Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 525
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет, момичета! Hug

За ремонта на фотоапарата и аз предположих, че няма смисъл. Thinking Хич не сме предвидили за момента покупка на нов.... Rolling Eyes
обаче май ще трябва, че не може лятото да мине без снимки. Стефина, съжалявам и за твоя повреден апарат! Confused

penelopi, до неделя има време, надявам се, че Гого ще е добре дотогава! Peace

беба, хексалгинът е за сваляне на температурата и се дава само в краен случай при много висока температура, която не може да се свали с парацетамол или нурофен. Ане и bora са дали добри предложения.  Трябва някак да подсилиш имунитета на Максчето, да не се разболява толкова често.... Sad Това, което описваш, не ми прилича на алергия, най-вероятно е вирус. Профилактично можеш да даваш по няколко капки клеева тинктура, разредени с вода- по 1-2 пъти на ден. Много е хубаво за общо укрепване, особено за гърло и бронхити. Дано скоро да оздравее! Praynig

Ане, що така минорно за новия дом? Rolling Eyes Помня на Коледа колко беше тъжна, че не успяхте да празнувате там. Rolling Eyes Аз не разбрах, новото жилище в Бургас ли е пак? Да ви е честито, пък живот и здраве, след време по-голямо и по-просторно!  bouquet

На Галя пъпките от комари се оправиха. Откакто я мажа вечер с Аутан, няма нови, а старите завяхнаха.

Тази нощ има метеоритен дъжд. Синът ми вече видя няколко падащи звезди. Simple Smile

# 391
Ех, че красиво Суит! Пожела ли си нещо синът ти?
Беба много съжалявам за Макси. И аз мисля, че Тантум Верде не се дава на малки деца. Кашлицата може би наистина е от стичащи се секрети, не мога да кажа. Ако е такъв случая, отхрачващи сиропи, капки в носа, ехинацея бих давала аз. Много неприятно, съчувствам ти, сигурно е вирус след като вдига и висока температура.
Завиждам на всички които са на морето, ние ще ходим средата на Септември.
Имаме нова стая иначе, холът стана на спалня, а догодина спалнята ще стане на детска стая. Засега си спя при малкия, още не ми се иска да го оставям. Той е добре, весел е много и постоянно бърбори като любими са му думите и изрази с отрицание - не, няма, не мога, не искам и т.н.
За рожденния ден не съм мислила още, вероятно ще е скромно с роднини, но ще се постарая детето да изкара страхотен ден. Имаме познати дечица на същата възраст, но и те засега не правят детски рожденни дни, а празнуват семейно, така че може би и ние ще изчакаме.
Предстои ни кръщене, сега в Неделя и съм запланувала и Пентаксим във Вторник. Но ако педито е в отпуск пак ще отложа. Пустия му Пентаксим много го мисля и аз не знам защо ... Моля успокойте ме тези които са го сложили  Praynig Станало ми е нещо като фикс идея  ooooh!

# 392
yani_cat ,споко,мила!Сложихме всички ваксини за момента-чаааак в първи клас другите  Wink До сега и двете ми деца са понасяли без никакъв проблем ваксините-без нито едно странично дайствие(дори зачервяване или Т) ДНЧД  Praynig Praynig Praynig Че аз пък напоследък изгледах толкова много филми и прочетох толкова материали за вредата от ваксините,че съм се побъркала вече на тази тема  Crazy ooooh!
Но за себе си реших-НИКАКВИ ваксини повече по желание  Naughty Стигат им и задължителните отрови ,с които ги тъпчат още от първите часове след раждането Crossing Arms

# 393
Здравейте момичета  Hug!
Я бех чувала поздравления на патерици, ма почерпка на патерици само аз мога да правя Mr. Green.

Момичета благодаря много за поздравите и прекрасните ви пожелания във фейса и тук newsm03.
Тази година бях решила да не празнувам, а стана чудесно празненство.
Получих поздрави от много хора за които и не предполагах, че ще се сетят за мен, много е приятно това някой да мисли за теб и да помни твоите дни- почувствах се поглезена.
Мъжот също ме изненада за първи път от 15 години не забрави рожденият ми ден  hahaha това си е голяма изненада да знаете.
Явно човека си е взел поука от миналият път дето го ужилих със скъпата фотка, че бе пропуснал хайванинът hahaha.
Днес ви четох говорих си с вас мислено и сега цък стана ми каша, трябваше да си водя записки.
Ане за твоя дом да кажа, че ми е най прясно.
Нали всеки от нас иска още нещо за да е напълно щастлив, но нищо не става бързо, а ако стане не му се радваме толкова колкото ако е изстрадано. Кой ли не знае да мечтае за хубавото, но трябва да се побираме в размера, който ни е отреден и това е.
Когато си купувахме жилище и ние искахме да е къща, но не ни стигнаха финансите и си купихме апартамент.
Е да къщата си е кеф и градинката и всичко, но кой ще ме спре да си пея в панелката, да се смея и да си мечтая, че един ден и аз ще си имам къщата на мечтите, мойта къща.
Обичам да съм щастлива и като не съм ми е терсене, търся как да се врътна та да съм щастлива.
Има хора които и в палат да ги сложиш се ще мрънкат и ще са недоволни, разни хора- разни идеали.
Аз обаче имам предимство, имам панелка, кривичка от тук там, стените омазани (Йосиф е виновен и си го признава безсрамно) тавана малко виси и още една редица с кусури, но аз живея тук сега и избирам да съм щастлива, е тва си е предимство.
Може да не е най мечтаното жилище, но сина ти щастлив седи до прозореца и вижда" Коябце".... hahaha.
Времето тече, а живота е кратък, искам да съм щастлива и то сега въпреки всичко за което мечтая и още нямам а на някои мечти хич не им виждам реализирането.
Момичета пак ма фрасна философията посред нощ hahaha.
Да са събуди някой да ми дръпне кабела пл.
Накрая да кажа, Суит не отписвай фотката толкова бързо.
Във всеки голям магазин за техника(технополис, техномаркет) има сервиз, там пък има техници, които работят и надомно и няма да ти струва нищо да попиташ какво му има и дали ремонта би струвал скъпо.
Може да не спечелиш, но и нищо няма да загубиш, кой знае може да се окаже нещо дребно и лесно за поправяне.
Аз днес ходих да питам някой майстор няма ли да се съгласи да дойде да ми погледне печката, че замря горката и не дава признак за живот ама ей тъй без предупреждение  hahaha.
Един майстор обеща да дойде да я види утре, а нито гаранция имам нито нищо.
За Йосиф да кажа, че съм пристрастена към него.
Сложиха му последният пентаксим и го преживя тежко с температура, повръщане, разстройство, липса на апетит- пълна програма.
Бях се разтревожила вече и точно на моя рожден ден след няколко дни лежане по мен и мрънкане започна да танцува, върти се по средата на хола като кученцата, които си гонят опашката и ни показа неговите си номера, е няма такава радост.
Да осъзнаваш, че децата ти са здрави, растат около теб, развиват се и се променят всеки ден и се нуждаят от твоята любов и грижа.
Не е нещо лъскаво бомбастично, но доста богати хора, които карат яки коли след които аз редовно въздишам  hahaha от вътре нямат това просто нещо на което аз се радвам днес.
Станах на 35 погледнах живота си и като сложих чертата се оказа, че не е това, което мечтаех и очаквах когато бях на 18, но си има своя чар и пренаредих приоритетите си.
Днес искам да съм щастлива и да науча малчуганите да са щастливи дори ако живота не е точно това, което сме очаквали.
Айде пускам ви в междучасие, утре пак ще кукна за да ви разправям за нашето лято и море  Mr. Green.
Лекичка и мекичка   bouquet!

# 394
  • София
Добро утро момичета, на 13-я петък!
беба как сте? Клеева тинктура, ако успееш да даваш (горчивка си е ) ще е екстра, баткото пи цяла зима и беше добре.
Изчетох ви по горните, много приятни писания и ми се сляха - остана ми коябцето на Борко с желанието на Мариям за щастие и обучаване в това на децата й - и аз така, но малко имам и от тези мрънкащите, това го боря цял живот...
yani_cat - при Мила последния Пентаксим преди месеци и половина мина най-леко от всички, като при първите имаше подуване на мястото, температура и изобщо реакции, сега нищо. Сигурно и дано и при вас така, споко, приключвате с ваксините. Аз все пак мисля на 2 г. да сложа Превенар.

# 395
yani_cat, почти всички деца минават с последния пентаксим през някакви неразположения. няма как, натрупване. Но ти си бъди подготвена и дано е по-леко. Крум леко взе да накуцва с крачето за 1 ден и на следващия беше вече почти забравил. На третия ден съвсем отшумя. Без температура. Просто се подготви за повече гушки и сваляне на температура и това е! Успех!

Ане, наистина и аз се учидих, някак предварително като че ли си се настроила отрицателно. Трябва да се "поместиш" някак във времето и пространство комфортно, от теб зависи, толкова го искаше това ново жилище. Естествено, че ще има шум докато се устроят всички хора, но пък ти му се радвай сякаш се строи нов живот. Трудна ти е промяната!
А колелото ни не е на Кенгуро Simple Smile отчая ме, аз толкова го избирах от един магазин в чужбинско, че тука не можах да харесам, а то май има такива и тук (в крайна сметка все от едно място идват), в смисъл да не съм положила напразни усилия. Всъщност, аз харесвам изчистените неща и не исках да има бибитки, свирки и всякакви украси и забавления по колелото, мои предпочитания, Крум никой не го пита все още  Mr. Green 

# 396
  • жителство на место
яни кет, щом ти е фикс идея и имаш вътрешно притеснение, послушай интуицията си и просто не го слагай последния пентаксим- това също е вариант

# 397
Момичета, значително по добре е Макс.
Водих го и на др лекар. Няма никакви хрипове няма и Т. Направил е пристъп със спазъм от тантум вердето и това хриптене което лекарката чуваше във вторника е било остатъчно от реакцията.  Та извода е че е можело и антибиотика да не го почваме , о при товаположение каза да не го спирам а да си изкара целия курс. Като цякло ме предупреди че деца до 6 годинки не трябва да ползват под формата на спрей никакви медикаменти. Даже каза че вече и при децата с астма се използват нови някакви джаджи/не разбрах как се казват/. Спря ни есберитокса. Каза да го давам след лечението за укрепване а не сега успоредно да натоварвам и с него организма. Та така. Много благодаря за съветите не всичко успях да приложа, но поне ще си знам някой неща пак ако се наложи. 

# 398
беба, много се радвам, беше много притеснена.
ако все пак някой е решил да слага спрей, съм чувала, че след пръскане
в лъжичка може да се приеме,
но никога впръскване.

борис, накашля от вчера.
сутрина го заведох само да го чуе дежурен.
хомеопатът почива.
резултатът зписан АБ и нищо за кашлица.

Аз си го почнах с босилека, инхалации със сребърна вода,
компреси с мед и олио.
въобще ги научих моите синове да пият много треви.

Пиаф, настройката е важна, но за това - скоро:)

Мариам, с кеф те изчетох  Hug

Яни, снимки да виидим от утре.
нашето запланувано кръщене се отлага.

# 399
Здравейте мами wavey
Ние поизкарахме почти месец на море. Прищявките на Надя бяха всеки ден различни, но й угаждах много, защото знам, че в Дряново няма  Tired  Лошото е, че сега не мога да й предложа дори малка част от това, на което свикна там. Всеки ден си иска нещо детето и става толкова тъжна, като й обяснявам, че тук няма такива неща и трябва да пътуваме пак цял ден, докато стигнем до там, където ги има.
В четвъртък сутринта имаше много висока Т, дори не я мерих, за да не я изнервям допълнително. Пареше цялата. Опитах да дам Нурофен, но както винаги не поиска да пие сироп. Изчаках да заспи и сложих свещичка. Към 18ч пак същото упражнение и понеже спа до към 20ч, бяхме на люлки до 22ч. През нощта пак вдигна много висока Т, но беше толкова нервна, че нищо не успях да й дам и накрая сме заспали и двете. Като се събудих, тя вече беше студена и спеше по-спокойно.
Междувременно педи каза, че нямаме симптоми на вирус - нито диария, нито хрема, нито възпаления, нито налепи по гърлото.
Всичко започна с кашлица, сега има някакви секрети, но са назад и нито можем да ги издухаме, нито да ги изкашляме. От време на време сами излизат  Laughing
Та изводът е зъби - пробиха 4 кучешки едновременно  ooooh!
На хомеопатия сме, че Надя си смуче гранулките или си ги дъвче.
Приятелите ми във ФБ видяха някои снимки, но хайде и тук да покажа http://www.facebook.com/profile.php?id=100000250337023#!/photo.php?pid=351976&id=100000250337023 останалите, когато намеря време ще ги кача.

ПП. Извинявам се, че отново не вземам персонално отношение, но прочетох за болнички дечица и съчувствам  Hug
Надявам се скоро да изчета всичко, че все набързо минавам  Embarassed

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 21:44 от Gardenia

# 400
Хей,сладурииии,след 3-4часа пътуваме за морето  newsm44
Стискайте палци да изкараме почивката здрави  Praynig Praynig PraynigСамо за това се моля! Praynig Praynig Praynig
Чаооо и до нови срещи  Wink Hug

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 23:37 от penelopi

# 401
Приятно прекарване Пепи! (Пенелопа не беше ли тази дето чакала Одисей  newsm78)
Аз очаквам кръщенето утре, дрешките и кръстчето вече са оставени в църквата да се осветят и кръстницата спи сладко сладко у нас  Simple Smile
За пентаксима сигурно ще мине и замине, аз от време на време така получавам страх от нещо ... След една катастрофа ме беше страх да се качвам в кола и все за това си мислех, сега поради липса на други тревоги се фиксирах върху този пентаксим пък то сигурно нищо няма да стане, много ми повлияха и приказките изписани в този форум, а те повечето са доста крайни. Ще започна да ги избягвам тези теми.
Май нейм без задължителните ваксини ще може ли да ходи на детска градина? И май и детски не могат да се получават (то с тях и без тях все същото де)?

# 402
  • София
Здравейте!
Яни кат-слагай ваксината и не му мисли-тя не е чак толкова тежка.Ако стане кисел дай му малко Нурофен и ще се успокои.Честито за новата стая и весело изкарване на кръщането.
Пенелопи-хубаво време на морето ипирятно изкарване.
Гардения-брзо оздравяване на Надето.
Мариам-честити имен ден-да си жива и здрава.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 18:29 от stefina

# 403
Честит имен ден на всички именници    Бъдете здрави,щастливи,усмихнати и безкрайно обичани!

Пенелопи,бъдете здрави и дано хубавото време е с вас! Изкарайте си страхотно Hug
Ние мислехме да ходим с малката  на моренце,но нещата се провалиха много грозно Sad Мъжът ми дето трябваше да започне работата,се размина с нея и сега пак търси работа.Този,който му обеща да го вземе на  работа е получил предизвестие за себе си и сега не може да го наеме.Така съм се отчаяла вече #CrazyАкълът не ми стига как ще се справим.Другият месец последно ще взема майчинство и ако до тогава не си намерим работа оставаме с невероятен доход от 35 лв от детските ooooh!В нашият загубен град,трябва да имаш егати и връзките,за да работиш #Cussing outА мен като ме чуят,че съм с дете и директно ме режат #2gunfireАбе здраве да е,все някога ще се оправят нещата Wink
yani_cat не се притеснявай за ваксината. От нашата нямаше абсолютно никакви последствия Hug
Гардения, оздравявайте бързичко HugБеба и вие приключвайте с болестите Hug

# 404
  • София
mimoletka, съжалявам за неприятностите ви! Sad  Тези дни си мислех за вас, че нещо не се обаждате за морето. Rolling Eyes Жалко! Дано ви проработи късметът и нещата да тръгнат по-добре! Hug

yani-cat, и да си е намислил нещо синът ми, не казва.  Laughing Но беше много щастлив. На следващата вечер пак видя, но само една падаща звезда. За Пентаксима наистина не го мисли толкова. Би било неприятно да има реакция, но дори в такъв случай ще мине за няколко дни. Без поставени ваксини няма да ви приемат в ясла, също и при подаване на документи за детските искат вече бележка от педиатъра. Наесен и на Галя й предстои четвъртият Пентаксим- заради една хрема се размина с него през юли преди да заминем.
Пиши как е минало кръщенето! Peace

Gardenia, дано неразположението да е било само заради зъбите! Peace Представям си колко й липсва на Надя животът на морето! Confused  Галинка още със ставането започва да повтаря " На плаж, на плаж...." Simple Smile.

Среща в Бургас ще организираме ли? Rolling Eyes Ние мислим да се преселим там за няколко дни от сряда вечерта, така че на 19-и и 20-и сме на разположение за срещи. Grinning

Мариям, почти на края на деня искам да ти честитя днешния празник, да ти пожелая много здраве- физическо и душевно, ведрост и всякакви радости!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт