120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 243
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
марадона не знам, ама аз може и да получа  Cry, тотално надиграни са архентиносите....

# 646
Какво ти начало на края...направо приключи мача...а на леля Меркел ще и се спраска червеното сако от радост  Twisted Evil .
Пфууу най-тъпия мач от началото на първенството  Crossing Arms .

# 647
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Както каза бат Ал Лалас: "може да не е много красиво, но тотално ефективно"...уффф, и все пак бях за красив латино финал  Mr. Green

Балак ли дадоха на няколко пъти на трибуните?

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 18:55 от Agent Provocateur

# 648
Ей, изкефих се на германците!  Grinning

# 649
  • USA
Браво на германците! Напълно засужена победа! Да, Балак беше.  Simple Smile

Вики, видях снимките. Прекрасни сте всички, Клои е като бухтичка  Heart Eyes, а ти си направо модел. За мен това не е само гени, но и тренировки.

Много ми е интересна дискусията за езика. Моето дете е малко и засега си говори добре на български, ясно ми е, че като тръгне на училище ще се променят нещата. Също ми е ясно, че неговото дете (живот и здраве) надали ще говори български, но за мен усилието си заслужава.

# 650
Освен да цитирам пак Гари Линекер, друго не ми остава.  Tired "... and in the end Germany always wins."
Михаел Балак беше на трибуните, да.  Flutter Ако играеше, сигурно щях да викам за Германия.

# 651
Да , Германците съвсем справедливо си надиграха Аржентина  Sad

Да споделя и аз за езика , имената ...
 В нас се говори само на български . Няма начин както каза Ирка да започна да им говоря на английски .
Уви , това не е достатъчно децата да говорят добър български език . Дида понякога прави толкова смешни изречения , че чак ме хваща страх . Поправям , обяснявам защо е така на български и пак  ooooh!
 Имаше момент когато се опита да говори на Матю на английски - получи пълна забрана .

Другите българчета  около нас - абсолютно всички си говорят на английски , а някои от тях говореха доста добре български . В момента в който децата тръгнаха на училище започнаха първо да говорят  помежду си на английски а , после и на родителите си .
 Аз лично не мога да го приема , но всеки си знае сам за себе си .

За имената - моите деца и двете носят името на баща си . Дида си с "А "...

Ричард Груев не знам как звучи , но  Матю Танев не ми е чак толкова странно  Laughing. Свекър ми е Матьо , но на мен с "ьо" ми звучи малко "селско"  Embarassed , затова и когато дойде време за български документи мисля да си го запиша с Ю , въпреки че мъжа ми е силно против н Laughing .  На английски името му си е Matthew ,  защо да обременявам хората да се чудят как да произнесат Matiyo  Laughing Mr. Green

# 652
Михаел Балак беше на трибуните, да.  Flutter Ако играеше, сигурно щях да викам за Германия.

Grinning Велик беше Балак! Но аз още пазя телешка вярност към Матеус... и аз като в онзи стар виц: "В сърцето ми има място за само за един (от отбор)"

Тотално, абсолютно надмощие (харесва ми или не) на швабите + обединена Европа  Crazy, коректна игра, тийм спирит, браво!

И понеже все пак ме човърка да споделя и за езиците и понеже съм съгласна със всяка от вас поотделно и с примерите (всичките), които сте дали да окна и язе:

Постоянството на родителите е мощен фактор, както и наличието на компактна бг среда (Тандури, много ми е интересно, къде има големи капсулирани освен в Чикаго? останала съм с впечатлението, че ние Бг не формираме много затворени общности, но очевидно греша?), но мисля, че пропускаме 2 изключително важни фактора, които само Janajar  засегна:
1. Възрастта на децата, които даваме за пример за двуезичие. И колко е важно след самоопределянето им във пубертета доколко ще запазят съзнание на американци от бг произход, които се гордеят с авантажа, който им дава двуезичието и достъпът до друга култура. Абс. съм съгласна с Яна, че пилците се броят наесен  Mr. Green
(и тези глупави пубери, колко ги е шубе да са различни, все да се вписват, все да са униформено-калъпни... конформистка им работа  Rolling Eyes)

2. Персоналните лингвистични способности на децата. Прекрасен пример със руските сестри и различните резултати. Собствената ми сестра няма грам усет за чужд език (че и за бг няма, милата), докато аз 20 год след руско училище все още успявам да заблудя местните руснаци, че съм една от тях. В този смисъл не можем да подвеждаме никой под общ знаменател - едно дете ще проговори бързо, ще обогатява с лекота по време на ваканции, ще поддържа езика дори в пасивен вид, а брат му няма да може да общува с бабите си. В една и съща среда, при една и съща подготовка, едни гени. C'est la vie  

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 21:38 от Agent Provocateur

# 653
  • USA
"В сърцето ми има място за само за един (от отбор)"
  Joy
Към факторите за двуезичието да добавя и едно наблюдение, че по-големите деца обикновено по-добре владеят майчиния си език в другоезична среда. Като че ли след това родителите се изморяват  Laughing и по-малките си говорят с по-големите на доминиращия в детската среда език.
Аз познавам българи, които водят голямото си дете на българско училище да се учи да пише на български, а малкото им дете дума не може да обели на български.

# 654
 Crazy 3 дузпи без гол и 3 греди преди да влезе гола  Crazy Crazy Crazy Господ днес беше испанец!
... да вземат да въведат видео ревю за съдиите, че стана грозно...

Испания ако играе по същия начин срещу Германия от национална гордост ще се превърне в национален позор още в първото полувреме, а ние със Кюбит ще спорим месеци наред за дефиниция на "унизителен резултат"  Mr. Green

А вицът всъщност беше "Цял живот съм вярна на единствената си голяма любов - моряците"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 655
Като гледам на 11-ти, при всички положения, ще се сдобием със Световен шампион от Европа ( само дано не са швабята  Naughty ).

Агент и аз си падам по моряци, особено ако са в бяло и с бели ръкавици  Blush .

# 656
Като гледам на 11-ти, при всички положения, ще се сдобием със Световен шампион от Европа ( само дано не са швабята  Naughty ).
Ще трябва да гледаме мача заедно! Аз съм твърдо за швабите!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 657
  • WA, USA
Малко в страни от футболната тема, но имам въпрос към вас.
Знаете ли колко време приблизително отнема кандидатстване за зелена карта за брат/сестра ако си Американски гражданин. Четох на сайта на USCIS, но нямат даже и приблизителна информация.

# 658
Сипируми около 9-10 години, при това през това време трябва да забравят за идване в САЩ на друг тип визи. Май е по-лесно да кандидатсваш за ЗК на родител и после родителя да кандидатства за брата/сестрата, но въпросният не трябва да е женен. И пак отнема доста време.

Мисля, че Рая имаше подобен опит от страна на съпруга и, дано се включи с достоверна информация.

Честит празник на тези, които го чувстват като такъв.

# 659
Вики, видях снимките и аз - страхотни са! Ей, голяма работа е това водоустойчивият фотоапарат... запалих се. Клоуи е сладко пухче. А ти си направо жестока!  Heart Eyes

Честит празник на всички!

Общи условия

Активация на акаунт