Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 033
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
зелено човече (.)(.)    newsm20  ако всеки един правеше като теб не бихме се заринали така в мизерията. На мен също ми се е налагало да разчиствам на детето, но честно казано тук е сравнително поддържано. Общината си върши работата в това отношение, но винаги има работливковци,които си натъпкват книжките от вафли м/у дъските на пейките нищо че коша е на 1 метър.
 Моето мнение е просто да си избереш няколко чисти места за игра или поне сравнително чисти и да ходите там. Иначе и ти и малкия ще се изнервите с непрекъснатите забележки. Гадното е че малчовците тез боклуци са им най интересни. Петьо като малък беше "страстен пушач"  Sick колко съм обяснявала колко е мръсно това ама резултат Ц

Zora*   огромна  Hug от мен. Дано скоро не се разболявате.

ДЕЗ е права. Един от признаците на аутизма е точно този. Спира да употребява вече научените думи, но и не започва да използва нови. Тоест в един момент започва да върви назад. Ама сега хич не се взирайте в малчовците. За да се появи евентуален проблем те нещата ще са осезаеми и няма начин да не се забележат.

# 586
  • София
Здравейте милички,
И аз отдавна не съм се разписвала, но Стела почти не ми дава, а последните няколко дни не бяхме и в София. Оставихме малко Стеличка на нашите и се отдадохме на почивка и релакс - изкарахме страхотно - моя мъж ме изненада с идея и резвервация тук - http://www.redenka.com/ и по цял ден се местихме от вътрешния басейн във външния, от едното джакузи в другото, от парната баня в сауната. Отдъхнахме страхотно, времето ни беше чудно (нито прекалено топло, нито дъждовно), направихме и мини екскурзийки до Банско, Разлог и село Добърско, спахме до никое време (срам, не срам - да си кажа, че първата сутрин станахме в 11.30 ч), гушкахме се до насита и се заредихме надявам се поне до първите дни на септември, когато отиваме на море със Стеличка на Гърция.
Сега малко по темите, но преди това на бързо да цункам Дез, СЗА, Ел, Никита и Елвинг за поводите им и да поздрвя ТаняР за новата работа.
Есме, мила, мен ме е срам да си призная, но и ние си търсим бибата като бебе и заспиваме само гушнати (освен ако не е в количката навън, което вече рядко става, защото се прибираме по обяд). Не знам как и кога ще успея да се приборя с тези неща.
И нас вече ни теглят като Зеленкото на голям кантар и на метър на стената - последния път бяхме 10,6 кг и 81 см.
Бухта, като те чета и все едно за Стела си писала - същата работа сме и ние - дай ни само хлябче, банани, солети, попарата (но напоследък и нея почва все по-вяло да яде) и плодове (виж плодове обожава).... нищо друго не иска - ни месо, ни зеленчуци. Кремчета или плодове обожава - може да яде диня до скъсване, а види ли какъвто и да е плод започва да подскача от радост... Това е прекрасно и аз много се радвам, но нашия ад е обядът. Гладна е, не е яла никакви междинки, и ако и дам хляб, сиренце, кашкавалче, домат, краставица - ще яде. Но види ли нещо, което наподобява манджа или супа - категорично отказва независимо дали е купено пюре, дали аз съм готвила, дали е кухня, дали е по-течно или гъсто, по-едро или по-ситно - не иска обяд и това е. Въпросът ми и молбата ми за коментари се състои в следното - аз използвам какви ли не начини (не ме питайте колко нерви ми коства това), за да успявам с залъгване да и дам поне по половин бурканче - мислите ли, че това е редно? Една част от мен си мисли, че постъпва правилно, защото първо не може и не бива да яде само суха храна, нали и навици градим все пак?!?, второ ако тя съвсем не иска - колкото и да я залъгвам, не бих имала успех, а щом съм намерила начин - явно все пак съм уцелила как да процедирам, макар със залъгванки; последния път хемоглобинът беше 101 Sad (не че ми прилича на анемична), не знам обаче дали не си правя мечешка услуга с тези залъгванки - в яслата никой няма да процедира така... всъщност главните ми номера са няколко - или сипвам плодово пюре в манджата (представям си колко абсурдно ви звучи това), или давам една-две лъжички от следобедната закуска (за да се успокои, че е нещо което иска и да започне поне да отваря уста) и после по една-две (колкото успея да пробутам от мандажата) и после пак няколко крем и така... или пък нарязвам парченце диня или домат и боцкам на вилица - давам едно парченце, после боцвам пак, и посягам към устата, но вместо домата набутвам лъжицата, после пак доматче и пак опит за манджа... мислите ли, че постъпвам правилно хранейки я по този начин? много мисля напоследък по този въпрос и все се укорявам, че я "лъжа" и "мъча" така, все си викам може пък и да е период (жега, зъби), но ние сме така с обяда от близо 4 месеца вече... моля, давайте идеи и коментари, заблежки...
И последно да си кажа и за амбициите - Gery Moore за пореден път си изказала именно моите мисли -  Hug Hug Hug а, именно че трябва да ги оставим да се развиват според техните вътрешни заложби, а не според нашите представи. Стела ми е първо, но никога не съм се стресирала, че тя не прави това и онова, не казва и показва еди какво си, избягвам да я сравнявам с други дечица и поощрявам само нещата, за които ми е показала, че е готова - останалите показвам/казвам веднъж и ако няма интерес от нейна страна, просто спирам да настоявам да го каже или покаже докато не ми покаже, че вече е време пак да покажа. И последно да вметна, че Стела далеч не всеки път се храни сама,  Mr. Green, но ако и нарежа диня, праскова, пъпеш или домат в чинийка и и дам виличка, се храни сама много успешно, с голямо желание ядем и кремчетата сами, понякога попарата, но ела ни виж на обяда - пълна трагедия.  Embarassed Embarassed Embarassed Blush Blush Blush
Тони, чакаме те с нетърпение - ей го е - август чука на вратата.
Айде млъквам, че се улях, а саковете ми седят неотворени.
Хубав ден на всички, ние утре замисляме един зоопарк.  Hug

# 587
Здравейте мили момичета аз от много време не съм писала за което много съжалявам но не е по моя вина.Немога да изчета всичко което съм пропуснала но ще наваксам.Искрено се надявам всички мами и бебчета да да много много добре.Май месец преминахме през няколко неприятни  момента на  Габриел му оперираха палеца на лявата ръчичка защото имаше блокирало сухожилие а пък два дни преди това каката ни си разби устните и си разкъса венеца но вече мина всичко.Сега пък Габи е на инжекции но и това ще мине.Много много ми липсвате всички.Прегръщам ви. tantrum newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 588
Здравейте набързо, докато София спи, че вс. момент ще се събуди...напоследък спи само по 30-40 мин. и това и е за целия ден  Confused

Такааа...ние сме с ангина  Sad От това се оказа 3-дневната Т. И за да е весело е комбинирана с хрема и леко понакашля. Но пък 2 дена вече не е вдигала Т, което леко ме успокоява. Педи каза, че хич не е препоръчително сега да пие 2-ри АБ, но това при положение, че не вдига Т. Ако пак започне да вдига, ще се наложи. за сега наблягаме на лимони с мед, успявам да и го пробутам с мерителната спринцовка от Панадола.  Явно доста и е спаднал имунитетът...И да питам ГериМур  - първо дали се оправи вече и дали си открила някой бабешки лек за гадната ангина( както и всеки друг, който знае нещо) и да ти кажа, че за разстройство страшно помага Имодиум, пресича веднага  Peace ( макар че сигурно вече си го пила, но аз това се сетих). Знам, че содата помага, но нямам идея как точно да и я дам, май се разбъркваше с мед и тя... А странното е, че си яде детето.Е, като за нея е добре, при положение, че и като е здрава не яде много, но сега изобщо не мога да се оплача.А си мисля, че при ангината страшно боли гърло, има налепи и яденето е почти абсурд  newsm78А някакви афтички имала назад , та и с дактарин мажем...Само гледам да е по-гладка храната, добре, че яде каши, та понякога са ми голямо спасение. И крем-супа много яде, днес изяде пълна купичка.
Роска, само набързо да кажа, че при Никол имах този проблем - ядеше само суха храна, никакви манджи и супи, слагах и в една чинийка както казваш, всичко, което може сама  с ръчичка да си вземе , като не отказваше само десертите. Не помня колко продължи, ама от годинката поне до към..2-3 г. Абе докато не тръгна на градина. Да видиш там как си ядеше почти всичко. Но моят съвет е да не я насилваш - нали храната не се усвоявала както трябва, ако детето не я приема осъзнато или, не помня как точно беше формулирано, ама нещо в този дух беше. Е, аз също я залисвам София, но при нея проблемът е, че не я свърта на едно място повече от няколко минути и хуква, та при нас помага, ако и разказвам нещо, къде сме били, какво сме видяли, как минало кончето с каручката и т.н. и тя замръзва и слуша, виждам я как просто си представя това, което се е случило и през това време отваря устата.Но пък реши ли, че няма да яде, вече нищо не помага. Но пък мисля, че чак да и слагаш плодово пюре в манджата е малко грубо  Laughing Поне аз  така смятам, де  Peace Иначе си признавам, че и със София до скоро правех така - давам нещо, което обича - хляб, сирене..после като отвори пак устата, аз бутам другото и така, но спрях с тази практика, че хем ми е съвестно, че я лъжа, хем и тя започна да нахитрява и гледа какво и давам и спра да действа този номер  Mr. Green Според мен е период и просто трябва да чакаш да отмине, като все пак от време на време и предлагаш от тези храни, за да не ги забрави съвсем  Wink

Поли-Уоли, много се изненадах, че те видях тук - не идваш вече в парка?

Събуди се...

# 589
  • София
Зеленко, да отговоря на твоето питане: съдрах си гърлото от викането две седмици, след което Светланка започна първо да ми подава боклука, а после вече да го лапа, ако не съм го взела от ръката й. В градинката майките ми казват "Ани чистотата", защото постоянно ходя и събирам по-едрите боклуци. Вече съм вадила от устата на Нана фасове, шлюпки, камъчета, костилки от череши и т.н. Да те похваля за желанието за чистете, наистина е добра инициатива. Минала година при нас също майките си чистехме градинката (аз само веднъж го направих), но се отказах да помагам, защото самите "чистачки" след като изметоха, отвориха плика със семки и ги хвърляха долу. Иначе избирам по-чистичко местенце, с по-малко боклуци и очите отварям на 17, макар не винаги да успявам.

# 590
  • София
Зеленко, и нашето сем. чисти в градинката, в която седим, но за съжаление никой не пази  Confused Много ме е яд на едни тийнове най-вече, които цапат като прасета, слушат чалга и даже се люлеят на люлките, които баща ми и още един човек оправиха, та по-малки деца на могат да ги ползват понякога. Ако им кажеш нещо или те гледат тъпо или се заяждат. Сигурно ще прозвучи много изтъркано, но - плаша се от поколенията, които идват след нас... в такава среда ли ще растат децата ми  Rolling Eyes Tired
Всички болнички да се оправят бързо!  Praynig Hug Никита, дано не вдига пак Т малката красавица! Кумата ми лекува ангина на дъщеричката й с газ  Sick , но аз не бих пробвала.
Зора, много  Hug и от мен за геройчетата!
Роси, и аз така правех с баткото, защото не искаше да яде, по 1ч сме обядвали.  Embarassed И досега ни е мъка храненето, знаеш. Не знам какво да те посъветвам, при нас и ДГ не помогна да почне да се храни добре... ще чакам пубертета  newsm78 Crazy

# 591
  • София
Честито на всички, чиито поводи сме пропуснали!  bouquet
Ние във вторник се преместихме малкона гости при свекървата. Уж до утре, ама на Вики толко й харесва тук, че казах на миличкия да поостанем. Цък да я видите От 8ч до 22ч сме на двора. Ама на къща с двор си е така. Тук да кажа на люлинските мами, че ако искат може да спретнем една срещичка/или при мен, или където кажете/.
Относно развитието на децата, имам чувството, че за последния месец и полувина Вики е доста напреднала – ходене, говорене, игри. Нинчето, го е написала доста точно, че учат чрез играта. А много се смях на обсъжданите умения свързани с буквите и цифрите. Според мен в момента простонаизустяват. Има времекога да четат и смятат.
Това, че едни майки днес не са амбициозни,не значи, че утре няма да ги бие съчмата и да се променятна 180 градуса. Обратното също.
~Elg~, докато живяхме с нашите или при майка му си имахме едно правило. Ако някой иска гоститему да не бъдат притеснявани, да сиги изведе на заведение! Другото е, че не се знае дали ще доживеем годините на вашата бабетка и колко ще сме в час. Пускай си някои неща покрай ушите. Те и дугите са ти писали.
Дърта маймуна, на Виктория преди няколко дни й изби 6-тия зъб.
зелено човече (.)(.), няма лошо, че си му дала сладолед. И аз първия път й дадох да опита, а после започнах да си искам и една празна фунийка за нея Mr. Green А за Рая и Калин, нали противоположностите се привличат  Wink
*Nikita*, на последната консултация я мериха и на бебешкия, и на кантара за възрастни – двата показаха 9,100кг. Височината мериха права, до стената – 74см. Тогава нямаше рев и истерии от слушалката, но съм решила да купя някаква детска, че да й показвам, че не е страшно.
Бyxта,пробвай да дадеш месо докато вие ядете, от вашите чинии. Пробвай с частна кухня. Аз уж готвя вкусно, но Виктория не винаги харесва сготвеното за нея.
vily_st, и ние си имаме танциорка, а гърнето го ползва единствено за шапка ooooh!
Tony_st, аз съм давала на Вики пилешко печено с масло и бира. А не трябваше ли? Аз варя телешкото в тенджера под налягане и не става сухо. Като нямаш, пробвай в иенско стъкло във фурната с повече вода.
TaniaR, Честита ти нова работа!  bouquet
зелено човече (.)(.), няма оправия с мръсотията. Не ми се прибира в квартала, щото тука на двора е идеално за Викито – чисто и зелено. Опитвам се да я ограничавам, като разрешавам само камъчета и пръчки, но те не са по-чисти. За това, като се прибираме, пътьом, като пазаруваме не разрешавам да пипа по рафтове и да яде.  Нямаме желаещи баби да помагат, а мъжа ми не умее да пазарува пълноценно./последното е към мамите, коитописаха,чемъжете им пазаруват/
rossykv, златен ти е мъжа smile3501 Честно, завидях ви  Embarassed/Докато пишех товаи чувам в „Море от любов” – Нека ви разкажем историята на Роси и Иво – но не сте вие  Simple Smile/. И аз имах трудни моменти при храненетона Вики и я залъгвах с домат, че да пробутам лъжица с манджа. За мен, като няма друг начин е правилно.
Толкоз от мен  Hug

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 17:42 от kris4e

# 592
Привет и от нас Hug

Целувки от топлото моренце Hug. Ние сме на Поморие и времето е страхотно, за сега намяме пропуснат плаж, аз изгорях зверски и сега седя по тениска, че адски болиии. Twisted Evil
Водата е топличка и съответно Ели и Коко са по цял ден в морето Party Party Party Party
Въпреки, че ги мажа с 50-ти фактор хванаха тен Laughing
Сутрин излизаме към 09:00 и се прибираме към 14:00 за следобедния съм (хапваме на плажа:)).
Вечер сме на въртележки, блъскащи се колички, общо взето тук има доста забавления за деца и съответно не се прибираме по-рано от 22:00 (как издържат незнам Shocked), щом се приберем хапваме и веднага заспиват. Готиното е, че спят непробудно цяла нощ и ние с мъжа ми успяхме да се наспим Party Party
Снимки ще сложа като се приберем Hug

Горещи целувки на всички наборчета от морето и нас  bouquet

# 593
Tony_st, аз съм давала на Вики пилешко печено с масло и бира. А не трябваше ли? Аз варя телешкото в тенджера под налягане и не става сухо. Като нямаш, пробвай в иенско стъкло във фурната с повече вода.

Само дето не сванах защо да не може пиле с масло и бира?!
Иначе телешкото аз сега така го правя, ама става сухичко... май ще си помъкна наобратно през септември и тенджерата под налягане. ooooh! Усещам как се затрупваме и тук с мнооого вещи, ама... Tired

Днес ходихме до магазина за една стъклена етажерка за банята и Рая видя едни сгъваеми столчета и като ревна...ужас... отидохме да ги видим и тя не иска да си тръгне...взехме едно... да, ама те били по 2 в комплект заедно с масичка и чадърче. ooooh! Та я обзаведохме за терасата и морето. ooooh! И това чудо какво ще го правим след 3 години, ако е живо..кой знае... newsm78

# 594
  • Костинброд
Здравейте.Признавам си без бой,че не съм чела назад в темата,че съм мно-о-о-ого заета.
За капак от вчера Алекс е с температура и се чудя от какво е.Зъбите-бяха "тръгнали" и 4-те кучешки и 4-те кътника накуп-излязоха два кучешки и "връхчетата" на три кътника,но незнам дали температурата се дължи на "зъбоникненето".Иначе е весел,храни се,но мен ме хвърля в ужас.
Засега стига от мен,че ме дърпа за крачола един мърморан с две сини очета и сега ще го изям.
За всички вас- Hug Hug Hug Hug Hug   

# 595
  • София
 Здравейте!
 Честито на всички с поводи през последните дни  Simple Smile
 Реших да се включа по темата за приема на месо, която Бухта повдигна и за отказа от готвено, по която писа Роси. Та първо - Влади  имаше един много дълъг период, през който не вкусваше месо. Този период завърши с контролния кръвен тест, който показа резултат 113, при зверски настискано студено пръстче, при която ситуация, показанията са по-ниски от реалните, при което ние бяхме безумно щастливи и спокойни. Та нивото на хемоглобина, мила Бухта, не зависи само от месото, както мисля и Гери каза:). Ако случайно не знаеш, мога да ти дам инфо за храните, които съдържат желязо. Предлагам месо само в супи и мн наситно нарязано. Има по цели седмици, в които не яде месо, предпочита постно като майка си и татко си.
 За храненето и залъгването - ами и аз го правя, но по друг начин, давам му да си играе с нещо. Отлично зная, че така не трябва, ала само така яде обяда и разбира се има предпочитания, понякога не обядва готвено, непрекъснато са периоди на ядене и неядене, но вече се ядосвам по-малко от преди. Според мен, аз и преди съм споменавала, смесването на плодове пюре с готвене не е редно, залисването с домат, хляб сирене като че ли по-бива.
 Ан ив, Зора, предръдка от мен за вашите дечица!

# 596
  • София
 За ангините пак ще припомня бабешкия лек, който две мами в Пирогов много ми похвалиха. Засега не съм го пробвала, да чукам на дърво дано и не ми се налага, но... Сварявате едно яйце и намачквате белтъка му с чаена лъжичка пудра захар. Това се слага като компрес на вратлето отпред. Едната мама каза, че можело да се сложи и ракия, а другата, че го правела само с белтък и захар.
 На Илийката му се появи седмото зъбче. Явно заради него е бил кисел. Обаче да се оплача- и той усвои номера с крещенето. Като не му дадеш нещо и изпищява така пронизително, че ми пука тъпанчетата. Вкъщи не ми пука, да си пищи, но в магазините е ужасТ. Днес ходихме в МОЛ Сердика и като реши, че трябва нон-стоп да се вози на ескалаторите... е отщя ми се и пазаруване и всичко. И не помагат ни кротки обяснения, ни нищо.

# 597
 Ехо, я аз да си задам въпросчето. При положение, че вече не кърмя повече от седмица (само веднъж изцедих малко), нормално ли е да изтичат по няколко капки, когато си стисна зърното? Все още не съм ходила на преглед, мисля другата седмица да го направя.

# 598
Ехо, я аз да си задам въпросчето. При положение, че вече не кърмя повече от седмица (само веднъж изцедих малко), нормално ли е да изтичат по няколко капки, когато си стисна зърното? Все още не съм ходила на преглед, мисля другата седмица да го направя.

Стаси, напълно нормално е дори след няколко месеца да излизат капки  Peace

То и ние май вървим към приключване...София цоква буквално за по-малко от минута и си взима биберона.А днес следобяд даже не и предложих, че и бях дала лимона с мед преди това и тя не протестира.То сигурно почти нищо и не излиза, знам ли....

Благодаря ви за съветите, Мънки, може и да го пробвам този лек, ако се наложи  Peace Елвинг...как така с газ  Crazy Не, че бих пробвала, ама все пак ми стана любопитно - под каква форма?  Mr. Green

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 22:01 от *Nikita*

# 599
stasi8510 аз кърмих Марти до към втория месец...и намаля и там куп други неща се случиха и спрях, но да ти кажа и сега като натисна излиза капчица Shocked а ходих и на мамолог и той ми каза да не се притеснявам, така, че нямаш поводи за притеснение...но за себе си и аз съм очудена как след 1г. и 2  newsm78месеца некърмене още излиза....

Общи условия

Активация на акаунт