"Системата минус 60" -Тема №10

• 37 109
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Жасмин, знам, но много късно се прибрах днес и нямах време за друго Hug

# 661
  Ехоооо, не се ли прибрахте?Затваряйте хладилниците! Naughty Mr. Green

# 662
Ооо, какви хладилници - аз още в 17.30 се навечерях, че забравих вече.  Grinning
Чудя се дали да си взема кантара на морето?  newsm78

# 663
  Жаси, недей бе.Бивало и там с него.Вземи си сантиметъра само..щом ще стоите толкова време.Аз обичам морето, но 2-3 седмици ще хвана къра.Предпочитам да отида два или три пъти за по-малко.Ей сега бяхме  7дни и след 5тия издивях.. Laughing

И все пак вечерях диня..от дете не я обичам и тоя път не ми хареса, но реших да пробвам.Почна се с МЦ-то..подуването е пълно. Mr. Green

# 664
То и аз подивявам на едно място, ама в нашия случай се налага - имаме апартамент там и е грехота да не го ползваме.  Crazy
Момичета, май стана време за нова тема?

# 665
жасмин давай новата темичка.Знам,че ще я направите доста разбираема.Нека има повече информация т.е това което не го пише в книгата.,защото книгата едни я имат др. са си я изтеглили.Но ето като ви чета ,че някои неща ги вземате от форума на рускините,които  ги няма в книгата.Няма да давам съвети вий си знаете.
Моето меню за днес:
З-3 филийки типов хляб с кашкавал в микровълновата+кафе +2 сл.кис.мляко
О-2 кюфт.на скара +2 филийки многозърнес. хляб вита+домат+малини
В-2 парчета риба скумрия на скара "4 маслинки

За утре менюто съм го решила
З дом.баница+айрян +2 бискв.Мираж
О св.месо задушено само с домати
В салата +коф.кис мляко

# 666
  Момичета, рано е за нова тема.Нека първо се изпише тази.

# 667
Гледам в руския форум голям спор предизвикахме с нашето сирене.  Mr. Green

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208351
А у нас "болгарский сыр" е всъщност брынза, и маслеността й може да е и 5%, и 3%, така че, ако и в България е такова сиренето, то във варианти с мляко може и над 50г.

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208402
модераторката: разбирате ли - въпросът не е в наименованието на сиренето, а в състава му! четем какъв му е съставът, анализираме и правим изводи: ако аз си купя сирене с име "колбас", то не значи, че мога да ям колбас на вечеря!
аналогично е и тук

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208414
Момичета, а брынза (бялото сирене) - е много солена...нима се препоръчва да се яде на вечеря??

http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=1250& … post&p=208498
модераторката: пиша за 125 път, че е важен не брандът ("семейството" на продукта) ВАЖЕН Е СЪСТАВЪТ!!!!!!! съгласете се, че сиренето бива и мазно, и нискомаслено и топено и пушено и твърдо и меко - но все едно, това е СИРЕНЕ!!!
брынза (бялото сирене като нашето) може да бъде и солено и прясно (демек безсолно)!
Не можем да изпишем всички продукти и изделия от продукти, които се продават в целия свят. Затова, преди да ядете (и да питате тук), помислете (и потърсете в Интернет) от какво е направено това или онова изделие и по какъв начин. След това отидете на списъците с продукти. и сверете там. чак след това питайте тук!!!

.............

Мале, мале, какво се напуши тая модераторка, успяхме да я ядосаме с това сирене.  Laughing Mr. Green
Е, след 125 удивителни, разбрахме едно - сирене не може вечер и точка.

# 668
   Много нервни бе Crossing Arms Whistling Mr. Green
 Жаси ти менюто за днес писа ли си душа?Хайде.. Останалите също, къде сте се покрили в неделя вечер.Само аз и Джижи се отчетохме.

# 669
Аз така и не я разбрах тая модераторка какво имаше предвид с тоя състав, ама не смея да питам повече, щото ще ме банне накрая.  Laughing Нали сиренето, както и киселото мляко, както и изварата, се правят от мляко - съставът им е все млечен. Що тогава кисело мляко може, а сирене - не.  newsm78
Аз си мислех, че за маслеността ще се заяде, тя пък се хвана за състава...

Моето меню днес беше:
З: филийка ръжен хляб със шунка; 1 кюфте; 1/2 домат, малко сирене; 1 ч.ч. кисело мляко с 2 с.л. овесени трици
О: макарони-звздички със зелечуци (от замразен микс за супа), парченце гауда и 1 ч.л.майонеза (аз си го измислих тоя бъркоч) ; и отделно 1/2 ябълка
В: 2 лястовичи гнезда от кайма

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 20:17 от Анонимен

# 670
 ooooh!с това сирене свят ще ми се завие.С една дума неможе!Ако е нискомасленно...
Но я си припомнете какво каза министъра на земеделието,че в Б-я почти малко е сиренето и мляко,което се прави от истинско мляко -без подобрители!Тогава?За салами и др.работи каза,че щом кучето му не го ядяло значи не било истинко!
Аз у дома тествам храната с моя котарак.Имам си сиамец и ако не яде нещо-то....не е качественно.
Ох отивам да си правя баницата-млечна с прясно мляко и яйца.

# 671
ooooh!с това сирене свят ще ми се завие.С една дума неможе!Ако е нискомасленно...
Но я си припомнете какво каза министъра на земеделието,че в Б-я почти малко е сиренето и мляко,което се прави от истинско мляко -без подобрители!Тогава?За салами и др.работи каза,че щом кучето му не го ядяло значи не било истинко!
Аз у дома тествам храната с моя котарак.Имам си сиамец и ако не яде нещо-то....не е качественно.
Ох отивам да си правя баницата-млечна с прясно мляко и яйца.

Ама така си е - ядем тебешир и смлени трътки, рога и копита - то това не е храна просто.  ooooh!
Аз пък като си нямам котка, си тествам всичко на д-то - лепи ли ми се - не е качествено...  Laughing
Ох, с тая баница ще ме убиеш - моля те, не пиши за подобни вкусотии вечерно време!!! Моите пък тук ядат един пъпеш, ухания се носят, направо ще припадна. Мога нищо да не ям, ама без плодове не мога.  Embarassed

Ето на - пак за сиренето. Вижте как се произвежда домашно кисело мляко и как домашно сирене:
http://www.omda.bg/bulg/cook/sirene.html
Почти еднакво, като само закваската е друга! При киселото мляко - закваска от кисело мляко, при сиренето - няколко капки мая за сирене. Иначе съставът е един - мляко!
Но хайде край с това сирене - приемам всичко на доверие - все пак тази модераторка е от над 2 години на системата (и е свалила почти 40 кила), а аз съм само от 10 дни - тя ме води с мноооого обиколки, така че - каквото каже, това ще ям.  Grinning

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 21:27 от Анонимен

# 672
Здравейте,аз от 4дни съм на този режим,трудничко е,но все пак има повече варианти за дневно меню.За това време съм свалила 1кг,все е нещо Thinking

# 673
Ох Жасмин няма да пиша вечер мило такива работи.Ама нали сме бивши Дюканки, а аз какво ядох за вечеря чисти протеини /Риба/ и сега и торта  Гараш да ми сложат не искам.Само вода ми се пие.Протеините насищат яко!

# 674
Момичета,моля кажете как да си сложа линийката Thinking

Общи условия

Активация на акаунт