Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 636
  • 529
  •   1
Отговори
# 405
Хассс, права си!!!

ЦСКА обаче е готин етнос !

Изобщо аз отдавна съм ти фен - във всичките ти никови преобразявания  Peace Интелект и одухотвореност струи от подписа ти, аватара ти, въобще от каквото се сетиш
Мда,хубава ирония.
И ЦСКА не е етнос Simple Smile

# 406
ааа не е???!!! Стига бе, верно... аз пък си мислех, че от Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ няма по-готин етнос  Sad

# 407
 Понеже почнахме от филма на БТВ. Аз познах едно дете. Едно момченце, което разказваше как омъжената му кака има...ен на брой деца и някое  от тях го е оставила в дом. Разказваше го сякаш обясняваше какво е било времето. Ето това дете е бъдещия татко, който ще остави детето си в дом. Защото за него това е абсолютно нормално и приемливо.
 Нямам поглед върху проблема и не мога да предложа мерки. Само си мисля, че ако тези деца осъзнаят с ум и сърце, че това е нередно, по-нередно от кражбата и т.н. ,след време по-малко дечица ще бъдат изоставяни.

# 408
ааа не е???!!! Стига бе, верно... аз пък си мислех, че от Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ няма по-готин етнос  Sad
А,то няма нищо общо с ЦСКА и ти много добре го знаеш и не мисля,че има нужда да се заяждаш.
Поне би трябвало да си наясно на кого е този цитат в профила ми.

# 409
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Gankata Признаха го от самото начало. Комплексираните народи са така- въздигат себе си на фона на други по- малко готини етноси. А като срещнат по- готини етноси започват да им подражават, да се комплексират още повече и да изтребват с още по- големи страст и плам не- готините етноси. Laughing

Peace
Много добро изказване, и вярно.

Hass, забелязала съм, че си много чуФствителна на тема форумска дискриминация.
Обаче, гледам, че с размах даваш определения в области, дето не ми се струва да си много компетентна.
Да определиш етнос като готин или неготин (нямам предвид забележката на Бояна, а твойто подходящо включване),
малко не ти ли се чини, че го раздаваш божествена? Или викаш, има недостиг на сапун, да запретваме ръкави  Sick

# 410
Това,че вие си вадите някакви безумни заключения,не е мой проблем.
Аз зададох въпрос върху твърдението на Бояна,отговор не получих,за това зададох друг въпрос,за да ми отговори някой,пак не получих отговор,освен поредната нападка.
Не съм божествена,ако бях щеше да има излишък на сапун (шегувам се,де).
Ама и вие сте много избирателни-в едни теми живи да ги ожалиш ромите,в други теми ги пращате на кастрации,електрически столове и т.н.
Е,няма угодия.

# 411
Загубих се в приказки.  Някак се разми мисълта за идеи.

# 412
Размила се е отдавна, ама пък как готино се будалкаме с футболния национализаъм на Хасс  Mr. Green

Умирам за футболни скинове - няма по-смешни хора на света...

Специален поздрав за всички подобни националзапалянковци
http://vbox7.com/play:58873983&al=1&vid=4697564

а края на клипа пък изразява личното ми отношение към лицемерното благотоворителство стил "Да построим театър за Хаити"  Sick

Всъщност всички тук говорите какво трябвало да се направи, как и кой бил виновен ... АЦ ми хлипа от ТВ екран ... а хората които реално правят нещо и заслужават  истински адмирации - това са хората от темата "Приемни семейства" в един съседен форум. Те са пичовете ако питате мен, ама не съм видяла да бият тъпан или да назидават някого ...

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 19:24 от Fussii

# 413
Размила се е отдавна, ама пък как готино се будалкаме с футболния национализаъм на Хасс  Mr. Green

Умирам за футболни скинове - няма по-смешни хора на света...

Специален поздрав за всички подобни националзапалянковци
http://vbox7.com/play:58873983&al=1&vid=4697564
Хъх...футболни скинове???
Къде видя футболни скинове?

# 414
  • Кацнала на едно дърво.
Не съм гледала филма. Не гледам телевизия.
Обаче си познах децата. Всичките.
Бях на гости наскоро в един дом. И всички вие, които сте били в домове, сигурна съм, знаете как ти се иска да ги нарамиш всичките дечица и да си ги вземеш.
- Защо ги прегръщаше тези деца, а? - попита ревниво Големия ми трол. - Те не са ТВОИ деца!
Мои са. Как да не са мои?
И тъй като, по обясними причини, не мога да ги взема, реших нещо мъничко да сторя за тези деца.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497269.0
Ще бъде прекрасно, ако участвате.

# 415
  • София
Понеже почнахме от филма на БТВ. Аз познах едно дете. Едно момченце, което разказваше как омъжената му кака има...ен на брой деца и някое  от тях го е оставила в дом. Разказваше го сякаш обясняваше какво е било времето. Ето това дете е бъдещия татко, който ще остави детето си в дом. Защото за него това е абсолютно нормално и приемливо.
 Нямам поглед върху проблема и не мога да предложа мерки. Само си мисля, че ако тези деца осъзнаят с ум и сърце, че това е нередно, по-нередно от кражбата и т.н. ,след време по-малко дечица ще бъдат изоставяни.

Не съм гледала филма. Не гледам телевизия.
Обаче си познах децата. Всичките.
Бях на гости наскоро в един дом. И всички вие, които сте били в домове, сигурна съм, знаете как ти се иска да ги нарамиш всичките дечица и да си ги вземеш.
- Защо ги прегръщаше тези деца, а? - попита ревниво Големия ми трол. - Те не са ТВОИ деца!
Мои са. Как да не са мои?
И тъй като, по обясними причини, не мога да ги взема, реших нещо мъничко да сторя за тези деца.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497269.0
Ще бъде прекрасно, ако участвате.

Две адекватни включвания за половин страница!  Благодаря, че помогнахте на ощипаните госпожи, които са пропуснали да прочетат първите 27 страници, но не са пропуснали да се припознаят, засегнат, фръцнат театрално как техните деца си спят кротко в другата стая!...

По същество: трогателно е как никой не се тревожи от нарастващите с идиотски темпове изоставяния! Трогателно е как се сравняваме с някои племенни народи, които не ползват течаща вода и електричество! Ово е стандарт! Как да не се успокои човек, нали?! Та ние сме си съвсем в рамките на заложения племенен стандарт!

# 416
  • София
[Обаче хич не ми харесва начина по който е поставен въпроса и опита за натрапване на вина.
Първо,аз не смятам,че нося отговорност,за това че някоя не може да гледа дете и го е оставила в дом.

Цитирам поста произволно, защото той засяга темата за вината и отговорността и как отказваме да я понесем.
Добре де, защо само от вина трябва да правим нещо за някой. Любовта, съпричастността, грижата къде са?

# 417
Когато преди година държах на коленете си "Кунка,шестнайстото дете",така се беше кръстило горкото,защото беше номер 16 за своята майка,разбрах,че оправия няма в нашата държава.Тази "майка" имаше общо 18 деца,всички отраснали по домовете.Всяка година тази жена раждаше по едно дете и го подаряваше на държава,да,ама не съвсем.Не го даваше за осиновяване,а си вземаше полагащите се на дете детски.По необясним за мен начин,тази циганка лъжеше 18 години властите и се изхранваше на гърба на децата си,които държавата й гледаше.Писна ми от високопарни думи в тази тема,защото повечето от пишещите тук не са стъпвали в дом за изоставени деца.Циганчета или не,това са малки дечица без бъдеще.Бъдещето им е кастрирано от техните родители,които хем са ги оставили,хем не са подписали документ,с който това дете да е свободно за осиновяване.Ей на това му викам аз гавра с човешки живот и измама на държавна институция.Хайде лека ви нощ от мен,че направо ми писна.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 21:49 от stefani6

# 418
  • София
Когато преди година държах на коленете си "Кунка,шестнайстото дете",така се беше кръстило горкото,защото беше номер 16 за своята майка,разбрах,че оправия няма в нашата държава.Тази "майка" имаше общо 18 деца,всички отраснали по домовете.Всяка година тази жена раждаше по едно дете и го подаряваше на държава,да,ама не съвсем.Не го даваше за осиновяване,а си вземаше полагащите се на дете детски.По необясними за мен причини,тази циганка лъжеше 18 години властите и се изхранваше на гърба на децата си,които държавата й гледаше.Писна ми от високопарни думи в тази тема,защото повечето от пишещите тук не са стъпвали в дом за изоставени деца.Циганчета или не,това са малки дечица без бъдеще.Бъдещето им е кастрирано от техните родители,които хем са ги оставили,хем не са подписали документ,с който това дете да е свободно за осиновяване.Ей на това му викам аз гавра с човешки живот и измама на държавна институция.Хайде лека ви нощ от мен,че направо ми писна.

Този пост перфектно обрисува същността на темата + това:

[Обаче хич не ми харесва начина по който е поставен въпроса и опита за натрапване на вина.
Първо,аз не смятам,че нося отговорност,за това че някоя не може да гледа дете и го е оставила в дом.

Цитирам поста произволно, защото той засяга темата за вината и отговорността и как отказваме да я понесем.
Добре де, защо само от вина трябва да правим нещо за някой. Любовта, съпричастността, грижата къде са?

# 419
  • София
Добре де, а защо аз трябва да съм крива, щом не позволявам от екрана да ми вменяват вина, само заради това, че съм попаднала на няколко кадъра от този филм? Защото този вид филми точно това правят - опитват се да вменяват вина у зрителя, а не само да покажат какво става с изоставените деца и добрите и лошите практики. За мен това е опит за емоционално изнудване. Виждате ли, колко безотговорно се отнесли биологичните родители, колко много деца има по домовете и като продължение, колко лоши са зрителите, че не са се затичали да осиновяват от едното милосърдие! Ама така е по-лесно, нали! Да се атакуват обикновените хора, все едно те са ги изоставили тези деца! Не е нужно да се прави в прав текст, достатъчно е внушението да е такова!

А какво им е на племенните народи, дето нямат вода? Нищо не им е, не са изостанали! Те просто имат други обичаи, условия на живот.
А ти, Ивонска, като толкова много се палиш и милееш, що не вземеш да осиновиш някое дете или да станеш приемен родител? За какво я пускаш тази тема, за да си начешеш егото колко си загрижена? Да, загрижена, ама само на думи! И така си я поставила тази тема, че незнайно защо се опитваш да внушиш чувство за вина у този, който има глупостта да я прочете! Какво има да разпознавам, да не би да съм си оставила децата? Дай ти на теб да размахваш пръст и да викаш колко са лоши другите! Ами, ти като си толкова добра, направИ нещо, дай личен пример като осиновиш, пък послей обвинявай другите! Аааа ма ха!

Общи условия

Активация на акаунт