Лечебен глад

• 193 678
  • 607
  •   1
Отговори
# 75
има ли в момента мами на гладолечение аз съм на седми ден и се чувствам супер

# 76
Аз приключих мойте 20 дена преди месец  newsm68 замислям кога да правя пак,но се чудя дали,5 или 10 дена... newsm78

Браво,че си се решила,каква е причината ако не възразяваш  Wink

# 77
Имало едно време... , а доволна ли си от ефектите от гладуването?
Аз знам, че ако ще се прави е добре да са поне 10-14 дни. 5 дни е малко, но пък зависи как се храни човек и колко често прави прочиствания...

# 78
Бих искала да попитам  по време на  гладуването възможни ли са нарушения в менструалния цикъл(кратък, закъснял и т.н.)?
Благодаря предварително   bouquet

# 79
Фифила, да, размества се МЦ при гладуване и това е нормално, не е повод за притеснения.
Ако искаш да не се размества, започвай гладуване 14 дни преди очакваното начало на кървенето, а захранването да съвпада с първия ден от МЦ. Това е ако ще правиш 2-седмично гладуване. Ако ще е 10 дни, ще започнеш 10 дни преди очакваната дата на следващия МЦ.
Кратки гладувание от 3-5 дни няма смисъл да се съобразяват с МЦ.

# 80
Да,Мек много съм дволна,свалих общо 9,5-10кг качила съм само 2 до момента,все пак се храня.Гледам да е по 2 пъти на ден,но когато ставам рано за у-ще закусвам,че се събуждам доста гладна Confused а и след РД-ми полудях по торти и много не с елишавам от тях  Crazy
За МЦ при не се е размествало никога,винаги идва на една и съща дата и при последното гладуване нямаше изключение.
Друг полезен ефект,на който се радвам след ЛГ е,че след всяко хранене има и изхождане,не веднага разбира се,но явно метаболизма доста се засили Flutter
Единтвения недостатък който намирам аз ЛИЧНО ЗА СЕБЕ СИ е,че се чувствам озверяла от глад.След 10 ден вече ставам и раздразнителна,а този път взех да се и чувтсвам зле,да ми става лошо...но го отдавам на недостатъчното приемане на вода,което е задължително!
Генерално погледното Лг е прекрасно нещо,но при нормално здраве и килограми,а и хранене не е добре да се прави повече от веднъж годишно.
Мек,на количестовото кърма обаче доста ми се отрази,понамаля и малкия се сърдеше.След възановяване на храненето обаче всичко си дойде в норми...
Да не забравя да спомена,че малко пообърках захранването...пътувахме с кола по това време и не можах да си приготвя нужните неща.Петия ден ядох 1 хапка баница(само това имахме)а на 7 едно малко парче.До тук добре,но 8 след парче пица ела да видиш какво стана...зверски болки в корема през ноща и това в следващите 3 нощи.Глупаво е знам,никога не съм си позволявала да наруша захранване...но,тоя път се изложих  Naughty

# 81
Не съм чела книгите на Лидия Ковачева, та се извинявам предварително ако въпросът ми е глупав, но възникна любопитство при мен - Имало едно време, след 10 свален кг за 20 дни не получи ли стрии, струват ми се мн килограми за малко време свалени  newsm78

# 82
Вече си ги имах от двете бременности.И друг път съм сваляла драстично килограми,но при свалянето им не съм получавала стрии,били са резултат само от напълняване,като това никак не означава,че няма да се получи при друг  Peace

# 83
Аз нямам много кг, и затова свалям малко при гладуване - рекордът ми е 6 кг, обикновенно са 3-4 кг. Стрии имам остатък от детството ми ,когато бях умопрамичетлно кръгло същество (50 кг на 10 г, на 13 бях 52 кг, ама вече 20 см по-висока), после след рязкото издължаване на ръст, се видяха стриите...

# 84
Аз имам още 35 да свалям  Rolling Eyes и ми се ще 20 да фърля до лятото,смятам да си помогна с плуване,но все още се навивам пак да зарупам ябълките    Mr. Green

# 85
Здравейте на всички! До колкото разбирам от последните постове не става въпрос за гладуване, а за плодов режим, така ли е или греша?
Аея стрии при отслабване няма как да се получат. Те се появяват, когато кожата рязко се разтегне, при бременност или рязко напълняване.
Аз от време на време си правя разтоварителни дни и в момента съм в такъв период, днес ми е 4-ти ден.  Имам 3-4 кг за сваляне, но не те са причина за режима. Просто реших, че е дошъл момент за малко разтоварване и започнах. Приемам цитрусови плодове - грейпфрут, лимон и портокал, а на вечеря 1 зелена ябълка, пия и билков чай, без мед. Вчера пих и сок от тиква. Чувствам се много добре и мисля да изкарам още два дни и да се захраня.

# 86
Имало едно време... може да си направиш пауза 2-3 месеца и пак да направиш гладуване. Но си права, че без някаква физическа активност трудно ще се получи...

# 87
Момичета, моля ви да споделите как се захранвате?
Но подробно, по дни.
Примерно при 5 дни гладуване, после........

# 88
Ето го:

10 ДНЕВНО ЗАХРАНВАНЕ

1 ДЕН:
8ч.  чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или минерална вода - по желание
10ч. порция плодове
12ч. чай с мед
12.30ч суров зеленчук №5
14ч. порция плодове
16ч. чай с мед
18ч. суров зеленчук №5
20ч. чай с мед и лимон

2 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + А (1 бр.)
18ч. суров зеленчук №6 + А (2 бр.)
В 8, 10, 14, 16 и 20ч. както първи ден.

3 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + Г (1 бр.)
18ч. суров зеленчук №6 + А (3 бр.)
В 8, 10, 14, 16 и 20ч. както първи ден.

4 ДЕН:
8ч. чай с мед
10ч. порция плодове
12ч. суров зеленчук №5 + Г (2 бр.)
16ч. чай с мед
18ч. суров зеленчук №6 + Д
20ч. чай с мед и лимон

5 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + А (3 бр.) + Б (1 бр.)
18ч. суров зеленчук №6 + Д или С
В 8, 10, 16 и 20ч. както 4 ден.

6 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + Г (3 бр.)
18ч. суров зеленчук №9 + П (3бр.) + Г (2бр.) или само В

7 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + Р
18ч. суров зеленчук №10 + Е

8 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №5 + И (30гр.)
18ч. суров зеленчук №6 + Ж

9 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №6 + И (50 гр.)
18ч. суров зеленчук №6 + К

10 ДЕН:
12ч. суров зеленчук №12 + Н
18ч. суров зеленчук №5 + №19 + Д или З (Тофу)

СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

1.Марули            11.Карфиол
2.Зелени салатки                 12.Червена ряпа
3.Краставица         13.Репички
4.Домат            14.Спанак
5.Морков            15.Лапад
6.Зеле            16. Лук
7.Пиперка            17.Праз
8.Камба            18.Чесън
9.Алабаш            19.Червено цвекло
10.Гулия (земна ябълка)

А - картоф на пара средно голям
Б - морков на пара
В - тиква - печена или на пара
Г - препечена филийка пълнозърнест хляб
Д - порция овесени ядки ( 1 малка к.ч. овесени ядки ври в 3к.ч. вода с щипка сол)
Е - порция качамак (към 1ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавя малко краве масло)
Ж - порция булгур (1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава в 1 ч.л. олио и 1/2 к.ч. вода; след това се прибавят 2 к.ч. булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добавят 5 к.ч. вода; ври на тих огън до сгъстяване)
З - 50гр. сирене от соя Тофу (по желание може 24h преди консумация да се накисне в саламура)
И - сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К - зелен боб на пара или от консерва
Л - тиквички на пара (с размер около 15 см)
М - карфиол на пара
Н - картофено пюре (2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло)
О - спанак или лапад на пара или като супа
П - печен пипер
Р - порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С - елда /гречка/ (1 к.ч. елда + 2 к.ч. студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода)

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 14:56 от temenuga2

# 89
Како Сиси, за 5 дни бих направила такова захранване
Ден 1
ще добавя сурови зеленчуци на обяд и супа Моро (картоф, морков, евентулно лук - пасирани без сол и мазнина, може с магданоз или нещо друго зелено) за вечеря
Ден 2
пресни и сготвени на пара зеленчуци
на вечеря малко пълнозърнест хляб
Ден 3
към досега "въведеното" - зънени и бобови на вкус, по избор (т.е. избираш 1) и в малко количество; може и малко мазнина
Ден 4
ядки, млечни продукти или яйца (бих си избрала едно от тези, а следващото ще си го въведа на слдващи ден и ще изчакам с месото)
Ден 5
Месо
(аз съм веге и прескачам последните 3 изброени, но преди да стана веге съм правали гладувания и захранвания с млечни и яйца, затова имам спомен кое кога се въвежда Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт