Любители на кучета-13

• 92 038
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
zodiq мога да ти помогна за качването например. Ако решиш пиши ми на ЛС.

# 616
Ето го красавецът Рафаело:

Нека му намерим дом и любящи стопани, които да го обичат и глезят, както стопанката му досега  Heart Eyes .

# 617
  • Варна
Рафаело е голям сладур, ако нямахме куче, щях да го приютя с удоволствие!
Изпратих снимките на една приятелка, която търсеше кученце, ще пиша пак дали го иска!

# 618
   Бибитоо , страхотен е , много красив , дано скоро да намери любящи стопани  Praynig Heart Eyes

Деси , а вие как сте , малката мина ли й хематома ?  Heart Eyes

Vitaminka  , сигурно е било много забавно ... аз мислу да заведа Рончи тази събота на плаж  Mr. Green и после ще разправям !

Хайде хубав и слънчев ден !  Hug

# 619
Здравейте ! Имам нужда от Вашите съвети. В момента се налага да се грижим в къщи за тримесечния минипинчер на сина ми за около две седмици. Страхувам се дали ще се справя . Първо снощи когато синът ми си тръгна кучето скимтя и драска по вратата и много трудно заспа , но не в стаята при мен на леглото, а на дивана в хола, на който беше седял "стопанина му". Приех тази му реакция като тъга. И друго ме смути - струва ми се ,че тялото му е много топло - не зная дали това е нармално и имат ли кучетата по-висока телесна температура от нас. Изобщо имам страшно много въпросителни и се опасявам ,че не разбирам добре животното. Не зная нормално ли е за таази му възраст и порода да е толкова активен - въобще не се спира на едно място , постоянно ходи ,души, облизва нещо по пода ,дърпа и "разкъсва" например покривката на масата.  А в къщи сме свикнали с флегматичния ни тригодишен котарак и  това поведение на пинчера ми е като свръхактивност. Да не говорим ,че котарака  непрекъснато фучи и съска на кучето при неговите опити за игра.

# 620
  • София
Хематомът значително намаля, казаха ни да я мажем още няколко седмици, но засега изглежда, че ще й остане малка бучка, защото май се е капсулирала и уплътнила от едната страна. Но аз да си призная, че веднъж на ден я мажа и с едно билково лекарство, дано то помогне поне малко. Но определено не е онази огромна буца, която беше  Hug

Освен това съпругът ми вчера я чу как диша и се сети какво й е. Това е вид алергична реакция, в тяхното село затоплят основата на носа на кучето и минава. Не намерих как се нарича това нещо, защото те там си има диалект, но след обяд ще го обясня на докторката, дано се сети за какво говоря. И доколкото знае съпругът ми, това си е типична реакция за врачанските кучета, звънях на жената, която ни донесе Джеси, точно от там сме  Grinning

marafara, ние сме с мини-пинчер, дано успея да ти помогна  Hug Телцето трябва да е горещо, така е при мъниците. За да не скимти през нощта, сложи му някоя дреха, която е носил синът ти, това ще го успокои. При тази порода има направо свръхактивност, не се спират нито за секунда, тичат, скачат, лаят, ръмжат, гонят играчки - това е по цял ден. Като потича, ще поспи малко, после пак ще потича и така докато не ви побърка  Laughing Дайте му повече играчки, за да не прави бели в къщата и му се карайте, иначе ще ви се качи на главата. За храната, предполагам, сте предупредени, водичката му я сменяйте поне два пъти на ден. Ако има още нещо - питай, Джеси е също толкова откачена  Hug

# 621
Синът ни  остави 1 пакет храна и каза 3 пъти дневно по 1 супена лъжица , натопена с хладка вода.  Остави ни и някакви витамини , които са като бонбонки с дъх на риба  SickМежду другото и синът ми няма опит с друго куче - това му е първото, гледа два котарака. Малката ми дъщеря днес е с кучето в къщи - каза ,че е спал около 1 час по  обяд и сега пак вилнее. И още нещо - не може да се храни спокойно, а излапва като ламя храната, после гледа да отмъкне нещо  за хапване , но сме предупредени ,че не бива . Дала му е само малко обелена краставичка.   
Много ти благодаря за коментара.  bouquet

# 622
Момичета направих нещо  Embarassedно първо трябваше да се консултирам с вас.
Пратих съобщение на Unknown_lady за Рафаело.
Дано не съм я огорчила.

# 623
  • София
marafara, тези гранули може и да не ги накисваш, те си ги гризат без проблем, тъкмо ще си заздрави зъбките. Витамините са добре дошли, но не повече от 2 на ден. Ако не му стига храната, по-добре му сложи повече, то сега расте и трябва да се храни. Джеси яде консерва, през деня й оставям гранули, които тя дъвче по цял ден - грабва една, отива някъде, изяжда я, връща се за още и така. Няма да преяде, по принцип на ден трябва да изяжда 45-50 грама храна, което е повече от 3 супени лъжици. Ако искаш - като се прибера, ще измеря количеството в лъжици и ще ти кажа точно. Краставичка и други плодове и зеленчуци - по съвсем малко - колкото нокътя на пръста. Също така може да му давате праскова, диня, пъпеш - но съвсем малки парченца. А още по-добре ги използвайте като награда - като се изпикае или изака на правилното място.

# 624
Много ти благодаря. Малко поне се успокоих, че не сме извън "нормите" за дивото му поведение  Grinning

# 625
Момичета направих нещо  Embarassedно първо трябваше да се консултирам с вас.
Пратих съобщение на Unknown_lady за Рафаело.
Дано не съм я огорчила.
Аз мисля, че не си я огорчила.  Peace Но може да не иска толкова скоро ново кученце. Sad Hug

Много ти благодаря. Малко поне се успокоих, че не сме извън "нормите" за дивото му поведение  Grinning
Спокойно, всички малки кученца са диви. Peace Даже за мен е рядкост да чуя/прочета, че някой бебок е спокоен. Laughing

Ехххх, как ви завиждам, че можете да си водите халите на плаж. Аз дори балкон нямам и като я изкъпя незнам къде ще я суша. ooooh!
Исках да я вземем тази година с нас на морето, но в хотела не пускат кучета, а вече имаме резервация и платено капаро. Но не съжалявам, все пак няма да е много голяма и няма да се е научила на 100% да ходи само навън да пишка и ака. Tired
Сега обмислям вариант дали на път за морето да не я оставим на баба и дядо, ако са на вилата. Там ще тича из планината, ще се къпе в реката. Ще се грижат за нея.  Hug

Витаминкееее, честит рожден ден! Желаем ти много здраве, щастие и прекрасни мигове с невероятната Рая![/glow]

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 14:22 от Snarky Chimpfanny

# 626
Snarky Chimpfanny , уауу , със сигурност на вилата ще й хареса много и тя ще е на почивка  Simple Smile !

marafara , не се тревожи , всичко описано от теб е съвсем нормално за малкото кученце , и ние сме с такова същото ... бяс безподобен ... за да избегнеш нагризването на всичко, което му се изпречи на пътя , му вземи един кокал от конци и така поне частично няма да прави поразии ... също прибери всички обувки и чехли от неговото полезрение .  Оххх още нещо исках да напиша , ноо  Whistling все пак е вече четвъртък !

Деси , само така да сте дано всичко е наред с малката кокона , а пък ние сме от Севлиево / така пише в паспорта/  bowuu , и да пазите снахата, чеее ...  baby_neutral

Витаминка , честит рожден ден , жива и здрава и много усмихната  newsm59

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 15:10 от mmmshushy80

# 627
  • Варна
Ето ни и нас с малко нови снимки от втория етаж на леглото на децата,Любимо клукарско място точно срещу прозореца             Искам и да питам нещо,Всеки месец го пръскаме с Фронтлайн,Но се чудя дали да не купя и една пудра ,От плажната вода Фронтлайна ще се измива ли и аз се чудя какво да правя,Като тръгнем на вечерна разходка по плажа и след това трябва къпане от пясъка та не може като ,че ли през ден-два да го пръскаме,Кажете мнение моля,  bouquet

# 628
  • София
marafara, сега мерих. Нашата храна е от по-едричката, 50 грама са 5 супени лъжици.  Имам от по-ситната, ако трябва, ще меря и нея. Ако сте до 1 кг, това е дозата за вас.

mmmshushy80, мерси  Hug Пазим я  Mr. Green , ама е толкова луда, че просто нямам думи!

# 629
   tutune, чуден сладур  Heart Eyes , и аз преди да вземем Рони бях харесала точно такова сърне в магазина , но като отидохме с милото то вече беше купено , а и той си хареса повече черничкия  Hug , за Фронтлайна , аз знам че попива в кожата и на 3 месеца е добре да се поставя , но при положение , че често се къпе , може би трябва по-честичко .

Общи условия

Активация на акаунт