Любители на кучета-13

• 92 155
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
bebo_snЛъки е голям бонбон  Hug

Snarky Chimpfanny ние взехме нашия кучо средата на март и началото на април сина ми направи алергичен пристъп,който за две години беше третия подред.Решихме да направим теста за алергии и се оказа положителен към микроакари и леко положително/както докторката се изрази/към пърхот и косми от куче.Но тя ни каза да не го махаме а и ние да ти кажа нямахме намерение.Сега се занимавам повече с почистването на космите,но няма как.Макар,че по цял ден се бори с него и засега да чукна на дърво нямаме проблеми.

Да ти кажа обаче ако направиш тест и даде реакция и все още не си взела куче всеки един лекар е нормално да ти каже че най-хубаво е да не взимаш.

Пред нас имаше едно детенце и то се оказа алергично към храна на риби,към котка и куче нямаше алергия.

# 256
Лекарите съветват - у дома никакъво животно, обаче пусто като има хора който не могат без животно  Grinning

# 257
Ами аз продължавам да си мисля, че след контакт и съжителство с куче, няма алергия. Но все пак ще се консултирам с лекар.
Имам и последен въпрос, откъде ще ми препоръчате да купя/взема бигълчето? Досега се рових в нета, и навсякъде обявите са с "доставка до дома"  Tired и паспорт и ваксини, а аз искам да го видя и ще водя с мен и разбирач. Rolling Eyes
Днес ходих до препоръчан зоомагазин, в който ми обясниха, че ще го поръчат от чужбина, ще го ваксинират и ще мине карантината при тях. Незнам обаче колко и на тях да се доверя. Tired

# 258
  • София
Ами аз продължавам да си мисля, че след контакт и съжителство с куче, няма алергия. Но все пак ще се консултирам с лекар.
Имам и последен въпрос, откъде ще ми препоръчате да купя/взема бигълчето? Досега се рових в нета, и навсякъде обявите са с "доставка до дома"  Tired и паспорт и ваксини, а аз искам да го видя и ще водя с мен и разбирач. Rolling Eyes
Днес ходих до препоръчан зоомагазин, в който ми обясниха, че ще го поръчат от чужбина, ще го ваксинират и ще мине карантината при тях. Незнам обаче колко и на тях да се доверя. Tired

На предишните странички се беше заформила една дискусия, че не трябва да се взимат кученца от зоомагазини, посредници и такива места. Ако искаш - върни се назад, почети и реши сама за себе си дали да рискуваш. Тогава ти остава вариантът да търсиш по интернет. Ние търсихме първо по интернет, ходихме на две обяви, обаче на едното място не ни показаха бащата, а на другото бяха прекалено много кученца за среден мини пинчер, затова се отказахме и взехме Джеси точно от зоомагазин със същата уговорка - доставка, ваксина, карантина и наблюдение. В крайна сметка след два месеца търсене и чакане шефката на зоомагазина я взе от България, от проверен човек. Карантина решихме да не кара при тях, защото имаше и други животни, а и нали си е "българче", направо си я прибрахме. Дойде по-голяма - почти на 3 месеца с две бебешки ваксини, обезпаразитена, с паспорт и с чип, не знам как е при другите породи. Бяха ни казали, че "гарантират" за мъника (най-вече, че е този размер, който искахме) докато не спре да расте (до 6-месечна възраст), третата ваксина ни беше безплатна, както и чипът, но на мен не ми хареса особено там, затова се преместихме в друга клиника.

Ето я дискусията, прочети я внимателно, те са само две странички, започва тук от поста на Krisis  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503071.105

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 17:56 от desi_ivanova

# 259
  При нас пък се зароди идеята за кученце , малко преди великден тази година ... първо се влюбихме в мини шпиц - померан , но разочерованието дойде много бързо с много условия и много време чакане за такова кученце ... после преминахме на йори , но като чели не беше това, което искаме !  И в един мрачен ден , миналата събота , както се разхождах в центъра , преди плаж , влезнах в любимия зоомагазин и какво да видя , 2 прекрасни пинчерчета . Едното класически цвят , другото кафяво , като сърне ... аз харесах повече кафявото , но .....  Crazy . Със съпруга ми отидохме в неделя в един порой в 17.55часа , но уви бяха затворили вече  Sad ... на следващия ден на обед отидихме и хоп ... платихме си го и след работа си го прибрах  !  Мисля , че както казват , всичко е късмет  Party Незнам дали интернет е надежден ... но определено където и да се търси трябва човека да ти вдъхне сигурност по някакъв начин.

ето от нас още снимки
http://shushy80.snimka.bg/animals/ronald.511751.19361402  тук се прави на недостъпен  Joy hahaha
http://shushy80.snimka.bg/animals/ronald.511751.19361445 лекооо сваляме гарда
иии вече тотално се размазва http://shushy80.snimka.bg/animals/ronald.511751.19361440  Crazy

ПП Krisis , това което съм чувала, ако е малко кутрето , там където спи се слага бутилка с топла вода да се гуши в нея , но незнам дали работи  Thinking

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 22:12 от mmmshushy80

# 260
Аз бях тази дето много пита от къде да  купи. Много рових из нета. Ходих по магазини. Звънях в зооборси и фирми които внасят. И накрая си взехме нашия Лъки от обява по интернет. Досаждах на хората няколко дни с разни въпроси и накрая си го взехме и то чаааааак от Хасково. Видяхме майката и другите братче и сестричка. Бащата на снимки. За мен беше по - важна майката Хората ми се видях много свестни.  Гледаха и още няколко животни.  И така след много търсене и един куп разговори по телефона си взехме куче.  Сега само да ни е живо и здраво.
А аз пак да си задам най - нахално въпроса от предния пост. Как да го науча да ни оставя вечер да спим. Или поне мен , другите спят по тежко. Grinning

# 261
  • София
chockolina, страхотна е сладуранката... голяма чаровница с тези черни очички!
sunset123, радвам се много на съпородниците!  Hug Красавец е Бъди!
desi_ivanova, така си я взехме, с некупирана опашка и не съм и се замисляла да и я режем. Не искам да си я мъча, а и ми харесва да си маха опашката като ме посреща, а не да маха "палче" зад дупето, тя също си я харесва  Laughing, знаете ли как си я гони и си я хапе  Laughing
И опашката и, между другото е много смешна, края и е овъртян като фитилче  Mr. Green
Krisis, нашата ваксина беше 10 дена след първата... избор си е на ветеринаря... той си знае, не се притеснявай Simple Smile Сега на 27ми, в неделя, ще и слагаме третата ваксина (чакахме 1 месец, след втората)
Snarky Chimpfanny, вземете си кутренце, и аз съм израснала от малка с куче, бях на 4, когато татко ме заведе, за да си избера кученце, гледахме си я през целият и живот и никога никой от семейството ни не е имал здравословни проблеми, това с малките деца и алергиите са преувеличени доводи... малък е процента на деца, развиващи такива алергии, а и детето е играло с кучета, така че...
Нашата Джеси си отиде на 15 години, почина си от старост... поскърбяхме, наистина беше като да загубиш член на семейството, но... животът продължава. След няколко години, ето ме сега, взех си ново кученце, нов другар! Просто така съм свикнала, винаги съм имала куче и знам, че винаги ще имам.
mmmshushy80, вашия Рони лае, като се прибирате, а нашата Рая, всеки път, като си идвам я намирам скрита под леглото  Laughing Laughing Laughing
bebo_sn, ретривърите са ми слабост!

# 262
  • DE
И моето момиченце имаше рожден ден !
Как бързо и неусетно минават годините...
Вече е на 10 год. моята Елза !

И чакаЩа разрешение за "атака"

# 263
matze честит 10-ти рожден ден на Елза   bouquet Ехххх , че хубава солена торта си и направила, сигурно е била неверовятно вкусна   Peace

mmmshushy80 верно си е плеши , ама си е голямо сладурче. Лелееее ква голяма купа за вода или храна сте му купилиииии  Joy

# 264
Здравейте момичета.
Благодаря за отговорите. Но за съжаление нашият татко отказва да взимаме кученце, защото "нямало да можем да се справим" и кучето щяло да се мъчи. Cry А и отделно не му харесаха бигълите, само подметна за голдън ретривър или лабрадор, но те май са прекалено големи за апартамент. Въпреки че аз все си мисля, че ако има желание и любов и от двамата човека, нещата ще са по-лесни, но той е категоричен. Confused Много ми е мъчно, защото толкова го чаках и исках това кученце, и се бях мобилизирала на 100%, в името на радостта, която щяхме да получим, а то какво стана..... Confused
Исках да попитам, вашите малки кучовци, докато сте на работа, сами ли седят, и къде? И не опустошават ли всичко? И по колко часа на ден са сами? Аз търся всякакъв вариант, само и само да го убедя по някакъв начин. newsm78

# 265
  • Варна
Благодаря на всички за милите думи за нашата рошла! Hug

Snarky Chimpfanny, ако търсите куче, което да не влияе на евентуална алергия - вземете си йорки. Peace В нета има доста изписано за тази порода и специфичната им козинка, която по състава си се доближава повече до човешката коса, няма подкосъм (не се скуби изобщо) и не предизвиква алергии. Такова дребосъче ще ви спести и голяма част от грижите, които едно по-голямо куче си изисква - напр., при нас Пепси ходи до тоалетна в банята (няма ги задължителните сутрешни и вечерни разходки, извеждаме я само за удоволствие и тогава тя стиска, докато се приберем вкъщи, където се облекчава в банята Crazy), бели не прави (не знам дали това е присъщо на породата, но е факт, че предишното ни куче направи доста поразийки, докато беше бебе, а тя - нито една (като се има предвид, че играчките на децата са постоянно разхвърляни по пода, тя си играе само с нейните неща).  Simple Smile

matze, честит рожден ден на Елза!!! Страхотна торта!!! Party

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 09:21 от chockolina

# 266
  • Плевен
Честит рожден ден на Елза. Аз да покажа порастналото ми момиче Wink

# 267
  Честит рожден ден на Елза , много да ви радва,  matze! Ето и един подарък за нея

havaiskoto_dupe, много красиво момиче!   Hug

Реа , ами това е купата му за вода , в която ако има желание може да се одави  hahaha Joy  baby_neutral , просто доки каза че пластмасовите ги ядат и ми даде метална и това беше средния размер , а взех и по-малка за храна!

# 268
  • София
mmmshushy80, страхотен е! Аз сега го огледах хубавичко - ами те са си лика-прилика с Джеси по плешивост  Mr. Green Същата работа е и при нас - под брадичката и на гърдите - почти нищо, на лапите и корема - също, а и главата не отстъпва  Mr. Green Гледам, че и вие имате една бяла черта през гърба, нашата се появи сравнително скоро - преди 3-4 дена. Ние сме с котешки купички за храна и вода, нито една кучешка не ни пасна по размер  hahaha

matze, честито на красавицата Елза! Да ви радва още дъъъълги години!

Snarky Chimpfanny, chockolina вече ти е казала основните неща, които могат да му повлияят. Джеси прави така: избрала е мен за "водач на глутницата". Ако аз не съм си вкъщи или вляза в стаята, тя просто кротко се прибира в къщичката и не излиза каквото и да става. Никога нищо не е гризала, играчките си ги събира на едно място и си ги пази. Когато съпругът ми се прибере на обяд, не го посреща, значи реално стои абсолютно сама по 8 часа през деня и цяла нощ. Дори не съм сигурна, че излиза да яде, евентуално само да пишка (но и за това не съм убедена, защото като дойда, прави огромна локва, може и да стиска).

havaiskoto_dupe, много хубави ставате!  Hug

# 269
  Да Деси и при нас се появи последните 3 дни , когато го взехме я нямаше , знаеш ли какво значи  Thinking , че аз хич не съм наясно ...
Аз малко се тревожа за храненето ... доки каза, че трябва да се хранят 3 пъти на ден по 20-30 гр. /даде ми една мерителна кутийка и отбеляза с маркер на нея / , но нашия мога да кажа, че си хапва два пъти и даже по малко остава и за следващото хранене ! Дали е нормално , да не му стане нещо  Blush , предполагам че ако е гладен ще си го изяде , защото аз като му сложа сутрин и той хапва , но му остава и така до вечерта към 17 часа когато пак му зареждам .

Общи условия

Активация на акаунт