Не искат да акат

• 2 890
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Бу-у-урга-а-ас
И Върхът е когато отидем на ресторант или на каквото и да е заведение. Вече си избирам масата най-близо до тоалетната. Прекарвам 50% от времето там , по голямата част по фалшиви тревоги. Задължително ако седна да ям и двамата решават да аката , като отивам за всеки поне по 3 пъти за фалшива тревога и след това за каката по още веднъж за повторно доакване. Бях решила и да я оставям , да се правя ,че не забелязвам докато сама реши да си иде до тоалетна. Но след толкова стискане се запича и става проблем. Не съм давала разхлабителни защото смятам,че проблема не е с храната , а по -скоро психологически. Когато говорим тя казва "и аз не знам защо се стискам." Иначе яде много млечни, прясно мляко, тестени (естествено   Rolling Eyes ) , никакви плодове. Вече мисля дали да не почвам да и давам трици с кисело мляко всеки ден. Пробвала съм веднъж-дваж- действа и. Но да и уча ли стомахчето така от сега?
Много акана тема стана ,ама ако може някой да ме посъветва ще съм много благодарна.

Толкова видимо си показала, че това те тревожи, че си станала лесна мишена за манипулация от твоите деца  hahaha Издигнала си акото в култ и те се възползват от теб. Като седнете на заведение с приятели, те са сигурни че ще имат твоето 100% внимание, само ако кажат заветната парола "ака ми се". Ерика го е написала доста добре.
Казваш, че проблемът не е в храната, но според мен грешиш. Млечните продукти запичат доста от хората, тестените храни да не говорим, а дъщеря ти не яде плодове. Вкарай задължително порция плодове или нектар от пресни плодове в дневното меню. Едно ядене през деня да е готвено. С триците трябва да внимава, но виж кивито, ягодите, сините сливи вършат чудеса. Успех! Права си да се притесняваш, защото запека не е шега работа, обаче ако дъщеря ти е вече с лениви черва, ще трябва доста неща от режима й да промениш. Първо образователна беседа, в която й разказваш за нервните окончания на дупето, които изпращат сигнал до мозъка, както по телефона, че ти се ака. Мозъка изпраща съобщение обратно и дава разрешение акането да започне. Обаче тя трябва да отиде и да седне да свърши работата, защото ако не го направи, мозъкът става "глух" и спира да разбира сигналите от коремчето и акането става по-трудно. Опитай се да въведеш някакъв режим (акане сутрин или вече преди лягане) НО за мен най-важното в случая е да промениш храната. Пиша ти от личен опит.

# 16
защо не искаш да и даваш трици , това е съвсем естествена храна от която ние сме лишени по изкуствен път . Триците на нищо лошо няма да и свикнат стомаха , напротив ще го държат здрав и с добра бактериална флора , триците компенсират липсата на целулоза в храненето ви  , моите деца ядат зеле , моркови  на салата, сега много череши и ягоди , после дини каквото има според сезона за да ми излиза по-евтино минимум 300грама плод гледам да ядат , понякога си стигаме и до килограм зелена храна  в добрите дни . Щом триците и действат давай и ги , явно проблема ви е точно в храненето

# 17
лого5ка, познавам си добре децата и за използване на това като метод за манипулация и дума не може да става. Нито бих казала ,че съм "издигнала акото в култ". Относно плодовете - писала съм бая теми по този повод.Дъщеря ми има фобия от плодове и е абсолютно невъзможно да и ги давам в каквато и да е форма. Не смао ,че не ги яде, нито пие, не иска да ги пипа. Неприятно и е когато някой окло нея ги яде и се втриса ако я пипаш , когато в ръката си държиш плод или си ял плод и миришеш. Не е поза, не е метод за манипулация, реална фобия е. Консултирала съм се с психолози - всеобщото мнение е да не я закачам с плодовете и да изчакам да го израсте. не мога да и ги сложа в нищо- усеща ги от 100км.Не яде нищо с плодов аромат- витамини, бонбони, паста за зъби - нищо.Не парадира с това, не го наага на никого, напротив , неудобно и е от факта.
Така че плодовете изобщо не са ми опция за съжаление.аз и малкият обожаваме плодове и ядем по много. Ще разчитам на триците..

# 18
За нас като родители много от чертите в поведението на децата ни са абсолютно нормални, което не означава, че е така.

# 19
  • София
Трябва ти консултация с добър гастроентеролог. Когато аз направих такава (след тръгването на ДГ), ме посъветваха да давам Дуфалак и да изтърпя изпусканията, ако има такива. Да отбелязваме с победно печатче всекидневните "успехи" и да повтарям колко важно е изхвърлянето на акото от организма. Аз не последвах съвета най-буквално, но се старая детето да няма повече от 2 дни без своята малка победа...  Laughing Заложих на сок от сливи и повтаряне "колко е важно...".

Успех.

# 20
Като не иска плодове, пробвай това: http://www.ecopharm.bg/index.php?page=products&id=73. Все пак не вижда плод в лъжицата, а можеш да обясниш, че й даваш витамини под формата на сироп.

Следя темата с интерес, защото и моето дете , макар и на по-малка възраст е с трудна дефекация. Имам си теория за трудното изхождане при децата: има физиологична причина, която води до психологичска в последствие + "щипка" лиготрия = хроничен запек.

Трябва ти консултация с добър гастроентеролог. Когато аз направих такава (след тръгването на ДГ), ме посъветваха да давам Дуфалак и да изтърпя изпусканията, ако има такива.
Успех.
И аз се консултирах с детски гастоентеролог - доктор Куманова от МЦ Здраве. След контролата - давайте Дуфалак докато детето не може да се изхожда само. 6 месеца на Дуфалак , без него - няма флагче.

Общи условия

Активация на акаунт