Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 220
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София,
Има връзка, но обратнопропорционална Winkт.е-всички лекари препоръчват при астма детето да плува, за да разгъне пълния обем на дроба и да я израсте Simple Smile
Peace Peace Peace
Точно така това е чистата истана и Меричери ще го потвърди  Peace. Въпреки че понякога хлорта в басейна може да предизвика пристъп, но трябва да се опита, все пак ползите са повече от вредите.
В нашата градина също има плуване, и на мен също ми се иска да я запиша, но ми се струва че е още малка, може би догодина. Просто ме е страх, че в студеното време от басейна я ги изсушат я не, ще ги изведат навън, да не настива повече от това ме е страх. А и за нашите дечица е хубаво плуването да е организирано с треньор, да правят специални дихателни упражнения, докато в градината ги бухват в басейна и само ги следят да не се издавят. Mr. Green
Баткото ходеше на плуване в градината някога и бях доволна, някак си по рядко боледуваше, не се изнежваше толкова - незнам newsm78,  и в училището им имаше плуване още от първи клас и той си ходеше, но един ден ми разказваше как госпожата ги вадела с един прът от водата  ако някое почвало да се дави ooooh!

А аз влязох за друго - току що четох в една друга тема рецепта за кашлица  - незнам колко ще е ефикасна за нашите деца, но реших да я споделя - в едно бурканче от бебешко пюре се пълни мед и се сипва вътре един пакет джинджифил- от малките - разбърквало се и се дава по три - четири пъти на ден по една лъжица. Ставало за всякаква кашлица. Peace

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 15:17 от Семирамида

# 691
Момичета редовно ви чета Hug
Не пиша, защото при нас не се оказа астма
Само, че докато го окрием доста опит натрупах, и го споделям Simple Smile
Дани АДИ е предучилищна.
Макар че е родена януари, не ми се искаше да тръгва в първи клас преди да навърши 7 години.
МИНАЛАТА ЗИМА ИЗКАРА ЕДНА ПНЕВМОНИЯ, И ТОВА И Е БОЛЕДУВАНЕТО ЗА ЦЯЛА ГОДИНА Praynig
Моето дете от Мукоплан на Тайс е правила ларингитен пристъп Confused
gergandi , бързо оздравяване на Влади Hug
МНОГО ЗДАВЕ И ЗА ДРУГИТЕ ДЕчИЦА Hug
Астмата при 90 процента от децата се израства, не губете надежда

# 692
  • София,
Пали знаем ние че Ади е добре и се радваме много, а ти не ни забравяй Hug. Аз пък си мислех, че е първи клас и една друга тема - сещаш се коя и честитих първия учебен ден, ама ти сигурно не си видяла Mr. Green. Намини и на там, че и другите Ви мислят Rolling Eyes.

# 693
Хайде и аз да се включа за плуването - ние сме пример за това, как Мария вече не прави пристъпи. Плува от 5 години, започнахме в момент в който беше постоянно болна и с пристъпи. Аз я водя упорито на плуване и през зимата и през лятото - жъжд, студ сняг, няма значение. А аз не съм шофьор т.е ходиме с градски транспорт. Моите деца плуват доста активно и мисля че именно това им помогна да подобрят здравословното си състояние. Предполагам че и вече са по големи и го има и момента на израстването, но определено спорта е от голямо значение. Освен това аз ги записах и на ски и тенис, също спортове с достатъчно физическо натоварване. Такаче, всеки родител сам преценява как да постъпи, но аз съм твърдо за спорта и по конкретно за плуването

# 694
....и в училището им имаше плуване още от първи клас и той си ходеше, но един ден ми разказваше как госпожата ги вадела с един прът от водата  ако някое почвало да се дави ooooh!

Реално няма как да ги ивадят,трябва да скачат след тях в басейна Simple Smile
С този дъъъълъг прът и мен са ме вадили от басейн. Grinning
И аз съм ЗА плуването и топя и двете деца винаги,когато мога.Преди големият ходеше на тренировки,но сега няма кой да го води,уви.

# 695
  • София,
....и в училището им имаше плуване още от първи клас и той си ходеше, но един ден ми разказваше как госпожата ги вадела с един прът от водата  ако някое почвало да се дави ooooh!

Реално няма как да ги ивадят,трябва да скачат след тях в басейна Simple Smile
С този дъъъълъг прът и мен са ме вадили от басейн. Grinning
И аз съм ЗА плуването и топя и двете деца винаги,когато мога.Преди големият ходеше на тренировки,но сега няма кой да го води,уви.

М да щото зимата госпожата я мързяло да се съблича по бански разбирате ли и кога ги гледа кога не, да му мислят децата кое може и кое не може да плува Sick, затова си трябва платени тренировки с учител професионалист и така, онези в училищата вятър ги вее на бял кон Crossing Arms и в градините е същото.
 Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 16:19 от Семирамида

# 696
Момичета, треньорите по плуване не седят по бански и във водата с децата. Обикновено децата се събират на групи - начинашещи, можещи да плуват и напреднали. Тези които не могат да плуват са до стената с плувки, и учат как да дишат под вода. И да има дълъг прът който е необходим. Няма смисъл треньора да е във водата. Не се тревожете, нещата стават бавно и постепенно, обикновено за една учебна година начинаещите се научават да плуват крол и гръд без помощтни средства.

# 697
  • Страната на чудесата
Да, и аз така знам за треньорите по плуване. Замислила съм аз едни индивидуални тренировки на Цвета с...баща и Mr. Green всяка Събота на басеин, ама не знам той като разбере дали ще е щастлив FlutterИначе, децата обичат водата и не ги е страх,тя се научи да плува миналата година (на 5) без пояс, тази вече се научи със шнорхел и маска и аз определено не се навивам да я пазя в морето, защото още миналата година ми се изхлузва и хвърчи на дълбокото ooooh!

# 698

М да щото зимата госпожата я мързяло да се съблича по бански разбирате ли и кога ги гледа кога не, да му мислят децата кое може и кое не може да плува Sick, затова си трябва платени тренировки с учител професионалист и така, онези в училищата вятър ги вее на бял кон Crossing Arms и в градините е същото.
 Mr. Green
Ами...аз никога не съм виждала треньорите да плуват заедно с децата?! Thinking Виж,за индивидуално обучение не знам как е.Но то реално тряньорът няма как да следи децата,ако е с тях във водата.Но да не отклоняваме темата де. Peace

# 699
  • София, под Карлсон

Mr. Green
Ами...аз никога не съм виждала треньорите да плуват заедно с децата?! Thinking Виж,за индивидуално обучение не знам как е.Но то реално тряньорът няма как да следи децата,ако е с тях във водата.Но да не отклоняваме темата де. Peace
Хайде и аз да се включа с последно отклонение от темата  Simple Smile Поне за нашата градина знам, че басейнът е дълбок 80 см и в 1 група децата плуват само с пояс. След 2 група ги учат да си топят главите. Целата е едва в 4  група да могат да плуват 2 стила (гръб и кроул). Така поне обясни треньорът. А иначе ако той е във водата с някое от децата може да изпусне друго от поглед и за мен е логично той да наблюдава отвън. Сигурна съм, че и с дрехите ще се метне, ако не дай Боже стане нужда  Peace

# 700
  • Страната на чудесата
СПАМ-ърки Whistling Joy
Кажете сега, вие пазите ли децата зимно време да не са много контактни? Аз досега да, ама мисля да почна през просото...По този повод мисля да възобновя социалния си живот под ръка с нея, утре ще я водя на театър GrinningАко чакам да е подходящото време, да порасте, да няма вируси и т.н. никога не е удобно, а мен вече ми омръзна и затъпях здраво. Кажете,че и вие събирате децата с много хора,кажете Praynig

# 701
  • Варна
СПАМ-ърки Whistling Joy
Кажете сега, вие пазите ли децата зимно време да не са много контактни? Аз досега да, ама мисля да почна през просото...По този повод мисля да възобновя социалния си живот под ръка с нея, утре ще я водя на театър GrinningАко чакам да е подходящото време, да порасте, да няма вируси и т.н. никога не е удобно, а мен вече ми омръзна и затъпях здраво. Кажете,че и вие събирате децата с много хора,кажете Praynig

Казвам! Laughing Няма как да го избегна с кака, ходеща по детски градини, рожденни дни, танци-манци, театър. Скоро ще се местим в ново жилище, ще се запознаят и с градския транспорт (много ме е страх, бррр!), но пък ще кажем "сбогом" на усойното, влажно и плесенясало жилище.
С интерес следя спама за плуването, решила съм, че достигне ли необходимите годинки - ще я запиша!

# 702
Момичета, привет пак  Hug

Ние бяхме днес на преглед, общо взето нищо не се разбра засега, пусна кръвни изследвания, еветнуално да се насочи към някаква алергия и после да се правят за нея тестове. Каза, че може да е астма, може да е от киселини от стомаха ( newsm78) или просто бронхоспазъм. Имитира два звука - един като къси, резки кашлици напред (ако ме разбирате) и дълго, свирещо поемане навътре, за което аз твърдя, че е такова. Каза да слушаме другия път внимателно (а той може да е след 2г). След месец и половина пак ще ходим. Това, което ме притеснява малко е, че изписа превантивно и в по-лека доза (4мг) MONTELUKAST. Говори ли ви нещо? По едно вечер за хрускане, засега 3м, после може да го продължи още 3, 6... В листовката пише, че е за астма, не за пристъпите, но все пак за астма. При него обаче не е доказано дали е астма, само съмнения има. В такъв случай това лекарство... дали е добре да го давам?  Thinking

# 703
Днес пак бяхме на преглед, всичко мина много добре, но още била с червено гърло и хремата разбира се. Да знаете какво мога да и давам за гърлото освен таблетки за смучене(тя е малка и няма да ги смуче) и Тантум Верде. И виброцил капките помагат ли или някакви други да си купя

# 704
  • Варна
Това, което ме притеснява малко е, че изписа превантивно и в по-лека доза (4мг) MONTELUKAST.
Това е сингулер - силно противоалергично лекарство, изписвано за профилактика на алергични ринити и астма. Идеята му е да не позволява събирането на секрети в дробовете и дихателните пътища. Малко прибързано ми се струва, но знам ли? Ако кашлицата е от стомашни киселини (и бронхоспазъм е напълно възможен от тези киселини), се лекува по-успешно с други лекарства.
Дано да е инцидентно, да не го чуеш нито след 2 години, нито след 10!

Общи условия

Активация на акаунт