Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 773
  • 529
  •   1
Отговори
# 150
Като ти е тревожно какво правиш, ходиш да им гушкаш децата в домовете ли?! Това пък за мен е приспиване на съвестта
Естествено че трябва да спре да се дава парична помощ на такива и да започнат да ги принуждават да спазват законите.

# 151
  • София
Аз от циганска интеграция не разбирам, но
.....
Точно така е и няма какво да се крием зад християнските добродетели като смирение и приемане! Да не говорим, че утре някое пораснало и оскотяло от мизерия и насилие дете може да посегне и на вашето дете (по един или друг начин...).... за имущество даже не споменавам!

Ако държавата спре да дава пари за раждане на кило мисля че проблема ще се реши от само себе си ... съгласни ли сте !?  Thinking

Ти да не мислиш, че като съм родила дете 3.150 са ми платили 3,150 лева?  Mr. Green Joy

# 152
И като съм интелигентна, да седя със стиснати по средновековному устни на люлеещия стол?...

Казваш, да забравя и да си нагушкам детето, така ли? Да не се тревожа? Ама ми е тревожно...

Не, не казвам точно това. Казвам само, че ситуацията е много сложна. Засегнати са много и различни интереси. Става въпрос за много пари. За влияние. За политика. А говоренето по темата е емоционално, твърде лесно е говорещият да бъде обвинен в ... недобросъвестност, в расизъм, в етническа нетолерантност, в тоталитаризъм, в какво ли още не... И така отново се налива вода в мелниците на тези, които нямат интерес нещата да се оправят...
Говоренето няма да помогне.
Ще помогне първо силната политическа воля, и второ - здравата работа. Но първото го няма, и няма да го има скоро.

Разбира се, можеш да направиш своите лични действия, които СПОРЕД ТЕБ са правилни, за да помогнеш. Много хора го правят. Ефектът обаче е твърде спорен. Мога да обясня и защо, но твърде се разводни темата...

# 153
Ти да не мислиш, че като съм родила дете 3.150 са ми платили 3,150 лева?  Mr. Green Joy

Беше метафора ... но сега поне ми е ясно че си пуснала темата само за да се поразсеш и да поспориш ... ей така за спорта  Peace

# 154
Всъщност Винаги го удрят на дискриминация и расизъм, независимо какво си казал.

# 155
  • София
....Ще помогне първо силната политическа воля, и второ - здравата работа. Но първото го няма, и няма да го има скоро.
...

Не съм гласувала за Бате Бойко, но той нали поради смелост и безстрашие да решава проблеми беше избран?....  Thinking

Ако вземе да промени нещо, ще му пусна лично хвалебствена тема и ще песнопея в негова прослава докато смъртта ме отнесе!  Tired

# 156
  • София
Ти да не мислиш, че като съм родила дете 3.150 са ми платили 3,150 лева?  Mr. Green Joy

Беше метафора ... но сега поне ми е ясно че си пуснала темата само за да се поразсеш и да поспориш ... ей така за спорта  Peace

Не се дръж като ощипан! - не ти разбрах метафората, защото не съм родила детето си заради еднократната помощ от 200 лв (по мое време!)! Това ли имаш предвид?

Като ти е тревожно какво правиш, ходиш да им гушкаш децата в домовете ли?! Това пък за мен е приспиване на съвестта
Естествено че трябва да спре да се дава парична помощ на такива и да започнат да ги принуждават да спазват законите.

Добре де, кажи ни твоята съвест как действа?

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:01 от ivonska

# 157

Беше метафора ... но сега поне ми е ясно че си пуснала темата само за да се поразсеш и да поспориш ... ей така за спорта  Peace

Не се дръж като ощипан! - не ти разбрах метафората, защото не съм родила детето си заради еднократната помощ от 200 лв (по мое време!)! Това ли имаш предвид?
Според мен мисълта беше, че малцинствата точно заради тези суми го правят.
Доколкото помня една от мерките беше,че за дете след 3-тото не се плаща нищо или нещо минимално.Точно заради това им разсъждаване "на кило".Ефектът е нулев,както виждаме.

# 158
  • Бу-у-урга-а-ас
Добре, казвате: "социални плащания" Да, обаче аз с очите си видях, колко голям процент от циганите не получават такива. Нямат дори издадени лични карти. Това разбира се не им пречи да се съешават от 12-та си година, да живеят в скотски условия и да се препитават ровейки кофите за боклук.

# 159

Не само ти и други сме така ... така че кво ви пука .. убедете правителството да спре да плаща и спрете да пускате теми като забавят детските с 1-2 дена ... ако сте на тези пари ...  ooooh!

Доколкото помня една от мерките беше,че за дете след 3-тото не се плаща нищо или нещо минимално.Точно заради това им разсъждаване "на кило".Ефектът е нулев,както виждаме.

Точно така !
 В същност защо има толкова организации за защита на ромските права, а няма нито една която да им 'защитава' задълженията  newsm78

# 160
  • Варна
Съешаването от 12-тата година (плюс още 1000 обществено-вредни навици) е част от скотския живот при циганите (и не само, де). В Швеция, същия този циганин ще е с променено съзнание и ще иска да учи и завърши и на цигулка за свири.
Апропо, в Швеция цигани има ли? Гледах, че се осиновяваха основно деца от кретащи-социално държави като Индия, Шри Ланка и Бг...

# 161
  • София
Добре, казвате: "социални плащания" Да, обаче аз с очите си видях, колко голям процент от циганите не получават такива. Нямат дори издадени лични карти. Това разбира се не им пречи да се съешават от 12-та си година, да живеят в скотски условия и да се препитават ровейки кофите за боклук.

Ето, че явно не става дума само за еднократната помощ... Иначе съм съгласна с Немо.

# 162
Гледах филма и разбира се, както всички вас, бях отново скована от безсилието ми да направя каквото и да е било за тези деца.
Проблемите трябва да се решават от корен. Да се търси първопричината и след това да се действа точно там, на най-долното изходно ниво. Ако един човек има гадно гнойно акне, колкото и да се маже с козметика и да се пудри, няма да си реши проблема, докато не си излекува причината за акнето и ще му стават само още по-грозни и ужасни белези и рани по лицето.
Опитвам се да кажа, че за мен проблемът на тези изоставени РОМСКИ деца и цялата циганизация на обществото ни е една голяма язва, която ако не се лекува сега, ще стане невъзможно справянето с нея.
Проблемът с ИНТЕГРАЦИЯТА на циганите е толкова голям и толкова сложен, че си мисля, че именно поради неговата невъзможност политиците не се захващат с него, а не просто заради някаква конспирация.
Дайте да си говорим истината. И в други теми сме обсъждали, че в България за българите има едни закони, а за циганите те не важат. Докато мълчаливо толерираме това (казвам толерираме, защото просто си мълчим) нищо няма да се промени. А според мен решения има, но трябва да има твърда решимост от страна на власт имащите да променят нещата.

Загорча ми от филма и даже се разбунтувах, че точно на първи юни го излъчиха. После обаче си казах "стига сме заравяли главите в пясъка" Трябва да се тръби и трябва всички да знаем, че една лавина ще ни помете със страшна сила, но тогава всички ние ще сме твърде стари и немощни, за да направим каквото и да е било, а децата ни ще превиват гръб под тежките данъци, за да изкарват нашите пенсии и за ромските социални плащания.
PeaceНе ми е загорчало от нищо и не ми пука!Ходили ли сте в кв.Филиповци да им видите кьщите-палати?И на Азис и Софчето циганите,пука ли им за бедните им събратя от етноса? Mr. Green

# 163

Не само ти и други сме така ... така че кво ви пука .. убедете правителството да спре да плаща и спрете да пускате теми като забавят детските с 1-2 дена ... ако сте на тези пари ...  ooooh!

Точно така !
 В същност защо има толкова организации за защита на ромските права, а няма нито една която да им 'защитава' задълженията  newsm78
PeaceОрганизациите да им поемат и задьлженията,а не кебапчета и ...т.н. Mr. Green

# 164
Нямат дори издадени лични карти.

Това е за да не ги съдят ... .. сори ... но в милата ни родина ако нямаш лична карта си недосегаем  Confused

PeaceОрганизациите да им поемат и задьлженията,а не кебапчета и ...т.н. Mr. Green

Те ги поемат ... но само преди изборите ... сетете се защо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт