Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 354
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Ейй сън не ме лови!  Shocked

Влизам и какво да прочета болнички бебечета!  Sad
Яна стискам палци Анди да е спокойна тази нощ и повече да НЕ вдига такава температура!  Praynig Peace  Hug

Магаре, Сосми бързо оправяне и на вашите слънчица  Praynig!

Утре чакам само хубави новини!! Не е сигурно, че ще успея да ви прочета  Embarassed, но духом ще съм с вас  Hug!

Аз какво да ви разкажа... Гоги има режим ставане в 9,00ч. Умирам за сутринните ни голяма любов, голямо нещо. То е едно гушкане в мен, галене по лицето ... е понякога и шамари ми удря, най-вероятно, защото не ми се става!
Та за режима - буди се към 6ч-кърмене, в 8ч пак - кърмене и в 9 ставаме. В 10 закусваме каша (отказа да яде попара, кус кус и т.н и ме давам различни каши) и в 11-11,30 излизаме в парка. Спи до към 12,30-13ч. зависи дали съм се скапала от трамбоване, защото в момента в който спра и се буди, така, че гледам да не спирам!  Tired Обядваме в парка, все още сме на малките бурканчета с пюре, не може да се справи с големите и се прибираме. Задължително трябва да го прибера защото е толкова жилав и непрекъснато иска да се движи, обикаля по целият апартамент и умира да си играем на криеница. Голяма веселба пада!  Simple Smile  Яде плодово пюре към 15,30ч и към 16 излизаме отново. Спи до към 17,30 яде каша в 18ч и към 19,30 се прибираме за къпането.
От 2седмици отказва да го приспивам вечер на цица и затова 1 час се гушим, приказваме и ред подобни докато заспи като талпа, почти винаги държееки ме за корема?! Много странно, но явно спомен от предишният живот  Heart Eyes Има вече 4 зъбчета! Доста помрънка докато пробият, но с това се размина, за сега ...
Спокойна нощ на всички!  Hug

# 196
Ох писах писах и всичко ми изчезна.. Хайде пак.

Благодря за подкрепата и най-вече съветите ви!   bouquet След като снощи сложихме свещичка Ефералган Анди спа непробудно и даже все още спи. Веднъж ходих да я пипна, беше я посмъкнала, да видим сега как ще е... Иначе вчера вечерта панадолът и мокрите кърпи не помогнаха и си стоя с 39,2 2 часа. Преди лягане я беше смъкнала до 38, слава Богу. Педи беше доста сигурна (като мен), че е от зъбките. Ами в момента не един, а ДВА са на ръба да пробият, та явно дори такава висока Т е оправдана... гърдите й са абсолютно чисти, гърлото абсолютно добре. Освен ефералган за през нощта ни изписа течен аналгин за през деня, което малко ме шокира, но явно се дава и на бебета.  Shocked Но тези силните се дават само при Т над 38,5, до 38 не се дава нищо (което си го знаем), а до 38,5 се дава Панадол или Нурофен. Изписа ни и витамин Ц, но тотално забравих да разпитам за какво точно е в нашия случай, ако някой знае да сподели.  newsm78 Да ви кажа отрече мокрите кърпи по главата и челото!!! Както и обуването и увиването в чорапи и кърпи с вода и оцет!! Това били най-новите препоръки, има си и обяснение, но съответно не слушах с подробности. Та аз лично няма да го правя. Може само обтриване на ръчичките и гръбчето с кърпа  оцет при много висока Т, както и това което аз правех - да й пляскам ръчичките в студена вода, а ако е над 39,5 може вече и хладък душ. Забравих да питам за тези сминдух и т.н. но странното е, че самата аптекарка ми ги отрече за малко бебе/дете.  Shocked Аз хич не съм запозната с тези билки и действието им. Който ги е давал сигурни ли сте, че са съвсем безбредни?? Аз засега май за всеки случай ще си й давам само чайче от малини, което имам и ми се струва безвредно, макар че тя хич не му се кефи... Sad

Оп събуди се, после пак ще пиша.

Редактирам се: имаме си второ зъбчееее  newsm68 и си нямаме температураааа  newsm44 И левият резец изби, сега чакаме и горен. Много съм доволна, дано се задържи така целия ден и нощ!

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 10:07 от Бърборанка

# 197
Добро утро мами   bouquet

# 198
Янче, супер, браво на Анди! Бързо да се озъбва и да не вдига температура повече! За витамин Ц - по 1 аппула на ден да пие му давах на Мартин, педи много го препоръчва.
Янче от Видин, и аз това си  виках, през зимата на студа не настина, а постоянно навън беше, а сега кво стана... ама много коварни тези зъби! Ужас, да изникват, че вече не знам...ама знам, че доста ще има още да се помъчим де...
Баба дойде и сега го изведе на разходка, колко е хубаво да ти помага някой... просто само който си гледа сам детето (без баби де) може да го оцени... за 2 часа да има кой да те отмени, все си е нещо!
Хорааа, как ще го отбивам моя хубавец, акъла ми не стига! Той си умира за цица! Просто не ми се мисли, а на есен ще го отбивам, с надеждата да спре да се буди през нощта, че почвам работа и не мога да ставам за цоцане по сто пъти през нощта!
Айде, приятен ви ден!

# 199
Браво на Анди че е смъкнала температурата и си има ново зъбче!
Днес решена и ние да спазим режима приготвям се за кафенце навън и мойта хубостница оклюма и взе да мрънка да я приспивам и сега спи а на мен разходката ми пропадна.
Тони виждаме я ние вашата баба чат пат да разхожда Марти. Между другото установи ли се този вирус от какво е защото аз подозирам, че може да е от водата от чешмата. Нали сега съм бременна и всичко ми мирише, та водата има един особен мирис на тиня и мухъл. Скоро я спираха и след това цял ден тече кафява, съответно 2 дни пихме само минералка.
За отбиването - не ми се говори, сега с тия зъби е преминала само на цоцане, а мен ме боли, ама търпя какво да правя като не иска друго да яде.
На всички болни бебоци да оздравяват!

# 200
Италиана - така е за гледането сам без помощ от никъде, но пък е и по-сладко. Не изтърваш нито един момент от съзряването на малкото съкровище. Вси4ки усилия си заслужават в крайна сметка.
Само да те питам - вие заедно ли спите още? Смисъл дори и да не е при теб в леглото, защо не опиташ да го изместиш в друга стая. Предполагам, 4е пак ще ставаш да кърмиш нощем, но с времето няма да усеща миризмата на мялко и може по-лесно да привикне. Опитай за 3-4 дена и ще видиш дали има ефект и после реши как да действаш. На мен мъжо ми помогна едно време за отбиването, но сега са много големи и няма да стане така. Успех  Hug
Много 4етох и съответно вси4ко забравих, сори, но каквото помня  Embarassed
4естито на месе4инките, да са много здрави4ки и да папкат вси4ко.
За детските къхни - Забравих коя мама каза, 4е отказва беб4о пар4енцата, а и се иска да яде кухня - ами нама4кваш ги вкъщи и си бомба  Joy Аз нямам такава екстра тук, но въпреки вси4ко тия крем4ета с мялко не са ли малко... и нишесте не бих ги дала и още куп неща, но като цяло удобството е невероятно.
За режима - понеже обедното ядене ми е доста сложно или беше докато не ми ядеше купени буркан4ета и се налагаше да размразявам моя готвена храна от фризера и поради тази при4ина направих такъв график: 8ч. - мялко, към 9ч. заспива и става към 10:30-11:00, яде в 11:30-12 и сме навън по зада4и. Цялата останала храна е с мен в 4анта и мога да му я дам където ни хване 4аса за ядене. Спането просто липсва, ако сме навън, защото има много по-интересни неща, но ако сме си вкъщи към 16ч. заспива до 17ч. и това ни е съня за през деня, в редки слу4аи 19-20ч., но поради натоварения ми график си давам сметка, 4е непозволявам на детето да нанка достатъ4но, но какво да направя  Tired Ако имаше кой да помага щеше да е разли4но, но сега ще се задоволи с каквото има под ръка - демек мама като мен   Mr. Green  hahaha    Joy
Мариелка - аватара ти е много слади4ак  Hug
мгаренце - тая Деска наистина е слади4ка даже и като пла4е  Heart Eyes
Аз оня ден купих гърненце, но нещо не ми хареса как стои в него и отидох да го сменя в4ера. Ве4ерта отидох да правя банята на бебока и мъжо го 4ул, 4е се надува и айде в гърнето  Joy Та дотук добре, ама с нашия график едва ли ще мога да го слагам когато му се приходи, 4е не е в определен 4ас,а е когато му дойде  Crazy и освен това в градината като по4не кой ли пък ще се занимава там с него  newsm78 Но нищо де, когато стане - тогава, няма да настоявам и да съм стриктна.
Моми4ета съжалявам, но наиситна непомня пове4е  Mr. Green  Stop
Целувки на вси4ки и да пишат вси4ки забегнали наняъде, да не споменавам поименно, 4е ще се окаже, 4е съм пропуснала някой, който се е от4ел къде е (Ганушка)  Hug
Лек ден   bouquet

# 201
Засега сме добре. Даже бяхме за 2 часа в парка. Докато имали Т не трябвало да се извеждат, особено по жегите, че се вдига. За по жегите разбираемо, но защо пък иначе да не може ако има невисока Т, а времето е ок?  newsm78

Имахме страхотно попадение в гърнето след седене поне 15-20мин. И ак и пиш, браво на мама дрислата.  Mr. Green Сега нали има и разстройство и само ато цяло да се чувства ок ще я слагам и има голяма вероятност да има попадения.  Mr. Green

Италиана: да, на нас също така ни го предписаха Вит. Ц, но Анди няма вирус, не е болна, а са зъбки. Та за това се чудех идеята да се дава в този случай каква е..  newsm78

# 202
Янче идеята е че децата не се разболяват заради самите зъбки, а просто когато избиват им  пада имунитета и са по-податливи на настинки и грипове. Затова са препоръчали вит. С за общо укрепване на организма и съпротивителните сили.

За гърнетата все се каня да ви питам - как ги задържате тези деца толкова време на едно място. Ние взехме гърне, ама Анди като я сложиме само се хили и веднага става и хуква да си играе.

# 203
  • На плажа
Янче,дава се за подсилване на организма.Дори и да не е вирус,от самите зъби не се разболяват,а от това,че им пада имунната система.Поне така знам аз.Затова се дават витамини,за да не се хващат разни болести. Peace

Радвам се,че Анди е добре,дано другите зъбчета да не избиват така трудно Praynig

Ние днес се збогувахме с детската градина.Децата изнесоха невероятно представлиние,а речта ми беше убииствена Mr. Green

Хахаха веднага се Редактирам,Захирка писали сме заедно Peace

# 204
Откраднах две минутки да се разпиша, че Белослава напоследък само иска да ходи , да се катери и няма миг свобода за мен. Последният номер е, че спи седнала и няколко пъти се опита да спи права( гушнала една кукла , с която спи, одеалцето, с едната ръка се държи за таблата на кошарата, подпряла си главата и спи ooooh! hahaha).
 Янче, радвам се, че Анди е по-добре и не е нещо сериозно.Дано по-бързо избие зъбчето, че много се мъчат милите душички.Сега прочетох , че вече е избил, хайде и другият да го последва Hug! А за вит С виждам, че са писали преди мен.
Сосми, Магаренце, дано и при вас нещата да са по-добре Hug.
Лиде, поне при нас кухнята си е съобразена с детското хранене. Яденето е почти безсолно, много често слагат и масло, колкото и невероятно да звучи.Кремчетата ги правят с пресен плод и съвсем не са следки.А нишесте има във всички каши- оризово, царевично, пшеничено.Проблемът по-скоро е прясното мляко и затова аз още не давам крем.
Иначе с кухнята процедирам така- давам готвеното на обяд с един сухар и Белослава изяжда всичко Shocked, а порцията е стабилна- 220 гр.Кремчето е за тати. Давам и само, ако има кисел без мляко.А супата е за мен Laughing поне още месец, заради застройката.След годинката ще опитам да дам и яйце и прясно мляко.Лошото е , че в тези жеги не мога да разбера дали разни пъпки са от храна или от изпотяване newsm78.
Та с други думи- цялото семейство сме на кухня Joy.Много съм доволна как готвят, направо да си оближеш пръстите.
Със супата не искам да избързвам и поради друга причина- тя трябва да е за сметка на едно от млечните хранения- или на мястото на кашата, или на млякото.
За режима- излизаме сутрин и гледам към 12,30 да сме вкъщи, че в Пв жегите са адски.После след 17-18 излизат с баща си или с баба и се прибираме в 20,30 за банята.
Алегория, браво за идеята, горещо те подкрепям.Мисля, че е добре да проучиш уреда от хора ,които го ползват, както е казала Италиана и не се предоверявай на дистрибуторите.Преди години аз така се набутах с Цептер. Иначе идеята ти е супер, щом тази услуга не е разработена.Много е важно да предложиш нещо, което го няма на пазара в този регион.Има една много добра тема - "Идеи за бизнес", мисля, че е в подфорум "Дом и семейство". Там момичетата също много помагат със съвети.Проучи също дали има вариант да се регистрираш като свободни професии.Като начало е добра идея, защото няма почти никакви разходи и таксите за счетоводство са символични. Иначе за фирма намери много добър счетоводител( това е много важно!) и разчитай на неговите съвети.При нас фирмите са ЕТ и ЕООД и колкото и да разправят за предимствата на ЕООД-то навсякъде, аз намирам разлика само в двойните такси, които се плащат за всичко спрямо ЕТ. Данъкът накрая пак е 10 %.

Яна вд, много хубава специалност си избрала Simple Smile
Дани, как мина тържеството bowuu?
Амбишъс, браво на Савана, сладурка малка Hug!

# 205
Благодрая за отговорите! Чатнах!  Wink

За гърнето - ами Анди я слагам от 2-3 дни и то когато усетя, че се чувства добре, та все още нямам много опит, НО като видя, че много се въртоли я улисвам с играчки, дрънкалки, музички, правя се на маймуна и така.  Mr. Green Засега има прогрес, но не смея да кажа нещо твърдо и конкретно, тъй като всеки ден е различен, а и сме едва в началото.  Peace Захирка, да не ме разбереш нещо погрешно, но бих казала ти си опитвай с гърненцето, пък детенцето ще си ти покаже когато е готово. Simple Smile Ако всеки път става и хуква може би все още й е раничко.  Simple Smile

Отивам да диря продукти за Тирамису по рецептичка на Веси. Simple Smile Дано има в местните магазини...  Rolling Eyes

# 206
Здравейте и от мен.На вън е такава жега,че направо за плаж си е   sport027  grinning039  Nature Sunny

Радвам се,че Анди вече е по добре  Hug хайде и другите да оздравеят  Hug

Италияна напълно те разбирам  Hug Много е гадно като няма кой и 30 минути да гледа бебето та да си починеш.Аз обикновено има такава почивка следобед.Оставям го на баба ми и с мъжо на кафе ходим.Отпускащо ми действа.За отбиването и аз съм като теб.Нямам идея как ще стане.Спи с мен и като се събуди скача върху мен и търси цици  Laughing
Обаче от седмица насам спи на ръба не кревата.Аз го сложа до стената той почва да се реве и пак до ръба иска.Явно защото му е по хладно.

Шайн Благодаря   bouquet

Ние с мъжо сме бесни  #Cussing out Един дърт пияница ни удари колата.И сега врата е изкривена.При това пред моите очи,но аз не можех да се разправям с него,че Алекс ревеше.Викнахме полиция и казаха,че няма да оставят нещата така,защото все пак детето можеше да е вътре в колата,но и до сега нищо не става.Дори протокола още не са написали.А и този е блъснал преди година още един човек и чак преди 3-4 месеца си е взел книжката.Крие се от нас и полицията.Ходихме да го търсим,че живее в другият блок до нас,но не отваря.Всички викат в кръчмата е  #2gunfire #2gunfire Писнало ни е от такива пиянци,а и искат 100лв да оправят колата.От къде като ме чака кръщене.Ще види той.Не платили и аз пред неговите очи ще му ударя колата  #2gunfire

Оплаках ви се.Ставам,че ме чака друго ровене из нета  Wink

# 207
Takaaa, приспах бебока на цица в леглото си , та дано поспи в жегите в къщи...
Янче, щом ще правиш тирамису, значи положението си ОК!  Hug Тя  Захирка ти е обяснила, Анди си е била болна, във вашия случай настинка  с хрема, а при нас вирус, от зъбите наистина им пада имунитета, и на Марти в момента му избиват няколко и така...
Лиде, Марти от както е станал на 3 месеца спи сам в стая, ама не помага! Кво ли не пробвах вече... цицоман си пада и това е..ь
Захирка, ами то явно ти всичките пъти, когато баба му е идвала си ги виждала, то тя идва долу горе веднъж месечно за по 2-3 часа  Mr. Green.. А в момента моята мама е дошла от Русе и си е друго де...
За вируса - пренасял се по възд.капков път, не е от водата.
Ама съм една писателка днес...
А къде се загуби суперуомън -робот Трейси?
Аааа, май че гости имаше...
Чудех се дали да не напълня в детско басейнче вода на терасата и там да си се плацика , ама по колко да го държа??? (не пече директно на нашата терасата, така че има условия за баня, ама да не настине пак...  newsm78)

# 208
Ехоооооооооо, как сте в тези жеги? Ние се плацикахме досега на терасата в коритото, че още не сме си харесали басейнче. Голям кеф й е.
Уф, Янче от Видин, много гаден номер ви е врътнал пиянката, и то когато такива разходи ви предстоят. Търсете си правата и това е.
Янче, браво за успехите с гърнето, радвам се и че Анди е по - добре. За сминдуха да ти кажа, аз купих и бях се приготвила да давам, но така и не варих, защото тя просто повече не ми вдига температура, но от теб разбирам, че не се препоръчва за деца. Пепеджийнс го е давала, пък и във форума "Часът на мама" доста майчета го ползват. Ето тук копвам препоръките на д-р Михайлов, хем да ги обсъдим кой какво е ползвал от тях. 
Цитат
Здравейте,
ТЕМПЕРАТУРА
Стандарти- при деца реактивността е по- изразена и границата от която може да се започне със свалянето на температура е 40°, при възрастни- 39,5° (американски стандарт. За Европа 0.5°С надолу)
При повишена температура най - добре е да не се понижава, защото това активира фагоцитозата. При 38,5 градуса по С тялото образува 20 Х повече фагоцити, които са по- пъргави и агресивни. Високата температура директно убива патогенните бактерии и вируси или потиска развитието им. Освен това е една отлична противотуморна профилактика. Обратно- антипиретиците и антибиотиците на фона на вирусно заболяване носят риск от отключване на различни автоимунни процеси и дори може да предизвикат туморен растеж.
При риск от гърч (деца до 2 год.), при възрастни пациенти, изтощени болни и пр., по- добре е преди да се използват синтетични средства да се използват билки.
!!!СМИНДУХ (в къщи трябва да има под ръка винаги 1 опаковка сминдух)- 1 чаена лъжичка се вари 5 минути в 200 мл вода. Отварата се прецежда и се дава през 15 мин. по 1 суп. лъжица.
ТРИЦВЕТНА ТЕМЕНУГА или ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА или МАЛИНОВИ ЛИСТА и всичко от малини. сироп, сладко и пр.: -2 суп. лъжици от избраната билка се запарват 10 мин. в 1/2 л вода, добре е чаят да се пие топъл.
УВИВАНИЯ- Да се натопи чаршаф в студена вода и се изцеди леко. Тялото се увива бързо. Процедурата се повтаря 3- 4 пъти. Облича се пижама и се ляга в леглото.При повишена температура най добре е да не се понижава, защото това активира фагоцитозата.
Aconitum 9 СН- бледа, суха кожа, децата се будят уплашени често към полунощ; бурна симптоматика и бързо изчерпващ се ефект. В началото на простудно заболяване. по 3 зрънца през 15 минути 3- 4 приема.
Belladonna 9 СН- червена, влажна кожа, излъчва топлина като радиатор, сърцебиене, страхове, световъртежи. По същия начин през 15 минути по 3 зрънца. И още една схема. 10 зрънца да се разтворят в 100 мл приблизително минерална или преварена вода. 3 минути интензивно разбиване с лъжичка. През 15 минути по 1 чаена лъж. 3- 4 приема, после през 30 минути 3- 4 приема и разреждане на приемите през 1- 2 часа според хода на температурата.
Или комбинираните препарати
Gripp HEEL
Paragrippe
По 1 таблетка през час.
Но е възможно да е реакция във връзка с прорязване на зъби. Прочетете указания на съответното място.

Д- р Михайлов
Аптекарката дали каза нещо конкретно, защо не е препоръчителен?
А за кухнята, при нас е почти половин компотен буркан  Shocked След като малкото се нахрани, стига да се наям и аз.

# 209
Чудех се дали да не напълня в детско басейнче вода на терасата и там да си се плацика , ама по колко да го държа??? (не пече директно на нашата терасата, така че има условия за баня, ама да не настине пак...  newsm78)
Аз това го правя всеки ден и я оставям да се наиграе и да и омръзне.  hahaha не е настинала още.
 Вчера бяхме на консултация и най-после Ния е наддала newsm44  - цели 450гр! НА МАМА ПРАСЕТО! С което официално влизаме в групата на миналите 7кг!!!

Общи условия

Активация на акаунт