Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 849
  • 529
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Борисе, па не си разбрал... Те хората ти го сдъвкаха, но ти реши да ме на'апеш малко прибързано!  Mr. Green Смешник!  Wink

# 46
Не, не си познах детето. Нямам дете в дом. Но пък си познах държавата. И се помолих тихо, наум да могат повече чужденци да осиновят българските оставени деца. Ако е възможно - всичките.
Филмът беше показателен. За много неща. Най-вече за това, че независимо какви гени носиш, ако средата ти е скапана, нямаш никакъв шанс...

# 47
Е, дай линк кьм филма  Wink

# 48
  • София
...Филмът беше показателен. За много неща. Най-вече за това, че независимо какви гени носиш, ако средата ти е скапана, нямаш никакъв шанс...

Децата, които представиха от Швеция ме впечатлиха много! Какъв гигантски прогрес, развити таланти и всичко... Често тук дори в семейната среда липсват такива шансове.

# 49
Не, не го гледах - исках, но в последния момент реших, че толкова ще ме съсипе, че няма да мога да празнувам празника на моите деца. Осиновители има, обаче дали в Швеция се пречи или се помага на хората да отглеждат деца - като национална политика - ето на този въпрос отговора е съществен за мен.

# 50
Чак такива големи обобщения не бих направила, но децата от Швеция и мен ме впечатлиха много. Затова си пожелах, ако може всичките деца от нашоте домове да бъдат осиновени някъде.
Просто спокойствието, с което се гледат децата там и липсата на болни амбиции дават невероятна свобода. При нас има в повече от едното и понякога пълна липса на другото...

# 51
Ивонска току що даде оправдателна присъда на жените изоставили децата си.
Защо да ги гледат в гетата, като имат шанс да ги осиновят в Швеция

# 52
Добре де, какво искате да кажете, че у нас осиновените не могат да се развиват и образоват ли?
Само в Швеция ли щях да имам късмет?

# 53
Но и от двете теми нищо не разбрах,защото не сьм гледала филма. Thinking

# 54
Разбрах за многото начини, може ли по-конкретно?

И като ти кажа по-конкретно какво?
Или дай да си чешем езиците, то друго не остава?

Като искаш, ето ти начини - борба с изоставянето на децата изобщо, осигуряването на дневни центрове за помощ на бременни момичета и млади родилки. Подкрепа и помощ след раждането от страна на социалните служби.
Ако детето все пак попадне в дом, осигуряването на специалисти за работа с децата. Не захвърлянето им в някой ъгъл и никакво занимание с тях освен хранене и обличане. Така половината от децата стигат до изоставяне в развитието, развиват психични заболявания и т.н.

# 55
  • София
Добре де, какво искате да кажете, че у нас осиновените не могат да се развиват и образоват ли?
Само в Швеция ли щях да имам късмет?

Не, за Бога! Не казваме това! И масовото изпростяване на тинейджърите не касае само изоставените и безпризорните деца.

Просто ме трогна таланта на момчето, което си мечтае да стане и лекар, и музикант.

# 56
Ивонска току що даде оправдателна присъда на жените изоставили децата си.
Защо да ги гледат в гетата, като имат шанс да ги осиновят в Швеция

Това между кои два реда го прочете?

Франческа Салиери, никой не казва подобно нещо - просто представиха шведски осиновители. Аз лично мога да пиша за две познати български семейства с осиновени деца - прекрасни са и децата, и родителите.
Паралелът със спокойствието го правя винаги, когато се докосна до такова и липса на такова. Независимо дали става въпрос за биологични родители или осиновители.

# 57
  • София
Разбрах за многото начини, може ли по-конкретно?

И като ти кажа по-конкретно какво?
Или дай да си чешем езиците, то друго не остава?

Като искаш, ето ти начини - борба с изоставянето на децата изобщо, осигуряването на дневни центрове за помощ на бременни момичета и млади родилки. Подкрепа и помощ след раждането от страна на социалните служби.
Ако детето все пак попадне в дом, осигуряването на специалисти за работа с децата. Не захвърлянето им в някой ъгъл и никакво занимание с тях освен хранене и обличане. Така половината от децата стигат до изоставяне в развитието, развиват психични заболявания и т.н.

Как ли това е решено в страните, където няма подобни институции?

# 58
Случайно попаднах на този филм. Ако знаех какъв ще бъде, честно, нямаше изобщо да поглеждам.

Видях момиче, което разказваше историята си вероятно преди да попадне в дома - бащата карал майка и и сестра и да се удрят с летва с пирон.. толкова мъка имаше в очите и. Изпитвам някакво необяснимо желание да я намеря, и да и помогна.. Каква всъщност е идеята на филма - само да се натъжим, да помогнем, да говорим...

Цяла вечер ми е кофти от това, което видях за няколкото минути.
умът ми не може да побере на каква жестокост е способен човешкият вид

# 59
Знаете ли какво си представям аз? Един мобилен гинекологичен кабинет, който обикаля гетата из България, с екип от лекари и лектори, който да просвещава тези живеещи в крайна мизерия и духовна нищета хора, че е ВЪЗМОЖНО да се прави секс, без да се плодиш като котка всяка година. И да се предлага на тези жени поставянето на спирала, което би им спестило много проблеми. Една агитация в полза на безопасния секс и възможността жената да се предпази сама от забременяване, би намалила броя на изоставените нежелани бебета.

Общи условия

Активация на акаунт