Много акана тема стана ,ама ако може някой да ме посъветва ще съм много благодарна.
Толкова видимо си показала, че това те тревожи, че си станала лесна мишена за манипулация от твоите деца
 Издигнала си акото в култ и те се възползват от теб. Като седнете на заведение с приятели, те са сигурни че ще имат твоето 100% внимание, само ако кажат заветната парола "ака ми се". Ерика го е написала доста добре.Казваш, че проблемът не е в храната, но според мен грешиш. Млечните продукти запичат доста от хората, тестените храни да не говорим, а дъщеря ти не яде плодове. Вкарай задължително порция плодове или нектар от пресни плодове в дневното меню. Едно ядене през деня да е готвено. С триците трябва да внимава, но виж кивито, ягодите, сините сливи вършат чудеса. Успех! Права си да се притесняваш, защото запека не е шега работа, обаче ако дъщеря ти е вече с лениви черва, ще трябва доста неща от режима й да промениш. Първо образователна беседа, в която й разказваш за нервните окончания на дупето, които изпращат сигнал до мозъка, както по телефона, че ти се ака. Мозъка изпраща съобщение обратно и дава разрешение акането да започне. Обаче тя трябва да отиде и да седне да свърши работата, защото ако не го направи, мозъкът става "глух" и спира да разбира сигналите от коремчето и акането става по-трудно. Опитай се да въведеш някакъв режим (акане сутрин или вече преди лягане) НО за мен най-важното в случая е да промениш храната. Пиша ти от личен опит.