Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 004
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Вярно ли е, че третия Пентаксим най-трудно се понасял?
Есме, снощи като го сложи сестрата на Мария, каза, че при този прием имало повече странични реакции тъй като били по-големи децата и по-трудно я понасяли  #Crazy Всъщност и аз не разбрах логиката. След ваксината ходихме в парка и Мария си вдигна роклята и си отлепи памука с риванол, та го хвърлихме, а после вкъщи забравихме да и направим компрес  Embarassed Но до момента няма отток, нито друга реакция съм забелязала.
Зеленко, по твоя въпрос не мога да се изкажа.
За бибата - така и не пожела никакъв модел  Grinning
Да се оправят всички болни мъници  Hug

# 676
*Nikita* , вашата педиатърка д-р Вълкова ли е? От много време се каня да те питам, но все забравям. Радвам се, че Софи се подобрява. Знам какво е детето ти да вдигне почти 40 градуса температура и да не може да я свали. На Лора последното боледуване беше такова, да не ти казвам колко безсънни нощи изкарах и как издържах само аз си знам. Дано не се повтаря!

Беба, не искам да те отчайвам, но през втората ми бременност нищо не помогна на моето повръщане. Повръщах си буквално дни преди да родя. Дано при теб е по-различно!

За биберона залъгалка и Лора още го ползва, но само като спи и само вкъщи. Иначе не го търси. Сигурна съм, че бързо мога да я отуча, но не бързам няма нужда от драми и напрежение.

С гърнето нямаме още никакъв успех. Много добре знае за какво се ползва и даже си го казва, но не сяда да върши никаква работа. Ако аз я сложа просто става. Има ли и други като нас?

# 677
С гърнето нямаме още никакъв успех. Много добре знае за какво се ползва и даже си го казва, но не сяда да върши никаква работа. Ако аз я сложа просто става. Има ли и други като нас?

Ние сме същите, даже още не си казва. Когато го питам дали иска на гърне (в подходящото време), винаги получавам едно сладко, но безпрекословно "не" и ако се опитам да настоявам, започва мрънкане. Между другото , забелязах, че откакто си казва "не" и се съобразявам с това, тръшкането значително намаля.

Есме, снощи като го сложи сестрата на Мария, каза, че при този прием имало повече странични реакции тъй като били по-големи децата и по-трудно я понасяли  #Crazy Всъщност и аз не разбрах логиката.

Вероятно логиката е, че вече имат по-зряла имунна система, която реагира по-силно. Това е и най-вероятната причина голяма част от ваксините да са изнесени в бебешка възраст - да дават по-слаби реакции.
При Митко не е имало реакция към ваксина, но има промяна при пъпките от комар: първите среши с ухапване от комар бяха все едно някой го е нарисувал с червен химикал - едни едва забележими точици. Сега обаче се зачервява доста около пъпката и се задържа по-дълго време, макар че очевидно не го сърби.

Зеленко, и аз не ползвам калгон и не мога да ти отговоря.

# 678
  • под кривата круша
Есме, снощи като го сложи сестрата на Мария, каза, че при този прием имало повече странични реакции тъй като били по-големи децата и по-трудно я понасяли  #Crazy Всъщност и аз не разбрах логиката.
Вероятно логиката е, че вече имат по-зряла имунна система, която реагира по-силно. Това е и най-вероятната причина голяма част от ваксините да са изнесени в бебешка възраст - да дават по-слаби реакции.
Звучи разумно. А пък мислех, че с всяка следваща ваксина от един вид се получава натрупване някакво и затова е по-тежка реакцията. Вярно лекарката ни каза, че колкото по-рано я сложим, толкова по-добре.

# 679
Сиа, не, при Иванова сме ние, в 1-ви к-т.

# 680
  • София
Много смешно развитие с гърнето стана при нас напоследък. Почна да се крие на терасата като пълни памперса и избягва гърнето - появява се при "свършен факт" - има ли и други като нас? Иначе сме както го описва Сиа - сложа ли го - става! А бях позабравила миризмата на пълен памперс  Rolling Eyes

И да ви споделя една ситуация, в която не знам дали реагирах най-правилно... Седнали сме на кафето (ползваме го за паркинг за количките предимно), играчки разхвърляни наоколо всякакви. На съседната маса едни момчета (гимназисти) и едно момиченце - може би на 4-5 годинки - видимо сестра на един от тях. И госпожицата си приватизира едната ни топка. Лошо няма - каквото сме изнесли навън - за игра е. Обаче в един момент компанията ще си тръгва. Пак лошо няма. Само дето се оказа, че заедно с компанията си тръгва и нашата топка. Брей, викам си, сигурно по грешка. Обаче не, съвсем целенасочено си тръгват. И аз станах, повървях малко след тях и с леден тон питам "Нещо да имате да ми казвате, госпожице?", ама много леден тон зад гърба им. И тя много се сконфузи "За топката ли..." . И аз гледам ледено. При което момчето каза "Ами тя си беше на земята". И аз направо останах като гръмната (ми къде да бъде, с тези дечурлига къде очаквате да бъде, прибрана ли?). Как бихте реагирали вие? Бихте ли тръгнали въобще след компанийката (малко момиченце с 4-5 едри младежи)? Или просто бихте купили нова топка? Въобще "следите" ли си играчките или просто накрая събирате каквото е оцеляло?

# 681
Как бихте реагирали вие? Бихте ли тръгнали въобще след компанийката (малко момиченце с 4-5 едри младежи)? Или просто бихте купили нова топка? Въобще "следите" ли си играчките или просто накрая събирате каквото е оцеляло?

Бих реагирала точно като теб и съм го правила. Е, случва ми се да "изпусна" някоя играчка, но по-често си ги искам и си ги прибирам. Иначе често купувам нови топки, но няколко се спукаха, една изчезна. На играчките за пясък се отказах да диря следите и просто надписах с маркер по едно М на останалите, та да си ги познавам.

# 682
  • Стара Загора
Здравейте. Не съм чела нищо от както се върнахме. Нямам време да се обърна. Свекъра ми пострада й е на легло и се грижа и за него, че не може да става. Направо луднах тази седмица от как съм се върнала от морето. До сряда ще съм така, пък после ще си почина 5 дни на балкан!
Децата са с кашлица и двамата.  Симона вади кучешки зъби й е непоносима, но гледам към нея поне да съм спокойна, че другите нерви ми идват в повечко!
Целувки и прегръдки за всички, ставам че ми реве тука на главата!  Hug

# 683
  • София
зелено човече (.)(.)
За Калгона, нямам даже познати, които да ползват.
За гърнето, нямаме никакъв напредък. Номера с акането скришом ми го прави откак е проходила.
За представената ситуация. Въобще няма да ги гоня, а веднага ще попитам дали е редно да се прибират чужди играчки. А момиченцето ще питам дали не саго научили, че така не се прави.  Naughty Аман от невъзпитани деца  #Cussing out Ми що ги раждат, като нямат време да се занимават и да ги възпитават  Thinking

# 684
Малей като ви чета и свят ме натиска, че и ние ще слагаме Пентаксим сега като си дойдем... Sad

Зеленко, и аз бих си потърсила топката точно в тази ситуация. В случая подкрепям написаното от Крисче.  Peace  Не че не съм имала и други ситуации де... на предишната среща в МОЛ-а, едно момченце хареса на Рая буталката от 2 лв. и си я буташе, като си затръгваха майка му дойде да си я върне и мъж ми си я взе, ама не видял, че детето се дере от рев за пустата буталка, та се наложи да го пращам да тича да ги гони, че да я подари на детето. Ами то така горко плачеше, че ми скъса сърцето, а Рая този път хич и не я търсеше... ми то с толкова много дечица наоколо...Simple Smile
Идеята на ТаняТ за надписване на пластмасата е много добра - ще я открадна и аз...Simple Smile

Калгон и аз не съм ползвала и не мога да да ти дам съвет.

Слънце, пак си влязла в серия. Hug Дано се оправя свекър ти скоро.

Никита, радвам се, че София е по-добре. Дано съвсем скоро е най-добре и да не боледува повече.

С гърнето и ние както имахме голям напредък, така сега сме мнооого назад. От както се върнахме от България не го е потърсила изобщо. Е, от 2 дни пак е почит и уважение, ама да видим до кога. Не смея да се похваля пак, защото точно след месец пак си идваме и пак ще го забрави сигурно...Sad

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 15:16 от Tony_st

# 685
  • София
Въобще няма да ги гоня, а веднага ще попитам дали е редно да се прибират чужди играчки. А момиченцето ще питам дали не саго научили, че така не се прави.  Naughty Аман от невъзпитани деца  #Cussing out Ми що ги раждат, като нямат време да се занимават и да ги възпитават  Thinking

Те просто станаха и си тръгнаха  Rolling Eyes Най-невинно. Цялата компанийка се изнесе... При това баткото според мен се опита да защити момиченцето с тази реплика, че топката била на земята - което просто ме остави без думи, но следващия път... Уф, очертавам се като страшилото на града май  Twisted Evil

# 686
 Заленко, много правилно си постъпила, ми ваша си е топката, как така ще ви я взимат! Айде за малко да е - да, но да си я откранат...
 И при нас ситуацията с гърнето е подобна. Преди седеше на него, а сега не иска и плаче. А като й се ходи по голяма нужда се крие някъде. Laughing
 Уфф, и Кали днес е с температура. #Cussing out 37,5. Много ми е криво, онзи ден бяхме на преглед и всичко й беше ок, а сега... Дано е от зъби, утре сме на лекар, че точно сега преди да заминем не ми се иска да се разболява.

# 687
Зеленко, за твоята ситуация и аз бих постъпила така, също подкрепям Крисче, но да ти кажа изпадала съм и в обратната ситуация. Боби още беше в клоличка и както си игра с децата в парка с едни елементи от конструктор така си е взел едно парче в ръката без да го видя и аз го слагам в количката и готова да си тръгнем гледам идва едната майка и ми вика да и върна тази част. Да ти кажа толкова неудобно се почувствах  Embarassed  Embarassed изобщо не видях, че той си заделил тази частичка и и се извиних и я върнах, но тя май не ми повярва. Е, до ден днешен го помня ама какво да направя, просто недоглеждане   33uu ...

# 688
Здравейте ! Hug

Влизам само да прочета какво сте писали по повод болестите.

Ей, кошмарно е и при нас- първо баткото със повръщане и другото там , а от няколко дни и дребния  и той така.
Уж , се бяха оправили за ден два и от снощи  айде  двамата с 39  температура и кашлица. Днес също така с 38.8  ooooh!
Имам чувство , че от една болест в друга влизат- кво е това нещо !  Tired
От нощеска и аз съм дежурна в тоалетната, вече съм вампирясала от недоспиване , интересно как ще се развие болеста и при мен?  Whistling За сега Т не съм вдигала , ама то не е късно, като съдя по децата след някой и друг ден май и аз ще се оредя.

Прегрътки и целувки на всички!  

# 689
 Такааа, сега се връщам от лекар. Кали ми вдигна 39 градуса! Ей, ще полудея! Педиатърката каза, че било вирус и имало много болни деца. То и аз бях с вирус след морето, но минаха повече  от две седмици, едва ли го е лепнала от мен. Дано се оправи милата душичка, че ми е така жал да я гледам болна!  Confused Sad

Общи условия

Активация на акаунт