Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 637
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
# 376
Влизам да си похваля момчето. Както няколко дена се стискаше и упорито не искаше да свърши нищо в гърнето, повтаряйки намусено "Няма!", така и изведнъж се отпуши, и разбра, че не е толкова страшно.  Grinning Сега ме хваща за ръка и ме води до гърнето за голямата работа, а малката успяваме също да я хванем. Подканям го от време на време (на около 1-2 часа) и той доброволно пуска пиш-а в гърнето. Най-сетне успя да разбере къде е врътката на кранчето  Laughing
Другата новина. От вчера Оги е с варицела. Поне да си я мине по реда, а не да се окаже, че е скучал напразно 3 седмици без ясла.
Засега няма много пъпки и не забелязвам да го сърби. Има от време на време лека температура. Не съм мерила, но ми се струва на моменти топъл. Може пък и да се лъжа - както ми се струва топъл, така в следващия момент ми се струва студен.  newsm78 Няма признаци на някакъв дискомфорт - скача, бяга, смее се. Всичко си е нормално.
Надявам се да я изкара все така леко, че ние утре заминаваме и той ще е 6 дена с майка ми. Да видим как ще се справят и с боледуване. Проблем ще са разходките. Той постоянно е на вратата с обувки в ръка и само повтаря "Разходка"

# 377
ina_lemon, точно тези са  Grinning Много, много благодаря!  Hug

ston, браво за постиженията и бързо, бързо оздравяване!

Сега под ред. Wink
danip, радвам се, че сподели за Яна нещичко Simple Smile давай по-често!
viki_86, пожелавям ти някой ден да живееш в къща! Аз лично имам много лошо преживяване от една година живот в един апартамент и от тогава взехме решение, че никога повече! Не искам нито прословутото ново строителство, визирам кооперации, нито какъвто и да е апартамент. Много трудно намерихме една стара, но пък масивна, с високи тавани, къща, която и до сега не сме оправили изцяло и едва ли ще, но това е нашата къща, нашият дом!
mai_mai, знам, че е хубаво това нещо рачела, но пък като видях рецептата и се отказах изобщо да опитвам, много сложно! Ах, да имаше някой да ми го приготви.... Много лощо преживяване с Ивка, добре, че е минало!
stefina, винаги толкова цветущо описваш Васко какво прави Simple Smile, след време ако си забравила, кое кога беше само трябва да си погледнеш по-старите постове.
penelopi, дворчето е само за партита! Естествено това е идеалният вариянт и аз мислех така да го направя, но не познаваме деца на възрастта на Крум за съжаление, та няма да стане.
Анe, Бобо не беше го показвала скоро! Пораснал, още по-красив! Да не забравя да каза, че и батко му е голям сладур!

Мерси за споделените идеи за РД!
Смятам да почина малко, че май само аз пиша! Simple Smile)))
Прохлада и мир! Simple Smile

# 378
Мерси, Пиаф, мерси. нямат нищо общо двамата братя, сякаш не ги е една майка раждала.
но това едва ли е съществено.

най-болната ми тема - апартаментите.
от месец сме новодомци.
драго ми е, мирише на ново, но до тук.
тясно, лошо изпълнение.
то за първото е ясно ще е тясно,
пари за повече няма.
все още не си представям да живея извън града с малки деца.
ще почнат танци, кръжоци(не знам дали така им викат още)...
как ще се придвижвам.
не, сега по -добре в града.
но къща няма.
там при мамини далеч имаме много, но какво от това.
ще се гъцкаме на 50м2 при това и с кредит, макар и не голям.

РД навън разбира се.
Представям си го на поляна, с кошница с храна, или кошниЦИ,
федербал, фризби, топки, одеяла...
но няма да го правя така, май ще е по-скромно...

# 379
Не си само ти Пиаф!!! Hug Иска ми се къща ама няма...мога само да си пожелая след години някъде около Бургас ,че в града не останаха!!!
Нашия рожден ден е почти организиран,само гостите остава да поканя!!!
Ще е в детски кът,дано на децата им хареса Peace
Стон весело прекарване и дано на Оги му мине бързо!!!
Ставам да си направя кафе преди да се запътим към площатката!!!

# 380
... всъщност, да, селска къща до 30-40 км е най-добрият вариант.
дет' се вика и за една вечер да избягаш от града, да го направиш.

ами този шум със съседите, ужас.
тепърва започват да се нанасят, ремонтират, къртят.

Вики, весело изкарване, да се завърнете другата седмица, че да се видим.

Суити, Псилобалсам мажа Борис, за и преди ухапване.
Да ремонта излиза златен, по-добре нов.
Моят кога ли ще издаде багажа, помлях го този фотопарат, без калъф е, ужуслен, с пясък, вода...

Стон, бравос на амигос, каквото и да означава това.
Занеш ли Оги подражава на Вики, друго си е да правиш като бате Simple Smile

Не знам как се съвместяват памеперсите с жегите, не искам и да си представям.
Хайдееее, заменям сливиии за памперсиии  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Данип, Борси също е ученик от началото на септември.
Ами като расте Яна и милееш за бебче, решението е ясно Wink

Пенелопи, ех че двор.
Май много от вас имат такива дворове.
Щастливци.
такъв един двор би ме спасил, а не постоянно да съм навън по улиците, парковете с децата.
Изморявам се вече.
Въобще наистина живеем в затвори.
Е малко еволюирах, при свекърва ми бяхме на 7 етаж, сега на 4  Mr. Green
Падам все по-надолу.
Не мога да отрека, че излизам от нас и взлизам в голям парк, което пак е нещо.
Ами ако живеех в "затвор" без парк - по-лошо.

Стефи, Стефи, ех тези сладки гърди.
Знае си Васко, ценител е:)
И при теб и при Бора не се получи отбиването.
На мен Борис ми "разреши" или се "примири".
Нали ви казвам на 5 ден от отбиването му предложих най-учтиво
и въобще не прие, къса памет или не знам какво си.
Ако беше настоятелен, сърце нямаше да ми даде да го отбивам, си мисля и предполагам.

Гардения, що Борис нямаше страх от водата се моля.
Не мога да го изкарам.
Като е спокойно морето е ок, виси вътре докато побелее от накисване.
Но вчера има ужасно течение, вълни, е не можах да седна на д-то си,
за да го вардя.
Не стига ами ме дърпа да влизаме вътре, а аз недолюбвам да се кисна.
След втория час сдадох багажа от умора.

Мая, Ина, Ивка и Сми еднакъв вирус са минали.
Ина, какво стана в крайна сметка след ужасната нощ?
С какво се лекувахте?

И тук да поздравя Параходчето, анамар, Червеното Сонче.
Нели
, ти?
Браво момичета, изнанадхте ме приятно, не че е неочаквано.
Ще ползвам винаги виртулания си контакт, да насочвам познати в София към вас.
Аз онзи ден "изнесох" една лекция, нищо не знам на теория, само практиката ми диктуваше Simple Smile

Борис няма особени речеви способности в сравнение с брат си,
не се кахъря, но си е по-добре да си се разбираме, а не да се тръшкаме, че не сме се разбрали.

- брои до пет - но, де ти, ...., пет
- като чуе самолет плаче, а те пикират на 2-3 мин. понякога, точно под въздушната писта сме им.
щом го гушна обаче, запява мамомет, пет, на пет, мамет....

няма,няма и  каже: Тате, мама, баба, мемет! / самолет
                                Тате, коябце! / корабче

Докато живеехме при свекърите, в далечината на хоризонта се виждаше корабче.
баба му го научи да му маха и разпознава.
Като го види, направо се пръсва и вика от кеф : Коябце, еййй там!
Преместихме се в новия дом, срещу нас някаква дървеса ( а дано тях не ги боли),
Борис отива до прозореца и се размахва : Коябце еййй там!  Mr. Green
А на хоризонта ни море, ни корабче, ни не знам к'во, просто дървеса,
което пак е добре, вместо да гледаш съседа на 30 м отстояние.
/ е ако е 'Жони Деп, може и да преглътна, да ме гледа отсреща  Crazy /

Пиаф, по-малките тикви са страхотни за декупаж.
Или ги омотай с коноп или нещо подобно, някаква шапка им сложи, направи ги човечета, вържи им по едно парцалче през "врата", знам ли  Grinning Ма нека си седят в градината.

Пиаф, и ние купихме такова колело на Борис
http://ckok.multiply.com/photos/album/19/19#photo=27
аз съм против тия "бутанки" На Стефан не съм купувала,
но този модел на Кенгуро ме очарова,
пък и другата година ще върти педали.
Тук в Бургас гони 100 лв, аз го купих за 70 лв в малкия град.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 18:00 от Анe

# 381

Мариам, ЧРД!
Много здраве за теб и всички около теб.
Любов, хармония, щастие, успехи още.
Весел празник!

bouquet

Иринка, 2 чифта прекрасни очи.
Третите на Симеон също, запомнила съм.
Ти май не беше светлоока,
не че аз съм.

http://media.snimka.bg/6821/019897938.jpg

Радииииииии, честито и тука.
Здраво бебче в корема и много тонус за мама.
Мило момиче, другият път ще разкажа за моите породени момчета,
не искам да плаша, само да споделя и намеря съвет.

Момичета, ако ходите навътре в морето, взимайте морска вода за илач срещу хрема.
Аз пък си купих уред за сребърна вода, до 20 000 литра прави.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 21:49 от Анe

# 382
Ние пак сме болни. В неделя следобеда започна да кашля няккак обаче не дълбоко а все едно подкашля понеже го дразни гърлото. В понеделника бяхме на лекар-  чисти гърди, зачервено гърло. Изписаха ни спрей тантум верде и мукоплант.  Вечерта като пръснах от спрея нарави някакъ пристъп според мен- не можеше да си преглъща слюнката и птрудно дишаше свиреше при издишване. И много кашля ама  чак се давеше. Едвам изкарахме ноща. На сутринта нищо вече му нямаше само си подкашляше от време на време. Вчера следобеда започна да киха и снощи в 02 презноща вдигна Т 39.2. Давах панадол спада за няколко часа и после пак се вдига Сутринта пак на лекар/друга беше днес лекарката/ тя пък чувала хрипове двустранно и изписа антибиотик Панцеф, есберитокс, флудитек,витамини и биотик.  Направо ще лудна вече и Т ме притеснява и кашлицатя тя ми се вижда понякога като лаеща понякога като влажна.....ох и аз вече незнам каква е, но мн ме приотеснява понеже днес след събуждане следобеда кашля в продължение на 40 мин  с леки прекъсвания и чак ми се струва че ще повърне на моменти от кашляне.
Взех да се замислям дали не е някаква алергична или астма???Но пък незнам дали се вдига Т при такива кашлици.
Някакви идеи дали има нещо което мога да направя допълнително? Ще гледам да сложе съд с вода в стаята  му за през ноща да е влажен въздуха. Имам и едни капки хексалгин, но трябвало само в краен случай да давам от тях. Помагайте. 

# 383
беба, хич не знам.
вирус ще да е.
тантум верде е за над 4 г.
не ползвам стандартна медицина,
повдига ми се от нея само като чета колко химия е.

мед на гърдите покрива се с надучен вестник, облекчава бронхитно състояние. на борис помага много.
ракия на гърлото
олио на гърдите също облекчава кашлицата. редувам олио през деня/ мед през нощта.
чай от босилек успокоява бронхите.
В 500 мл вряща вода се слага  1 сл босилек, ври 1 мин., стои 30 мин на стайна Т,
пие се през деня/нощта. може да подсладиш.
подбел чай също, но с него се действа внимателно, дозировка виж в нета.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 22:14 от Анe

# 384
  • София
Беба, бързо да се оправяте  Praynig Hug Нещо с инхалатор? Синът ми много кашляше като лягаше вечер и сутрин след ставане, беше от стичане на секрети - т.нар задна хрема, просто се скъсваше преди да заспи от кашляне. Да не е от носа? Мажех го с пулмекс (това е на евкалиптова основа) мисля беше - затопля гърдите, прибягнахме към хомеопат и да ти кажа помогна - но си беше от задната хрема.
Съвсем скоро, още днес да се похвалиш с оздравял Максим Praynig  Hug

# 385
Добро утро Simple Smile)

айди по едно кафенце за събуждане

аз изчезвам, 4е тези дни ивка се гледат с баба си и аз си намирам занимания извън  къщи  Mr. Green сега отивам да се гледаме с едно бебе  Heart Eyes после ще ви изчитам

Суит, ако не се лъжа до новия съд отстрани, където беше бонжура /ако ти говори нещо/ май имаше магазин на Jeff  и там поправяха. Може и да бъркам  Peace

беба28  Hug дано бързо се оправите

Ане, кажи час и място , 4е няма да сме тук и да мога да се организирам  Hug

# 386
  • София
Здравейте.
Суит-миналата година дадох за ремонт на апарата ми 72лв- ooooh!-160лв. бяха нови,ама аз нали четях от тука,че било хубаво уредите да се ремонтират ,а не да се хвърлят...но не съжалявам харесвам си апрата-прави хубави снимки.
Бора-чакаме свимки от играта с балоните. Peace
Ане-честито Ви новодомство.Много сте пораснали .Колелото е много хубаво.И аз щях да купувам,но се отказахереших,че за разсояние от 100м. до градинката не ми трябва,само и него да влача.За сега не виждам начин за отбиване за жалост.Миналата седмица сме при джипито и тя ме пита нещо да Ви тревожи и аз да не знам как да го отбия.Тя ми вика е защо,я виж какъв юнак отгледа и антибиотици не е пил.Аз и обяснявам,че ще тръгвам на работа ,тя ми вика нищо-вечер пак. ooooh!Мнго ми хареса разказа за корабчето и самолетите.Васко също много го вълнувам и им вика-мети.Декопажите са ти страхотни-браво.Рецептата,която са ти пуснали е точната описана-аз ги правих тези трюфели за ЧНГ,но след 3-4 ден са малко като камъни.
Беба-стига с тия болести,за последно вече да е -бързо оздравяване. Hug
Пенелопи- много хубави снимки и много сте пораснали.
Пиаф-като слушам за къщичката Ви ми става едно такова приятно. Peace

# 387
Ей,дружината се е събрала пак  Hug  bouquet Hug
Много обичам така като живне любимата ми темичка Heart Eyes Само дето чета,чета и накрая забравям на кой какво щях да пиша  ooooh! Blush
Както и да е....гушкам ви всички  Hug
Беба,дано Макс се оправи скоро  Praynig Гого така кашляше след сън и е точно,както казва Бора от задния ринит-нощно време секретите се стичат към гърлото,полепват и на сутринта им е трудно да ги изкарат.За това така се давят  Sad Аза давах Мукоплант за втечняване на секретите и по-лесно отхрачване.И Проспан съм давала-също има ефект.Други сиропи не купувам...тези уж са на билкова основа Peace
Но Ане е много права за лекарствата....бъкани са с химии-колкото помагат,толкова и вредят.Чайчетата са много подходящи-от босилек,може също и мащерка+салвия,много добре действа на Гого при кашлица.

Сега да се оплача-Гого е с разтройство от два дни  Sad А в неделя заминаваме на море  Confused Кажете ми какво да го правя??? Confused
По принцип не обичам да давам лекарства,освен ако не  е крайно наложително....НО сега ме е страх да не се влоши за морето-искам да е здравичък като тръгваме.Първият ден бяхме на хомеопатични-добре се повлия,но следобеда го оставих на свекито,че имахме малко задачки с мъжа и тя забравила да дава хапченцата(те са дават на вс.час) и го нахранила с някаква яхния  ooooh! на другият ден положението беше по-зле..... Cry Сега давам Хидрасек+Ентереол,но вече 3 пъти дадох и ефекта е никакъв  Cry Джипито е отпуска...кажете какво да правя????Като цяло състоянието му е съвсем нормално-по нищо не личи,че е болен-играе,щурее,весел е....даже апетит има(на пук на ограниченията,които се опитвам да налагам)...

# 388
  • София
Да Ви се оплача,че както си снимах днес една торта и апарата ми взе да снима на черти #2gunfire ooooh! Twisted Evil-ще се бъркам на дълбоко.Ето Суит значи по-добре нов с 2г. гаранция.На ремонтираните дават 60дни. Close

# 389
Пенелопи или риган или джоджен, май второто да беше, веднага пресича.
на малки глътки, като само сухари и бисквити се приемат, но в огрнаичено количество.
успех!

Стефина, гадно.

Общи условия

Активация на акаунт