Лечебен глад

• 193 595
  • 607
  •   1
Отговори
# 480
Реших да прекъсна гладуването преди обяд, защото според мен трябва да привиквам постепенно, за да избегна здравословни усложнения. За пръв път направих 36 ч. Днес най-после реших да се нахраня, че от четвъртъка съм ту на глад ту полуглад. Интересно ми е как ще се отрази на кантара. Тази сутрин бях - 1 кг. Надявам се утре да не съм повече от + 1.
От опита ми, най-добре се прекъсва гладуването с плодове, а, след час, по-солидна храна.
При вас как върви?

# 481
 Удържах фронта днес. Grinning За утре не съм решила.

# 482
Днес-прекалих,утре-24/36часа.

# 483
Здравейте момичета!
Смятате ли, че лечебния глад би помогнал при депресия. Чувал съм че помага при мн болести.

# 484
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте момичета!
Смятате ли, че лечебния глад би помогнал при депресия. Чувал съм че помага при мн болести.
Wink

При депресия помага всяка диета  Peace най-вече резултатите от нея   Grinning

С продължителния 'лечебен глад' се губи мускулна маса  Mr. Green 
лично аз съм го практикувала най-дълго за 3 дена , когато реша че имам нужда предпочитам 24 ч гладувания съчетани с цикъла на луната  Peace

Цитат
Лошото обаче е, че се губи и мускулната маса, която след диетата не се възстановява. А именно мускулите са тези, които денонощно горят калории. С диетата сме изгубили този метаболитен продукт, а още по-лошото е, че и допълнително сме забавили метаболизма.

Тук не става въпрос за 1-2 дневни прочистващи диети, които несъмнено носят ползи за и без това токсикирания организъм

Та така че момичета  Wink уманата  Peace

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 17:47 от Desss

# 485
Ако се спортува, не вярвам да се губи мускулната маса.  newsm78
Аз доколкото знам първо се губи вода, после други ненужни на тялото депа.

# 486
Спорт при глад   Whistling най-много да грохнеш от немощ  Sunglasses
Диета + спорт е друга бира  Peace

Ползвала съм ЛГ  Peace не съм против него  Hug просто дългите подобни гладувания повече от 3 дена  Simple Smile смятам че са вредни  Rolling Eyes

# 487
Ами правила съм го, но не пълен глад, а лчебния с плодове по Лидия Ковачева.
1 седмица на плодове, после още толкова захранване и същевременно 3 пъти седмично на тае-бо.  Crazy

# 488
  • София-в сърцата на моите деца
Я по-добре се прехвърлете на житният режим на Дънов...има страхотен ефект!! Peace

# 489
Ами правила съм го, но не пълен глад, а лчебния с плодове по Лидия Ковачева.
1 седмица на плодове, после още толкова захранване и същевременно 3 пъти седмично на тае-бо.  Crazy

Еми това е диета с плодове  Peace не е гладуване  Grinning

ЛГ съм го правила за прочистване  Peace само вода и примерно чай  Wink това е глад,т.е. не приемаш твърда храна   Mr. Green само на течности  Laughing

# 490
Еми според Лидия Ковачева си е лечебен глад с по-добър ефект от пълния глад. До 800 г плодове, не повече.

# 491
 Peace и аз това казвам/споделям

Интересно ми е (може и да съм забравила де ) защо в диетата на Лидия Ковачева няма зеленчуци т.е. препоръчва само плодове  Thinking

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 19:09 от Desss

# 492
Няма зеленчуци. Има само плодове, чай и мед.(а, горното е редактирано и първите ми изречения нямат много слисъл вече Simple Smile; не знам защо няма зеленчуци; интересен въпрос; явно защото имат повече протеини от плодовете и повече дълга енергия; и аз съм се замисляла).
 И за мен това не е глад, а разтоварване. Споделяла съм и друг път. Гладуванията са сухо, водно и комбинация от двете.
По време на водно гладуване не се пие дори и чай. Аз не съм го правила, но имах пример до себе си (11 дена) и затова си позволявам да пиша. Не мисля, че му е навредило с нещо. Просто си има специфики и е хубаво да не се пренебрегват.
Също така е абсурд да се спортува или да се натоварва човек по време на глад. То най-добре е да е в пълна почивка от всичко. За мен за да се предприеме такава стъпка, много е важно да е разумно, осъзнато и информирано.

Житният режим не влияе добре на някои (мои наблюдения).

# 493
Също така е абсурд да се спортува или да се натоварва човек по време на глад. То най-добре е да е в пълна почивка от всичко. За мен за да се предприеме такава стъпка, много е важно да е разумно, осъзнато и информирано.

Споделям  Peace
именно за това приемам такива гладувания за кратък период , лично на мен най-добре ми се виждат 24 ч гладувания 4 пъти месечно ( примерно по фазите на луната) в зависимост от нуждите  Peace

АдИ мащам се от темата  Wink

# 494
Споделям  Peace
именно за това приемам такива гладувания за кратък период , лично на мен най-добре ми се виждат 24 ч гладувания 4 пъти месечно ( примерно по фазите на луната) в зависимост от нуждите  Peace

АдИ мащам се от темата  Wink
От това, което четох - след някъде третия ден се влиза в кетоза, ако сме на водно гладуване, и тогава се използват мастните запаси на организма. На мен Лидия Ковачева никак не ми понася, т.е. за един ден съм добре, но после на втория ден вечерта съм разбита. При положение, че с нейния режим се консумират въглехидрати, не би трябвало да има кетоза, а по-скоро да се горят мускули и глюкоген. След Лидия Ковачева дни наред ми се яде мед и сладко - май ми се обърква инсулина. Аз по принцип не съм много по сладките неща.

Най-добре ми понесе Гайдурков - на ядки, плодове и зеленчуци. Това го издържах 10 дни като не се ограничавах в количествата. Калорийният ми прием е бил в нормата. И пак отслабнах 4 кг. Но ми стана много студено на червата към края и имах огромна нужда от топла храна, въпреки че се наливах с чай и слагах загряващи подправки в храната.

Според мен, преди лечебен глад е редно да се направи кръвна картина и да се изследва черния дроб. Освен това, Брег съветва да се привиква постепенно - 24 ч., 36 ч., 3 дни, 7 дни, 10 дни. Според мен е най-удачно човек да е някъде на природа и спокойствие и да почива докато гладува. За сега 36 ч. ми се видяха доста тежки. Ще ходя да си направя изследвания. 24 ч. се понасят леко.

Православната традиция е през Великия пост - 3 дни сухо гладуване - то се понася най-лесно - парадокс! - в началото на Великия пост и 1 ден водно на Разпети Петък - това за цялата година.

Общи условия

Активация на акаунт