Отговори
Може и да е обсъждана тази тема, но нека отново споделим как се справяте едновременно с отглеждането на децата,домакинските задължения които са неизбежни и професионалните ангажименти.Има ли перфектни майки които успяват във всичко без помощта на близки визирам баби и други роднини.Питам защото аз от известно време живея в чужбина и отглеждам детето си което на 1г и 8 м.Издържа ни финансово съпругът ми.Не ми е изгодно да дам детето на градина тъй като тук в Лондон градините са много скъпи от 800-1000 паунда месечно.Моята професия е тясно специализирана и не мога да се реализирам тук професионално, а и трябва да работя на доста високо платена позиция за да имам сметка да дам детето си на градина, иначе всичко се обезсмисля.Смятам че съм добра майка, грижовна домакиня съм, обичам да готвя и винаги има прясно приготвена храна за семейството ми, дори готвя отделно за детето, тъй като ние ядем по пикантна храна.Освен това е необходимо да обръщам и внимание на момиченцето си, да я извеждам навън и т.н.Но въпреки всичко мъжът ми все пак му се иска и професионално да се развивам, за него не е достатъчно да съм само добра майка и домакиня.Би могло според него да върша нещо и от вкъщи чрез Интернет.Езика ми все още не е много добър, опитвам се и в малкото свободно време да понауча нещо.Но как да смогна физически се питам, дори сега когато пиша тук детето се катери по мен и иска да я взема на компютъра.Тя е още малка за да се заиграва напълно самостоятелно.Е как да смогна се питам аз,хем да съм добра майка и домакиня, хем и финансово би било добре да помагам на семейството си, като тук това ми е малко трудно в чужбина, нямам помощ от баби .Тук познавам майки които са успели професионално, но не успяват да обърнат достатъчно внимание на децата си, не се справят сами с домакинските задължения имат помощница.Аз питам онези които като мен се опитват сами да се справят да споделят мнения, та и моя мъж да прочете и да види че не можеш във всичко да си перфектен.

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 20:35 от ninka maslinka

# 1
  • София
Професията ми е такава, че ми позволява да работя и от вкъщи.
Затова, когато детето навърши три месеца, започнах да работя от нас.
После, когато стана на година и три месеца се върнах в офиса.
Синът ми го гледаше мъжът ми и баща ми.
Не бих си представила да стоя вкъщи три години, а да не ни стигат парите.
Домакинските задължения от първия ден, в който сме заедно с мъжа ми винаги се делят.

# 2
  • в града на вечния купон
И АЗ съм по същия начин. от както съм родила не спирам да работя от вкъщи.
и ден не минава без да се чуя с офиса и отговоря на майл.

едновременно с това ми остава време и за малката Laughing

# 3
Наскоро мислих по темата защо така се идеализира "да имаме всичко"- един чисто женски мултитаскинг. Да, имам опция да работя от дома си, но от това страда всичко останало- ходя още по-недоспала и изнервена.

В момента съм във втората година на майчинството си и парите винаги може да са повече. Едновременно с това разбирам, че с всеки месец у дома си давам огромна преднина на моминския екип, който е, да кажем, донякъде предпочитан в моята професия.

Нямам и много избор дали да се върна на работа- в сектора е стагнация и ми препоръчаха да си стоя в майчинство. Какво добро виждам в ситуацията? Ами това, че ще имам един спокоен период на гледане на дете, в който ще помъдрея, мислите ми ще станат по-оригинални, отколкото от офисното ежедневие, съчетано с бързане и грижи за още невръстния синковец. Ще имам време да измисля стратегия как да компенсирам тази наглед "загубена" година. Вместо да пиша посредствени материали, ще си почина, ще поуча и ще атакувам на други фронтове. Поне това е планът.

Интересно ми е защо точно мъжът ти има изисквания как да се развиваш. Да не би да е дежурна паника "жена ми се превръща в домакиня с пеньоар" или това притеснение скрива друга изнервеност? Щом има изисквания, предлага ли помощ за това? Научаването на английски език не е малка задача- но това може да стане и в градинките, със завързване на разговор. Чувала съм, че в Лондон има и плейгрупи към църквите.

Пак казвам- работата е малко като принципа 80/20: 80 процента от резултатите се постигат с 20 процента от усилията. Може да се потиш с посредствена работа, която те доизнервя; може и да отгледаш спокойно детето си и да се съсредоточиш в намирането на чудесна работа, която да компенсира годините на майчинството.

Гледала съм обяви за работа в Лондон, дори за журналисти заплатите бяха около 18 хил. паунда годишно, тоест 1500 паунда на месец- а това не е високоплатена професия, говорим за младши репортер. Ако имаш някакви специални способности, със сигурност ще може да изкарваш повече- не вярвам заплата от 2000 паунда да е рядкост в Лондон.

А Лондон е град с 12 милиона жители- каква е тази професия, която е възможна в България, но не и в най-готиния и космополитен град на планетата?

# 4
Аз не съм от перфектните. Зарязах професионалната реализация без да ми мигне окото.

# 5
В никакъв случай не мога да се определя като перфектна, а и никога не ми  е било цел да съм такава.
Работех много дореди да родя, но от както съм майка детето ми е на първо място и професионалната реализация отстъпи на заден план.
Парите са важни, но никога не са ни били цел, така че за сега не се налага да работя и съм доволна от този факт. Съпругът ми проявява разбиране и нито за миг не ме е карал да се връщам на работа. Сами си гледаме детето и се справяме добре и без помощта на баби и дядовци.
Да сме живи и здрави, един ден ще дойде подходящият момент, когато ще се върна към работата.
Не бих се измъчвала от самокритични мисли.

Моят съвет е, позитивно мислене и ясни цели. Няма нещо, което човек не може да постигне, само трябва да го иска и да бъде готов да плати цената.

# 6
Все нещо ще куца. Опитвала съм от къщи да работя. Но само докато детето спи.... инак е трудно.

# 7
  • Bristol
Аз лично професионална изява и деца не мога да съчетая. Ако е малко детето е по-лесно, даваш го на градина и ако не боледува много си бачкаш, но пак си ограничен от колко до колко часа. Тръгнат ли на училище става още по-сложно, да помагаш за усвояването на материала, да го водиш на извънкласни занимания или просто да се забавлявате заедно  Crazy Става ако работиш почасово, на пълен работен ден за мен е невъзможно. А с почасова работа, каква професионална изява може да очаква човек  newsm78 Единствено ти носи удовлетворение, че не си само домакиня, но и работеща жена и допълваш малко бюджета си Wink

Мъжът ти работи ли с фиксирано работно време? Ако е така, можеш да хванеш работа след 6 часа вечерта или 1-2 нощни смени или пък през уикенда. Кариера точно с тях не можеш направи, но си е разнообразие и за езика помагат. Ако пък не си добре с езика, пробвай да запишеш курс по английски в някой колеж, те понякога предлагат и гледане на деца на по-приемливи цени за студентите си.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 01:46 от Merry

# 8
  • USA
zdraveite i az jiveq v 4ujbina,v usa,Gledam si sama deteto i ne rabota,Vse pak to e nai-vajnoto sega.Majat mi raboti i nqmame problemi za sega.I tuk gradinati sa mnogo skapo 600-800 $mesec

------------
Моля пишете на кирилица - Пишете на кирилица! Какво е КРЕДОР, как се използва? Кирилизиращи програми.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 06:52 от AnMary

# 9
Хмм, доста е трудно да се съчетае всичко и да има пълно щастие. Според мен на първо място трябва да разговаряш с мъжа си - как той вижда че биха могли да се случват нещата. Иначе ще имаш чувството, че все те осъжда за нещо. Аз месец и половина след като родих започнах да работя от вкъщи, дори се смеех че с едната ръка придържам бебето да суче а с другата щракам по компютъра......но това беше възможно само в началото. По принцип работата ми изисква 12-14 часов работен ден. Е, както се сещаш няма как да стане с детето. Започнах да готвя през ден, да чистя през два или при по-натоварена седмица само през уикендите, когато мъжа ми си е в къщи и може да гледа детето.
Mamacita Bandida добре го каза - намери си скъпо платена работа и ще се реши въпроса. Пожелавам ти да е по-скоро и за мноооого пари  Hug

# 10
Я си гледай детенце. А с мъжО проведи сериозен разговор. И като сте в чужбина, голяма работа. Ще си налягате парцалите докато стане време за училище. Не става да си перфектната майка, а и много зависи каква ти е професията.
Аз с първото майчинство бях само една година у дома, бързах да се върна, сакън. Щооо? Сега второто майчинство съм се отдала на децата и домакинството. Мога да работя от вкъщи. Предното майчинство го правех и си лягах в ранни зори и ставах пак в ранни зори. Ходех като сянка. Втори път тая глупост не я повтарям.
Гледам си сама децата, баби няма. Мъжо е в чужбина. До края на годината ще се съберем на чужда земя, но мен не можеш ме бутна да работя докато дребното не тръгне на училище. МъжО няма думата.  Mr. Green
Абе що всички се бутат в тоя Лондон.....? Там само за пазар бива. Laughing

# 11
  • София
но мен не можеш ме бутна да работя докато дребното не тръгне на училище. МъжО няма думата.  Mr. Green

Да бе, айде да не ти стигат парите да купиш ядене, че пак ще те питам дали ще стоиш до първи клас у вас.

# 12
Това може за теб да важи, nana77, дето ревеш из форума.  Mr. Green
Мен не ме мисли. По тоя път вече съм го вървяла... Crossing Arms

# 13
Аз с професионална кариера не мога да се похваля, не става с малко дете да бачкаш по 10 часа на ден и да си добра майка. Работя от вкъщи, но е кофти, реално откак съм родила първото си дете си работя от вкъщи -  не по цял ден разбира се, но с раждането на дъщеря ми настана ужас. Въпреки че ми помагат с баткото пак не става, децата си искат внимание грижи, а мъжът ми работи доста, домакинските задължение са почти изцяло за мен... е и работа от вкъщи идва в повече. Сега съм ограничила да превеждам онлайн разни плащания и да обновявам 2 сайта и пак ми е много.
Но пък хубавото за момента е, че мъжът ми изкарва достатъчно че да мога да си позволя да си остана с децата и той да може да подпомага майка му, която пък много ни помага. Но за сметка на това почивките на са особена рядкост, както е и рядкост да не е на работа събота и неделя.

# 14
  • София
Това може за теб да важи, nana77, дето ревеш из форума.  Mr. Green
Мен не ме мисли. По тоя път вече съм го вървяла... Crossing Arms

Мне, изобщо не рева.
Казвам само, че аз не мога да си стоя у нас 7 години. А и да можех не бих го направила.

Общи условия

Активация на акаунт