Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 502
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Асе, Иринче, честит празник на дечицата ви! Много здраве и успех във всичко да имат!  bouquet

Петка, честит юбилей на твоята майчица! Да ви се радва и да е здрава още дълги години! Hug

Мириям, и аз съм, меко казано, озадачена от коментара на треньорката. Shocked Спортът при децата е най-вече удоволствие и физическа активност, то е ясно, че не си ги записала там с цел бъдещи спортни постижения. Thinking Тази есен Зорница се върна "понапращяла" от бабината кухня, а точно тогава я записахме на балет. Нито веднъж не е ставало дума за килограми или фигура. Naughty И какво стана? За една учебна година редовни тренировки по балет и плуване, детето се източи на височина и се прибра и коремче, и всичко излишно, каквото имаше. Много съжалявам най-вече, че момичетата са се огорчили.....Това са неща, които остават за цял живот.  Sad  А иначе по темата- сега му е времето за промени в хранителния и двигателния режим, по-нататък ще става по-трудно.  Hug

Утре тръгваме към Влас. За съжаление, ангажиментът, който бяхме поели във Варна, отпадна, а с него и мечтата ми за няколко седмици насаме с мъжа ми.  Sad  Да не говорим, че и парите бяха добри.... Embarassed  Абе да са здрави децата, те поне ще са доволни, че ще прекараме лятото с тях. Simple Smile

# 196
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ НАС!!!
Много време не съм писала ама то с тия малки котки как да стане newsm78
Рени расте, махнахме  памперса,бибата а говорим като пишеща машина, намя време даже да ги каже всички буквички. Бърборина голяма

# 197
Ехее, емичка, кога писа, че си родила, кога бебето стана на 7 месец и половина? Наистина хорските деца много бързо растат. Heart Eyes Чудесни новини, честито на Бърборена за сваления памперс и хвърлената биба. Пораснаха малките септемврийчета...

Суити, съжалявам, че ви е отпаднал ангажимента, но пък ето начин да изкарате хубава ваканцийка с децата във Влас.

# 198
Добър вечер, дами!
Попрехвърлям и аз темичката от време на време. В течение съм, както се казва  Wink Но не съм редовна и обикновено не ми се струва ой знае колко интересно случващото се, заради което съответно не пиша и така-а-а... Лятото при нас върви добре. Ще ми се да беше малко по-слънчево, но каквото-такова. Аз си изкараха моята почивка без деца на едно приятно сърфистко островче. Загубих се точно преди да замина, а там някак в безметежието се намерих себе си, отново. И се върнах към живота си с децата с желание и ентусиазъм почти  Laughing
Джинджи е прекрасна - ярка личност, разбойническо поведение, сладка и предизвикателна едновременно с това. Категорично мога да кажа, че вече си говори и  повтаря почти всичко, което чуе спонтанно /нещо, което при спаси напълно отсъстваше/. За ходене по заведенията - ето вчера даже бяхме на един рожден ден - добре ни е, когато е на открито и има други деца, но като цяло - това да седна спокойно за повече от 15 минути е трудна работа. Двигателните й умения са също добри. Само за пример ще кажа, че тя от около 7-8 месеца си спи в самостоятелна стая, но все още в кошарата. Сутрин се събужда към 8 и малко и по невероятен за мен начин ПРЕСКАЧА КОШАРАТА СИ, ОТВАРЯ вратата, извървява разстоянието до моята спалня, отново ОТВАРЯ /а дръжките ги достига само като е на пръсти/ и дирекно си ляга и се завива до мен  Grinning умее да плюе чудесно / за миенето на зъби говорим или като се налапа с боклуци ии скам да си изжабури устата/. Цяло лято имам малко профи ангажименти в кабинета, но ги съвместявам с двете деца. Организираме си кратки излизания от града, срещи с приятели, разнообразия...От септември ще я пускам и Джи ученичка.
На кратко - това е.
Не знам кога пак ще пиша, но не приемам лично неписането на другите Simple Smile Още преди година ви бах казала, че темата със сигурност ще се редуцира до максимум 20 активно пишещи. Но пък, Стефина, това наистина няма чак такова значение при срещите. От опит с другата ми септемврийска тема го казвам.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 20:37 от irinii

# 199
  • София
Здравейте!
Мариам-ами то ми е нещо като навик форума-влизам тука,въвъ други теми ,в сайтове и така.Много мили спомени имама с Вас и не мога да Ви зарежа.
Емичка-развам се,че сте добре.
Иринии-радвам се,че се разписа-отсъствието ти във форума е забележимо-в смисъл липсваш. HugРадвам се,че Джи се развива така добре.Васко също е много весело и контактно дете и същевременно голяма панта и беладжия.Любимец е на всички-познати и непознати.Много обича възрастни хора -подава им ръка и ходи с тях.
Надявам се да има срещи тогава,щом казваш,въпреки,че хората са различни.На последната среща е имало 8 човека,които общо взето са близки на организаторката-едва ли ще се събираме като преди толкова мамчета-за жалост.На мене ми е ясно,че всеки тръгва по своя път и ангажиментите  му се увеличават,но ми е приятно ,когато някой драсва от време на време/дори да е през няколко месеца / по някое редче тука- да го видиме как,как е детенцето му.

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:11 от stefina

# 200
Здравейте и  аз скоро не съм се разписвала.
Но при нас новините не са от най-хубавите. Криси е с плевмония и вече втора седмица си се гледаме вкъщи. Отново се срещнахме с некадърни бургаски лекари, но поне ни се разминаха болницата и инжекциите. Освен с плевмонията си имаме един избиващ кътник в ляво с лек отит на лявото ушенце. Но по-нищо не може да се каже, че е болничка, даже дивее повече от обикновенно. ЖЗ другата седмица пак ще е на ясла, надявам се само да не плаче.

# 201
Здравейте, има ли някой друг с все още непоставена четвърта реимунизация с Пентаксим?
Днес става на година и десет месеца, а още не сме я сложили ...  ooooh!
Все има нещо от пролетта насам, или хрема, или вирус, даже и гнойна ангина кара, кътници растяха, сега пак е неспокоен и се върти по цяла нощ (подозирам от зъбоникнеж защото друго не забелязвам) и пак не мога да се престраша да отида.
Много ме е страх от ваксините, особено от тези за ДТК, вдигал ми е Т и на последната имунизация повръща на следващия ден (може и да не е свързано с Пентаксима, но все пак ...).
Говорих и с педито и тя ми казва, че можело и след втората годинка да се постави. За пръв път чувам такова нещо, аз си мислех че е задължително до две години. А мога ли въобще да не я слагам? Сигурно не.
Жужи дано Криси оздравее скоро!   bouquet

# 202
Ехеее още позабравили ни мами се разписаха HugМного се радвам да ви видя моми4ета.Много свежест внесохте в теми4ката  bouquet
Исках да попитам на колко месеца водите децата за консултация newsm78 По принцип в кжртона ни има графи за всеки три месеца.Не съм водила Монка от април newsm78 да звъня ли на педи или да си 4акам втората годинка ако ЖЗ вси4ко с детенце е наред до края на лятото???Като знам,4е само ще я премери и претегли много много не ми се занимава,аз на дом кантар си я меря-11кг и около 82-83см.Пентаксима още Януари сложихме.Не съм се интересувала дали има преди 2г някакви други ваксини,мисля 4е няма.
Споделете опит???
Има ли деца,които още не са пили мляко/прясно/?И с плодовете сме скарани.Яде само ябълка и бабан-опитах нектарини,пъпеш,4ереши.Отказва ми категори4но.Спря и да закусва.Спи до късно и като стане в 10 не иска да яде.Някоя бисквитка хапва и това е.Та си имаме само едно стабилно хранене-обедното.Следобях кис мляко с бисквитки или мюсли,ве4ер мляко newsm78 Не броя бисквитите и солетите,които маа през деня,4е те нямам мерило просто ooooh!Знам,4е не трябва,но има моменти,в които се тръшка и друго не яде.Ние пред нея такива боклуци не консумираме.И по принцип не ги ядем де.Вие как сте с храненето???То май и аз имам малко вина в това де.Тя след втората третата хапка и омръзва и запо4ва една луда гоненица из апартамента да се храним.Яде и се,но не иска да стои на едно място.Ти4а,ска4а,танцува...и аз я гоня с 4инията ooooh! Много ми става зор като дойде времето за хранене Tired По 4ас 4ас и нещо се храним-а коли4еството е не пове4е от 250-300гр.Ужас е просто
Много писах,но да си кжжа мойто си тегло Embarassed EmbarassedЦелувки на вси4ки

# 203
Мирка, мериш количества? Че те на тази възраст вече са си хора с вкусове. От което иска и колкото иска яде. Не меря нищо и не следя точни часове. Вярно, че като има апетит детето си яде. Не, че не ми се случва да обикалям с лъжицата, но като не иска - негов си проблем. Като му огладнее четирибуквието ще яде Wink

На нас ни остава още една ваксина - трета поред, защото ако се започне след годинка отпада четвъртият прием (ураааа)
И от есента също сме на ясли. Ще го мисля като дойде... Дано не реве като сестра си.

Жуже, това мнооого гадно с пневмонията. А къде я гледат? Похвалиха ми тази новата клиника - Лайф... Не, че сме ходили до там, но чух, че поне апаратурата била добра...

# 204
Стефина, количеството на посетителите по време на срещи не определя качеството  Hug Wink
Яни, Джи няма поставен четвърти Пентаксим. Когато му беше времето май беше болна. После ваксината изчезна от аптеките. Сега пък детето ми е здраво и весело и вякак... не ми се разваля ваканцията й  Laughing, но съм решила август ЖЗ да я поставим, защото все пак септември ще става ученичка.
Мире, явно Монката си има свой стил на хранене  Simple Smile Само да отбележа, че  250 г храна не е никак малко  Peace Джи също не винаги има еднакъв апетит. Всяка сутрин им правя нещо, което евентуално са си поръчали от вечерта. /имаме такъв ритуал вечер. Гледаме Жак Пепен - любимият кулинар на Спаси и си говорим какво ще си хапваме на следващия ден/ Понякога хапва добре. Друг път изобщо отказва. Рядко си го слагам на сърце. НО за бисквитите и солетите...как така вие не ядете, но в къщи имате такива неща... Значи ги купувате за нея. Опитай се просто нищо да не й даваш като не иска. Кгато вие седнене на маса ако е гладна ще дойде и ще си вземе сама. Джи понякога също не се храни обилно на вечеря, а вечерно мляко нямаме. Така че спокойно.

# 205
Здравейте  момичета!
yani_cat ех да можеше проблема ми да е само в коремчето, но бавно и славно сама съм се набутала в това положение, та като ме мързи поне да не се оплаквам ми да си мълча засрамено  hahaha.
Как минаха танците, влез да се похвалиш.
penelopi  Hug аз пък за фейса имам един проблем.
Гледам ви и не всички мога да ви свържа с никовете ви тук  Embarassed.
Ще разпитвам скоро Джулката кой кой е, че не се издавате Heart Eyes.
Молим драснете ми нещо да си направя връзката  hahaha.
Джул на кой плаж се шляете с Яско  smile3525.
Страхотни снимки гледам и искам още.
Асе какви ги вършиш в Любляна?
И снимки искаме, шаренки хубавки на това подредено и красиво място.
Мирка благодаря за комплимото  Flutter.
Монката е голяма чаровница, много се е разхубавила.
Дано морето ви да бъде чудесно с най доброто време!
Относно храненето никога не обикалям с лъжица, не гоня децата да ядат и не ги карам като не им се яде.
По често им казвам ако са се нахранили да не се опитват да си изпразнят чинията по инерция.
Йосиф обича много плодове и като седнем на масата да се храним му сервирам в чиния, ако почне да хвърля и да се лигави дигам чинията и го пращам да си играе.
Суити  Hug наистина Зорничка много се е издължила и е много кротка и хубава  Heart Eyes, да са ти живи и здрави всичките.
За пътуването ви дано това, което е промислил Бог да е по добро от всичко, което си мечтала- да си изкарате чудесно!
Ирини разгледах снимките наистина много хубави и с много цвят, както ги обичам, а това, че почивката ти е била без децата, ех екстра голяма  Peace.
Като каза за кошарата на Джинджи, която тя прескача всяка сутрин и се решихме днес да махнем една пръчка от решетката на Йосиф да го облекчим в излизането, а той упорито прескача от горе  hahaha.
Обичам да те чета, винаги около думите ти витае спокойствие и увереност   bouquet.
Петка ти наистина си "Мама на слънчице"  Heart Eyes.
Яна е чудесна, в очите и блестят смехурчести звездички, личи си, че е свободно и щастливо дете Heart Eyes.
Много се радвам на "дългото " ти включване Hug.
Значи сте в Бг сега, няма ли да ходите на море па ей тъй съвсем случайно да минете покрай нас да ни дойдете на гости  Laughing.
Ако минете по нашите краища непременно да се обадиш.
За треньорката да си призная първо ме хвана яд ама после си викам по добре така стана защото какво щяха да получат момичетата от такъв човек?
Надали нещо добро, та всяко зло за добро.
Сега ходим на един чудесен басейн и плуват, голям кеф голямо чудо.
За фиругата да ти кажа хич не си в категорията на пухкавите, много си хубава дано да можеш и да го оцениш и да се зарадваш.
Аз си спомням от ранна възраст винаги съм се чувствала пухкава (в най добрият случай),  а сега като си гледам снимките ми аз съм си била съвсем нормална, но уви не съм го оценила. Сега си мечтая за онези килограми, но зор голям  Crazy.
Един ден седях на един концерт, а пред мен една много красива жена.
Всичко в нея беше хубаво, аз я гледах (тя точно пред мен) и си мислех какво ли е да живееш в такова уникално красиво тяло.
Всичко, ама всичко беше красиво.
По едно време тя се обърна към мен усмихната и аз се усмихнах и и казах как се чувстваш като си толкова красива, а тя се замисли за миг и ми каза  чувствам се като теб. newsm03
Та замислих се в оня ден, ако проблема с килата го нямаше просто на повърхността щяха да изплуват други.
Реших , че отношението към проблема е по важен отколкото присъствието или липсата му.
Сега за доматите  smile3521, това ми е любимата храна и месото също.
Постоянно ми се ядат домати и си ги хапвам успешно.
Наслаждавам им се максимално, особено сега като са толкова вкусни, слънчеви, сочни, кисели и сладки hahaha ммм, в хладилника винаги имам едно отделение (като корито hahaha) само за домати.
Толкова съм добра в избора, че винаги мога да избера най хубавите.
Имам си няколко жени на пазара, които си ги отглеждам много Био в градинките, но ги продават на народни цени и всеки път си грабвам свежи пресни вкуснии Simple Smile
Йосиф е с мен в тази любов, редовно го черпя от моите мини дето ги лапа наведнъж.
Също когато го подстригвам го вързвам на столчето и му пълня плота с домати от минитата, той ги гони с онези пухки - кюфтенца пръстчетата де  hahaha и не се съпротивлява както по принцип при подстригването.
Вчера как го офъках  Joy, страшна работа.
За нас са пели песничката "стригано яре..." Mr. Green.
Той горкия обаче си носи прическата толкова гордо, че може и мода нова да стане.
Момичета сега ще е тъпо ако почна да се извинявам за обема  hahaha, то на мен си ми е навик да бърборя та   bouquet хубав ден ви желая!
 newsm47

# 206
И Максим малко променя храненето. Никога не съм имала проблеми и сега ми се вижда ужасно положението. Първо отказа всички плодове освен ябълка и банан, а винаги е пиел по 2 шишета фреш или е ял настъган в последствие нарязан плод. Освен това отказва и зеленчуци нито домат нито ктаставица абе нищо. Най-лошото е че отказва и всичко готвено и иска да минава само на филия с нещо в нашия случай само с кашкавал или салам  ooooh!
Лелите с яслата казват че там яде от всичко, но на мен ми се щеше и вечер да хапва супичка примерно или някакво зеленчуково ястие. Като цяло намали и количествата и вечер се започва едно плюене аз му давам с лъжицата той плюе и така ето снощи предлагах тюрлю /всички зел пресни от на баба му градината/ и н а третата лъжица се почва не върти се плюе...след 5 мин опити да го нахраня му дадох филията на която махна и кашкавала и яде само хляба  Tired То хубаво ама така се запича от тези сухи храни ooooh! Незнам направо какво да правя. Гладен не ми се ще даго оставям понеже и без това сега го мъчат зъбите и съм на крак през 10 мин през ноща остава и да се храним по нощите като се усети че е гладен.

# 207
  • Пловдив
Здравейте,много ви се радвам на всички-Мариам,Ирини,Веч,Беба,Асенцето,Жужа и изобщо всички без изключение,независимо писали или неписали.То и аз съм доста нередовна,но чета всяка вечер,просто няма нищо интересно покрай нас за да споделя.Мони е добре,здравичка/ДНЧД/,палавка/доста/,храни се добре. В този ред на мисли да кажа,че и тя отказа готвените ястия-аз неуспявам да и дам и лъжичка,а майка ми я храни успешно.Защо така!?Солети и бисквити почти не хапва,но за бонита /бонбони/и аколак/шоколад/,цели серенади изкарва-ужаст просто.Доста е пухкава и гледам да я отклонявам но тя едно си знае и само това повтаря.В понеделник отиваме за 2 седмици на морето Laughing Laughing после планираме обиколка на Италия,но Монче ще си стои при баба.
Пентаксимите ги сложихме всичките,и също не съм я водила на мерки и теглилки-сигурно чак септември.

# 208
Мерси че споделихте за Пентаксима, аз все го мисля и май ще отидем другата седмица да го сложим и да ми се маха от главата.
Дани яде готвено, но сега в топлото не го готвя кой знае колко засукани манджи. Днес яде запеканка с картофи, сирене, яйце и малко сметана. Сам нагъва с лъжицата, оставям го даже сам на столчето и после само чистя около него. Плодове за съжаление също яде рядко други освен ябълка. Не го моля и не го карам да яде, като не иска го прибирам и това е. Ако нямам готвено или не го хареса яде сирене, кашкавал и краставици нарязани на парченца.
Шоколад не съм давала досега, също и бонбони и не мисля да давам скоро. Солети и пуканки яде навън ако го почерпят. Сутрин и вечер пие АМ, кисело мляко не можах да го накарам да прояде, прясно не ми се дава в топлото време, ще му докарам разстройство.
Мариям страхотно си изкарах на танците, прибрах се в 5 сутринта, във фейса съм Yana Taseva.
Лека вечер   bouquet

# 209
  • София
Привет от моренцето!  bouquet Пътуването вчера мина много добре. Галя се държа просто перфектно- беше много спокойна, занимаваше се сама през цялото време, а на заведението, където спряхме за обяд, се държа като голямо момиче- през цялото време седя кротко до нас, изяде си яденето (бях й взела готово бурканче), хапна малко салата- изобщо, мога само да я похваля. Blush Много е щастлива, че батко и кака отново са около нея. Тук в съседния двор има едно огромно куче- голдън териер. То е страшно добро и децата го правят какво ли не, даже внучката на стопаните му се опитва да го язди Mr. Green. Галя, обаче, все още много се страхува от него, защото е по-голямо от нея. Grinning Иначе в София го даваше много смело към по-малките кучета. Wink

По отношение на яденето напоследък е много капризна.  ooooh! Отдавам го на никнещите зъби (долни кучешки и последните горни кътници). За мен лично е много изнервящо. Всеки ден си мени вкусовете- отказва неща, които предния ден е яла с удоволствие, хвърля храна на пода...изобщо, изпитва търпението ми по всякакви начини. Thinking Интересно, че в яслата до последно се хранеше много добре, явно пази номерцата за вкъщи. Mr. Green

Дарушка, плановете ви звучат чудесно! Да си прекарате много хубаво и на двете места! Hug

Мариям, много обичам бъбривите ти постове! Heart Eyes Много ми е сладко, като си представя Йосиф, който търкаля доматчетата, докато ти го подстригваш! Hug

За килограмите- още съжалявам, че като човек, който никога не е имал проблем с храненето и теглото, не се усетих навреме след раждането на Косьо и не взех необходимите мерки. И аз като теб сега си давам сметка, че тогава не е било чак толкова зле положението (килограмите ми бяха доста по-малко от сегашните Embarassed), и хем много се шашках, че не ги свалих след раждането, хем нищо и не предприех....Ама то кое по-напред тогава- толкова ми беше трудно гледането на първо дете..... ooooh!

Стефина, съжалявам, че вероятно ще те засегна, но не мога да се въздържа от реплика на твоя пост. Относно последното събиране- организаторката беше Флучия и ми се струва леко обидно да не напишеш името й, сякаш е анонимен човек, който не познаваме. Тя си направи труда да съобщи за срещата лично на абсолютно всички софийски майчета от темата, доста от които обещаха да дойдат, но....така и не дойдоха. Може би не си имала точно това предвид, но така написаното от теб звучи, сякаш тя е организирала срещата за свои близки познати. Naughty

Иначе относно активността- както се вижда, тя си има своите върхове и спадове. Grinning Като цяло даже мисля, че върви много добре, имайки предвид, че ежедневието на много от нас вече не е посветено само на децата. Няма как да се върнат тази многолюдност и изобилни постове от първата година. Лично аз съм много привързана към темата и трябва да започна съвсем да си говоря сама тук, за да спра да пиша. Joy

Общи условия

Активация на акаунт