Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 496
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Еййй,най-после живна темичката  Grinning така най-обичам-да си полегна следобед с малчо и да има какво да чета  Wink
Ние направихме едно плажче пак с моя удавник sport027 Ей,не мога да го изкарам от водата това дете  ooooh! днес вече и сополи проточи...дано се размине леко.
Суити,съгласна съм и аз,че твоите съкровища изкарват ваканциите си по най-добрия възможен начин!Аз,ако имах баба на морето(независимо къде,въпреки,че оня район Несебър-Слънчев бряг-Св.Влас ми е най-любимия) още щях да я посещавам  Sunglasses Обожавам морето! Heart Eyes
Честита нова количка-със здраве да си я ползвате   bouquet И аз преди месец някъде взех подобна,но моята е Чико Експлорър и съм страшно доволна! PeaceМного мислех преди да я взема,защото ми е третата количка вече...Но реших,че Гого скоро няма да тръгне да върви без да ме кара да го нося на 50-я метър и я взех!Единственото за което ме беше яд е,че не я взех по-рано!Страшно лека,маневрена и удобна! Peace Дано и ти да останеш доволна от вашата.

Абе вашите деца много говорят  smile3501 Моето има не повече от 20 думи в речника и то повечето само аз му ги разбирам  Embarassed Изобщо не иска да говори! Naughty Не повтаря като го карам вообще!Какви ти изречения-той две думи не може да свържи  hahaha Дали трябва да се притеснявам  newsm78

Бора,с нетърпение чакам подробности за вашата почивка.Ние имаме резервация за Албена,х-л "Добротица" за август.Не съм ходила там от дете и нямам реални спомени....Разкажи как е там,вие в кой хотел бяхте?Плажа хубав ли е,има ли много хора?

Иринка,ЧЕСТИТО!Любов,здраве и много хубави моменти ти желая! newsm51

# 151
И понеже от много време не сме се покaзвaли ето еднa сним4ицa и от нaз зa дa не ни зaбрaвите

# 152
Пенелъпи, и аз много се тревожих.  Ето въпроса ми, ( в края на страницата) по-долу са отговорите. Истината е, че след тях Маги заприказва много и то правилни думички. всичко повтаря. Изречения (които да се разбират не само от мен) не прави още, но съм сигурна, че всеки момент и това ще стане.

# 153
здравейте и от нас Simple Smile

темичката живнала май  Party

Суит, честита ви нова придобивка!

Иринка, мн здраве и късмет, заобиколена от любимите хора и тяхната обич и още мн по 20 ти желая Wink  Hug

за пампата - Ивка ве4е е без памперс през деня  от около 3 седмици. Научи се мн бързо в края на 1вата. Изписка се само когато се заиграе, но се случва рядко. Следобедния съм нап е без. Вечр слагам, но, ако й се доходи до тоалетна преди да е заспала, ме кара да го махам и да ходим на гърне. И като казах гърне - тя седи само на голямата чиния - малкото гърненце така си и остана почти неизползвано. При нас проблемът е обаче друг - тя отказва да пишка навън. Вярвайте ми стиска се м/у 2 и 3 1/2 часа в зависимост от коли4еството те4ности, които е изпила. И в тоалетната на кафета съм я водила, зад дървод, под храста... и какво ли не. Започва да пищи. Акането - него по-трудно го контролира и по-често се изпуска не знам защо.  КОгато е с памперс, казва, 4е има "а-а", а без - е "пи-пи"  newsm78 Crazy

мн дълго заобяснявах...

за възпитанието - мн сериозна тема. И аз ще се присъединя към поста на Пиаф - Ивка не бие, не удря, не се закача и обикновено тя е тази, която остава без играчки в пясъчника и заровена в пясък. Сърди се и дърпа най-ве4е колички за кукли и/или топки, но тъй като не веднъж съм присъствала на сцени от ролители, които не дават играчките на дацата си на други, рядко я оставям да вземе някоя. Опитвам се да се намесвам рядко, най-ве4е защото тя тр сама да се справя.

за говоренето - думите, които изполва се броят на прътсите на ръцете ми и само аз ги разбирам. Единствените изречения, които е правила и използва, са "беби пачи" /т.е. куклата й плаче за нея и тр да я изведе на разходка - използва го само когато излизаме без кукленската количка/ и "дай да" /искам вода Wink / . Не се притеснявам, но ще ми е хубаво да излзва пове4е разбираеми думи, че когато изпадне в дълги и особено дълбоки обяснения и очаква реакция недоумявам какво да направя и тя дори ми се сърди  Crazy

последно  Blush в събота бяхем ан волейбола във варна /с Ивка/. Беше изключително въодушевена, пляска, вика, радва се, слуша много ... ние останахме приятно изненадани, а тя доволна Simple Smile

# 154
Мире,Мони още по-красива е станала! Heart Eyes Нормално....с такава майка  Wink
Рафаела,благодаря ти много! Hug Знам,че изведнъж ще започне да говори,но понеже го сръвнявам със сестра му на тази възраст и за това малко се притеснявам.Тя говореше,обясняваше-не изричиние,а няколко правеше.А той не иска...  Crossing Arms

# 155
Simple Smile Същата работа, не ми говори много моя юнак. Искам да говори повече защото някой път си личи че нещо не му е добре, кисел (обикновено преди да се разболее), питам и не мога да разбера какво го боли и така ми се иска да ми каже от зъбите ли е, ушенце ли какво ...  Confused
Иринка честито! Жива и здрава и още много много торти като тази!   Hug
Суит количката е страхотна, много ме кефи Wink Изглежда страхотно лека и свежарска!
Мире много и е пораснала косата и като цяло физиономията и вече въобще не е бебешка! Голямо момиче!

Ние ще ходим в Еленския балкан, избрах един хотел с басейн, дано времето да е ок.

# 156
Петка, естествено, че не си мисля такива лоши работи  Laughing  Hug Цитирах малко, да не пълня с текст, но и за да подчертая мисълта си.
Всъщност само един път не идръждах на бебешки каприз и признавам си не реагирах адекватно, но пък и "аз човек"... Вървяхме си спокойно с Крум хванати за ръчичка, а той държеше играчка със свободната си ръчичка, изведнъж от някъде на бегом към нас се затича едно момченце на неговата възраст, грабна му играчката от ръката и моя стой съвсем спокойно, само се спря и гледа. Е не се стърпях, грабнах на свой ред играчката и онова като се разпищя, затръшка.... От някъде се появи майката, дръпна го, нещо му излая насреща и толкова... Без да попита какво, що, да се извини нещо, да му обясни на него ...
Не знам за вас, но аз съм от майките, който на детските площадки внасят ред  Mr. Green, т.е. ако видя, че по-големи бутат по-малки обяснявам им, помолвам им се да внимават и т.н. (не с грубост, нали?, със спокойствие, търпение, закачки и ЛЮБОВ Simple Smile ) Не съм много съгласна, че малките хлапаци съвсем сами могат да се оправят. Това не е джунгла все пак...

Лек ден!

# 157
  • София
Здравейте!
Ирина-чрд-много здраве и семейно щастие.
Мира-Монката е много сладка.
Суит-честита придобивка.

# 158
Piaf, мн ми хареса какво си написала.
Аз обаче като казах "ивка да се оправя сама" имах предвид, че тя не може да очаква от мен намеса във всяко нещо.  Сега обмислям думите... знам какво искам, но не съм сигурна, че ще подбера правилните думи, за да обясня.
Просто не искам, намесвайки се за всичко, което й докарва неудобство, да й докарам след време навика "ще кажа на мама"... Подкрепа ще има, но тр да разграничва нещата....

да ти кажа като го пиша не изглежда толкова добре колкото го мисля, но се надявам поне малко да съм ясна  Embarassed Crazy

лек ден - аз днес разтоварвам, че ивка е при баба си Simple Smile  Party

# 159
Днес ми е явно форумски полуден Simple Smile разтърсих се нещо заради въпрос на лични и ... пак съм тук Simple Smile

mai_mai, ясно ми е какво си искала да кажеш, и аз така мисля. И аз се намесвам, не за да контролирам авторитарно, а за да предпазя. Иначе го оставям да гази в локвите ( за най-голямо възмущение на минаващите баби и дядовци), да плеска и маца...и т.н. и т.н., "да се оправят сами" по-скоро означава да се забавляват и откриват нови неща, а при по-сложните житейски ситуации, така да ги наречем Simple Smile, нека имат подкрепа от нас, нали не са минали онези първи 7 все още...

Не ме изтрайва вече Крум, ставам! Simple Smile

# 160
Честит Рожден Ден Деси (Сова)!   bouquet
Бъди много щастлива и обичана!

# 161
Деска, раче ли си? Голяма да пораснеш, много късмет и любов ти пожелавам. Щастливи мигове със семейството и приятелите.

Мира, прочетох, че дъщеря ти седи без опора от двумесечна възраст, прочетох и че го прави от четири месечна, кое е истината? Без опора на два месеца бебе да седи не бях чувала до момента. Нямам намерение да оспорвам думите ти. Държа да не ме разбираш погрешно.

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 18:57 от Raffaella Sanzio

# 162
Нaпълно е възможно дa съм се объркaлa.Зaписвaм си в тефтер4е по принцип още от бременносттa Peace От 4м.Може дa съм искaлa дa кaжa нещо друго свързaно с двумесе4нaтa и възрaст Peace но понеже някой път мислите ми изпревaрвaт пръстите и кaто искaм дa кaжa много нещa нa веднъж се полу4aвaт рaзминaвaния.Приемaм корекциите и въпросите.Не те рaзбирaм погрешно Sunglasses

# 163
Благодаря! Hug не бих оспорила предвид развитието на моето дете (също много изпреварваше връстниците си във физическо отношение), не бях чувала обаче това да се е случило на двумесечно бебе. Стана ми любопитно.

# 164
  • София
Деска,  Hug
Да си жива  и здрава и ужасно много обичана!

Общи условия

Активация на акаунт