Боян е новата звезда в НОЕМВРИйската тайфа!!!

• 30 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Монтана
Здравейте майчета многоооооооо отдавна не съм писала просто защото нямам време Маги е страшно палава и вече едва е издържам но и каката беше много палава а сега си ми е много добричка та това ме крепи още. Иначе и ние ще тръгваме на ясла от август друго ново няма.
Ето малко снимки http://www.album.bg/evlogieva/

# 91
  • София
Добро утро!

Да се отчета най-накрая с малко снимки на девойките да не кажете че се скръндзам, но намирането на фотоапарата, батериите, зарядното и кабела за компютъра не беше лесна работа  ooooh!
Калина http://vodenitcharovaval.snimka.bg/baby/kalina.314383.19260971
и Рая http://www.snimka.bg/?album;aid=510839

Алекса, да не е от храна, да сте яли нещо различно, ново?

Юле, това с наказанията на публично място ми хареса. И тук нали въведоха закона за закрила на детето. Нямаш право да го пращаш в стаята му за наказание щот било ограничаване на правата. Какви права питам аз ??? Joy

Хубав дъждовен ден на западняците  Mr. Green, за останалите слънце и жега  hahaha

# 92
Добро утро!
Аз чакам включване от лелките Simple Smile
За наказанията - в момента не смея и да се скарам...по-ниска съм от тревата щото ми е адски гузно, че го метнах милото да "няма мама" ама като се поокопитя сигурно ще има включване, ако не съм изтървала влака вече.
За приспиването - ляга си в кошарата казва "чао мамо" и аз излизам, след 5-10 мин е заспал. От вчера седя при него де ама то пак е по горните причини...
Ивето, това с яслата....там хора няма ли наистина?
Вале, страшни кукли. А Калинка как сладко е гушнала куклата...на мама ли се прави?

# 93
Добро утро!

Вале, големи куклички си имаш! Heart EyesМного са сладки и двете! Heart Eyes

Мама Ани, това че се чувстваш гузна означава че си добра майка и е нормално (и аз много пъти се чувствам така), но това че  Дани ще ходи на ясла, не означава че там ще му е лошо, просто понякога майките твърде много се тревожим без причина.

Таня, много е пораснала Маги!

Юле, много се надявам да успея да отбия Али , честно казано кърменето ми омръзна вече Embarassed.

# 94
  • София
МамаАнна, Калина гледа от мен и ходи с тази кукла, гущка я и я люлее да заспи, пее й " нани бебе, и я изправя да се оригне голяма е смешка.
Нормално е да се чувстваш гузна, всички минаваме оттам. Но съм твърдо за че детето трябва да ходи в детско заведение, да е сред деца, да играе с тях, да се налага или да отстъпва, а не само с мама, баба или друг възрастен който бди да не се удари, да не взема чужда играчка, да не се сбие ....
А за възпитанието спазвам само един принцип. Малко ограничения, но категорични, няма днес може утре не може, така и детето е по-спокойно, и знае като прави беля че ще има наказание. Въпреки че точно откъм наказаниета куцам. Наказвам я да си стои сама в стаята 5 минути, обаче откакто се преместихме в нейната стая е само леглото, гардеробът и всичко друго са играчки, направих й стая без ограничения да знае че там може да прави и да пипа всичко. И акто я пратя в стаята тя реве 10 секунди и после се заиграва та незнам доколко е наказание  ooooh!

# 95
Привет,

Много мъчно ми стана за Косето. Къде гледат тези лелки, та оставят децата да се изпохапят и изпопребият? Не знам дали съм ви разказвала (дано не се повтарям) за това как решават тук този проблем. Имаше едно момченце, малко по-голямо от Фафи, което много налиташе на бой. Предупредиха родителите веднъж, два пъти и на третия го изклЮчиха. Преди няколко седмици изклЮчиха едно момиченце, много хапело. Стана ми жал за родителите - голям проблем е тук намирането на места в ясла, въпреки че е супер скъпо. чака се месеци... А ако детето го изклЮчат пак, трябва да ходи на психолог... Тогава си мислих, че е пресилено така от 2 годишни да им туриш етикет и да ги пратиш на психолог, ама пък другите дечица какво са виновни? Иначе няма такива побоища, хапения, не се бият децата, не знам защо и как  Mr. Green Мисля си, че това идва и от факта, че телесното наказание спрямо децата тук хич не е прието. Като не те попляскват вкъщи и ти не пляскаш другите деца, май...

За наказанията - аз съм от обясняващата порода  Mr. Green Всеки път, когато му казвам не, обяснявам надълго и нашироко защо. Ако ревне, го успокоявам и обяснявам, докато разбере (или се успокои), но не отстъпвам. Странното е, че разбира вече, знае, че няма да отстъпя и ме слуша и повтаря. Например днес не ми дава да му сменя памперса сутринта - иска да му обуя едни лЮбими оранжеви обувки  Mr. Green Добре де, ама за целта трябва да сменим памперса, да сложим панталонки и тогава вече обувки. Обяснявам аз системата, той реве и "кааа букииии". Пак обяснявам и му соча нещата, памперс, панталонки, а нашият спира да реве и вика "тия тонки?", викам да, тези панталонки и после обувките, той "буки?", да, обувките  Mr. Green И той - "буки даааа" и ме остави да го преобуя, доволен, че сме се разбрали  Mr. Green Е така сме ние с него. Не се наказваме - преговаряме. Научил се е, че ако много иска нещо, може и да го получи и сега, ако примерно минавайки покрай едни лЮлки той поиска да отиде, а аз му откажа, ми вика "ногу кааа" (много иска) и го оставям да иде понякога. Друг път му казвам, че е късно или че е мокро, и той приема и не реве. Нека се учи да се аргументира, а не да капризничи  Mr. Green

Баща му има съвсем друг подход, по-класически, но не му давам да го пляска. Фафи никак не го слуша, не го и търси и въобще не го признава особено...

# 96
божееее,чета,чета......а бе,само ние ли още се приспиваме  на ръце и биба Rolling Eyes
немога да го отуча и това е !!! #2gunfire

# 97
  • София
Като споменахте биба се сетих Косьо как изхвъли неговата. Давам му я аз една вечер да се приспива и той я метна в другия край на стаята и врещи "Неее, не икааа" демек не иска. Аз я скрих и си мисля, че посред нощ ще трябва да ставам, да я мия и т.н. Хубаво, но и двамата явно сме забравили за нея, защото я открих и то съвсем случайно след повече от 10 дни. Та така човека поне 2 месеца вече не се е сещал за биба. Все още престоява в шкафа да не стане драма някоя нощ, но май няма повече да имаме нужда.
А в яслата не знам как две жени могат да удържат 15-20 идиотчета. Аз ако се развъртя такива телесни наказания ще им раздам  box После и родителите мога да подпукам. Ей затова не харесвам ясли и градини. Сега пак е поне по 5-6 часа на ден с деца, но са такива, които аз съм избрала. Общувам с нормални и поне средно интелигенти хора и съответно и децата им са такива. В градината събрани от кол и въже. Примерите за подражание мама и тати всяка вечер като се натаралянкат сигурно се и поступват вкъщи докато гледат нещо образователно тип "Биг брадър" или "мис силикон 2010" . Е какви да станат децата като не виждат нищо положително и стойностно около себе си  Confused

# 98
  • София
Привет,

Много мъчно ми стана за Косето. Къде гледат тези лелки, та оставят децата да се изпохапят и изпопребият? Не знам дали съм ви разказвала (дано не се повтарям) за това как решават тук този проблем. Имаше едно момченце, малко по-голямо от Фафи, което много налиташе на бой. Предупредиха родителите веднъж, два пъти и на третия го изклЮчиха. Преди няколко седмици изклЮчиха едно момиченце, много хапело. Стана ми жал за родителите - голям проблем е тук намирането на места в ясла, въпреки че е супер скъпо. чака се месеци... А ако детето го изклЮчат пак, трябва да ходи на психолог... Тогава си мислих, че е пресилено така от 2 годишни да им туриш етикет и да ги пратиш на психолог, ама пък другите дечица какво са виновни? Иначе няма такива побоища, хапения, не се бият децата, не знам защо и как  Mr. Green Мисля си, че това идва и от факта, че телесното наказание спрямо децата тук хич не е прието. Като не те попляскват вкъщи и ти не пляскаш другите деца, май...

Това е малко двусмислено защото ако лелките осигуряват достатъчно занимания на децата като група, а не да ги оставят, за да люпят семки на пейката (както тук е практика  Mr. Green), децата няма да се чудят каква магария да измислят, да се бият за играчки, за място итн..... това поне е моето мнение.

Това за люпенето на семки ако ви кажа как го разбрах ще паднете. Прибирам Калина от яслата, вечеряме и сядаме в хола, тя ходи насам натам, влачи играчки в един момент идва при мен свила едната ръка в шепичка с другата взима от шепата слага в устата, после вади от устата и хвърля на пода  Mr. Green. Аз реших че пак е докопала някакво боклуче, а се оказа че детето ми показва как се ядат семки  Mr. Green

А за пляскането съм съгласна, че отношението в къщи се проявява пряко в яслата, но Калина вярно съм я пляскала като прави бели, но нито съм я хапала, нито съм я скубала откъде се научи?????

# 99
  • София
Крис не е агресивен и отстъпва всичко - играчките си дава, ако е заета пързалката или люлкатаси изчаква и си намира друго занимание. Направо от сега се притеснявам как ще го тупат в яслата. За мен лично би било най-хубаво да ходи на ясла от сутринта до обяд, през това време аз да работя. Да си обядва и спи вкъщи, следобяд на разходка/тук зимата не ги извеждат децата/ и игри. Така за мен би било най-пълноценно и за двама ни. Но кой ли ме пита Joy.
Валя много са ти сладки децата!!! Heart Eyes Хранителен е обрива, стана по-голям и ситен. От яйцето, с което застрои вчера свекито супата. Беше ми съмнително, що ли го сложихме smile3555.

# 100
  • На топло...
Здрасти и от нас Hug!

Днес сме си вкъщи с Йоши, да поизчистим малко, че да сме готови за всеки случай...

Вале, хич не си приличат твойте моми май Thinking, таткото същият ли е Mr. Green?
Между другото Йоши като види Калинка на аватара ти и все пита какво е това, и аз все му казвам момиченце, при което той самичък почна да вика "митете" като я зърне и я сочи с пръстче, много я харесва, веднъж даже го подкукуросах да я цунка и той послушен - действа Grinning!

Малко персонал, децата са най-важното нещо на света и пак не е уредено едно поне нормално пребиваване в заведенията Sad...

Йоши вече се приспива и от татко си, лягат двамата и се гушкат, приказват си, тананикат и заспива. Аз го приспивам легнала също на гърда, милвам го и му пея, готов е много бързо и в двата случая. Голяма отмяна ми стана моят мил newsm78, един път даже му благодарих и той ми отговаря, че като нямало накъде можел, велико Whistling...

bouquet

# 101
Между другото Йоши като види Калинка на аватара ти и все пита какво е това, и аз все му казвам момиченце, при което той самичък почна да вика "митете" като я зърне и я сочи с пръстче, много я харесва, веднъж даже го подкукуросах да я цунка и той послушен - действа Grinning!

Точно щях да разказвам, че Фафи и той много е харесал Калина (ма ме достраша от полковника, която верно не се появява, ма знам ли дали не се е камуфлирала някъде и да дебне със снайпер  Mr. Green ). Всеки път като види Калина, вика "бебе убууу" (хубаво, демек)  Mr. Green ще ни изтърве сватята, ако така продължава  hahaha

А Фафи не ще да му казвам "момченце", отговаря ми "не тенте, бебе"  Joy Иска си привилегиите  Mr. Green

# 102
  • София
Шамси, недей вкарва в раздор форума, щот полковника ще се появи и ще излее справедлив гняв.

Много ми е чудно като разправяте, че децата стоят при вас като пишете и гледат аватарите. аз мога да пиша само когато Калина не е наблизо, иначе натиска копчетата, изключва монитора, изобщо участва дейно  Mr. Green

Нана, Калина има само татко, аз там нямам участие, чакам да видя сега Рая уж много приличала на мен  newsm78. Така всеки си има по едно. Само незнам третото на кого ще е, остана съседа некопиран  Wink

Благодаря ви момичета че оценявате моите усилия да нащракам поне първата фотосесия на рая на стилна черна кожа  Mr. Green

# 103
Здравейте,
Ние нещо сме болнички  Confused Вчера и текна носа и започна да киха, вечерта беше с Т 37,5, псоле я вдигна на 38,5  и до сутринтта си я поддържаше. засега я сжалихме на 37,5, дано не я вдигаме довечера и всичко да е от зъбките  Praynig

Вале много са ти сладки принцеските - малката Рая и порастналата Канина:love:

Приятен ден

# 104
 Hug ние се прибрахме,Радостче спинка през целия полет,а самия полет беше леко стряскаш,имаше много насрещен вятър и турбуленция,но важното е че свърши.Сега Радост се разцепва да спи  ooooh! тук й е по-тихо и по-хладно.
Лек ден че отивам да се оправяме да излезем малко,целувки на всички тумбачета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт