Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 494
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Рафаела, аz съм също родена и винаги живяла в София. Както и всичките ми блиzки.. Но "чоглаво" е дума и от моя речник  Wink Може би не я полzвам мнооого често, но присъства. Не zная от къде идва  newsm78
И на мене в момента ми е такова..  Rolling Eyes
С пампесите.. и ние сме абсолютно до никъде. Въпреки, че напоследък zапочна да включва zа какво иде реч там вътре, някак повече някак от самосебе си. Скоро (май) ще се zаемам и с тях, смятам, че ще има успех.
А zа бибата  Flutter мерси... и аz се радвам. Тя и Роси (Флу) скоро е откаzала Ели (от ФБ раzбрах  Blush ). Та ако и се zанимава, дано се включи да пораzкаже някоя подробност и тя. На мен също ще ми е интересно как е било при тях Hug

А, Яни, и Ана Мари си говори собствен еzик, надъълго и нашироко, все още  Laughing Това е в същност и по-богатият й речников състав, ако ме раzбираш. Другите думи обикновено не са свърzани в иzречения, или поне не повече от.. две думички  Wink

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 00:55 от Сова

# 136
Тине, честито бебче!   ylinfant

СтефинаShocked невероятна торта! А кой си ги хапва тези красоти?

Добре де тези родители други деца ли гледат не мога да разбера. Всякаш техните не удрят никого и не блъскат.
Петка, има и друга страна, винаги има! Да моето дете е точно такова, не е удрял никой никога, не е взимал на друго дете играчката ни-ко-га, не се бута, не пищи и ... и ... други подобни. Точно на другия полюс сме, никак на мен не ми е приятно на него всичко това да му причиняват, макар и да се намесвам само и изключително при нужда, особено като видя, че няма насреща родител, който да обясни, повтарям поне да обясни, а не да се кара или вика..... Много може да се говори...!

# 137
О, Яни с говоренето и ние сме като вас, макар от няколко дни Маги да казва много, различни и сравнително правилно изговорени думички. С памперса, хм, тя си го махна сама...и сега е опишкано навсякъде. Heart Eyes Макар от няколко дни и тя да опитва да пишка покрай другите деца. "Ако" и "пиш" казва отдавна, преди да ги е свършила, но за жалост не ми дава (даваше) да й свалям гащите. От два дни обаче нямаме нито един чифт опишпкани гащи. С "акото" си имаме сериозен проблем обаче. Стиска и това е. Граничи с патологията. И друго ми е на главата. излезе и днес обрив, докато спеше го забелязах. По цялото тяло е, не я сърби, педи иска да го види, "на изуст" не може нищо да каже. Sad Та утре ще я водя. И май ще си имаме кътници. И да ви кажа жестоко си удари главата...за секунди се обля в кръв цялата...още ми е трудно да си затварям очите. И на мен ми е "чоглаво" (мислех, че думата е северняшка, защото я знам от майка ми. От друг не съм я чувала. Simple Smile). Ама покрай рождения ми ден винаги ми е такова. Уф! Хайде, останете си със здраве. Heart Eyes

# 138
Хайде и ние да се отчетем набързо  Grinning
Добре ни се отразява лятото- и на мен,и на децата  Wink Ходим на плаж,по разходки и кафета....гоним се по цял ден ,скука няма Whistling
Сега да се включа по темите за бибата и памперса:
Бибата я махнахме по-лесно от очакванията ми.Не исках да бързам,че тъкмо му се оправил съня след отбиването и не ми се щеше да го изнервям пак  Confused
НО една вечер преди лягане,Гого си беше намерил бибата и си я разнасяше-чакаше ме да си легнем,тогава баща му проведе един дълъг разговор с него,обяснявайки му,че вече е голям за тази биберона-мъжете не смучат биба,нека я дадем на малкото котенце,то е бебе...и т.н., и т.н......
Обаче учудващо за мен имаше ефект-дойде на спалнята,обясни ми едва разбираемо,че няма да я смуче тази биба,че ще я дава на котето и така....Аз не му я дадох вече-буди се през ноща,на следващата нощ си я търси пак,даже не искаше да легне без нея,но се справихме с много говорене и обясняване Peace
Лесно мина,благодарение на тате.Ако аз бях говорила,едва ли щеше така да му подейства  Simple Smile
Памперса го махнахме преди месец-два някъде.Пак не беше трудно-просто по-честичко го събувах да пишка.За акото се казваше винаги,рядко се  енааквал,но за пишкането.....още се изпуска.И на това съм доволна-не му спарва дупето поне  Peace

# 139
Тине честито бебче. Да расте здрав, да яде обилно и да спинка спокойно, че и на теб да ти е по-лесно.   bouquet

Цитат на: Петка link=topic=501131.msg15569700#msg15569700 date[=1277557753
Добре де тези родители други деца ли гледат не мога да разбера. Всякаш техните не удрят никого и не блъскат.
Петка, има и друга страна, винаги има! Да моето дете е точно такова, не е удрял никой никога, не е взимал на друго дете играчката ни-ко-га, не се бута, не пищи и ... и ... други подобни. Точно на другия полюс сме, никак на мен не ми е приятно на него всичко това да му причиняват, макар и да се намесвам само и изключително при нужда, особено като видя, че няма насреща родител, който да обясни, повтарям поне да обясни, а не да се кара или вика..... Много може да се говори...!

Piaf така малко извадено от контекста се губи смисълът на това, което съм казала. Ставаше дума, че не може да се очаква от децата да изпълняват на 100 % заповедите на родителите си и да ги държим в казармата.

Сега да не си помисли, че моето дете ходи по площадката и бие наред всички деца. Просто понякога като си хареса някоя играчки и я иска. Ама сега като си помисля, не е чак толкова често. По-често е ако някой вземе нещо нейно и да почне, да вика, че е нейно и да си го иска  Mr. Green

А аз лично, съм доволна, че тя си отстоява на нещата и не стои да позволява всеки да си прави каквото си иска с нея. Разбира се, става дума всичко в рамките на нормалното. НЕ съм я оставяла да ходи да се дърпа с някое и да си оскубят косите за една лопатка. А ако някое дете е вземало от нейните играчки не помня, да съм се намесвала, че да я спасявам  Wink

Деси то си е за хвалене това с бибата, браво на теб. Аз нещо в момента нямам нерви за това. Едва се сборих що годе заспиването и спането да е добре, сега не мисе иска в момента да се изнервяме.

Иначе с памперсите съм долу-горе като Суйт. Заради яслата нямам как да съм настоятелна. Събота и неделя и след ялсата е с гащи. Понякога успешно, понякога не толкова.
Тя по принцип си говори и си казва като и се пиша, но понякога така се заиграва, че забрави за това  Tired Но и аз не съм много упорита, но си мисля септември като идем на морето, че бързо ще се го махнем. Но да не дърпам дявола за опашката. Ама нещо последно време ми писна от тези памерси, пък и имам чуството, че почнах по-често от рпеди да купувам, сигурно защото са по-малко бреойки вече  Whistling

# 140
# 141
добро утро и споделям кафето!
oт мен една  Hug
и красиво, синьо лято ви пожелавам.
не ми се разписва накратко,
нали съм по дългите диагонални  Mr. Green
дано скоро открадна време за такъв пост  Laughing

Тине, честит нов живот във вашата къща!  Simple Smile

# 142
  • София
Петка, така си е- бройките памперси в пакета намаляват с всеки следващ размер. Wink А и всеки ден нося четири в яслата- там ги подменят честичко, което е хубаво, разбира се. Още малко остана- скоро заминаваме при свекърва ми във Влас, там има двор, в хола- плочки, та ще е по- лесно.  Simple Smile

penelopi,
браво на твоите мъже, че по мъжки са се разбрали за бибата. Peace Поздравления и за памперса!  bouquet Радвам се, че си прекарвате добре лятото!

yani-cat, защо да не пробваш наистина с детска седалка за тоалетната? Много е удобно! Големите деца се научиха направо на детска седалка, на Галя купихме гърне само за да свикне преди яслата. Забелязала съм, че им действа като допълнителен стимул това, че ходят там, където ходят и възрастните. Wink

За срещата мисля, че не е толкова трудно да се организира. Определете приблизителна дата и който живее наблизо до Арбанаси и има възможност, нека да погледне за някое подходящо хотелче. В Интернет също лесно може да се провери. Аз, за съжаление, най-вероятно няма да мога да дойда и за това и не се обаждам за организацията.... Embarassed

# 143
Оги също много бърбори, но е още доста далеч от истинското говорене. Казва доста думи, които обаче само ние му разбираме. Засега изреченията му се свеждат до "Виж мон (камион)", "Виж мотор". Виктор и той с тези изречения беше започнал "мина мон" и "мина кола"  Laughing В последно време с тези дъждове любимите му думи са "мокро" и "кално", нали все локви вижда.
С памперсите сме доникъде. Сяда на гърне, но нищо не прави в него. При Виктор на около 1г и 10м - 2г се разделихме с пмаперсите без никакви проблеми, а Оги е вече на почти 1г и 10м пък няма никаква индикация засега. Явно ще трябва още малко да напредне с говора. Иначе разбира за какво става въпрос. Вечер в банята си вдига капака на тоалетната чиния и подобно на батко си започва да се мъчи там да прави нещо. Дърпа пишката, мъчи се до гърнето да стигне, но тя не иска да пусне нищо. Явно още не може да разбере как и се пуска кранчето. Ще се научи, не се притеснявам. Все в един момент ще му светне как се управлява това чудо. Виктор колко пъти му показва как се пиша, ама Оги засега хич не вдява.
В събота бяхме на пикник на Шуменското плато. Много им хареса на хлапетата. Бяхме много хора. Имаше и един батко и една кака. Палихме огън, ритахме топка. Имаше една голяма локва, в която ловиха риба и накрая Оги се пльосна почти целия в нея. Заседна в калта. Стоеше на четири крака и не можеше да мръдне изобщо.  hahaha Имаше и пързалка. Няколко пъти се сменяха дъжд и слънце. Супер си изкарахме и май трябва по-често да го правим.
Ето го юнака

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 11:21 от ston

# 144
  • София
Да напомня бързо за нас с Мила, тук сме върнахме сме вчера от Албена, беше екстра, по късно повече Hug Целувки на групата Hug

# 145
Хихи, пораzписахте се, а така  Mr. Green

Суити, пак ще отбележа, че само като споменеш, че отивате във Влас (където zа сега си остава най-, ама просто най-любимото ми място от нашето черноморие) направо.. ми се подкосяват караката. Между другото, твоите деца живеят иzцяло в моята детска мечта, а именно - да си живея в София преz годината, но да имам баба и дядо (не какво да е, исках си точно баба и дядо) на морето. А точно на Влас.. е няма какво повече да се желае от местоположението на вашите баба и дядо, по моите критерии  Crazy  Hug

Стон, много хубава снимка.

А аz.. може би таzи година няма иzобщо да си идвам в БГ лятото. Иначе бяхме решелили да си ходим само аz с децата, може би и малко до моренцето.., zащото мъжът ми е на нова работа от пролетта и няма право на отпуска до септември при всички положения. Обаче вероятно и това отада, zащото подадох документи zа мен и Крис в БГ посолство (иzтекоха ни). Чака се доста, както се окаzа, а после вероятно цените на билетите няма да са ми по джоба, zащото ще бъде прекалено късно  Sad

Така че.. раzкаzвайте, момичета, zа лятото..

# 146
  • София
Хехе, тия дни всеки трети пост е мой, ама нейсе, да върви темичката.  Party

Искам да се похваля с новата ни количка. Решихме да вземем съвсем проста лятна количка, като основният критерий беше да е лека и да не заема много място в багажника. Спрях се на Hauck, днес я донесоха вкъщи и съм много доволна. Тежи по-малко от 5 кг, малко е дългичка в сгънато състояние, но затова пък е два пъти по-тясна от предишната. Към нея взехме и едно чадърче, да пази сянка на госпожицата по време на разходките. Wink

Деси, така си е- наистина ваканция- мечта карат децата. Blush Не стига, че на море, ами във Влас, и то в къща с двор! Като дете никога не съм имала възможност да го преживея това- и двете ми баби бяха в София.

Жалко за проваленото ви пътуване до БГ.... Confused

bora, хайде добре дошла! Чакаме да разкажеш!

Стон, снимката е много хубава, а твоите разкази за разходките и пикниците винаги чета с удоволствие!  bouquet

/Дописвам само да добавя, че съм приятно изненадана от онлайн магазин Пакостник- оттам поръчах количката. Бяха много точни с доставката, която струва само 3 лева за София, тъй като стоките се разнасят с куриер на сайта, а не чрез куриерска фирма./

# 147
Сова настръхнах.Радвам се 4е Крис е добре.Много лоши спомени ми навя слу4ката CryВашите 4 ами нашите 8.Ужасни гадини
Суити 4удна е Галето.И страхотно и стои шапето.Ние не търпим.Мн хубава коли4ка  bouquet
За бибите-тя си я оби4а и си я приема като игра4ка.Не виждам смисъл да я махам.Не смятам,4е и пре4и с нещо
Пампите-още са си на по4ит.Имахме един два успеха с гърнето но пък ми се струват инцидентни по скоро.Питам я има ли ако тя ми казва все "не"
За изре4енията-ние си правим от по 2-3 думи.И като я попитам ми отговаря.Например тя ми казва "Бои"/боли/ аз я питам "кое те боли" тя "Катето"/кра4ето/ аз я питам "защо те боли" и тя "удаих"-4е се е ударила.По този на4им си комуникираме с нея.
Стон 4удесен е  bouquet

# 148
Стон, и аз като папагал след Суити да повторя, че много са ти забавни разказите...но пък си имат и вълнуващи главни герои. И ние си имаме място за пикник и се събираме много хора,, адски ми е приятно, освен това Маги се прибира "като парцал", а надали има по-голямо удоволствие от това да видиш добре наиграно дете.

Деси, и аз съжалявам, че тази година няма да видите родното Черноморие. За другото, как пък сме на едно мнение бе. Mr. Green И аз си мечтаех за баба и дядо на Влас, задоволявах се обаче с леля в Несебър...което не е точно същото. Може би защото лелята не беше сестра нито на татко ми нито на майка ми. Както и да е. От много години живея в Бургас и Влас ми е близо, не пропускам да отида там.

бора, хайде да се похвалиш, че и снимки да пуснеш.

Суити, количката е уникална. Ние имаме  синя. Страхотна е, не мога да й се нарадвам. Нямала съм по-сполучлива количка, макар да имах притеснения, когато я купувах, а то стана бързо, без обикаляне по магазините и не пожелание. Откраднаха ни колелото, та за това. Не ми се щеше да купувам N-тата количка, наложи се, но съм доволна.

# 149
  • София
Момичета, безкрайно благодаря на всички, които ми честитиха на скайп и във Фейса юбилея. 20 годинки не са шега работа.  Wink
Ние ходихме с Павчо в Ню Йорк на гости на братовуйчо ни и скоро се върнахме.
Всичко е ОК при нас. Ваканцията тече с пълна сила.  Mr. Green
Цунки на всички вас.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт