120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 253
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Клеър..ти ме уби направо,значи пълномощното чрез консула ...представям си какво чакане ,а исках всичко на майка да дам сега като си затръгва   ooooh!

Ами не знам Вики какво да ти кажа. Специално майка ми провери, при тях е така, ама нали знаеш, че в Бг колкото служители и общини, толкова мнения и правила... Може пък да става бързо по пощата, защо не им се обадиш да ги попиташ колко време ще отнеме?
Иначе аз съм добре, благодаря. Няма изгледи да е скоро, ще си бременея като слониците  Laughing . Клои е супер сладка и не мо казвай, че това слабо същество в басейна си ти  Crazy ?

# 601
А малко ли е българският ( руският) произход? Аз ви разбирам напълно, явно плановете ви са да си живеете твърдо тук, но ето ние например нямаме конкретни планове. Това дете ще се роди тук, за следващото и по-следващото не съм сигурна, затова държа на постоянната величина-българският произход! Далеч не е национализъм, в Бг също не мисля да се връщам, но произходът си е произход.

Аз различно го усещам. Аз не придавам особена тежест на моя произход и вече за десет години тук се чувствам шарена. Познавам много деца на емигранти тук и като гледам колко им е важен произходът, не храня надежди, че децата ми ще се вълнуват много майка им откъде била. Особено пък като почти ми е останала рода в България.

Името на мъжа ми пък с никакви имена не върви. Каквото и първо име да избере, все като Ричард Груев ще звучи.  Laughing

# 602
Аз нямам ентусиазъм никаква българска култура да опазвам и предавам на поколенията

Аз пък съм се вкопчила в българския си произход като удавник за сламка и колкото по-нереалистично става връщането ми там, толкова по-безкрайно важен ми става. При мъжа ми ситуацията е същата - него са го довлекли съвсем невръстен и на практика тук е отраснал, но досега на инат говори с руски акцент, яде само руска храна, търси руски контакти и даже възнамерява да си възстанови руското презиме, което родителите му са поамериканчили тук. Та и двамата сме много нахъсани да предаваме на който приема. Но реалността си е реалност. Дъщеря ни е един човек - няма как едновременно да е българка, рускиня и американка. Най-вероятно ще е само последното, с лек славянски привкус. Пък и ние си даваме сметка, че тези ни пориви са въздух под налягане до голяма степен, защото и двамата нямаме желание да си отведем малкото дете да поживее в съответните ни родини няколко години, да речем (честно си го признавам. Изпитвам ужас от мисълта за български болници, бездомни кучета, мутри и улично движение).

За езиците, обаче, полагаме особени грижи. Вероятно защото аз с това работя и винаги съм смятала езиците за изключително богатство, та държа много тя да получи каквото може в ранно детство. Това не пречи да съм наясно, че тези неща насила не стават и че като нищо щерката може да реши, че освен английски нищо друго не й трябва. За разлика от Анет и Лени, аз нямам около себе си примери на успешен пълен билингвизъм. Не знам на какво се надявам...  Thinking

# 603
Муцунка мерси,браво че се включи.Значи пълномощното на англ. и после апостил ...и на мен така ми се стуваше логично!

Клеър
Ясно виждам че е различно навсякъде значи,аз ще действам така както за Елла пък да видим.Пълномощно на англ. и после ще го апостилна .
А ти в болница ли или в къщи ? знам че искаше в домашни условия(мисля) .
 Клеър водата доста ме е вталила  Wink  Laughing

# 604
Клеър водата доста ме е вталила  Wink  Laughing
Crazy да от водата ще да е...

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 04:55 от Лeни

# 605
  • USA
Виктория, не мога да повярвам Shocked, детето ти е на 4 месеца, а ти изглеждаш все едно не си раждала, че и две деца на това отгоре, браво на теб! как го постигна, но май е от самосебе си като гледам. Аз все още не мога да си върна тялото от преди раждането Sad. А бебка  ти е страхотна  Heart Eyes!

# 606
Viki palnomo6tnoto be6e na balgarski nie otidohme v edna firma koiato se zanimava6e s tezi ne6ta,ta te ni go podpe4ataha i otidoha da izvadiat i apostil(ama mislia 4e ne be6e prevedeno na balgarski,pitah i edna poznata koiato mi prati dokumentite i palnomo6tnite za maika i ta kato znam 6te ti pi6a ako iska6 na li4ni,kakvo tia mi e kazala).Samo maika ti da pita za tezi 600 lv 4e moje da se napraviat na udareni.

# 607
За имена гледам си говорите  Whistling
Ние такава хубава фамилия му сложихме на момъка, че има да си казва фамилията буква по буква до припадък  hahaha Няма само ние да се мъчим  Mr. Green На български няма произнасяне, а на английски да не говорим. По този повод гледахме поне да го улесним с малко букви за името  Laughing Не съм си и помислила да пропусна бащиното.  Ако е недоволен от избора който сме направили като порастне да си го сменя.  Crossing Arms Аз моето не го харесвах и си го смених.  Crazy След брака пак го смених, но това е друга тема.  Wink

За езика ще му се наложи на момъка да говори български, ако иска да се разбира с бабите.
Познавам българчета които говорят идеално български и английски. Очевидно е че има ли желание(детето) има и начин.  Peace

# 608
  • Чикаго / София
Големи теми сте захванали. Simple Smile

И аз мисля като Clairette. Въобще не съм сигурна, че ще остана да живея тук, не съм сигурна и къде ще отида, но ще се помъча да запазя на децата ми българския език, защото тях определено ги считам за българчета. А и както е написала ianajar, всеки език си е богатство.  Таак че се надявам да не ме саботират за Бг училището където ходят сега и съм наумила да ходят всяка събота от тук насетне. За сега ходят с ентусиазъм, ще видим по-нататък.
А и освен това адски ми е дразнещо когато ги чувам да си говорят на английски, или когато на мен се опитват да говорят на английски. Правя забележки по 1000 пъти на ден. За сега има ефект. Все пак в къщи и м/у нас си говорим на български.

Кой какви имена избира, няма значение - важното е да му харесват на него всеки път когато се обърне към детето си.  

Аз обожавам имента на децата си, и макар и да са трудни /особено на малката/ за тук, не бих ги сменила.

Пикси, аз сигурно ще пускам децата на афтер скул от есента. До тук съм чула само положителни отзиви за програмата в нашето училище. Чакам да си получа брошурите в пощата и да разгледам по-подробно какво предлагат. разбрах че има няколко вида спорт, музика и допълнителни занимания по разни предмети.

Вики много е сладка Клои. А ти супер изглеждаш - поздравления!

# 609

А защо държите децата ви да имат бг документи? Заради ЕС или има и друга при4ина?
от повече глава не били, после сам да си решава какво, но за сега за пътуване и оставане в бг. за по-дълго ми е по удоно. А и животът  е толкова динамичен, че не знам утре пред какво ще се изправя.
Синковеца има хамелеонско име, но и бащино и бг. фамилия със всички екстри. Български говори за сега доста добре, макар и с напомняне и определено предпочитание към англ. С традициите съм зле, но основните по Коледа и Великден, имени дни ги спазваме до колкото ни е възможно.

# 610
  • Boston, MA
Вики, Клои е страшна кифличка! От твойта вода прати насам малко.  Grinning

# 611
Вики бе жена, какво направи наистина? Аз имам още 15 кг. да свалям, а детенце е на 7 месеца  Crazy. Клоуи е невероятна бонбонка, а ти мила Вики изглеждаш невероятно!!! Сега сподели диетата Wink

# 612
Жива да не бях... Сега загрях, че това извяно тяло на снимките е на Вики.
Вики, всички възможни шапки ти свалям. (И благородно завиждам...)  Heart Eyes

# 613
Аз пък не ви разбирам изумлението - що време гледахме на Вики аватара бременна в нам-кой си месец и изглеждаща по-стройна от, ахъм, някои от нас, пищеши тези редове, в добрите им дни преди да забременеят... Изобщо не се изненадвам, че е толкова стройна четири месеца по-късно. От водата, казваш, Вики? Блазе ви за таз вода...

# 614
Еееее аз за апарата да покажа а то ... blush blush  и много мерси  Simple Smile
Заслугите са изцяло на гените а не мои ,ми нищо не правя хора,диети не спазвам никакви но пък и  нямам апетит голям...а и да споделя че имам още 3 паунда да свалям до моето си тегло. От нищо не се лишавам но  моя си лайфстайл си е такъв , не прекалявам като няма нужда!
Даже не тренирам в момента че с тази икономика взеха че затвориха класовете в джима ми и сега страдам , иначе плувам и както казах водата влияе добре на снимките .  Flutter

-------------
муцунке,мерси ,ако имаш нещо ново моля сподели го .Аз правя пълномощното в момента и тези дни ще изпратя всичко за апостил!

А иначе ми се върти един въпрос -ако напиша пълномощното на БГ и включително името си на БГ как аджеба нотариуса ще прочете че съм аз за да  удостовери(това ако отида на американски нотариус)...или само с БГ нотариус тук става БГ пълномощно? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт