Любители на кучета-13

• 92 185
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
mmmshushy80 Нора винаги има  в купичката, не я храня по грамажи...............ама тя щото не е фен на гранулите, та затова винаги е пълна паничката й  Grinning

# 271
  • София
 Да Деси и при нас се появи последните 3 дни , когато го взехме я нямаше , знаеш ли какво значи  Thinking , че аз хич не съм наясно ...
Аз малко се тревожа за храненето ... доки каза, че трябва да се хранят 3 пъти на ден по 20-30 гр. /даде ми една мерителна кутийка и отбеляза с маркер на нея / , но нашия мога да кажа, че си хапва два пъти и даже по малко остава и за следващото хранене ! Дали е нормално , да не му стане нещо  Blush , предполагам че ако е гладен ще си го изяде , защото аз като му сложа сутрин и той хапва , но му остава и така до вечерта към 17 часа когато пак му зареждам .

Честно казано, забравих да питам докторката дали трябва да има такава черта, но във вторник сме на контролен, задължително ще попитам. Най-малкото не каза нищо за нея, ако имаше нещо - щеше да го спомене. Ние също трябва да ядем 40 грама на ден суха храна, но определено не изяжда толкова, най-много 15-20 грама. Има дни, в които успява да изяде почти две дози - около 25-30 грама, но никога цялото количество. Но аз й давам и консерва, затова не се притеснявам много. Освен това тя гранулите ги дъвче постоянно - спи малко, яде две-три гранули, после си играе, после пак се присеща за тях.... И така цял ден. Казаха ни да й дадем храната, да я изчакаме 15 минути и да я приберем до следващото ядене - така се следи колко яде на ден, ама като ни няма вкъщи през деня, гледам да й оставям в паничката.

Момичета, започнах да й давам по съвсем малко зеленчуци (морков, краставица) и плодове (обожава ябълки и каисии). Нали може? Някъде бях чела, че на пинчерите се дават такива неща  newsm78

# 272
Здравейте и ви благодаря за топлото посрещане.
Да ви кажа, нашето куче го взехме от стопанин, в смисъл не е от зоомагазин. В началото,особено първия ден като го взехме изобщо не искаше да папа-слагахме му в една купичка накиснати гранули и в друга сухи-ядеше и от двете по малко. Но после като се отприщи -това след около седмица направо нямаше насита. Сега вече яде всичко - от зеленчуци през хляб и до месо естествено си похавпа и гранулки,които са му основната храна.
Обаче напоследък си похапва и обувки  Twisted Evil и стои наказан ама само от мен,защото малката и мъжа ми направо се разтапят като го видят и нали знаете какви жални физиономии са тия голдъни  Laughing
Матзе ЧРД на Елиза -много е хубавка

# 273
  • Плевен
Те не само голдъните правят тея физиономии...при нас силния характер е приятеля ми Simple Smile

# 274
  • София
Деси, чела съм, че не е много хубаво да се смесват типовете храни - гранули с обща храна. Настройвало се стомахчето на питомеца към определен тип храна, поради което е хубаво да се избере дали ще се храни с гранули или с храна, консерви и т.н. Това го казвам по повод на консервата, а не ябълките, които са като наградка.
За да следя грамажа, аз му сипвам сутрин и гледам до другата сутрин колко е изял. Имам мерителна чаша на Роял Канин и му следя грамажа и дали поглъща, колкото трябва.

mmmshushy80, пробвахте ли с различни гранули? Различават се по вкус и кучето може да си изгради някакви предпочитания. И да не би самите гранулки да са му много големи за дъвкане, трябва да са в Puppy вариант.

# 275
Аз варя пилешки фенери/които обезкостявам/ с ориз и разпределям в пликчета и във фризера.
Като сутрин и вечер го храня с гранули към които добавям малко от пилето с ориза или 1-2 с.л консерва.
Нищо друго не му давам от масата.От време на врем коричка хляб или малко ябълка.
Сухи гранули яде първите два месеца и после му втръснаха.

# 276
  Ами още когато го вземахме , в понеделник следолед , доктора ми даде точно определена храна за бебета и изрично ми каза да не давам нищо от човешката храна , защото 80-90 % от проблемите със стомаха на животното идват от тея. Единственото , което ми разрешава е 1-2 суп. лъж. кисело мляко при гранулките . Днес ще мина да взема шампоан и ще попитам .  Вие в тази насока имате ли фаворит , нещо от което да сте доволни?   bouquet

ПП Той нашия си ги харесва гранулките , хапва си ги , просто ме притесняма ,че не поема дажбата , която доктора каза .

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 14:35 от mmmshushy80

# 277
  • София
Мини пинчерите са отвратително капризни на тема ядене. Това е вторият, който гледам и в това отношение са верни на породата.
Гледах, че най-много налита на Роял Канин гранулки за бебета. Давам и Хепи дог, него също яде. На останалите се муси, а уж купуваме скъпи храни. Сутрин даваме 3 с.л. кисело мляко и оттам насетне - гранули, изсипани съгласно дневната дажба. Той ходи да похапва, когато сметне за удобно. Ако много се замота, стоя да му правя компания до паничката, че иначе се разсейва.

За храненето - абсолютно ЗА гранулите. Старото куче го гледахме с обща храна, но го намерих възрастно и нямаше как да го приучавам тепърва на гранули. Определено човешката храна не може да дозира точно необходимите съставки и в зряла възраст дава отражение.

# 278
И аз храня моята пинчерка с Роял Канин, последният път като отидох да купя ( в понеделник) излязла нова тяхна храна - за козина и разни др неща ама не запомних и взех от нея. Нора я яде ама с 300 зора както всичките марки гранули.  Mr. Green

# 279
  • София
милинка, откъм храна сега сме на строга диета, която ни предписа ветеринарката. Някакви гранули за кучета с дерматологични проблеми (от този модел сме, да знаеш  Laughing) и лесно усвояема консерва. Така че каквото кажат - това правим. Може би във вторник ще ни сменят нещо, и аз не знам. Не ги харесва изобщо, но няма избор

mmmshushy80, за шампоана ни казаха изрично: дерматологичен за кучета (забравих марката, защото в кабинета нямаше точно от този модел, чакаме да ни докарат във вторник), струва около 22 лева, но стига за няколко години  Laughing Но все пак се консултирай с ветеринаря. А пък на нас киселото и прясното мляко ни го забраниха изрично  Cry

Ох, ние привечер ще пътуваме при свекърва ми, не знам как ще се стане с това куче - как ще понесе пътя (2 часа с едно спиране), как ще спи сама на непознато място, там сигурно е и по-студено, сега събирам витамините, храната, къщичката, играчките, одеялцето, памперсите - не си представяте колко багаж е това! Чудя се какво ли ще забравя  newsm78

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 14:58 от desi_ivanova

# 280
  Деси, ние понеже доста пътуваме /при свеки  Blush/  и затова взех такава кутия
, охх , незнам точно как се нарича за път ! Питах и доктора , значи 3 часа преди пътя не се храни , отдолу се постила памперс / за да й е сухичко/ и това е !

# 281
  • София
mmmshushy80, мерси, ние си имаме нещо подобно, само че нашето е чанта като тази в линка, само че розова на бели цветенца  Mr. Green http://www.zoozona.net/uf/dogs/TransportBags/423400ROS_M.jpg

Лошото е, че не иска да стои в нея, ако вървя - добре, но като се качим в превозно средство, започва диво скимтене и квичене  Cry Не помагат нито играчки, нито храна. Единственото спасение е гушкане, ама не ми се ще да се учи така. И дрешка бях решила да й взема заради студа, ама не - няма такива размери  Cry

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 15:26 от desi_ivanova

# 282
Аз всяка година пътувам с Нора поня 2 пъти отиване 600км и връщане толкова и нямам никакъв проблем, тя е в мен и си дремуца през целият път. Слизали сме да пишка на определено време и и давам малко да яде по време на пътя защото са около 7-8 ч.

desi_ivanova споко ще идете и ще се върнете без проблем  Peace

# 283
Ние за пръв път пътувахме като беше на 3.5 месеца и бяха 600 км.През цялото време спеше.Спирахме да пишка ама неискаше.Опъвала съм памперс на бензинистанция  Embarassedама пак не пишкаше.Много малко водичка,никаква храна и само сън.Всичко мина супер,мнооооооого над очакванията ни. Hug

# 284
  • Пловдив
Добре дошли на новите кучовци Hug
Честит рожден ден на Елза   party023

Момичета, нека, който е ходил с кучето си на почивка, сподели адресите в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500878.0

Общи условия

Активация на акаунт