Вече цяла година мина, а все така задружна е ФЕВРУАРСКАТА дружина! (10)

• 22 759
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • offshore & overseas
Не знам защо, но аз не го харесвам този филм (още от времето на сериала), както и сУпругите... Адвокатите ми допадат , а Тюдорите не съм ги гледала, но ми се ще да закача, вярвам, че ще ми допаднат.

Никич, не е хубаво да се разсъждава така, но аз не вярвам да мога да износя дори близнаци, все едното ще отпадне някъде по пътя и после ще ми е болно...

Вечер без децата не ми е възможна на този етап, те ще бъдат с мен духом и няма да мога да се отпусна и за 2 мин. Досега не се е намерил човек, на който да ги поверя и да съм абсолютно спокойна.

С Калина вече се поотпускам, но Люс още дълго няма да е готова за оставяне, поне до декември.

# 181
Ей ме на и мен отново сред редиците....Уморена от "почивка", но неоплакваща се  Crazy Mr. Green Хубавото беше, че по цял ден обикаляхме улиците и не се занимавах с домакинстване, но пък вкъщи си е най-добре..... Прочетох само тази тема отгоре-отгоре Embarassed но домочадието само толкова отпуска  Crossing Arms

Васко расте и хубавее; Гогича ме ядосва ама приемам философски нещата....въпреки, че и на мен ми е гадно понякога заради Го...

Бобиш, гушки  Hug Hug Hug

Пеперудке, браво и на двама ви...много е гот така нали Wink

Стига с тез диети; прекрасно изглеждате всички....няма нищо по-хубаво от обичана майка  Heart Eyes
Та в тази връзка един мой позакръглен приятел казва: сила имам, воля имам.....ама сила на волята да отслабна, защо нямам  hahaha Joy

# 182
Оффф извинете за лошия изказ, но малкия нещо е много крив.

Нещо не иска да суче заради адаптираното мляко което му давам. Някяакви предложения как да се справя с това? Опитвам да му набутвам да су4е колкото може пове4е, но той направо се захласва в рев. Само при първото хранене няма такъв проблем - суче си като за световно.

# 183
Eeee, айде бе Слънчо  Hug
Абе тоз Шоколад много ми липсва, нали и той е като мен с две малки мишки. Дано се разпише скоро newsm78 И още доста майчета ги няма, предполагам,че са по разходки и не се сещат дори за форОма, което е за завиждане Laughing Нали Неви  Wink
Ех Съни бравоС, както се казва на тоЗ мъж  Laughing Иначе те разбрахме, то и аз така препускам по клавишите и гледам с периферното си зрение едното,че и другото и пералня и печка,та като се прочета и  #Crazy откачена работа с правописни грешки  Crazy
Аз и за Борисова градина съм навита утре ако е хубаво времето  newsm78
Ако някой иска да ме ядоса аре да ми преброи още веднъж (за 1864 път днес) до три и е мъртАФ  smile3515

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 18:18 от margarete

# 184
Оффф извинете за лошия изказ, но малкия нещо е много крив.

Нещо не иска да суче заради адаптираното мляко което му давам. Някяакви предложения как да се справя с това? Опитвам да му набутвам да су4е колкото може пове4е, но той направо се захласва в рев. Само при първото хранене няма такъв проблем - суче си като за световно.

Сънитка, вариант ли е да опиташ да го слагаш на гърда малко по-рано, преди да и прегладнял и преди да се е разплакал? Може би ако прилагаш компресия на гърдата също ще е от полза, да увеличи силата на струята, защото той от шишето е свикнал на лесно и силно течащо мляко. Може да помогне и ако изцедиш предварително за да предизвикаш рефлекса на потичане. Знаеш, предполагам, че шишетата и залъгалките могат да изиграят негативна роля и да задълбочат проблема.

# 185
  • София
Ние въпреки заплахите за дъжд излезнахме за 3 часа и добре че така направихме, че щях да изкукам тук с двамата.  Crazy

# 186
Шаман, благодаря за вниманието. Залъгалка ползваме от раждането още и сме нямали такъв проблем. Дори пие вода от шише - с биберон за кърмени бебета - отново никакъв проблем. Но откакто го храня смесено от три седмици от преди няколко дни както е спокоен преди да го храня като му дам да су4е - първо изцеждам както казва - само два пъти дръпва и по4ва рев ама как си трябва. И сменям гърдите и го залъгвам и пак два пъти докато не запо4не да реве докато го дерат жив, Много ми е гадно и жално! И накрая днес не издържах на едното хранене - след като се дра му дадох млякото, а кърмата изжцедих.

Накрая ще се принудя да му спра адаптираното да поседи няколко дни гладен да се научи!

А за компресията - аз ще потърся, но как се прави?

# 187

Абе тоз Шоколад много ми липсва, нали и той е като мен с две малки мишки. Дано се разпише скоро newsm78 И още доста майчета ги няма, предполагам,че са по разходки и не се сещат дори за форОма, което е за завиждане Laughing Нали Неви  Wink

Аз Шоколадчето май го мярнах преди известно време в друга тема и друг раздел на форума, че е писала, но не знам защо тук изчезна.

Е Сънитке, завидяхме ти благородно Simple Smile

# 188
Шаман, благодаря за вниманието. Залъгалка ползваме от раждането още и сме нямали такъв проблем. Дори пие вода от шише - с биберон за кърмени бебета - отново никакъв проблем. Но откакто го храня смесено от три седмици от преди няколко дни както е спокоен преди да го храня като му дам да су4е - първо изцеждам както казва - само два пъти дръпва и по4ва рев ама как си трябва. И сменям гърдите и го залъгвам и пак два пъти докато не запо4не да реве докато го дерат жив, Много ми е гадно и жално! И накрая днес не издържах на едното хранене - след като се дра му дадох млякото, а кърмата изжцедих.

Накрая ще се принудя да му спра адаптираното да поседи няколко дни гладен да се научи!

А за компресията - аз ще потърся, но как се прави?
Ето статия за компресията и клипчета как се прилага, деветото поред е за компресия. Проблема при храненето от шише е, че често бебетата свикват млякото да им се излива в устата и в много случаи започват да се дърпат от гърда, защото там се изискват усилия да дръпне манджата. Можеш ли да опиташ да намаляваш адаптираното мляко постепенно? Същевременно да опиташ да кърмиш често, да го издебваш да не е изнервен и да помагаш с компресия?

# 189
 Момичета, включвам се само за да ви кажа, че имам информация за Шоколада. Моля ви от свое име, не съм го съгласувала с нея, но предполагам, че това е и нейното желание да не я безпокоите за момента (чрез ЛС или тел.). Обстоятелствата покрай нея са такива, че сега не й е до този форум. Когато тя може ще се върне и ще разкаже.

# 190
  • София
Балеринке, предай и, моля те, че и пожелавам бързо да си разреши проблемите и я чакаме при нас!  Hug

# 191
  • Плевен
Оф, имам нужда от помощ...От няколко дена Тин през деня почти не иска да суче, захапва гърдата, смуква няколко пъти силно, колкото да утоли жаждата и след това почва едно напъване, дърпане, рев, ритане с крака...Направо не знам какво да правя. Само нощем за сега си суче жадно и без прекъсвания. Виждам го, че коликите пак се засилиха, дали от това така прави? Преди като имаше постоянни колики си хапваше все пак, а сега просто сам не иска...Притеснявам се вече  Sad

# 192
Сънита, на мен компресията много ми помага  newsm10
Съни 9, аз използвах калгел в моменти на окончателно избиване. Но Радина беше много по-нервна през останалото време когато зъбчето растеше.  Използвах хомеопатия и съм много,много доволна Grinning Знам,че има специални препарати, но док. ни препоръча Хамумила Вулгарис(пилули които се дават в малко вода) така я успокояваха,че не съм търсила повече...
Съни Скай, ще отслабнем, не се коси.  Hug Явно вчера е бил "крив" ден за много бебета  Crazy
Merijaanдано адашчето спре да те притеснява и дано ти отговорят знаещите по-скоро  Hug

# 193
  • София
Sunny9, аз не бих избързвала с геловете за венци. След като не напипваш зъб, това значи, че зъбът няма да поникне хич скоро. Готова ли си да даваш на детето си да смуче някакъв гаден гел в течение на три-четири месеца, докато това се случи? Все пак, това си е някаква химия, която влиза в устата на бебчо  Naughty Аз лично предпочитам Ели да лапа играчки, биберон, пръстчета, одеялце, но не и да и мажа устичката с разни мазила, които после поглъща.

Маргарете, не знам какво да те посъветвам, но се МОЛЯ най-искрено и горещо да намериш начин да не пропушиш, след като спреш кърменето!  Praynig Родителите ми пушеха, когато бяхме деца и нямаше по-голяма гадост от това, да се събудим сутрин и да влезем в задимената от тях кухня  Sick ДОбре, че се отказаха от този гаден навик. За съжаление, вече бяхме пораснали и всичкото пасивно пушене сме си го вдишали. А дори и да не пушиш вкъщи, все пак ще даваш лош пример на Радина и Мартин. Като видя някоя майка в парка, паркирала количката и дими ли дими, и детето я гледа с ейййй такива очи, такъв яд ме хваща чееее....  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire А да не говорим за пушачите, дето като свършат цигарата и си изхвърлят фаса на земята  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ох, момичета, много ми е тъжно, гледах един филм (сериал де), Breaking Bad се казва. Препоръчвам го горещо (има го в торентите). Та този епизод беше ужасен, имаше едно малко момченце, на около 2 години, което живееше с родителите си наркомани в едно свърталище.... Замислих се колко хиляди такива истински дечица има по света и просто ще се пръсна от мъка. За зла беда, най-близкият до нас парк е градинката до църквата Свети Николай (на Пиротска и Опълченска), където всеки божи ден се събират наркоманите от близкия център по наркомании. Та всеки ден ги гледам тези хора, и понякога един от тях носи едно бебенце в кенгуру.... баща му си урежда поредната доза, а то горкото виси в кенгуруто като парцалена кукла... сърцето ми се къса...

Много съжалявам за ужасния пост, но ми е толкова зле от такива мисли напоследък  Cry, че трябва да споделя с някого.

# 194
  • offshore & overseas
Аз пък не съм против гелчетата и панадола, особено когато чесалки и прочие не помагат, а има и такива моменти, вервайте ми! (Карли, имай предвид, че то зора е преди да поникнат зъбите, който процес често започва месеци преди)

Вкратце, хамомилата никой не знае дали действа или си внушаваме (аз съм я давала за кво ли не), същото и с гелчето на дентинокс и калгел-а. Панадол със сигурност успокоява болката, но не е за всеки ден, еле па за няколко пъти на ден. Naughty Абе, въобще, да минава неусетно този дъъъълъг период и тва си е. Май е до късмет. Crazy

Карли, тежки мисли са те налегнали, май не трябва да се разхождаш във въпросната градинка, която и на мен не ми е твърде далеч, но рядко стигам чак до там. А можеш да се лишиш и от подобни травмиращи епизоди на любимите си сериали.

Аз поне съм елиминирала всичко, което ме товари емоционално, вкл. определен тип музика. Дефакто, почти всичката музика ме дразни откак съм в майчинство, още от Калина. Мнооого рядко да мога да слушам нещо и да се чувствам ок, само класическа музика понякога, каквото и да е...

Лъвю почти ме е намразил заради тази ми странност, но кво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт