А българските площадки и на мен са ми като джунгла. Не мога да си представя даже някой да ми лепне един шамар на детето - ми аз ще извикам директно полиция и ще стане страшна разправия....
) Аз обяснявам на Дани, че може да взима играчки, с които не играе никой в момента за да няма скандали и дърпане. В общи линии всички от "нашите" майки правят така и всичко е наред.
, тая сутрин моя звяр се събуди в 5 вдигна цялата къща, а сега спи блажено 
Не виждам защо да светя на детето,което се рови в пясъка и аз съм му последната грижа.Често дори се здърпват за някоя играчка и след минутка са намерили решение сами. Алето се научи ,че като вземе играчка от ръката на дете задължително му пробутва друга
Иначе си дава играчките ,ако не подходят агресивно ,а дипломатично
Но ако и дръпнат нещо или я збутат започва да крещи като заклана
Надявам се скоро и това да отмине ...

...
почистихме ние, кошче се появи, метла оставихме да си смитаме пясъка, но ... пас проблем... един образ от съседен блок излезе на терасата и се провикна, че много прах сме вдигали и в събота като сме чистели и плевили и сега като метем, а и тази врява ... Няма угодия, ама какво да се прави. Иначе играчките на площадката са общи, аз и една майка разтоварваме по един ограмен чувал с по 50-тина играчки (да има за всички) и другите носят, но се появяват конфликти между децата ни. Ние се познаваме (майките) и бързо тушираме случката. Проблемите идват от майки и баби научили за "нашата" площадка.

Както писа Шамс и при нас площадките са така направени че има с какво да се забавляват децата и без да носят играчки.
Аз не нося играчки (и цигари не нося

Има дни в които спи до 11 на обяд и после 12 часа дивее
Има и нормални дни в които се буди към 9 и не пропуска следобедния сън. 

Иначи я оставям сама да се оправя, често децата се справят много по-добре без нашата намеса, а и в крайна сметка как се справят 2 възпитателки в яслата с 20 деца по цял ден.
, взимам я от ясла наш`та крещи с пълно гърло " Чао Боби", Бобито я гали по главата и нарежда " Чао Калинка, утре пак да дойдеш"
, взимам я от ясла наш`та крещи с пълно гърло " Чао Боби", Бобито я гали по главата и нарежда " Чао Калинка, утре пак да дойдеш"
Вале твоята Калина е голяма терца.
, предния ден пък си намерихме колелото със счупен сенник(направо откършен) и се вбесих
, защото почти всички майки си возят децата на него без да питат дали може, а ако Али иска да се качи на чуждо колело не се дава. В такава среда понякога имам чувството, че аз нещо не съм в ред
. После искаме да се оправи държавата ни, ми няма как да стане това като си възпитаваме децата, че моето си е мое , а всичко чуждо е общо и "бий мама другите деца да те не бият тебе те". Сори че повдигам темата пак, ама съм възмутена много. Явно всичко си е до човека, защото като си гледах сина с още три приятелки такова нещо нямаше (или годините бяха други
).