Боян е новата звезда в НОЕМВРИйската тайфа!!!

• 30 840
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Илка, ми то много по площадки не се ходи май. Освен това има много играчки, пързалки, лЮлки и дечковците се занимават с тях. ще снимам площадката, да ти покажа. Иначе има една голяма площадка, която прилича на кораб, с най-различни катерушки и игри за децата в различни възрасти - то там Фафи за играчки не се и сеща, само се кисне по водните забавления. Ходим на площадка, катерим се, пускаме се по пързалките и си тръгваме - не е кой знае какъв фен на ровенето в пясъка, рови в яслата  Mr. Green

А българските площадки и на мен са ми като джунгла. Не мога да си представя даже някой да ми лепне един шамар на детето - ми аз ще извикам директно полиция и ще стане страшна разправия....

# 601
Подкрепям това, което е писала Шамс.
Иначе ако някое дете се заинтересува от играчката на Анита бива веднага дръпнато настрани и му се казва "Това не е твоята топка" и така.В яслите и градините иначе ги учат да си споделят играчките, но защо не се практикува и извън тях не знам.

# 602
И на нашата площадка няма мое - твое ( в повечето случаи де, има и деца и родители, които държат на собствеността си  Joy) Аз обяснявам на Дани, че може да взима играчки, с които не играе никой в момента за да няма скандали и дърпане. В общи линии всички от "нашите" майки правят така и всичко е наред.
А за тези дето стоят на другия край и не си поглеждат децата,.....абе хич не ги харесвам ама няма как...там са.
Дечицата ви са много пораснали и големи сладури  Hug

# 603
  • Бургас
Добро утро Tired, тая сутрин моя звяр се събуди в 5 вдигна цялата къща, а сега спи блажено Crazy
За площадките - аз лично не съм имала конфликти с майки или те с мен или дъщеря ми да ходи да хулиганства, аз винаги съм на метър разстояние от нея, не я оставям сама. Зная че моето дете не е агресивно, но виждам много агресия в децата и затова за да предотвратя някой шамар или юмрук съм близо до детето си. Мирела по принцип всичко нейно го дава даже го навира в ръцете на децата, обаче чуждото дори и най счупеното е толкова интересно, от ръчичките на децата не взима играчката, само ако и я подадат. Учим се уж да играем с нашите играчки само, ама засега неуспешно, дай ни някой да ни гони......
Вита снимки от почивката ще се опитам по късно да кача, че установих, че само с телефоните сме снимали и предимно на маса са ни снимките, ми ние си отидохме на културно масов туризъм и се върнахме с по две кила отгоре Joy

# 604
Ех ,тези площадкииии.....На площадката където ходим се събираме предимно с още 2 деца .Рядко идват други и по-често са по-големки.Играчките са общи щом са изнесени ,значи са за игра...Ако някое все пак (от "нашите ") реши ,че много държи на лопатката Х ,тогава се намесва някой възрастен ,разрешава проблема ,и пак си сядаме на сенчестата пейка да си пушиме цигарките и да си пиеме кафенцата  Whistling Не виждам защо да светя на детето,което се рови в пясъка и аз съм му последната грижа.Често дори се здърпват за някоя играчка и след минутка са намерили решение сами. Алето се научи ,че като вземе играчка от ръката на дете задължително му пробутва друга  Mr. Green Явно вече схваща смисъла на бартера  hahaha Иначе си дава играчките ,ако не подходят агресивно ,а дипломатично  Laughing Има едно малко по-голямо ,което е разбрало номера и застава до нея ,бърбори и нещо и посяга за играчката в ръката .Тя от своя страна запленена от разговора дава ...детето всима играчката и беж да го няма  hahaha Но ако и дръпнат нещо или я збутат започва да крещи като заклана  ooooh!Надявам се скоро и това да отмине ...
Пфууу ,ама писах а ? smile3532

# 605
.Ако някое все пак (от "нашите ") реши ,че много държи на лопатката Х ,тогава се намесва някой възрастен ,разрешава проблема ,и пак си сядаме на сенчестата пейка да си пушиме цигарките и да си пиеме кафенцата  Whistling

smile3532

# 606
  • София
Мимчо, не че е лошо в това да пуши някоя мама и да си пие кафето на площадката, въпроса е да не забравя с кого и защо е там. На едната площадка (ти вече там не идваш,че ти е далече с двата бонбона), но има една майка, която идва с приятелка за компания за лафче и пиячка... Сутрин двечките идват в 10ч00 и всяка носи в ръка по едно кафе и по галон бира... Детето, на около 2-2.5г. се изпраща в пясъчника и двете кифли се отдават на клюки, пиячка и фасове....детето не ги интересува....а то е малко истерично и само някое друго да го приближи и започва да пищи. Дечицата около него го гледат изненадано и изплашено. Съответно майка му не се трогва. Идвало ми е да отида и да й начукам манерката с биреното шише, но ефект няма да има...

# 607
има една майка, която идва с приятелка за компания за лафче и пиячка... Сутрин двечките идват в 10ч00 и всяка носи в ръка по едно кафе и по галон бира...

Егати  #Crazy
Как в 10 сутринта с детето и бира бе.Това е идиотско вече.

# 608
  • София
Сладуркиии,  Hug ...
Абе, това с площадките е обширна тема. До миналия четвъртък и аз не бях имала проблем, но ... за всичко си има първи път. Оказа се че въпросната девойка често е бутала и удряла децата, но те не са и отвръщали и затова всичко е минавало тихомълком, но моя дивак не и прости.
А относно оборката ...  Joy почистихме ние, кошче се появи, метла оставихме да си смитаме пясъка, но ... пас проблем... един образ от съседен блок излезе на терасата и се провикна, че много прах сме вдигали и в събота като сме чистели и плевили и сега като метем, а и тази врява ... Няма угодия, ама какво да се прави. Иначе играчките на площадката са общи, аз и една майка разтоварваме по един ограмен чувал с по 50-тина играчки (да има за всички) и другите носят, но се появяват конфликти между децата ни. Ние се познаваме (майките) и бързо тушираме случката. Проблемите идват от майки и баби научили за "нашата" площадка.
Мишленце, и аз пуша и пия кафенце, ама все съм до детенце, че ... вяра им нямам на дребните  Naughty

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 15:29 от Hot_Lady

# 609
  • София
има една майка, която идва с приятелка за компания за лафче и пиячка... Сутрин двечките идват в 10ч00 и всяка носи в ръка по едно кафе и по галон бира...

Егати  #Crazy
Как в 10 сутринта с детето и бира бе.Това е идиотско вече.
Ели, и за мен е идиотско, но за тях е просто ежедневие.
Другото, което ме фрапира е, че има кинти за бира, кафе и цигари, а на детето си ходи и налива вода от чешмата в съседното кафене. Без коментар.

# 610
Привет момичета!  Hug Hug Hug

Тук на площадките не съм забелязала да се носят играчки  newsm78  Както писа Шамс и при нас площадките са така направени че има с какво да се забавляват децата и без да носят играчки.  Whistling Аз не нося играчки (и цигари не нося    Mr. Green ). Всъщност аз не съм голям фен на площадките.  Crazy
От България нямам впечатления за площадките, но като ви чета ...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Диди, за спането и Борко ме побърква.  Tired Има дни в които спи до 11 на обяд и после 12 часа дивее  #Crazy ooooh! Има и нормални дни в които се буди към 9 и не пропуска следобедния сън.  Whistling

# 611
  • София
Мимооооооооо, ни тъ срам!!! Майка на две деца, а ходи да пуши и да пие кафе по детските площадки  hahaha
Hot Lady, винаги ще има някой на който му е крив света не му обръщай внимание. Като му е прашно и шумно да си ходи на село, там ще е тихо и чисто  Mr. Green.

А и аз съм на същия принцип за комуникацията между децата. Намесвам се само ако Калина стане много нахална или ако се смаризи с някое дете  ooooh! Иначи я оставям сама да се оправя, често децата се справят много по-добре без нашата намеса, а и в крайна сметка как се справят 2 възпитателки в яслата с 20 деца по цял ден.

Да ви кажа мома Калина си има приятелче Боби  Joy, взимам я от ясла наш`та крещи с пълно гърло " Чао Боби", Бобито я гали по главата и нарежда " Чао Калинка, утре пак да дойдеш" 

# 612
Да ви кажа мома Калина си има приятелче Боби  Joy, взимам я от ясла наш`та крещи с пълно гърло " Чао Боби", Бобито я гали по главата и нарежда " Чао Калинка, утре пак да дойдеш"

hahaha Вале твоята Калина е голяма терца.

Днес пак се натоварих много с майките от детската площадка. Днес една майка измъкна играчката от ръцете на Али защото нейното дете я искаше( а тя не е тяхна) #2gunfire, предния ден пък си намерихме колелото със счупен сенник(направо откършен) и се вбесих #Cussing out, защото почти всички майки си возят децата на него без да  питат дали може, а ако Али иска да се качи на чуждо колело не се дава. В такава среда понякога имам чувството, че аз нещо не съм в ред Sad. После искаме да се оправи държавата ни, ми няма как да стане това като си възпитаваме децата, че моето си е мое , а всичко чуждо е общо и "бий мама другите деца да те не бият тебе те". Сори че повдигам темата пак, ама съм възмутена много. Явно всичко си е до човека, защото като си гледах сина с още три приятелки такова нещо нямаше (или годините бяха други Sad).

# 613
  • София
Вита, ти защо си траеш???  Подпочвай ги с голямата уста да видиш как ще станат мили мили та чак захарни.
Аз не съм имала такива случки с майките. А с децата си комуникирам както с Калина. Като искат да вземат нещо, което тя не дава или аз не давам ставам отивам и обяснявам не може. Онзи ден бяхме с Мимата в парка. Аз преобличам Калина че захладня и около нас довтасаха 2,3 момченца от съседната пейка да ни разгледат играчките в един момент съглеждам едното от тях легнало върху Рая в количката, директно го хванах за рамото и го отхвърлих назад, така се стреснах, че и Калината ще ше да падне.
Верно, че моите щерки `убави като майка си  Mr. Green, ама чак пък отсега да им налитат не става  Joy

Да ви се похваля, че на мен още не ми се вярва. Отиваме почивка за 4 дни сами без деца като гаджета smile3521

# 614
  • София
Вита, Валя е права. Направи забележка, то вече ми стана ясно, че с добро нестава. Хората са недосетливи ...
Вале, браво на вас - за почивката. Мен още не ми се отваря парашута да ходя някъде без детето, но ... надявам се скоро и аз да почуствам поне за един ден свободата без някой да вика "Мамууу".
Но пък от 1 Септември отиваме на морееее, макар и времето да се разваля Simple Smile
Да ви кажа честно вече се замислям как ще се справим с ходенето на ясла ... Магаренцето не е свикнало да се отделя. Дано му хареса, а и яслата е готина, и леличките, и директорката ...
Някой знае ли какви дрехи трябва да нося, всеки ден ли или за седмица напред?
Вчера една съседка ми вика: Как така на ясла, ти защо си му майка? На крава рогата не й тежат..."
Но вече бая се задъхвам с детето и работата ...

Общи условия

Активация на акаунт