно без да мисли за последствията.
На никого не скачам, търся отговори на непоставени въпроси.Не съм сляпа, нито глуха, не съм и от Мелмак и знам за съществуването на проблема.Проблем, стар колкото света.Винаги е имало и ще има изоставени.Това, че социалната ни система не сработва е отделен въпрос.Тя е мащеха и за много със семейство и неизоставени.

# 20
  • Sofia
Гледахте ли този толкова тъжен  филм !!!?!!

# 21
Erica, има много начини да се помогне и подпомогне държавата и в частност домовете за деца и самите деца.

Това че от време на време се правят репортажи....не виждам обаче с какво помага. Освен че гледаме, цъкаме с език и хоп...появява се една такава тема.

# 22
  • out of space
Разбрах за многото начини, може ли по-конкретно?

# 23
Дефинирай-да можем да си го позволим.
Дефинирам - недостатъчно пространство. Иначе средства-без проблеми.
Това е при нас. Поради тази причина няма да работим и за наше второ.

# 24
Само дето, когато отидеш в дом за деца, е някак като "Изборът на Софи", да решиш да вземеш едно... Ако пък не го направиш и всяка седмица ходиш с торбите, уж за всички, пак се прибираш като парцал...

А и идеята на филма навежда на по- други мисли, освен соченото с пръст... Едно изоставено дете има много по - големи шансове, от едно малтретирано физически и/или душевно дете зад стените на, иначе нормалното българско семейство...

Да, аз спокойно мога да заявя, че спомогнах по един, или друг начин за промяна на законодателството, за да не гният децата в тези домове с години, заради липса на отказ. Но от това не ми става по - добре.

# 25
Ами-пространство се купува със средства.Изчислила съм за две, родила съм.Сега, да работя за закупуване на жилище с още една стая-на нашата обстановка как се купува жилище и какви спестявания трябва да реализираш-знаеш сама.Т.е. напълно логично е да не успея да осигуря и да не осиновя същевременно.Виновна съм.Че не мога.Друг момент е, че някой ще каже-това не е основателна причина-не искаш, за това се оправдаваш.
Липсата на подпис-да, но-има светлинка там.И това не е панацея.

# 26
   Ами аз лично бих  показала на подрастващата  си дъщеря последиците от неразумно и необмислено решение на такива като нея да родят и да изоставят децата си- това на първо време. После може да се помисли за някаква мярка, ограничаваща ражданията в малцинствените групи. Това съвсем не звучи расистки, при положение, че повечето изоставени деца са ромчета... И така нещо такова..

# 27
  • София
Гледахме го и наистина нямам думи...

# 28
Дъщеря ми/голямата/ е запозната.С обстановката.Това не помага.Ако забременее на 16 и не направи аборт-ще съм млада баба, взела под крилото си унука и ще ме списват по теми -тип-що осакатяват децата като ги дават на бабиндом и пр.Но дъщеря ми примерно-не обича банани.Има такива дъщери, дето обичат банани и се тъпчат без оглед на последствията.Превенцията там не знам на какво ниво трябва да е, за да подейства.Та-как да накараме тези, дето обичат банани да спрат да обичат и да спрат да ги ядат? ThinkingЩото то винаги ще има такива, нали така?

# 29
Гледах го, да и останах без думи наистина.

Общи условия

Активация на акаунт