Дали бебето /детето ще бъде левичар и до каква възраст се разбира това?

• 6 365
  • 67
  •   1
Отговори
# 30

Това значи ли ,че детето ми ще бъде левичар и кога се разбира окончателно, коя ще бъде водещата му ръка?И дали пък не индикира проблем? newsm78

Не значи нищо.И дъщеря ми беше така като по-малка и аз пусках тема  Embarassed Сега си "пише"; рисува и се храни с дясната.

# 31
....И моля, не бъркайте леваците с левичарите!  Laughing
  Peace
Юли посяга с дясната , но каквото и  да вземе си го прехрърля с лявата ръка . За мен е без значение дали ще е левичар или не . А и е доста рано да се каже  Peace

# 32
Големият ми син в момента си служи еднакво добре и с двете ръце. Независимо дали за хранене или за рисуване, ползва ту едната ръка, ту другата. Постоянно си прехвърля например молива. Същото е и с ножичката - ползва и двете ръце.
Малкият ползва предимно дясната ръка засега.
Нито в моя род, нито на баща  им, има левичари. Ако големият все пак излезе левичар, няма да е по наследство. Не му налагам с коя ръка да си служи. Да си ползва която иска. Това си е негова работа.

# 33
До преди да пусна тази тема си мислех, че левичарите са изключителна рядкост, може би защото аз не познавам нито един такъв! Пък то било повсеместно разпространено! Laughing

# 34
  • София
Ето две теми от "Нашите деца" - Как трябва да пишат левичарите? и 6-годишен пише огледално
В едната от темите бяха дадени линкове за пособия за левичари. Аз все още не съм проверявала за ножици Simple Smile

somebody, не са чак такава рядкост. Някои от представителите на по-старото поколение просто са превъзпитани.

# 35
  • София
Възможно е да си е левичар.
Аз съм била така като малка и досега си пиша с лявата ръка.
Интересното е, че всичко останало правя с дясната - нож, ножица, всякакви инструменти държа с нея.

# 36
  • София-България, Израел - където си поискам
към годинка вече бях сигурна,че дъщеря ми ще е левичарка и така и се оказа.
Синът ми също към годинка пролича,че не е левичар.

# 37
  • София
Много е малка, за да правиш такива глобални заключения.

# 38
аз съм левичар и никога не ми е създавало проблеми - е има отвреме на време по някой уред пригоден само за дясна еъка - примерно някои ножчета за белене на краставици Stuck Out Tongue но в никакъв случай не ми затруднява живота. обичам да рисувам, имам хубав почерк и доста неща ми се удават - от изкуства до математика.

чела съм много по въпроса за ляво и дясно водещо полукълбо на мозъка (презумпцията е че левичарите обикновено са с водещо дясно полукълбо). много е интересно и доста неща поне за мен се оказват верни. така например, имам добра визуална памет, но пък съм доста разсеяна.

имам доста левичари в родата и също се чудя дали бебето ще се метне на мен.

# 39
  • София
Мен единственото, което би ме притеснило заради левичарството ми, е това, че ако малкият е десничар няма да мога да му помагам в писането. Големият е като мен и ще го науча да пише.

# 40
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз самата съм левичарка. Големият ми син беше левичар, малкият не е. Но пък има нещо хубаво в това да можеш да боравиш с тази ръка, за която повече от хората твърдят, че дори не могат да се почешат.../това накрая в кръга на майтапа/...

# 41
Аз съм левичар, когото не успяха да превъзпитат. Гордея се с таланите и заложбите си, които, сигурна съм, нямаше да имам ако бях деснячка.

Не се тревожи за детето си, най-много да му навредиш с тези мисли.

# 42
  • Талант на 2012,2013 г.
На времето учителката се опита да ме пречупи като ме биеше с една линия през ръката всеки път, когато ме виждаше, че пиша с лявата ръка. Ами... помогна ми. Сега пиша и с двете. Laughing След това на нашето дете не правихме никаква забележка.

# 43
  • София
Мен единственото, което би ме притеснило заради левичарството ми, е това, че ако малкият е десничар няма да мога да му помагам в писането. Големият е като мен и ще го науча да пише.
Аз само пиша с дясната. Ще можеш да помагаш няма страшно Simple Smile
При Дияна проблемът беше, че пишеше някои букви огледално. До началото на 1ви клас все още питаше коя буква на къде се пише, но после всичко влезе в релси.

# 44
Дъщеря ми посяга с лявата ръка още от бебе. Сега е на 3 г. и все още предпочита лявата ръка за хранене и рисуване. Понякога посяга с дясната ръка, после прехвърля в лявата. Очертава се да е първият левичар в рода ни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт