Какви гадости и странности обичате да ядете?

• 39 431
  • 394
  •   1
Отговори
# 180
Аз много обичам настъргана ябълка,полята с мед.

Е, това не е странно. Баба ми така ядеше, но добавяше и лимонов сок  Simple Smile

# 181
Аз много обичам настъргана ябълка,полята с мед.

Е, това не е странно. Баба ми така ядеше, но добавяше и лимонов сок  Simple Smile

А майка слагаше към ябълките, меда и лимона(сок и кора настъргана) и натрошени орехи, ставаше разкош! Heart Eyes

# 182
  • Варна
това с ябълката е супер вкусно - току що си направих и си го хапнах с удоволствие Simple Smile

# 183
 Някой ще ми каже ли рецепта за обяд или вечеря? Да е нещо шантаво и да не се пържи много много. По-възможност нека да има колкото се може по-малко достъп до  печки и т.н.   или времето да е от 10-15 минути. Ще съм ви благодарен много. Praynig Peace

# 184
  • София
Какво ще кажеш за яйца по панагюрски. Времетраене 10 минути за забулване на яйцата. През това време ще забъркаш млякото  Peace
Шантавия ефект може да се постигне, като настържеш на ситно моркови за млякото. Добави и копър, може и чесъна да е пресен. Така ефекта ще е шарен  Peace

# 185
Какво ще кажеш за яйца по панагюрски. Времетраене 10 минути за забулване на яйцата. През това време ще забъркаш млякото  Peace
Шантавия ефект може да се постигне, като настържеш на ситно моркови за млякото. Добави и копър, може и чесъна да е пресен. Така ефекта ще е шарен  Peace

Рецептата за яйца по панагюрски я обяснявах на украинките в училище. Стана голям хит  chef
Всички се запалиха да я правят Mr. Green

За да не е спам - яла съм змия Twisted Evil Не беше лоша - прилича на бяла риба Simple Smile

# 186
  • Sofia
Пра баба ми, лека и пръст си правеше попара от хляб, захар, оцет и вода. Казваше, че за жегите е най-добрата храна. Никога не се престраших да я пробвам тази попарка

# 187
Пра баба ми, лека и пръст си правеше попара от хляб, захар, оцет и вода. Казваше, че за жегите е най-добрата храна. Никога не се престраших да я пробвам тази попарка
Това е подобно на 'жътварския" таратор.....Вместо кисело мляко се слага оцет и вода....

# 188
  • В градината...
Всичко ям с кисело мляко. Особено спагетите.

# 189
  • Plovdiv->Toronto
Това е подобно на 'жътварския" таратор.....Вместо кисело мляко се слага оцет и вода....
Това в като хляб топен във салата, без зеленчуците  Laughing. Баба ми ми е разказвала но не е правила, слага се  и праз наситно. Не помня как се казваше, друго име имаше тя Grinning.

# 190
  • забравих си мисълта...
Захар оцет и вода, то това си е класическа лимонада. Като бях в детската градина, така си правехме с моята приятелка лимонада, като си играехме. Тогава ми беше много вкусно. Ще взема, да опитам утре, да видим доколко съм се разглезила.
Ще ми хареса ли или няма да ми хареса...   newsm78 Joy

А спагетите често ги ям или поръсени обилно само с краве сирене или само с кашкавал, без сос. Иначе и аз прибавям към почти всичко сирене или кисело мляко, а оцета е задължителен към всички салати и повечето супи, само към една малка част от тях прибавям кисело мляко.

# 191
  • Plovdiv->Toronto
Като стана дума за спагети се сетих че различните нации се ужасяват на различни неща. Мъжа ми веднъж си забъркал на един бюфет-тип обяд у едни италианци макарони с масло, захар и малко бяло сирене, на тях им призляло  Sick  hahaha. Закуска му се прияло на човека  Laughing.

# 192
  • София
Ау ау ау кифла с мармалад и горчица,,Туикс,,с пържени картофи,супа топчета и сладоледена торта,
Това е моята тема  bouquet

# 193
Аз днес обядвах с шоколадов сладолед с натрошени солети. Иначе не обичам комбинацията сладко-солено.
На всичко слагам кисело мляко, а най-много обичам гарнитурен ориз с кисело мляко и хляб Blush
Спагети с кайма не ям, изобщо - с колбаси ли са, не са за мен. Но пък ги обожавам само със сирене. И държа да не са на каша, а да са сухи. Изобщо, на ресторант малко трудно мога да си хапна спагетки по мой вкус.
Обичам риба с кисело мляко.
Но съм далеч от гореизброените странни комбинации. Laughing

# 194
  • Плевен
И аз тук  Laughing

На баща ми любимото е "Жетворския таратор", аз също го харесвам, но не и както той го прави - оцета да е повече от водата  Sick

А аз най-редовно си правя вкъщи банан, нарязан на кръгчета, покрит с кашкавал и запечен. Е, няма такава вкуснотия, но на околните им се струва гадно.

И още една моя любима комбинация - плачка сирене, поръсена със сусам и мед, запечена, и накрая се изстисква парче портокал.

Обожавам комбинацията слъдко със солено, а има хора дето не я понасят, та за тях е странно и гадно.

Общи условия

Активация на акаунт