Отговори
# 30
Мери, не разбирам какво точно имаш впредвид относно Такс Кредита  newsm78 По принцип размера му зависи от доходите, които имате през годината. Аз и мъжът ми с доход около 2000 и нещо паунда на месец - плащаха 560 паунда такс кредит всеки месец като покривахме почти цялата сума за детегледачката на детето. И какъв е проблема с училищата? В момента дъщеря ми ходи само на при-скул следобед по 3 часа безплатно, пак се изплащат такс кредити, просто тази сума, която отиваше за детегледачката не се изплаща.

Още нещо ме учуди - какво имаш впредвид с това

За човек със сериозна 6 цифрена заплата наистина не е проблем да компенсира по един или друг начин липсата си в
Според мен човек дори и да ходи на работа пак може да бъде пълноценен родител и приятел на своите деца.  Peace

Извинявам се за офф топика  Peace

# 31
И аз съм при НЕперфектните, но преди комбинирах почти перфектно работата и гледането на децата.
Сега не знам, защото все още не съм се върнала на работа, а и никой не ми "дава зор".
Но едва ли ще е по- различно, от колкото е било преди.
Даже не си спомням времето, когато съм била само с едно дете, но по бегли спомени, това пък ми е бил най- безгрижния период в живота.  Laughing
Сега не е точно така, но и с баби, и без баби, според мен е въпрос на организация, преди всичко.
Защото ние, например имаме баба, но какво от това?
Бабата излиза сутрин в 6.00ч. и се връща вечер в 18.00ч.
Работи 6 дни в седмицата, нерядко и по 7.
Кога точно да й оставя да ми гледа децата?
Не, че ако се наложи или я помоля, ще ми откаже, но не е там работата.
Честно казано, ако някой ми вземе децата, за да ги гледа, аз най- вероятно няма да знам какво да правя.  Laughing

П.С. Ааа, още нещо - никога не съм се разделяла с децата си, като изключим времето, в което съм била в болници, по различни поводи.
Не защото не мога, а защото не искам.

# 32
  • Bristol
Winnie, на мен ми отказаха единия такс кредит, заради доходи, от другия получавам малко над 600 годишно. Това за деца над 3 години и аз го ползвах и си доплащах, за да ми гледат детето от 9 сутринта до 3 следобед. Но нали се сещаш колко лесно се намира в днешно време подобна работа и дали тази почасова работа в същност е някаква професионална изява или просто разнообразие и допълване на бюджета.
Проблемът с училище е следния, гледат ти детето от 9 до 3:30 безплатно, сутрин и следобед си плащаш за детски клуб, което е на супер достъпна цена. Докато децата са малки, няма проблем. Проблемите започват когато подръпнат малко и се заоглеждат извън училището, спортни занимания, изкуства, нещо което според мен е необходимо за развитието им. Примерно, аз съм на работа от 8  до 5 фиксирано работно време, плуването на малката един ден е от 4:30, синът на следващия ден от 5 има баскетбол и още два дни от 5 вечерта има драма. Колко ще струва според теб да си наемеш жена, която да поеме децата и да ги води по тези занимания с кола, защото те обикновено не са на съседната улица. А да, малката от известно време врънка да ходи на тенис, брат и на китара, но за сега държа фронта  Crazy ooooh! Отделно контрол какво се учи в училище, защото никога не знаеш на какъв учител точно си попаднал, колкото и да е реномирано училището и да не дойде някоя изненадка, това с пълна сила важи за гимназистите, които в момента трупат усилено знания за матурите на 16 години, които пък ще определят каква специализация ще хванат след това. Домакинството въобще не го засягам в този случай, защото то за мен е на последено място. Разхвърляно, непочистено, ако съвсем закъсам може и навън да се хапне, не правя драма от това. Нани би ми свършило перфектна работа, моя позната ползваше такава помощ, ами над 1000 паунда й излизаше и то току що завършило момиче, още без опит, никакви кредити не покриват разходите за нанита.
Надявам се сега ме разбираш, просто още не си се сблъскала точно с тези проблеми и някак нереални ти се струват. Надявам се не съм те наплашила много  Hug

# 33
     При мен е невъзможно да съчетавам работата и майчинството.Ако работя,както преди,просто трябва да не си виждам детето с цели седмици.  Confused

Честно казано ,леко завиждам на тези,които могат да работят от вкъщи.....Както и ги поздравявам за това,че имат тази възможност.  Simple Smile Peace

# 34
Мери, благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug Наистина децата ни още са малки и не сме се сблъсквали с това  newsm78 Ние затова и се преместихме в по-малък град, където всичко ми е доста по-близо. Но предполагам и това не е решение  newsm78 Добре че мъжът ми работи от 6ч. до 14ч., че някак се оправяме, но както казваш да се намери работа с такова работно време е доста трудно  Peace

# 35
Мамачита,като визирам гледана жена, не означава глезена.Не робувам на манията да си показвам новите дрешки, тъйкато не харча безразборно, купувам само каквото ми е необходимо,нямам в гардероба си дрехи на топ дизайнери.И да професията ми е хубава и бях тръгнала добре да се развивам в родината си,но реших да последвам съпругът си тук, макар да знаех че ще ми е трудно.Определено с добър английски ще имам повече възможности,друг е въпроса как да намеря свободно време да го донауча.Аз съм постоянно с детето ,мъжо излиза в 6.30 сутрин и вечер си идва в 7, 7.30 и му остава прекалено малко време за занимание с детето да не кажа почти никакво,и как да го намеря това свободно време , нощем ли да не спя, а през деня да съм недоспала и неадекватна,и това не става.На детската площадка от време на време разменяме някоя и друга дума с някоя майка и това е.Като се има впредвид че нещо не виждам много майки по площадките за разлика в БГ и често сме ние сами с детето и няма как да завържа приятелство с някой.Та определено езика ще се учи бавно.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 13:49 от ninka maslinka

# 36
Всъщност за "новите дрешки в офиса" визирах не теб, а моето обкръжение- защото има едно такова нещо; моето поколение си умира да е корпоративно зомби и да има "лайфстайл". За повечето от тях това, че си стоя у дома, е някакво предателство срещу системата и устоите на обществото.

# 37
  • София
И аз не съм от перфектните. Стоя си вкъщи и си гледам децата. Те са на първо място. Ако можех да работя от вкъщи на драго сърце щях да го правя, но за съжаление професията ми е такава, че не мога Confused.

# 38
Нинка, съчувствам ти. И аз съм в твоето положение, само дето бебчето ми е на 6м. Въпросите, които те вълнуват сега, си ги задавам от преди да родя. Не виждам как ще се гради кариера с плаващо работно време  Confused По-скоро работа за разнообразие. Все пак децата са най-важни! Дано успееш  Hug

# 39
  • Стара Загора
Много е трудно да се съчетават и двете неща.

# 40
  • Ню Йорк
Човек може да се справи с всичко с което иска. Аз лично се справям по следния начин: детето е при родителите ми през работните дни от 10 до 18 часа - аз работя. В къщи през почивните дни с мъжа ми си поделяме грижата за детето и домакинските задължения. Остава ми време да се наспя и да правя неща които обичам. Просто е понеже не се вманиачавам в нищо от горепосочените неща и не се стремя да взема приза "супер майка" или "супер жена" или каквото и да било друго.

# 41
Привет към авторката на темата. Започни с езика и с някой курс за усъвършенстване на уменията си по тамошният стандарт , за да с върнеш на работа когато прецениш. Аз след 10 години живот в Лондон,мога да кажа ,че няма невъзможни неща и има време за всичко при добра организация и желание. Аз още уча там дистанционно (от 2 години сме си отново в БГ) ,гледам си детето у дома,домакинствам , пиша задания докато спи, уча и трети език и помагам за бизнеса на мъжа ми когато има нужда. Имам врем за всичко и не разчитам на баби,е може би 2-3 пъти в годината да идем на повод:)!Успехи!

# 42
Професията ми е такава, че ми позволява да работя и от вкъщи,затова започнах да работя от нас още когато дъщеря ми беше на няколко месеца.Едва от три месеца съм на работа извън вкъщи,но докато аз съм на работа я гледа таткото (работя нощни смени).

# 43

Сега е момента да се изявявам като майка.Първите години от детството са най-важни и определено не е сега момента да се доказвам професионално.Щом съм решила да имам дете,значи съм била с ясното съзнание,че спирам до там,до където съм ситгнала в професионален план.

# 44
И двете ги съчетавам успешно.
Моите професионални успехи трудно се скриват и всеки може да си прави изводите.
За мен едното не пречи на другото, а напротив- помага.
Наличето на деца ме стимулира да съм в пъти по амбициозна.
Моята амбиция осигурява материалното бъдеще на тези деца, а това в днешно време изобщо не е малко.

Общи условия

Активация на акаунт