Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 191
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • sf
Мдам, аз махнах даже и плюшените играчки. КИлими, мокети нямаме, ламинат е навсякъде.
МОята алергия беше към домашен прах, имала съм много тежки нощи, особено като сме ходили на гости в селски къщи, нощем спях седнала, защото не можех да дишам. Както казха израстнах го, дано и малкия има този късмет.

Казаха ми,че е малък за теста за алергии, не знам, колко да чакам, къде се прави?

# 736
За храната на рибките и аз съм го чувала, да. Не му давам да ги храни, в хола са. Тях лесно ще ги махнем, дано да не е Кольо  Sad

За проверката на алергиите - все различно казват. На една приятелка тук вчера казаха, че преди синът й да навърши 6г не можело да се провери нищо. На нас пък докторът каза, че може  newsm78

# 737
  • София,
Блонди - Кольо е много сладък Blush
Тестове за алергия може да се направят и на бебе, кръвни - но въпросът е докорлко ще са достоверни - защото до шестата - седмата година се изграждат антителата и имунната система, та затова тестовете могат да се направят, но дружг е въпросът доколко вярно ще покажат и още повече че направени в различни периоди от верме показват съвсем различно. Другите тестове с надраскването и накапването на алергена пък също ги препоръчват на по големки деца.
Тук има много майки, които са правили тестове ще ви разкажат.  Peace

# 738
  • София, под Карлсон
За храната на рибките и аз съм го чувала, да. Не му давам да ги храни, в хола са. Тях лесно ще ги махнем, дано да не е Кольо  Sad

Sorry за спама, ама Кольо е страхотен  Grinning дано наистина да не е той причината... Praynig

# 739
  • софия
Влюбих се в Кольо- дано не го мерне дъщеря ми....... Тя просто обожава всички животни, а кучето ни живее при съседката  Sad. Игуана ще и взема, няма косми , става за гушкане. Simple Smile За тестовете като ходим при др. Куфарджиева всеки път отлага, незнам вече защо . Големичка е вече. А мен алергията към котка ми я откриха точно с теста с драскането по ръката. Имам късмет , че проблема е лесно разрешим. Но с домашния прах как става преодоляването незнам.

# 740
  • София,
Но с домашния прах как става преодоляването незнам.
Със стиймоп как Mr. Green, нали гледаш рекламата по телевизията дето една бабка разказва че е с астма на пристъпен стадии и внукът и също, но откакто го ползвала нямала нито пристъпи, нито детето кихало и кашляло  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 741
Момичета, и моите са полудели за домашно животно. Имаме рибки. На мен обаче алергията към прах и мухъл много ми се е обострила, и определено не се чувствам добре когато храня рибките. Затова само тати ги храни.
gabelas17 да твоето момиченце не е малко за тест вече - можете да направите и кръвен и с драскане. Но определено аз след като ги направих не видях особена полза, освен че дадохме много пари. Мария излезе алергична към прах,  а аз знам че има тежка алергия и към много лекарства за които въобще не я тестваха. Мускатов беше драснал основните алвргрни, към които се оказа че тя не е алергична, но аз си го знаех, защото вече бях установлика кога има проблем и кога не.
Блонди, наистина много хубава птица.
Семирамида, като я гледам тая реклама и много се смея... Joy Joy Joy

# 742
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Не пиша от давана тук, но пиша...домашни.  Mr. GreenМного ни е нещо още трудна адаптацията в първи клас. Все забравил, все не знаел...
Днес обаче не е на училище.Нощес като започна да буха с тяхната специфична кашлица.... ooooh! оставих го в къщи на инхалации през час. Мисля си....дали е възможно от рязката промяна на времето, сутрин като тръгваме си е доста студено.  newsm78 Дано в почивните дни се оправи.
А на 12.10 сме на ТЕЛК за подновяване на ЕР. Стискайте ни палци да ни дадат отново, че ние в болници не сме лежали та ще видим.  Rolling Eyes
Всички да сте здрави и...стойте на топло  Laughing, че отново студът ни изненада.  Wink

А по темата за домашния прах - ние постоянно си се чешем, кихаме.... Какво ви е мнението за прахосмукачките с воден филтър?  Rolling Eyes

# 743
  • софия
Със стиймоп как Mr. Green, нали гледаш рекламата по телевизията дето една бабка разказва че е с астма на пристъпен стадии и внукът и също, но откакто го ползвала нямала нито пристъпи, нито детето кихало и кашляло  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

и съседкате това ми дуднат, но докторите и дума не обелват за стийл мопа  Joy Joy Joy Joy Joy

# 744
Мисля си....дали е възможно от рязката промяна на времето, сутрин като тръгваме си е доста студено.

Два от трите пристъпа Криско ги е правил след тичане и дишане през устата на студен въздух. Съответно и разболяване след това. Така че вероятно е възможно.

# 745
  • Страната на чудесата
Стийм моп и аз искам, нищо че може и да няма ефект точно като описания, ако си купя ще ви споделям впечатления Thinking
цяла страница писания за други различни от болни деца неща,ураа! Пожелавам си новите теми да са повечето такива newsm10

# 746
Лъки, ние имаме, два-три пъти сме го ползвали, ако имаше как - подарявам ти го веднага  Hug

# 747
  • Страната на чудесата
Блонди Flutter да скокна до Орлов мост Flutter Flutter
Или до Брюксел Flutter Joy

# 748
До Брюксел  Joy Ако беше ОМ - лесно  Grinning

# 749
  • Варна

Не става! Ела да ме видиш откакто позатворихме прозорците и извадихме одеалата - трагедия!
За тестовете - не съм раздвоена в мнението си за тяхната ефективност, а направо разтроена! На Елица и правиха кръвен, излезе отрицателен към всичко тествано. 2 дена след като си взехме резултата попаднахме в спешното с бурна алергична реакция - кожна уртикария и спазъм. На мен ми правеха кожни - май месец показах силна реакция към домашен прах, плесен, тютюнев дим и гъбички, а три месеца по-късно, при контролно тестване - към домашен прах, плесен, но и котки, хлебарки, полени. Нито кръвният, нито кожният (у нас) тестват за алергия към медикаменти, консерванти, козметика, с една дума - химията. А аз бурно реагирам на перилни и почивстващи препарати, козметика.

Общи условия

Активация на акаунт