Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 492
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Май Нейм, Петка, Вие не сте ли именнички днес? Ирински, ти ще черпиш ли за Павката? Други има ли? Да се предадат без бой. Честит имен ден на всички, които днес празнуват. Да им е честито името, с гордост да си го носят.

# 121
  • жителство на место
Предавам се Simple Smile
Честит празник и от нас на празнуващите!!! Има и татковци Пешовци Simple Smile
За всички по чаша бяло винце с тостче с хайверче  chef
/ако можех да сложа и снимка...

# 122
  • София
Честит имен ден на MY NAME, Петка и на Павчо на Иринка! Да ви се споменава с много добро името!  bouquet

Аз пък ви черпя за здравето на мъжа ми Павел.  Wink

ston,  много доволни изглеждат момчетата! Simple Smile
Според прогнозата за юли най-слънчево и топло ще бъде през второто десетдневие. Wink

# 123
  • София
Здравейте!
Тине-честита втора рожба-да Ви е жив и здрав бебешорът.
Мире-като четох за кърлежите ме побиха тръпки за преживяното от вас.
Ние се върнахме от морето-доло горе случихме на време.Васко го беше страх от морето и от басейна,но аз го вкарвах на сила в морето и той свикваше и се радваше-при мене няма не искам. WinkСтрашно много се разглези от морето,защото все му угаждахме,за да не пречим в станцията на почиващите и сега само вика мамо и се лигондри и цока на 30м.-просто не знам как да го отбия пристрастен е ooooh!.Асе -къде си за съвет?.
Оня ден взе една отварячка за буркана и ние не му я взехме с мъжа ми -стори ни се безопастна Embarassed и изведнъж рев защипал си езика-тя се заклещила в езика и не мога да я махна ,а той си дърпа на вътре езика и реве-ужассссссссс.Отварячката се отскубна изведнъж и рухна кръв и изпаднах в ужас да не се е скъсал езика,но не беше-благозаря на Господ,че не беше... Praynig
Вчера пък взе моята шнола за коса/глупендъра/ и пак рев ,защипал си устната-това дете май нищо не го плаши...Дето викат така се старее,ама то направо се повебява така....
Искам да Ви покажа последната ми торта,която е прекопирана от една майсторка,но се гордея с нея,защото стана добре-костваше ми 14ч. труд.
Забравих да Ви кажа-Стефи е приета в 138-мо у-ще-чуждоезиково.Тази година баловете за елитнитегимназии бяха ужасно високи-34-35-това прави отлични текущи оценки и над 5.60 на матурите.Ноние сме доволни нямахме специални амбиции-нито пък съм давала пари за курсове.Малко е ходила по математика само на уроци.Текущият и успехбеше 5.76.

# 124
Tине, честита рожба Simple Smile Да сте живи и здрави цялото ти семейство!

Стефи, леле, каква торта!  Shocked Много е красива! Браво!  Grinning

Ние сме добре. Дари ходи на ясла, ние на работа, а до пренасянето в наш'то си къщи малко остана...
Откъм глезундрене и ние сме страшна работа, обаче. На яслата е много послушна, но вкъщи е звяр. Научила се е да посяга да бие  Confused  Как да се справя с това? В яслата ми казват, че не посяга на другите деца. Явно не смее, но може би гледа другите?.. Вкъщи никой не я е удрял, не е била свидетел на агресия (с изключение на едно-две тупвания по дупето  Embarassed ), просто не виждам откъде й хрумна да удря. Че и на непознати налита, като я заговорят  ooooh!  Моля за съвет!  Praynig
Тръшка се инак за щяло и нещяло, ама мама е желязна и реве ли, реве, но не отстъпвам, та се понаучи вече.
И последно - една смешна случка от снощи - нали напоследък спи при нас на "палнята"  Laughing , та събуждам се аз през нощта и се оглеждам - няма Дари. Ставам и поглеждам към земята - нашата слязла през нощта и легнала на пода на средата на стаята и спи сладко, сладко  Laughing
Друго, друго... много е сладка, много бърбори, всичко й разбирам вече. Има 16 зъба. Качва сама стълби и ги слиза (ако не са много стръмни). Понякога яде детски шоколадчета, за мой голям ужас  Rolling Eyes  Но пък не й пречи на останалото хранене, хапва си доста добре на яслата и продължава да обича и плодове.
Дааа, май ще спра, че ме бута от стола и вика "Масааааа, станиииии" (махай се, стани)  Laughing

# 125
  • Пловдив
Здравейте и от нас  Simple Smile
Тине,честита ти втора рожбичка,да са ти здрави и да те радват много!
Стефина,тортата е разкошна,бравос!!!Честито и за приемането на каката!
При нас всичко /ДНЧД/е наред,Мони е здрава,палава и все така пухкава Confused много е забавна вече,говори доста неща/доста повече от батко си на тази възраст.Много е бойна-расте с батко от когото всичко трябва да се извоюва,не си поплюва много много и раздава правосъдие когато се налага/Моарейн  Peace.На детската площадка се държи добре,мина периода да замерва децата с пясък,но все още сипе в/у себе си,често я оставям и наблюдавам как реагира на провокации,разбира се веднага се намесвам ако прекали тя или др.дете.Общо взете не е много проблемна,лесно я прилъгвам и не се тръшка много много.
Стон,не мога да не отбележа,че момчетата ти са страшно сладки и винаги гледам снимките им с интерес. Laughing

# 126
Момичета, zдравейте  Hug
Наистина, опустя тук.....

Тине   bouquet  bouquet  bouquet Да ви радват и обичат малките сладури. Ако можеш, включвай се понякога с някой раzкаz  Wink

Стеф, честито zа щерката. Ако не се лъжа и нашата племеничка беше приета там, но трябва да попитам пак. Сега чакат и второ класиране, та...  Wink

Отдвана не съм се включвала. Нямам много zа раzкаzване... А как бе.. беz биба сме (ама тихичко го каzвам, че се окаzа по-голям инат от брат си навремето) вече от десетина дни. радвам се, че я освободих.
Иначе - побесня това дете и това си е. Подлудява ме от бели. А тати е нещо като Господ zа нея в момента, обажда му се по телефона, само zа него полаче, иzобщо..  Crazy

Но.. днес имам истински кофти ден  Confused Иzвинявайте, че ви zанимавам, но.. Криастиян се прибра от парка над нас(тук е прекрасно време) с 4 (!!!) кърлежа днес привечер  Shocked Sad Вадила съм кърлежи, не се страхувам, дет´се вика, ама 4 наведнъж Shocked Два си иzвадил сам (и то перфектно) в банята, един е имало и го е скъсал, беz да раzбере, на гърба (така предположих, като го оглеаждах после) и след още малко... намери още един zад едното ухо. Ужас ви каzвам  Sad В тоzи парк, той много хубав принципно, прилича на гора, има сърнички и елени в едно огрооомно ограждение. Зради това, предполагам има много кърлежи там. Повече няма да го пусна. Ей, толкова гадно скоро не помня да се бях чувствала. Уте сутринта ще търчим преz глава на лекар, няма да ходи на училище. Много ме шашна броят им, гадини мръсни и сега ме е страх  Sad И почти се надявам да му иzпишат нещо, антибиотик ли, какво ли.. Макар че и малко се съмнявам, че ще го направят профилактично  Confused

Дано сме само ние така  Praynig

# 127
  • София
Здравейте!
Много мерси за пожеланията към Стефи и за комплиментите за тортата ми.

# 128
  • София
Деси, как е Кристиян? Изписаха ли му нещо? Представям си колко ти е било гадно, когато се е върнал с кърлежите.... Sick

А махането на бибата си е за хвалене. newsm10  Ще ми е интересно да разкажеш как премина. Галина  е измислила много смешно име- казва на бибата "папа". Laughing Много я търси, когато стане време за лягане. Thinking  Засега не съм мислила да започвам с отучването...... Rolling Eyes

моарейн, много сладка случка със заспалата на пода Дари. Heart Eyes

Ето една снимка от днешната ни разходка, да не ни забравите. Wink

# 129
Суити, благодаря, надавам се искрено да е добре  Praynig Praynig
Ами водих го на лекар, но нито му биха, нито му дадоха нещо профилактично. Честно каzано, аz zатова го и zаведох, надявах се на антибиотик даже, че да се успокоя.. Ама не, каzаха ми "Наблюдавайте, ако има нещо, дори и мъъничко, елате. Но всичко иzглежда наред." и това беше. Дадоха ми някакъв мехлем да мажа двете места, zа които се съмнявах, че кърлежите не бяха иzвадени добре (още го слагам). Но никой не ми каzа нищо, че сме ги вадили сами, дори напротив - похвалиха ни  Rolling Eyes Каzах ни, че намерен веднъж, кърлежа трябва да се махне мксимално бърzо (т.е. веднага), това било най, ама най-важното. И сега наблюдавам  Confused  Crazy Да, беше си гадно....

А zа бибата, ето подробно  Hug..
Ми нещо ми стана трън в очите, особено откак направих един супер несполучлив опит  Rolling Eyes (май бях писала тук, не помня). Това zначи от около два месеца.. И накрая вzе да ми се струва, че виждам промяна в zахапката й (може би си въобраzявам, но..). Е, гледах, гледах.. и все така си ми се струваше. Не в zъбките, а някак в самата zахапка, не мога точно да го формулирам, не много, но все пак... И това беше "последната капка"  Wink Тя я смучеше само и единствено zа спане, обаче, какато каzваш, беше невъzможно беz нея. Та просто една сутрин сменях чаршафи. И иzведнъж, ей така импулсивно (zащото тупах нещо) й каzах, че съм ги пуснала преz терасата и кучето (и при двамата все беше кучето  Joy ) ги е иzяло. Тя вzе да повтаря, ама чак весела още "бау бау.. биби... ам ам.. нямаааааа" и така, и така... Ту тя, ту аz. Тоzи ден иzляzохме и на обяд нарочно не се прибрах, zа да zаспи в количката (там или в колата единствено се получаваше понякога беz). Заспа някак, но тя принципно вече отдавна не спи там и спа малко. Обаче вzе да се усеща, че нещо става явно. После вечерта вече нямаше накъде (но бях твърдо решна тоzи път да се получи, zнаех, че мине ли една нощ, работата е в кърпа върzана). Трудно zаспа, ма не плака чак много, но ходих, гушках, ходихме на терасата да "гледа" zа кучето.. Абе zаспа трудно, но пък спа добре. Много бях щастлива, викам си "ее, супер". Обаче от другия ден, вместо на първия, сякаш наистина раzбра zа какво става въпрос. На обяд иzобщо не zаспа, вика ме, хленчи.. тъжна една такава  Sad Накря я вдигнах беz да е спала хич. Вечерта много време отне, пак хленчи, вика ме, гушках.. Две или три вечери zаспива на ръце (никога не е било тя да търси такова нещо, никога, от както се е родила), абе тъжна си беше.. Втората нощ не спа хич добре, буди се, трудно zаспива.. Таzи нощ беше май най-лошата.. Даже на мен ми беше едно такова подтиснато, жал. Да я приспивам zа първи път на почти две години пък ми беше странно, че и леко притеснително, като zнам тя каква самостоятелна поспаланка си е и как със zаспиване и сън проблеми никога не е имала.. Но вече от там нататък вzеха да влиzат нещата в релси. Най-трудно остана вечерното zаспиване. Но това около.. четири вечери май бяха (хленч, гушкане малко, уговорки). И така. Сега обаче съм супер доволна, че вече не е "zависма"  Heart Eyes Зспива си, абе.. пу пу  Wink Но имаше около пет-шест дни.. преболедуване при нея. Тъжничка една такава  Confused ... Сега вече само констатира "биби.. бау бау" или на улицата "биби.. бебе" (когато види някое детенце с биберон), но това е всичко  Heart Eyes
При Крис определено беше съвсем беzболеzнено, сега мога да сравня. Той просто един ден не спа на обяд и това беше. Но някак.. дори не плака или нещо такова.

Айде стига, стана прекалено  Whistling

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 01:57 от Сова

# 130
  • София
Деси, радвам се, че Криси е добре. Много смело сте действали и двамата!  bouquet

А за бибата ми е интересно да чета.  Grinning Трудничко е било все пак, значи.... Rolling Eyes Аз съм разказвала тук, де, но Косьо и Зори по-големички се отказаха и най-смешното е, че се получи по абсолютно еднакъв начин- прегризаха си бибите. Mr. Green Много лесно се получи при тях, някакси вече я бяха надраснали.  Rolling Eyes Малката обаче постоянно я търси за лягане, особено сега, когато й никнат последните зъбки.  Thinking Иначе в яслата вече не й дават биба за следобедния сън, но за сметка на това пък казват, че трудничко заспивала.

Днес пак ми е свито под лъжичката- след като преди десетина дни се преборихме смело и на крак със сополите, се събуди пак хремава през нощта. Дори ми се обаждаха от градината да ме питат дали няма конюнктивит, че й сълзели очичките.  Sad Сутринта нямаше никакъв секрет в очите и се надявам да сълзят само от хремата, но ми е чоглаво.... ooooh!

# 131
Деси, радвам се, че крис е добре. Дано всичко е на ред. Инкубационния период е 20-30 дни нали знаеш, до тогава следи за температура и зачервявания. Макар да си мисля, че ако е имало нещо е щяло в рамките на ден, два да "сигнализира". И поздравления за бибата.
Как сте с памперсите?
Суити, Галка малка ми е слабост. Очарователна е! Дано я подмине градинския вирус. И да те питам в София ли си родена/живяла до сега? Това "чоглаво" не е ли северняшка дума? От мама я знам.

# 132
  • София
Raffaela, в София съм родена и съм живяла.  Simple Smile  Нямаме роднини в северния край. Нямам и спомен откога използвам тази дума- май от много отдавна.... newsm78  Но ми прави впечатление, че думи, с които съм израснала от съвсем малка, вече не са познати на по-младите ми колежки. Не знам, обеднява ни езикът ли, или какво..... Rolling Eyes

За памперсите- все още си е с тях. Вече съобщава за ако и пиш, но обикновено след като е свършила работата. Според мен, ако я оставя без памперси, за няколко дни ще се научи, но като ходи на ясла, през седмицата не остава време. Образователно слагаме гащички понякога вечер след яслата.  Laughing Извадих детската седалка за тоалетна и вече я водя там, вместо на гърне. Явно ще сваляме памперсите на морето. Зорница на година и 11 месеца съвсем сама започна да си казва, прескочихме целия период с опишкването и пр.  Надявам се до септември и с Галина да имаме успех. Wink

# 133
Чоглаво я ползвам и аз, а съм заралийче отколе.
За съжаление на мен в момента ми е точно такова.
Аз съм ужилена за трети път от пчела в рамките на седмица и сега по ходилото и не мога да стъпвам.
Тарзанчо пък има някаква възпалена раничка също на ходилото и  се виждам в чудо как да го превързвам.  Crazy

Доколкото виждам среща няма да има. Никой не се заема да организира въпреки много мераклии.  Cry

# 134
Няма ли да има среща? Жалко, само с Моарейн съм се виждала "наживо". Ако мога да помогна нещо с организацията, казвайте, Арбанаси ми е много наблизо.
Поздравления Деси за бибата, Моарейн много ме разсмя с Дарито легнала на пода.
Вашите деца обаче много говорят, Йордан не млъква, но почти нищо не му се разбира. Знае думички разбира се, но е далеч от това което чета тук. Те на мъжете дар слово май им липсва като цяло Simple Smile
Аз пък съм се заела да махаме пампите, но е доста трудно заради това че не говори много добре. Като му се допиша и започва да се държи за чората и да плаче или идва и започва да ме дърпа, но не казва нищо и понякога си мисля че плаче за нещо друго. Памперс слагаме през нощта и на разходка и напоследък все сухи ги махам и като ги махна тогава пиша. А какво да правя с тези гърнета, купих няколко различни модела, но като седне да пиша и все се опикава целия. Седалка за тоалетна ли да взема?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт