Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 260
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София, под Карлсон

вчера съм му правила инхалаций с физ разтвор на 1 час защото доста се подобряваше от тях Blues за първи път чувам за прехидртиране на дробчето някой може ли да обесни... аз знам че инхалаций с физ разтвор могат да се правят и много на често... newsm78

И аз си мислех, че може толкова начесто, но вчера нашата педи като ми каза така се замислих  newsm78 А на нея й имам доверие и от 4 часа минах на 6 инхалациите. Не знам, ще трябва да се поразровя за повече инфо, че се надявам да не я виждам скоро, иначе ще я питам лично.

# 571
  • София,
Няма проблеми когато се правят инхалациите с физ. разтвор да са на често - Ние сме спали на инхалатора и то при ларингиален пристъп, незнам но само така малката спираше да кашля постоянно и се успокояваше и заспиваше Peace и това в болницата - на мен досега лекар не ми е казал да НЕ правя инхалации с ФР толкова често, а напротив Peace

# 572
Може ли да дадете малко повече информоция за лечението на детската астма с хомеопатия? Да споделите личен опит, координати на лекари. Също и използването на билките, например теснолистия живовлек. Благодаря предварително.

# 573
  • софия
И Ефира се доплаща от 15.00, уж беше безплатно. Днес ми искаха 6 лв. Ще спра да си плащам здравните осигуровки  #2gunfire
От 15 септември ли имаш в предвид Tired, и то и със сингулера беше така първо пет лева, после десет сега 15 Sick, ужасТ и пълно безумие. ooooh!
да  от 15.09  Blush

# 574
Ама момичета, 19 лв. вече се доплаща Сингуларът, не 15... поне на нас толкова ни взеха за хапчетата от 5мг.

Иначе, терминът прехидртиране се използва именно в позитивен смисъл, когато се овлажняват дробовете, за да се поеме медикамент. Както е с вентолина - не се слага само вентолин, и физ. р-р. (идва от латинското значение на ПРЕ, т.е. предварително, а не в смисъл на прекалено, т.е. става дума за предварително хидратиране). Педиатърката, която е казала това, е просто.... ами не зная, странна работа. Както и да е, от досегашното ми ходене по лекари, аптекари, всякакви специалисти и от ченетето, просто не съм попадала на такова нещо, изрично обратното се твърди - може с физиологичен разтвор и 15 пъти на ден. В действителност, при муковисцидозата по 30 пъти даже правят инхалации хората. Няма как това нещо някак да се превърне във вода и да овлажни дробовете.

# 575
  • Варна
Е, стига де! Колко още да се доплащат пустите лекарства! Ще кажете, че по голямата част се поема от касата? Да, ама не поемат антихистамините, нали?
За прахчетата от 4 мг на малката не доплащам, но се чудя за моя Сингулер (10 мг) колко ще доплатя? Антихистамин за месец - 30 лв (+ капките на детето - около 20 лв), Назонекса - 28 лв, Фликсоназе, ако се наложи, и то там някъде. Ако ни трябват и антибиотици - отишъл е конят у ряката!
Не ми се щеше, но май за ТЕЛК ще се замисля. Обвързан ли е с получаването на детски, щото ние сме от "богатите"?

# 576
И аз се замислям за ТЕЛК, макар че без ползване на флексотид ще ни окачестят като лекопротичаща астма и няма да ни дадат заветните 50 %

# 577
ментова, обвързан е
ако вземете над 50 процента ще получавате двойни детски /за едното дете, без оглед дохода/, 75% от МРЗ и някакви суми за санаториум
ако детето е в държавно заведение не плаща и такса
снощи Стефания спа доста неспокойно, пак имаше чесане на главата и на сгъвката на крака, колко малко трая радостта ми

# 578
  • Варна
Въпросът ми беше - има ли полза от ТЕЛК, и дават ли го изобщо, ако не вземаме детски? Идиотски въпрос, предполагам, но в идиотска държава - тъпи въпроси!

И моята пак се зачеса - върнаха се обривите, върнаха се сополите. Но нали каката донесе вирусче - всички ни беше хванало, без Елица, май е неин ред  Sad

# 579
  • София,
Ментова не питай има ли смисъл, ами вземи и пусни два протокола, приготви документите и виж поне колко ще ви дадат, но предполагам че ще е над 50%, заради алергичните състояния. Има смисъл разбира се и не е обвързано с детските - с нищо, в смисъл такъв, че никой няма да ти гледа доходите щом имаш ТЕЛК от социални грижи са длъжни да ви отпуснат двойни детски надбавки за детето на което е издаден ТЕЛК-а, 168 лв месечно като социална помощ, това са тези 75% от МРЗ, към това например ние получаваме всеки месец по 19,50 за социална интеграция и комуникация Mr. Green, това звучи много смешно но са някакви парички за транспорт и нещо като за телефон или интернет или поне така ми го обясниха на мене, имате право и на парички за лекарствата, и аз даже саге това се чудя дали да не почна да си взимам фактури за товма че доплащам сингулера и да си ми ги дават тези пари от социалните, защото имаме право и на пари за лекарства, но само тези дето се изписват в книжката и са по ЗК, но нали до скоро бяха безплатни лекарствата и нех ни даваха нищо от социалните, но сега .... newsm78.Има няма 250 лв си се събират на месец, поне за лекарства ще ти скигат, ако не за друго.
А ти какъв Сингулер пиеш точно си Сингулер така ли, щото аз съм на Монкаста - същото е активното вещество като в Сингулера - монтелукаст и доколкото разбрах именно това е сингулера за възрастни - от 10 мг. Аз поне него още не го  доплащам newsm78, а Сингулерът на таблетки от 4 мг. е 15 лв. но пак е много Sick

# 580
  • Варна
А ти какъв Сингулер пиеш точно си Сингулер така ли, щото аз съм на Монкаста - същото е активното вещество като в Сингулера - монтелукаст и доколкото разбрах именно това е сингулера за възрастни - от 10 мг. Аз поне него още не го  доплащам newsm78, а Сингулерът на таблетки от 4 мг. е 15 лв. но пак е много Sick

Вчера ми го изписа алерголожката - написала е Singulair 10 mg, още не съм се добрала до личната, за да ми го напише в книжката. Досега ми изписваха само Алвеското (кортикостероидната помпа), спазмите почти изчезнаха, но със задния ринит и нощната кашлица от него, оправия няма никаква! Правя десенсибилизация с алерген, но реакцията взе да става много остра, май ще го спирам това "лечение". Та, последна надежда - сингулер!
Бянме една седмица в едно забутано селце около Габрово - е, как веднъж не кихнах, как проклетата хрема спря, но после, само щом минахме Шумен, айдеее все с начале! Sad

# 581
Сингулерът ни свършва в неделя,а не можело да се издаде рецепта преди понеделник.Е,кажете ми,на какво прилиа това?Ние сме на сашетата от 4мг./нали толкова беше/.Ако в неделя вечер пропуснем един прием,нали не е фатално?! Аз знам,че не е,ама ми е тъпо,че ни е такава ......държавата. Confused

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 11:18 от ДХ3

# 582
ДХ3, не се притеснявай толкова, ако един ден пропуснете сингулера не е толкова фатално.
Сингулера е лекарство с натрупване.

Моята девойка и тя след три дни на училище се уреди с кашлица и хрема, дано не е така през цялато година.

Момичета има по аптеките физиологичен разтвор в по-малки разфасовки, от по 100 мл. и от 250 мл., много по-удобно е, аз не знаех. От време навреме си разнасям физиологичен разтвор за промивки на носа в чантата .

# 583
  • гр Габрово
Мили момичета, и моето детенце е с асма .Преди няколко месеца тръгна на ясла.Седмица след това направи един бронхит,после втори,трети/това за един месец/и накрая направи обструктивен бронхит/запушване на бронхите/ и така все по болници.Сега сме на Флексотит и Салбутамол.Въпроса ми е следния:можем ли да ползваме някакво намаление на таксата в яслата?Нещо не съм наясно по тоя въпрос...

# 584
  • Варна
Мили момичета, и моето детенце е с асма .Преди няколко месеца тръгна на ясла.Седмица след това направи един бронхит,после втори,трети/това за един месец/и накрая направи обструктивен бронхит/запушване на бронхите/ и така все по болници.Сега сме на Флексотит и Салбутамол.Въпроса ми е следния:можем ли да ползваме някакво намаление на таксата в яслата?Нещо не съм наясно по тоя въпрос...

Попитай дали чистят с препарат на хлорна основа - много е вероятно да я дразни постоянно. Но дори и да е така, май малко можеш да направиш, освен ако не попаднеш на разбрана директорка. Дано!
За намалението - мисля, че го ползваш само, ако имате ТЕЛК, но не съм сугурна.

ДХ3, моята педиатърка ми каза, ако се случи така, да ходя да ми го изписва в петък, а в аптеката да ходя в неделя - в книжката важна е датата, на която са го изписали в аптеката (това за следващото изписване - да е след 28 дни). Дано ме рзбра. Или в аптеката ти отказаха?

Общи условия

Активация на акаунт