Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 298
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
ЛЕле Мире ужаст 8 кърлежа  Shocked и то в главата. Сега довре ли е Мони?
Добре де като е пръскано не трябва ли да са убити кърлежите или просто не е бол минал карантиния срок? Дано сте добре вече.

Пенелопи и вие сте имали преживяване. Не мога да си представя къкв ужаст е да гледаш как му шият главичката.

Бора напълно те разбирам с тези ти чуства за къменето. И аз много дълго време не бях убедена, че искам да спра да я кърмя и уж я отбивах, ама само да си поискаше и и давах  Laughing Но в един момент реших, че е достатъчно, а и исках да пооправим нещата със спането. Не се тормози сега, а се наслаждавай на мига, ако пък ти е много тежко нощите бих те посъветвала да се отбелиш за 2 веечери и да я отбиеш. След това ще ти е много по-спокойно.

Гардения браво за успехите с памперса. Вие напълно ли сте го махнали?

Аз я слагам Яна по гащи, ама преди няколко дена имаше разстройство и хич не беше лесно. АМа в жегите тя сама си го махаше и я разбирам.

Ние бяхме само с половинката и приятели 2 дена по Гръцко и после на сватба в Сандансти. Ей опряхме от жега, но добре си прекарахме. Но в неделя трябваше да се приберем по спешност, че Яна имаше температура и не можеха да я свалят. СЪс сигурност беше над 40 градуса, толкова беше отпусната и само се гушкаше. Какво ли ни пробвах да я сваля. Тя изобщо не искаше мокри кърпи, та накрая и дадох идн леген със студена вода и играчки и да си играе и това помогна малко. После пак вдигна, но по някое време през ноща я смъкна и не е дигала. На мен ми приличаше точно на прегряване. Тя свекрвата каза, че не са ходили много по слънцето, но и в къщи е бая топло и то стига.
Сега слава Богу е добре и дивее с пърна сила. НАслаждаваме се на последните дни с роднините и топлото, че от неделя пак на студ в немско.

# 91
Мире,егати ужаса ShockedДано сте добре вече Praynig
При нас нещата са добре.Зачервеното от кърлежа поизчезна,лекарката каза,че няма нищо притеснително.Но за всеки случай направихме кръвна картина и днес ще чакаме резултатите.
И аз мисля да сваляме вече памерса,започвам с опитите,пък дано скоро да се похваля с успех Grinning
Ето и снимка на Далия излизаща след кръщението си http://malenabel.snimka.bg/baby/daliya.326876.19251443

# 92
  • София
Вчера не можах да стигна до темичката ни, затова с един ден закъснение ви черпя за рождения ден на сина ми Константин, който стана на 12 години. Simple Smile Тортата я направи свекърва ми, а ето и щастливият рожденик. Изпълни му се най-после желанието да го празнува с приятелите си. Досега или той вече беше при баба си по това време, или приятелите му не бяха в София- нали свършваха училище в края на май....

Днес отпътуваха и двамата със Зори заедно със свекърва ми да прекарат ваканцията при нея.  Въобще тези два дена след като пристигнахме бяха максимално запълнени с приготвяне на багажи, последни покупки за морето, подготовка на рождения ден и покрай всичко това, Галина, разбира се.  Grinning  Не знам все още как ще реагира, като минат ден-два и установи, че отсъствието на кака й и батко й е трайно.... newsm78

Миналата вечер за втори път тази седмица се случи да се събуди гладна през нощта.  Rolling Eyes Натъпка се с храна още с връщането си от детската и в 7.30 вече не беше гладна за същинската вечеря. На лягане си изпи 260-те мл мляко, обаче то отдавна минава и заминава....не може да я засити за през нощта. Та се чудя сега как да намаля хапването следобяд, за да може да си изяде вечерята и да й държи през нощта.... newsm78

Мире, много страшни неща при вас, какъв ужас сте преживяли само! Добре ли е Монката вече?

Петка, възможно е Яна да е вдигнала температура от прегряване.  Peace Наистина е много горещо- вчера вечерта облякох Галина само с едно боди-потник, и пак беше цялата мокра от пот.  Thinking

# 93
Мире,силно гуш,душицо!Какъв кошмар е било не мога да си представя  Cry Дано бързичко се оправи Мони и да забравяте лошите преживявания  Hug

Сестра ми с племеника са в болница(и той е септемврийче)-много тежко стомашно-чревно разстройство,обезводни се и сега са на ситеми,борят инфекцията  Cry
Дано няма вече болни и всички мъници да се радват на лятото!! Praynig

# 94

Гардения браво за успехите с памперса. Вие напълно ли сте го махнали?

Мерси  Hug  Само нощен слагам, но понякога се буди и си казва "ака". А сутрин задължително ходи на гърне по собствено желание.
В началото мислех, да я оставям по няколко часа без, но тя като се понамокри веднъж-дваж и започна да казва. С памперс, без памперс, все казваше. Два пъти се наложи да събувам гащи и памперси, за да я изпишкам и реших, че няма смисъл. Просто излизам с 3 резервни чифта долни и горни гащи за всеки случай  Laughing  Но откакто съм махнала памперса до днес, съм я преобувала навън само два пъти. И то не, че не си казваше и тогава, ама изтърваше по няколко капки и аз така и така нося други дрехи - сменям.

Мире, не знам какво да ти кажа  Hug  Имам чувството, че повлякох крак, като споделих за кърлежа на Надя  Embarassed  Да се оправя Мони!
Скоро чух, че едно бебе в количка, имало кърлеж. Което значи, че някак е пропълзял или е паднал от някъде върху него  Rolling Eyes

Те кърлежите не стоят само в тревата и това, че ще дърпам детето от там, не значи, че ще го опазя.  А нашите паркове са все буренясали. Да не говорим, че най-удобен ми е този с най-много трева  Crossing Arms
Суит, честит ти порастнал рожденик!   bouquet  Много здраве и късмет да го съпътстват цял живот!
Мимолетка, честито християнче! Ама тя много голяма изглежда  Shocked  И с тази дълга коса... толкова е красива. Като малка фея  Heart Eyes

# 95
Здравейте, днес съм рожденничка и искам да ви почерпя:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:iNY9dIlC6ZXUdM:http://www.rol … tables/candy3.jpg

За съжаление празника е помрачен от мъките на Даката. От 2-3 дни е много неспокоен, растат му 4 кътника, 2 отгоре и 2 отдолу, въобще не спи през нощта, плаче за щяло и нещяло. Вчера следобед беше и с лека Т, заведохме го при педито, няма нищо, гърлото е спокойно, преслушва го, прегледа и ушите. Вечерта Т стигна 39, правихме компреси с вода и оцет, обухме и мокри чорапи + парацетамол, но Т не пада и не пада. Накрая я свалихме с течен аналгин. През цялото време той не спира да се дере, не ми се беше случвало откакто е бил бебе да плаче близо 1 час без прекъсване. През нощта пак Т, пак сваляне, сутринта пак ...  ooooh!
Сега е с 37,3, но то в тия жеги предполагам че е нормална Т. Звънях пак на педито, каза да съм си давала лекарствата и това е - те са витамини, ехинацея, камомила и още едно хомеопатично. Много ми е притеснено, винаги съм си мислела, че само от зъби не се разболяват децата, но лекарката твърди обратното.

# 96
Искренно ви блaгодaря.
Ние сме уж по-добре.Продължaвaме с aнтибиотикa,но зa 24 4aсa е пилa сaмо 150мл aдaпте и около 500мл водa ConfusedТя и в болницaтa не ядеше и системите си я поддържaхa.a ходих и зaвярявaх днес купони.Имaме кухня,но ми я откaзвa.
Гaрденийкa милa не сте повлекли крaк.
Не помня кой зaдaде въпросa кaк след кaто сa пръскaни не сa се отровили.Просто имa 4aсове,зa които се тровят.Мони е билa в тревaтa скоро след пръскaнето.И те явно сa я възприели кaто леснa хрaнa,готовa дa ги "спaси" оффффффф знaм ли.
Дa ми е живa и здрaвa.И пове4е дa нямa проблеми с кърлежи зa никого

# 97
Привет, майчета! Виждам още проблеми с кърлежите! Мире, гуш и да се оправя Монката  Hug

Яни, честито на патерици! Да си жива и здрава! Много весели мигове ти пожелавам, много любов и лични успехи!

# 98
ехооо, мн пусто, къде сте всички???  newsm78

мире, какви страхотии само  ooooh! важното е, че мони е вече добре  Hug

ние се върнахме от сватбата като м/увременно успях да се размина с всички, които не исках  Tired

за сватбата какво да ви казвам... мина - и май това беше най-хубавото в цялата история!!! Crazy

Въпрос: по какво се разбира, 4е си прекалено строг родител или 4е правиш прекалено мн забележки? / на сватбата ивка си играеше с балон и братов4ед й, който е с 2 седмици по-голям, и също имаше балон, се нахвърли в/у нея, блъска, дърпа. Едно на ръка, че ивка така или иначе се сърди и за топки, и балони дума не може да става някой да ги вземе, но беше и изморена, и мн крива и се разпкала с цяло гърло. Майка му през цялото време седеше до мен и по никакъв начин не се намеси, въпреки отчаяните ми опити да успокоя ивка и да озъбтя нейния синковец. Чесно ви казвам, колкото и  детинско да звучи, идваше ми да стана и да й лепна 2 шамара, 4е да я освестя  #2gunfire Whistling Мн се ядосах.
Идеята е, че аз бих станала и бих махнала ивка, пък ако ще да се тръшка. Та се зачудиш прекалено мн НЕ-та ли използвам спрямо др деца и къде е границата??

за Арбанаси - ние ще ходим в търново, но май една семица по-рано  Sad мн ми се искаше да се видим и ще видя дали мога да направя някакви гимнастики. Ако не, когато сме там, ако има някой в района да свирка Simple Smile

# 99
  • жителство на место
Мая, много кофти, че не сте си изкарали добре Sad Всъщност и нашето гостуване в Бс беше ужасно, Ивка беше много нервна /зъби/, а "близки и роднини" ми отправяха обвинения, че била гевезе и неконтолируема, много трудно дете. През ушите ми мина, не им се връзвам, защото няма грам истина. Няма как да е ангелче през цялото време и изведнъж за една седмица да стане "невъзпитана". Не ми се обеснява!
А по твоята дилема, не зная. Скоро четох една тема в "нашите деца" за подобен случай, общо взето си направих извод, че не можеш да ограничаваш другите деца, за да се чувства добре твоето. Аз лично се опитвам да уча Ива да играе и да си дава играчките, казвам "играта трябва да е забавна за всички; нека всички да участват, така е по- весело; я да видим той как си играе с тази играчка; ти опитай с неговата..." Откъдето идва пък и един много сериозен въпрос, който ме тревожи напоследък: ако сега я уча, че хората са добри и тя трябва да е отворена към тях, съвсем скоро ще трябва да започна да обеснявам, че не бива да се доверява на непознати, да взема нещо от тях и т. н. Ако майките с по- големи деца решат да споделят как се постига баланса ще съм много благодарна
Спорна и весела седмица на всички, дано липсата ви тук е поради много слънчеви и усмихнати причини Heart Eyes

# 100
  • София
   Честит рожден ден на Мирел на Вечерница! Да бъде здрава, щастлива, да има много верни приятели, да бъде награждавана с успех за усилията си и да се учи от разочарованията си! Нека винаги бъде повод за гордост и радост на мама! newsm51

mai-mai, аз съм от майките, които напомнят на децата си да освободят люлката на друго дете, което чака, ако са се люляли достатъчно.  Grinning  MY NAME  много точно го е казала- "играта трябва да е забавна за всички".  Peace Не приемам, че е редно децата ми да се забавляват за чужда сметка, но също така се старая да не допускам другите деца да се забавляват за сметка на моите. Противник съм на възпитание, което цели на всяка цена да не причини и най-малкия дискомфорт на детето. Израстването и оформянето на личността не е свързано само с приятни преживявания, а и с горчивите уроци. Ако възпитаваме децата си в илюзията, че целият свят им се поднася на тепсия за тяхно удоволствие, сблъсъкът им с реалността в по-късна възраст ще е много по-болезнен и жесток. За съжаление в ежедневието, както и във форумските теми, законите на джунглата се пропагандират и практикуват на воля и с пълна убеденост. ooooh!

Темата е интересна, надявам се да чуя още мнения. Hug

# 101
Честит Рожден Ден на порасналата госпожица на мама Веч!Много поводи за усмивки и хубави преживявания и пожелавам!
По темата за възпитанието-не се възприемам като строг или твърде либерален родител,но НИКОГА не оставям децата си с играта си или  по друг повод да нарушават спокойствието на нечие друго дете.Винаги ги следя и ако установя,че другото дете се чувства застрашено или компанията на моето не му е приятна,веднага отмествам моето и му намирам друго забавление.Винаги съм се чудела на майките,които заради собственото си спокойствие,оставят децата им да правят ВСИЧКО,което поискат,та дори и да дразнят другите деца.... Аз не мога така-прекалено нервна ли съм се чудя понякога,но не мога да си седя спокойно,да си пия кафето, а на 10м от мен детето ми да дърпа играчките от ръцете на друго дете и аз невъзмутимо да седя и да гледам как горкото детенце плаче неистово и се опитва да се защити   Naughty А на такива гледки ставам свидетел ежедневно! ooooh! Моето дете е доста настъпателно и седя все на педал-готова да скоча и да го дръпна,ако притеснява другите деца.Чувам коментари от сорта на"По-добре моето да ги бие,отколкото него да бият!" Shocked Намесвам се като казвам,че е глупаво изобщо да ги оставяме да се бият-не е важно кой бие и кой е набит,по-важното е да предотвратяваме такива случки и да обясняваме,че добой не бива да се стига....Не знам до колко и аз съм права,но не мога да седя безучастно и да гледам! Peace

# 102
Суити, Пенелопи, много ви благодаря за поздравите!

Среща изобщо ще има ли? Thinking

# 103
  • жителство на место
Малко със закъснение, но с искрено чувство ЧЕСТИТ ПРАЗНИК Мирел!!! Пожелаваме ти здраве и много нови вълшебства да се разкрият пред теб !!!

Аз съм ЗА среща!!! Даже ей такова ЗА  Laughing

Пенелопи, аз пък не държа на всяка цена да се намесвам в отношенията на Ива с другите деца, не стоя на тръни /поне се опитвам/. Но и в интерес на истината тя почти не е участвала в кой знае какви конфликти Joy Ето с нейната братовчедка /2мес по- малка/ ги оставяме сами да си разделят играчките и да си организират играта. Верно е, имаше едно оскубване, но те сами си намериха начин да се помирят. Даже мисля, че оскубването не беше знак за скандал, а по- скоро къдриците на Ива, които се клътушкат неуморимо около личицето й предизвикаха любопитството на Веси и тя реши да ги пипне, пък и да пробва да си вземе една  Joy
Но с големите ми племенници е по- различно. Когато се съберем и все се намира някой, който да издава нареждания "облечи си якето и Ива да се облече, седни тук и тя да седне, не ходи там и тя ще иска..." За мен това е като малтретиране на децата, аз като  майка ще си намеря начин да облека дтето, да го извикам и т. н., другите не могат да се ограничават заради моето дете. Сега се сещам и като ходихме на пикник как един малчуган отнесе един шамар, защото викал, докато бебето спи /моето/. А аз изрично казах да оставят децата да играят спокойно, та те повече от 10сек не могат да мълчат. Аз съм си преценила, че Ива може да остане на тоя шум да спи, не очаквам децата да мълчат 2часа, когато са на пикник Shocked А ако нещо не съм преценила добре ситуацията, винаги мога да си тръгна

Ама айде на срещата ще си обсъждаме надълго и наширокооооо Laughing Heart Eyes

# 104
Да ви сподела за възпитанието-тепърва навлизам в материята и мнението ми със сигурност не е меродавно Peace Ли4но аз винаги съм била много съобразителен 4овек и винаги съм гледала да "угодя" на другата страна.Симона,като всяко детенце е много първосигнална.За мен взимането на 4ужди игра4ки без разрешение,пипането на храна и т.н не е правилно.Стремя се да я у4а,4е първо трябва да попита,а не директно да граби Peace Слу4вало ми се е да ме "скастрят" не ме ли е срам 4е детето ми няма никакво възпитание...години и това,4е в общия слу4ай децата реагират еднакво не се взема под внимание.Потънах от страм.Правя и забележки когато е шумна,когато е невъздържана.На ясно съм,4е е дете,но все пак за мен границите са си строги и искам да ги спазваме.Моят мъж не ме подкрепя в това.Все повтаря,4е е дете пък аз съм се държала комплексирано.Искам когато кажа нещо,тя да знае,4е мама не и дава.Не да се обръща и да търси бабите за разрешение-и този момент си го имаме
Признавам си,4е понякога поставям комфорта на другите деца пред този на своето.И със себе си винаги съм правила същото.Правя го  и понеже си познавам детето и 4есто се слу4ва тя да е конфликтната то4ка.И не зная как да се справя с това.На изнервена и "комплексирана" майка се падна по-буйно дете
Та в общи линии-възпитанието ни куца.С таткото сме на съвсем разли4ни планети-аз се карам,той я гушка и обратното.Може би от там ще трябва за запо4нем

Общи условия

Активация на акаунт