Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 301
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Много интересна тема за възпитанието сте започнали. Като всеки родител и аз искам Криси да е добро и възпитано дете, но на практика това е много трудно. Криси е страшен инат, забелязала съм, че много добре знае кое е редно и кое не. Например ако направи нещо и аз й направя забележка, тя започва все по-упорито да не слуша, ако си замалча тя сама се усеща и спира. Поведението й е типично за дете търсещо повече внимание, но пък тя си получава предостатъчно и гледам да не и се връзвам всеки път. Иначе редовно се търкаля из улиците, аз се отдалечавам на няколко крачки и чакам да й мине. Но едната част от родата ми мрънка да не съм я оставяла така, а другата при такъв случай да я нашляпам...честно казано и аз се чудя понякога как да подхождам, мисля си че нито един от двата варианта не са удачни. В първият мисля, че рискувам прекалено много да я разглезя, а другият...не мога да я нашляпам още повече на улицата...ще ми е интересно да чуя и вашето мнение за реакцията ви в подобни ситуации.

# 106
Или изчаквам да й мине или я взимам и я отнасям далеч от мястото на истерията. При нас варианта с отвличане на вниманието не минава, Маги е като Криси относно редно, нередно и значението им. Не знам дали е инат, но определено е твърд характер. Маги отстоява решенията си, дори и на тази крехка възраст. Относно някои неща е категорично невъзможно да я убедиш да извърши нещо, което не иска. Аз не давам да проявява  агресия към околните, не давам да се бие за играчки, с които в момента не играе и прочие подобни. Не ми е приятно, ама хич, като видя дете, което й изтръгва играчките от ръцете, но и не се намесвам в детски спорове. Изключая случаите, в които прекрачат границата на нормалните за детска площадка и не видя реакция на другия родител. Което, не ме разбирайте погрешно не значи, че бия чужди деца или им вдигам скандали. Simple Smile

# 107
Като започне да се тръшка по земята го вземам на ръце и го отнасям някъде където няма много хора и го чакам да се успокои. По принцип детски спорове се слуват рядко, той играе предимно с едно детенце, което живее наблизо и е родено на 15 Септември, познават се от бебета и обикновено се разбират. Намесвам се като почнат да се замерят с пясък или да се блъскат на земята от радост че са се видели. На детски площадки и в паркове понякога не се намесвам и ги оставям сами да се оправят, освен ако не става въпрос за физическо насилие. Ако е взел чужда играчка питаме дали може да я разгледа за малко и така.

# 108
А защо смятате, че инатливите деца или по-точно тези които си отстояват мнението и са невъзпитани. Според мен няма връзка между твърдостта на характера и възпитанието.
Това, че едно дете е взело играчката на друго не го намирам ама в никакав случай за лошо възпитание. Дори тръшкането на такава възраст си е съвсем нормално поведение и не може по него да се твърди колко е възпитано детето.
Та това са деца, та трябва да викат, да кракят, да търчат и си играят си играчки. няма нужда още от едногодишна възраст да ги оковаваме във вериги и строго възпитаваме, та видите ли другите да казват колко ни е добро детето и как добре е възпитано.  bowuu

Аз гледам да не се втелясвам много. За сега на площадката не сме имали някакви скандали. Е имало е случаи Яна да удря деца и то на приятелки, но винаги преди това е имало причина, че другото дете примерно я е оскубало. Обяснявам и, че така не се прави и, че са приятелки и игрите си продължават. Имало е случаи Яна да я удрят или вземат играчка, е и? Как ще се научи иначе да постига това, което иска, ако всеки път скачам да взема играчката на Яна.

Мире не, че имам опит във възпитанието, но едно от най-важните неща е майката и бащата пред детето да са на едно мнение. Пред нея примерно реагирай ти както той, а след това насаме обсъдете кое е правилно и как да реагирате в такива ситуации. И не виждам защо трябва да се срамуваш от детето си, напълно нормално си и е поведението според мен.

# 109
Петенце, аз съвсем не смятам, че това определя децата (в частност детето ми) като невъзпитани. Дори напротив, радвам се на всички постижения, "инати" и отстоявания на позиции на Маги. Наслаждавам ссе на всеки миг с нея, благодаря ежеминутно, че я имам, че точно тя е моето дете и че е точно такава, каквато е. Преди броени дни изживях най-големия ужас в живота си и осъзнах колко е крехък живота, как за секунди,  не, за части от секундата можеша да изгубя детето си и още повече се стремя към това, просто да показвам й давам цялата си любов. Уча я да е добър и стойностен човек и съвсем не се втелясвам на всичките й изблици.

# 110

Не ме разбирайте погрешно-не се намесвам постоянно и при всеки сблъсък на Гого с друго дете  Naughty Просто той е доста настъпателен и каквото си поиска го постига с цената на всичко.Като дойде някое детенце  с играчка при нас и съм сигурна вече,че Гого ще му я вземе задължително!Някои дечица си дават играчките,но има и такива,които не обичат да им ги взимат.И за това седя на тръни-гледам как ще успее този път да си постигне целта .Ако всичко е мирно и тихо и се разберат-ОК,но в повечето случаи другото дете е ударено,блъснато,разплакано...Ей това ме притеснява-не би ми било приятно моето дете да плаче заради капризите на  нечие друго и за това ставам и се намесвам.Хубаво е да имат свои отношения и да се оправят сами,но Гого понякога е прекалено "оправен"  Mr. Green  
С детенцето на моята приятелка се бият ежедневно-израснаха заедно,6м им е разликата,обаче все намират за какво да се сдърпат  ooooh! С нея нямам проблем-свикнали сме им на номерата и ежедневно обясняваме,че така не се прави,но май няма голям ефект.Обаче като има други майки наоколо и ме гледат на криво като се втърне Гого към тяхното дете  Rolling Eyes Понякога на висок тон обяснявам как децата са деца и не може да правят всичко,което им кажем,колкото и да ни се иска,защото имам чувството,че другите наоколо не го разбират....Очакват едва ли не децата ни да са като дресирани животинки на каишки и да изпълняват всички наши команди! Crossing Arms Еми НЕ СТАВА!И май скоро няма да стане...  Crazy

# 111

Обаче като има други майки наоколо и ме гледат на криво като се втърне Гого към тяхното дете  Rolling Eyes Понякога на висок тон обяснявам как децата са деца и не може да правят всичко,което им кажем,колкото и да ни се иска,защото имам чувството,че другите наоколо не го разбират....Очакват едва ли не децата ни да са като дресирани животинки на каишки и да изпълняват всички наши команди! Crossing Arms Еми НЕ СТАВА!И май скоро няма да стане...  Crazy

Добре де тези родители други деца ли гледат не мога да разбера. Всякаш техните не удрят никого и не блъскат.
И Яна е точно както ти описваш за Гого, докато не постигне това което е решила и не мирясва. И ако насреща има също така упорито дете и ела да видиш какво става  hahaha
А нашите деца в момента са точно във фаза, дето не могат да отстъпват според мен и не мирясват докато не получат това, което иска и конфликтите са неизбежни.
Имам чуството, че тук в Германия по не се втелясват майките при такива неща, намират го за напълно нормално и всичко е доста по-мирно на плошадката.
В София имах много странен случай. Пред блока едно момченце на около 3 години ме попита сумер културно дали може да кара едно конче на Яна и аз му разреших. След около 15 мин се появява майката от близкото кафе и казва на момченцето карайки се "Павла недей да вземаш играчките на децата"  Naughty и аз и тоговорих, че н той е попитал и аз съм му дала. При което тя с още по-строг тон ми отговори "Аз не искам да си играе с други играчки, разбрахте ли?"  #Crazy
И аз бях леко в небрано лоза, не виждам какво толкова лошо бях направила аз и детето, но явно накой родители си измислят някакви супер правила  ooooh!

Raffaella Sanzio аз нямах предвид твоето изказване, а на Мира, че тя писа, че е инатеста и затова им куца възпитанието.

# 112
Здравейте момичета,
включвам се само да ви съобщя прекрасна новина.
На 22.06 се сдобихме с още един член на нашето семейство
Ради се роди в 11:00 , 3,150кг 53см.
Аз се чувствам прекрасно и се възстановявам бързо.
Поздрави за всички и ви пожелавам и вие да преживеете отново това прекрасно събитие!

А голямото ми момче Слави се сдоби с още 2 зъбчета и вече има 18  Laughing

# 113
Честита радост. Да ти е живо  и здраво детенцето (и двете), да е много спокойно и да го подминат коликите. Heart Eyes

# 114
ТиНе страхотна новина newsm44 Честито!

Да са ти живи и здрави сладкишчетата и само хубави моменти  с тях HugПредставям си колко е весело у вас Heart Eyes А снимки ще има ли  Hug

# 115
Честита рожба мила! Да ти е жива и здрава!

# 116
  • София
  ТиНе, чудесна новина! Да ви е честит вторият момък Ради, да бъде здраво и весело бебе с много късмет!
Непременно пусни снимки! Peace
Интересно ми е да разкажеш Слави как възприема братчето си. Wink

Галя отново вади зъби- последните кътници. ooooh! Почти всяка нощ се буди.  Продължава да иска мляко нощем. Не съм сигурна дали наистина огладнява, или просто покрай събуждането се сеща, че може да похапне.... Laughing Засега не мога да измисля нищо по-добро, освен да давам и да се надявам да й мине заедно със зъбите. Не се залъгва с нищо- в момента, в който вляза, започва да сочи към кухнята и да вика " Мека" или "Мака"- демек, мляко. Една вечер й отказах- съдра се от рев, но не заспа, докато не й дадох.  Cry Преди лягане яде достатъчно, според мен- лека закуска след яслата и нормална вечеря с твърда храна, след която изпива 260 мл мляко. Склонна съм да мисля, че е по-скоро от зъбите. Дано да излязат вече! Praynig

Тази седмица беше на консултация. Вече тежи 12.600 и е висока 86 см. Пораснала е с 5 см и е наддала почти две кила за последните три месеца. Трябваше да сложим четвъртия Пентаксим, но нямаха доставен в кабинета. Ще чакаме в някакъв момент да им доставят.... Rolling Eyes

# 117
ТиНе, страхотна новина! Честита радост   bouquet
Суит, честита годишнина и тук   bouquet
Много исках да се включа по темата за строгостта и възпитанието на децата, но имам толкова да разказвам... А всеки пристъп на Надя е индивидуален - веднъж е нервна от зъби, друг път ми прави на инат, понякога просто пробва какво ще последва... Но освен моята реакция, е важно и има ли други хора, познати ли са, как реагират, гледат ли ни, намесват ли се...
Понякога си говорим като големи хора, друг път като на бебе, но най-често прави всичко напук и обратно на това, което говоря.
Най-резултатно е, ако изтъкна причина, поради която не трябва да се прави нещо.
Например началник-гара си е отворил служебния вход - там не влизаме, защото един чичко работи и ще му пречим, но можем да го чакаме отвън и когато излезе в почивка, ще го видим.
Не се късат цветя от парковете, защото няма да порастнат други и утре като дойдем, няма да има на какво да се радваме.
Не се бърка в коша, защото там са хвърлени мръсни отпадъци, но поне можем да хвърлим нашия боклук там.
Последното, обаче се оказа нож с две остриета - започна да събира всякакви боклуци и да ги носи в коша  hahaha
В отношенията й с други деца смело се намесвам. Надя е голямо "перде''. Никак не се обижда, ако я пъдят или не си дават играчките.
Напада, удря, дърпа, скубе, щипе... Не ме е страх толкова, да не се случи нещо с нея, колкото тя да не направи нещо на другите.
Веднъж си избра една люлка и въпреки, че другата беше свободна, голямо тръшкане направи, за да изгони едно детенце от нея. Майката го помоли, да стане, че Надя била малка, но аз и смигнах да ги остави да се разберат. Не е нужно да получава всичко. Междувременно предлагах другата люлка, обяснявах, че не е нужна тази истерия, когато има къде да се люлее и че както тя иска тази люлка, така и другото дете...  То пък се оказа, че аз ако не й го осигуря, тя ще намери начин да го получи - стана детето, нещо не я изтрая. Отиде в пясъка. А Надя се люля минута и отиде след него, да се дърпат за кофички  ooooh!

# 118
Тине, честито! Да са ти живи и здрави и двете дечица   bouquet

Ние се завърнахме в неделя от почивката. Малко не случихме на време с тези дъждове и студове, ама каквото, такова. Пак беше забавно. Ето малко снимки, ако на някой му се гледат
http://picasaweb.google.com/velobudala/201002#
И двамата страшно много се забавляваха - крещяха, тичаха, пяха, караха колелото и камиона. Всъщност Оги само буташе колелото  Laughing Имаше и други деца. Интересно, Оги покрай батко си, обръща внимание само на по-големите деца. Имаше едно момченце, само с месец по-малко от него, въобще не го забелязваше. А по-големите батковци и каки, само докато ги видеше да идват, започваше да скача, да прави физиономии, да крещи - всякакви маймунджелъци, които му дойдат наум. И един такъв доволен - позьорче отвсякъде. Види ли, че някой го наблюдава и започва да показва всикчи магарии, които знае. След това се оглежда с една дяволита усмивка и сякаш казва: "А видя ли, видя ли, какво направих, а?"
Аз съм от майките, които позволяват по-голяма свобода - разрешавам всякакво беснеене, стига да няма опасност да си счупят главите или нечии други. Моите и двамата примерно търчаха в ресторанта след като се нахранеха, Виктор си свиреше на акордеона и пееше. Всички страшно много им се радваха, че бяха такива диви и палави. Със всички се запознаха, всички им научиха имената - и гостите на хотела, и персонала. Чудеха им се, че са толкова самостоятелни и двамата. Чистият въдух добре им се отрази и на апетита. Направо ме изумиха какво количество храна поглъщаха. Особено Виктор - изяждаше по цяла порция и малко след това пак казваше, че е гладен. Аз от него до сега този израз "Гладен съм" не бях го чувала никога.
Та такива ми ти работи при нас. Сега пак обичайното ежедневие. С това дъждовно време ме е страх да направя и резервация за морето. Ако и там ни почнат такива дъждове и студове  ooooh!

# 119
Ехееее Тине 4еститa вторa рожбa.Много щaстие дa ви донесе.Дa рaсте здрaво и жизнерaдостно дете!
Гaрденийкa милa кaто те 4етa и отркивaм толковa прилики между Нaдето и Монкaтa Tired Могa по цял ден дa се кaрaм зa дaденa беля,но в мигa в който млъкнa и тя я прaви нaново.И не сaмо aз-изредихa се и тaти и 4и4о и бaбите дa и се кaрaт,но не.Понякогa си мисля,4е просто търси внимaние.Не знaя мaлко ли и е.По цял ден я зaнимaвaм.Тя не спирa зa секундa по 1000 нещa прaви нaведнъж,нищо не и зaдържa внимaнието.Ти4a скa4a бели колкото искaш.Понякогa едвaм и смогвaм.В моментa,в който седнa зa миг и тя зaпо4вa дa прaви бели.Явно се сърди,4е не съм и другaр в игрите през цялото време,знaм ли.Зa бaбa и/свеки/дa не говоря.Тя по цял ден я глези и хрaнтути понеже просто не може дa тър4и по нея ooooh! и кaто си я вземем е някaкъв кошмaр.Зa вси4ко реве.Към моментa сме си с диaгнозa/дори не смея дa го нaрекa тaкa/хиперaктивност Tired Дa ми е живa и здрaвa,но понякогa просто не знaм aз ли не съм достaтъ4но търпеливa или тя просто ми изсмуквa силите Confused
Отклоних се много.
Хейй мом и4етa пишете зaгубихте се много.Липсвaте.

Общи условия

Активация на акаунт