Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 653
  • 529
  •   1
Отговори
# 30
Ами-пространство се купува със средства.Изчислила съм за две, родила съм.Сега, да работя за закупуване на жилище с още една стая-на нашата обстановка как се купува жилище и какви спестявания трябва да реализираш-знаеш сама.Т.е. напълно логично е да не успея да осигуря и да не осиновя същевременно.Виновна съм.Че не мога.Друг момент е, че някой ще каже-това не е основателна причина-не искаш, за това се оправдаваш.
Липсата на подпис-да, но-има светлинка там.И това не е панацея.
Именно, защото се купува със средства, преценихме, че ако е сам-засега-ще можем да се оправяме и в екстрени ситуации.
Но ако се случи така, че планът бъде преизпълнен, дори и по-възрастна да съм-защо не. ОТворена съм по темата, мисля, че не бих делила на мое и НЕмое. Усещала съм майчински чувства-колкото да е смешно-към НЕмое дете, чиято майка много много не се интересува от детето си. Но това е друга тема.

# 31
  • в ябълковата градина
Да, какъв късмет са имали тези дечица, които са осиновени в Швеция!
И за пореден път се вижда в каква държава живеем.
И какви хора сме, явно.

# 32
Що, у нас няма ли качествени осиновители?

# 33
Цитат
Превенцията там не знам на какво ниво трябва да е, за да подейства.Та-как да накараме тези, дето обичат банани да спрат да обичат и да спрат да ги ядат? ThinkingЩото то винаги ще има такива, нали така?
  Когато една превенция не работи, идва ред на наказанията. Какви, как, кога- има си органи и институции, които по-добре от мене ще го измислят. И ако аз, ти и повече майки сме достатъчно убедителни за вредата от яденето на банани, то нещата ще са в пъти по-лесни.

# 34
Аз не го гледах,защото като четох програмата реших,че пак са пуснали онази скрита камера "Без думи"
Чак сега разбрах,че е било за сирачетата
Обаче и без да съм го гледала като прочетох другата тема и ми стана много тъжно

Що, у нас няма ли качествени осиновители?

И да има са крайно недостатъчни

# 35
Не, не са недостътъчни, системата до преди месеци беше страшно тромава, а реалните деца за осиновяване малко, въпреки големият брой на настанените в домовете.

# 36
Не съм,защото нямам такова
Мисля , че е добро наказание за жените изоставили децата си, всеки път да се питат-"а дали това дете, не е  моето?"Имам позната  която ми сподели, че всеки път си задава този въпрос
Аз не я разбирам, как и даде сърце да го изостави, а изгледа другите си две момчета
А може би трябва да съм благодарна, че съдбата не ме е поставила пред подобно изпитание
Имам приятели с осиновени деца, шапка им свалям , страхотни родители са
А пък познати на възраста на родителите ми,  които имат осиновено момиче, вече на 15 години.
Иронията в случая е, че преди 30 години  те са изоставили собственото си дете, заради майката на мъжа, в последствие са се омъжили, но повече не са могли да имат свое.След няколко  неуспешни опита инвитро осиновяват.Интересно ми е мнението на авторката на темата, дали това според нея  смегчава малко греха им?Може ли доброто към един човек, да изкупи лошото сторено на друг?

# 37
  • Талант на 2012,2013 г.
А освен всичко останало ние сме с хиляди претенции. Гледаме цвят на кожата, произход, дали пък случайно няма недъг и т. н. В чужбина за хората не това е важното.

# 38
  • София
Цитат
Превенцията там не знам на какво ниво трябва да е, за да подейства.Та-как да накараме тези, дето обичат банани да спрат да обичат и да спрат да ги ядат? ThinkingЩото то винаги ще има такива, нали така?
  Когато една превенция не работи, идва ред на наказанията. Какви, как, кога- има си органи и институции, които по-добре от мене ще го измислят. И ако аз, ти и повече майки сме достатъчно убедителни за вредата от яденето на банани, то нещата ще са в пъти по-лесни.

Дори всички, които пишем в тази тема да се втурнем да осиновяваме, това не променя факта, че в европейска България можеш да се отървеш от бебето си по такъв лесен и безболезнен начин! Правиш секс - може и с оргазъм, изпитваш девет месечен дискомфорт, но после си чисто нова! За теб живота започва - ти пак обичаш, любиш, пътуваш, танцуваш.... а то?! ТО?! За него започва един дълъг и сизифовски път към .... в обичайния случай - нищото! Глад, болести, омраза, насилие ....

Гадно, нали?! Но на нас ни е гадно от този филм, от тази тема и... толкова. Помага, който  може; осиновява, който иска... "Но моля, дръжте се прилично и не говорете за такива грозни неща! Срамота е!"

Нека ни е гадно! Нали видяхте в Сливен как постигнаха олимпийски резултати... в изоставянето на бебета!

Като прекарам потреса си, може и да се опитам да се включа с нещо систематизирано. Ако не сте ме изяли с парцалите, че ви тровя съня!

# 39
А освен всичко останало ние сме с хиляди претенции. Гледаме цвят на кожата, произход, дали пък случайно няма недъг и т. н. В чужбина за хората не това е важното.
Именно.
Не, не са недостътъчни, системата до преди месеци беше страшно тромава, а реалните деца за осиновяване малко, въпреки големият брой на настанените в домовете.
Това вече се промени след като след определен период БР не трябва да се търсят, ако самите те са на потърсили децата.
Системата че е тромава, тромава е, но как шведите се оправят с нашата тромава система, а ние все се оплакваме и нещо ни пречи?

# 40
Нямам такова, така че не съм познала.
Но знаеш ли, едва ли и моята хм...майка би ме познала, нищо че може би ме е гледала десетки пъти от телевизора в прекрасния си дом, с прекрасния си съпруг и прекрасните си деца.
Едва ли на болшинството от изоставящите децата си им е пукало изобщо някога за тях.
Защото, ако на моята и е дремело някога за мен, сега щях да съм с нея.

# 41
  Жено, ама защо към мене тоя упрек- нали и аз като тебе мисля- няма и не искам да осиновявам за момента, това, което смятам, че трябва да се направи, е да се въведат строги мерки, ограничаващи изоставянето на деца по домовете. Иначе излишният алтруизъм е също толкова необходим, колкото и крайния егоизъм...

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 22:47 от Thumbelina

# 42
  • София
  Жено, ама защо към мене тоя упрек- нали и аз като тебе мисля- няма и не искам да осиновявам за момента, това, което смятам, че трябва да се направи е да се въведат строги мерки, ограничаващи изоставянето на деца по домовете. Иначе излишният алтруизъм е също толкова необходим, колкото и крайния егоизъм...

Няма упрек, бе! Цитирах те, защото точно това визирам! Но съм задавена от потрес. Извинявай!

# 43
Кой се оплаква?

# 44
Чудя се обаче, какво очакваш от тази тема...  Thinking  Някой да дойде и да напише, че си е оставил детето!? Леко невъзможно ми се види да се получи баш тъй. Тогава какво!?

Е как бе. Ето че Пумукъл си призна че е изоставила детето си:
Цитат
Ами и аз съм си оставила преди 7 години детето в институция- толкова, колкото му беше краткия живот. Предполагам, че постът ти е към такива като мен. Иначе си давам сметка какво съм причинила, но фактите са си факти...

Ивонска в началото скачаше нещо на Пумукъл, но след като тя чистосърдечно си призна че е изоставила детето си Ивонска си глътна езика и нищо не каза...
Що така бе Ивонска, защо не срина със земята Пумукъл, нали темата е насочена точно срещу такива безотговорни майки които изоставят децата си.
Ама лесно е да плюеш насам-натам, а съвсем друго е да се изправиш очи в очи срещу майка изоставила детето си и да и кажеш че е безотговорна и абсолютно виновна...

Общи условия

Активация на акаунт