Лечебен глад

• 193 673
  • 607
  •   1
Отговори
# 60
Аз също съм обсъждала отделянето на токсини в кърмата с мои по-запознати познати, но истаната е че няма достатъчно и достатъчно точни проучвания, за да се даде дефинитивен отговор. Също приемам по простата логика на телата ни, че ако в тях има много токсини, те ще стигат в малък обем и до кърмата, но когато започне прозес на бързо освобождаване, няма да се отделят с кърмата. И все пока, понеже няма точни изследвания, затова написах съображенията си относно възраст на кърмачето и количество изпивана кърма за денонощие.

Пчелният прашец на мен ми е най-лесно да го разтварям в сок и така да го приемам. Понеже разтоварващият режим включва доста сокове, това е лесен и удобен вариант за приемането на пчелен прашец.

Успех, Имало едно време...!!

Ох, сега се сетих за видната британска суровоядка Шаци. Четох, че когато си е правила детокс програма след раждането, е дела дъщря си да я кърми нейна приятелка суровоядка, на която има доверие, именно заради възможното отделяне на токсини. Само, че детенцето тогава е било малко - под годинка. Знам, че има бързи програми за детокс, но то не е същото като лечебния глад и тогава може предварително да се отдели кърма за 1 денонщие, а по време на програмата майката да цеди и да хвърля пак за толкова....

# 61
Тази пък британска суровоядка за какви токсини говори  Laughing то с толкова здравословен начин на живот процента е минимален,но да и аз мисля,че е по-редно към края на кърменето да се прави плодолечение именно за заради това,че няма такова изследване което да отрича със сигурност навлизането им в кърмата,но принципно не би трябвало.
Така,днес ми е първи ден и за сега съм супер.Кърмачко от сутринта се е отчел поне 5 пъти обаче с леки несериозни цокания  Crazy

# 62
записвам се да ви следя.
преди време живеех по метода на пол брег и бях много доволна.
иска ми се да се върна пак към него.
успех на всички! Hug

# 63
Хайде де,няма ли някой да сподели как върви,на предната страница имаше новозапочнали  Sunglasses
Края на 4-ти ден днес и съм -3кг  newsm68
Нямам никакви оплаквания,чувствам се прекрасно и свежо с изключение на апетита  Grinning като ме стегне към 5 следобяд и така до като си легна.Облекчавам във фантазии за вкусни манджи за след като приключа  Wink Добре ми действа и мъжо,защото днес му 17 ден и си съчувстваме,за разлика от мен неговото е с цел прочистване,до тук добре се повлияха рамената му,които го боляха в продължение на 3 години,вече няма и спомен от болката.Също настроението му се подобри и забелязвам,че обичайното за него черногледство се е постопило Whistling
Вие сте на ход  Flutter

# 64
Браво, Имало едно време....!
Както писах, ме ме гонеше целодневен глад първите 5 дни... Браво на теб, че така добре се справяш!!!

# 65
Мег,мен си ме гони през цялото време  Grinning Всичко ми се струва толкова вкусно и лапетийте като земат да мятат храната по пода ми идва да натупам едно хубаво.Аз гладна те фърлят  Mr. Green

# 66
И при мен в началото на гладолечебната ми практика беше трудно с гладът до четвъртия ден. Спомням си, че гледах със завист хората по улиците да гризкат банички... Mr. Green Идеше ми да дръпна баничката от ръцете  на някой и да я заръфам аз...  Laughing  Но това беше само в началото. После, като усетих невероятния и лечебен ефект на гладуването мотивацията ми беше толкова силна да продължа стриктно с диетата. Пък и външния ми вид стана прекрасен- подмладих се с 4-5 години и отслабнах... Така, че дерзай Имало едно време...  Wink

# 67
Исках да напиша и питам нещо за хранителните добавки по време на и след гладолечение. Според мен те са много важни и предпазват от изразходване на запасите от микроелементи в организма. Под хранителни добавки имам предвид билкови чайове/запарки, пчелни продукти, синьозелени водорасли, бирена мая... Моят личен опит показва, че без тях го няма драстичното подобрение и след приключване не режима, трябва да впрегна нови сили да набавя липсите.
Как е при вас?

# 68
Да ти кажа никакви липси не усещам.По принцип никога не съм взимала добавки по време на режима и сега не взимам,дори и зеленчуковия бульон пропускам,че ме мързи да си го правя.Днес ми е 16 ден отслабнах с 9кг,нооо глада си е във същата форма и не е намалял ни грам Crazy Определено се усеща промяната при мен,направо е драстична.Кърмата ми обаче понамаля,сигурно е заради течностите,които изобщо не обичам.Напъвам се да пия,но не много успешно... Rolling Eyes
Ти Мег, д ане си започнала отново гладуване?

# 69
  • София
браво на имало едно време. възхищавам ти се за волята.... ех да имах и аз такава воляяяя

# 70
Браво, Имало едно време...!!!! Много си силна!!!
Аз съм пас с гладолечението засега, направих каквото трябваше през август, но аз ако пропусна добавките след това се сдобивам със сериозен дефицит на желязо и следващата го анемия. Не го усещам като отпадналост, изобщо не си усещам състоянието, само като си направя изследвания разбирам какво е положението. А си правя понже в началото работих с д-р Гайдурков и той препоръчва внимателно проследвяне след режимите. Сега вече нямам нужда от консултация, за да ги правя, но си ми остана навика да си следя състояните от време на време. Аз по принцип имам нисък хеоглобин, а когато и желязото падне, нещата отиват един порочен кръг.
Имало едно време... може да предлагаш по-често на детето да суче, дори и да не пиеш достатъчно течности, честото сукане е най-сугарната рецепта за увеличаване на количеството Simple Smile

# 71
Предлагам му аз да суче обаче вече е голям и мързелив Grinning Като дръпне няколко пъти и не му текне както той иска,отива на другата и там като не пусне много и се отказва.Дойде пак след 10 мин изсуче каквото е дошло и пак изчезне.Хич не си прави труд да поседи повече.Сигурно това е достатъчно всъщност  newsm78

За желязото сега се замислих,че и аз съм от този тип анемични.Не е зле явно и аз да си пусна едни кръвни...

# 72
Здравейте!  Simple Smile
Meq, би ли споделила  какви хранителни добавки с желязо приемаш, моето желязо е постоянно ниско, дори в момента е 3 и съм си мислила при лечебен глад как бих могла да си го набавя  Thinking

# 73
Риа, лечебният глад ми помогна да подобря усвояването на желязото - аз бях с 2 (т.е. на кота 0). Постепенно го вдигнах на 7, после на 13. В периодите между режимите трябваше да пия по 4 пъдпъдъчи жълтъка на ден - само жълтъците, сурови. Това доста помогна. За кратко обаче взимах и железен препарат, защото положението беше наистина тежко преди да започна режимите. Сокът от червено цвекло в комбинация с морков и нещо зелено е много добро средство, но е трудоемко.
От 3 години обаче не ям животински продукти и сега се оправям със желязосъдържащи храни, пчелен прашец, синьо-зелени водорасли и кълнове (най-вече люцерна); чай от коприва. Важно е да не се комбинират храните съдържащи желязо с такиви съдържащи калций (млечните храни). Желязото от месата се усвоява по-добре, от това в растенията. За усвояването на нехемовото желязо е вяжно да има в наличност източник на вит. С - салатка с лимон, сок от цитруси, чай от шипки, зеленолистни всякакви, плодове лийций (те са най-богати на вит. С наред със шипките).
Има също една билкова смес като сироп - Кройтербют - различни фирми го правят. Препоръчаха ми този на Флорадикс.

По време на самия режим - пчелен прашец, запарка от коприва, зеленолистни всякакви - на салата или на сок; кълнове от люцерна (има на прах в биомагазините), спирулина (и всякакви други синьозелени - АФА примерно).

# 74
Meg, много ти благодаря за тази информация! Предстои ми борба с желязодефицитна анемия и ще ми е много полезна, тъй като ям месо не повече от 2 пъти седмично и ще ми се наложи да си набавям желязото и от хранителни добавки, а когато малко си го повиша, може да опитам и с лечебен глад.

Общи условия

Активация на акаунт