Отговори
# 60
   Не с всяка професия можеш да си позволиш  с едната ръка да работиш ,а с другата да бъркаш манджа на котлона.Някои професии изискват страшно много себе-  и времеотдаване.Така че топло приготвената домашна храна не е само въпрос на организация. За каква организация говорим,ако теб просто те няма вкъщи?   Rolling Eyes

Друго...... апетитите на хората са доста различни!  Wink Някой казва,че работи,защото парите не му стигат  за храна,ама не  си и представя вечеря без мръвка,например.  Wink

Няма общ знаменател в случая.  Peace

# 61
  • софия
Цитат
  Не с всяка професия можеш да си позволиш  с едната ръка да работиш ,а с другата да бъркаш манджа на котлона.Някои професии изискват страшно много себе-  и времеотдаване.Така че топло приготвената домашна храна не е само въпрос на организация. За каква организация говорим,ако теб просто те няма вкъщи?
Абсолютната истина! Peace

# 62
Моето работно време е гъвкаво, мога да отсъствам когато се наложи. Освен това обичайно си взимам децата около 16 часа от училище и градина и се прибираме. Има време да се сготвят и по 3  манджи, стига да иска човек. Аз готвя по една, просто другата не би имало кой да я изяде. Но да стоя само вкъщи и да нямам никакви доходи, не искам дори и да си го помислям. Знам, че е чудесно за много жени, просто за мен би било ужасно трудно Peace

# 63
  • София
Един път седмично работното ми време е до 23 часа. В останалите дни прекарвам по 12 часа извън къщи и пак намирам време да готвя.
Не е въпрос аз доколко часа ще стоя и колко няма да си доспя. Така че пак е въпрос на желание.
Както вече казах у дома една манджа се яде и два дена. Не сме нито претенциозни, нито капризни.

# 64
Засега изявите ми са силно ограничени. С мъжа ми сме решили, че децата на ясла няма да ходят,аз ще ги гледам до 3 год. възраст. Въпреки това съм се наела да упражнявам някакъв контрол в единия обект от семейния ни бизнес, както и с ежемесечните ревизии. Просто имам нужда да правя нещо различно от гледането на деца.
Не знам от какво е породено недоволството на мъжа ти. На ако на нас не ни достигаха пари, щях веднага да си намеря някакъв начин да припечелвам по нещо. Та дори и гледайки сама детето си. Не вярвам град като Лондон да не предоставя възможности.
Според мен всичко опира до желание. Не го ли искаш, винаги ще си намериш оправдание.

# 65
При добра организация според мен има достатъчно време и за семейството и за профисоанална изява.
Разбира се всеки има различни приопитети. Някой не може да си представи дрехите да не са изгладени, за други това изобщо не е от значение. ОТ както имам дете разбрах, че супер мами няма и всичко и измислица.
За мен винаги професионалното ми развитие е било от голямо значение, но след създаването на семейството ми не е на първо място, но това не означава, че желая по цял ден да съм в къщи и да въртя домакинството.
В момента работя от къщи, но дъщеря ми ходи на ясла. Просто е невъзможно да е тя в къщи и да работя. Всяко дете разбирасе е различно. Моето иса ка съм на 100 % с нея като сме заедно. ЕДна година се бях отдала изцяло на нея и се наслаждавахме на времето и двете. Но реших, че е време итя да контактува с повече деца, а и аз да се завърна полека, лека към професията.
В моят бранш е доста трудно да се намери почасова работа, освен ако не се връщаш към старата си работа. Аз смених градът, в които живеем точно преди да родя и дях отписала, че ще си намеря равота на 6 часа на денл ЗА мой късмет ми предложиха наскоро точно такава работа и мисля от есента да се захващам.
Не винаги желанието за работа е свързано с нужда от пари. Аз не искам да се отделям прекалено дълго от професията. Някой сега ще ме обвини примерно защо имам дете, щм го давам в ясла, а аз работя. Но това си решава всеки индивидуално.
В Германия много обсъждат въпроса, че много жени стават зависими от мъжеге си и дицата си и когато те дицата пораснат те са били толкова дълго извън професията си, че нямат никакъв шанс да започнат отново работа. За мен това не е решението

# 66
Може да се отдадеш на професия и кариера, ако имаш баба в къщи. Не говоря детегледачка, а баба, която да не е на час и ще гледа детето, ще наготви, ще поизчисти и т.н.

# 67
Можеш да се справиш с всичко, ако ти доставя удоволствие, ако не се изживяваш като супермама и ако имаш до себе си подходящия партньор. Аз лично се справям, защото обожавам децата си, не държа във всичко да съм най (добра майка съм, добър професионалист съм - работя няколко неща, които ми носят страхотно удовлетворение и имам съпруг, който е точно толкова родител, колкото съм аз, че и по-грижовен) и имам домашна помощница.
Никога не съм преставала да работя, защото държа на професионалното си развитие и обичам да изпипвам всичко в работата си.
Никога не съм преставала да уча, защото държа на натрупването на знания в моята област.
И никога не съм обичала да си играя на домакиня - за всичко има и съответните хора, и съответните уреди (не разбирам къде точно е трудността в прането и миенето в настоящето).
А за децата не е необходимо да съм до тях 24/7, защото и те самите имат нужда от контакт с други хора, от образование, обучение, развлечения и т.н.
А време за любимия човек винаги се намира, когато и двамата имат желание.

# 68
  • France
Може и да е обсъждана тази тема, но нека отново споделим как се справяте едновременно с отглеждането на децата,домакинските задължения които са неизбежни и професионалните ангажименти.Има ли перфектни майки които успяват във всичко без помощта на близки визирам баби и други роднини.Питам защото аз от известно време живея в чужбина и отглеждам детето си което на 1г и 8 м.Издържа ни финансово съпругът ми.Не ми е изгодно да дам детето на градина тъй като тук в Лондон градините са много скъпи от 800-1000 паунда месечно.Моята професия е тясно специализирана и не мога да се реализирам тук професионално, а и трябва да работя на доста високо платена позиция за да имам сметка да дам детето си на градина, иначе всичко се обезсмисля.Смятам че съм добра майка, грижовна домакиня съм, обичам да готвя и винаги има прясно приготвена храна за семейството ми, дори готвя отделно за детето, тъй като ние ядем по пикантна храна.Освен това е необходимо да обръщам и внимание на момиченцето си, да я извеждам навън и т.н.Но въпреки всичко мъжът ми все пак му се иска и професионално да се развивам, за него не е достатъчно да съм само добра майка и домакиня.Би могло според него да върша нещо и от вкъщи чрез Интернет.Езика ми все още не е много добър, опитвам се и в малкото свободно време да понауча нещо.Но как да смогна физически се питам, дори сега когато пиша тук детето се катери по мен и иска да я взема на компютъра.Тя е още малка за да се заиграва напълно самостоятелно.Е как да смогна се питам аз,хем да съм добра майка и домакиня, хем и финансово би било добре да помагам на семейството си, като тук това ми е малко трудно в чужбина, нямам помощ от баби .Тук познавам майки които са успели професионално, но не успяват да обърнат достатъчно внимание на децата си, не се справят сами с домакинските задължения имат помощница.Аз питам онези които като мен се опитват сами да се справят да споделят мнения, та и моя мъж да прочете и да види че не можеш във всичко да си перфектен.

Ами трудничко е, няма какво да се залъгваме. И аз съм в чужбина, нямам никаква помощ от баби и дядовци, всички са много далече. Аз се върнах на работа когато сина ми беше на 3 месеца (тук отпускът по майчинство е изключително кратък) и тръгна на ясла. Работя на пълно работно време. Справям се благодарение на 2 неща: съпругът ми много ми помага, а и малкия е в общи линии в добро здраве и ако боледува е за 2-3 дни. Чистя веднъж в седмицата, помощница нямам, покупки правим веднъж в седмицата, ходим и на пазар за пресни плодове и зеленчуци. Сина ми сега е на 18 месеца и много разхвърля, но не си го слагаме на сърце. Другото нещо от първостепенна важност е че се преместихме в ново жилище: офиса ми е на 5 минути пеша от нас. Мисля че е възможно да се намери време за всичко, а и поне в моя случай нямах избор: животът е много скъп в чужбина и малко са майките които могат да си позволят  да не работят цяла година и повече. Човек като няма избор, намира начин да се справи. И не забравяй че никой не е перфектен а и не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт