Давате ли капки флуор на бебето и, ако да, откога?

• 7 866
  • 117
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не,не давам въпреки,че семейният зъболекар препоръчва Naughty

# 91
  • Видин
Ще пусна поръчка тогава да ми доставят Ненедент, защото тук такава паста няма  ooooh!

# 92
  • София
в аптеките търси ли? или по детските магазини на чико - тя също е без флуор...както има и други варианти.

# 93
Aманита, флуорната паста не е добър вариант, защото не можеш да контролираш погълнатото количество.
Препоръчителното дневно количество флуор за Бг е 1 мг.
Счита се , че въпреки наличието на този микроелемент в храната, от нея той се усвоява в много малки количества- максимум 0,2 мг и то при консумация на храни, богати на флуор.
Количеството на флуора в кръвта е постоянно ( 0, 14 мг), а в кърмата  достига 0,02 до 0,05 мг.
Не намерих инфо за нивата на флуор в питейната вода за Видин, но никога не съм срещала този град в някакви статистики за повишено количество на флуор. Все пак не мога да го твърдя със сигурност Peace.  Ако водоизточниците ви са от райони , бедни на флуор, считай, че Габ приема не повече от 0,1 до 0,2 мг дневно.

# 94
Аз все още кърмя, но от 6-ия месец давам всяка вечер по 4 капки Зимафлуор.

# 95
Когато детето навърши 4 месеца педиатъра ни изписа "Зимафлуор", стоматолога ни обаче го отрече. Ясно е кой послушах.

# 96
Не съм давала.

# 97
  • Видин
Aманита, флуорната паста не е добър вариант, защото не можеш да контролираш погълнатото количество.
Препоръчителното дневно количество флуор за Бг е 1 мг.
Счита се , че въпреки наличието на този микроелемент в храната, от нея той се усвоява в много малки количества- максимум 0,2 мг и то при консумация на храни, богати на флуор.
Количеството на флуора в кръвта е постоянно ( 0, 14 мг), а в кърмата  достига 0,02 до 0,05 мг.
Не намерих инфо за нивата на флуор в питейната вода за Видин, но никога не съм срещала този град в някакви статистики за повишено количество на флуор. Все пак не мога да го твърдя със сигурност Peace.  Ако водоизточниците ви са от райони , бедни на флуор, считай, че Габ приема не повече от 0,1 до 0,2 мг дневно.
Благодаря за информацията. В такъв случай излиза, че количеството не му е достатъчно  Rolling Eyes

# 98
  • Пловдив
не съм давала и не мисля да давам

# 99
Не, не давам......

# 100
Аманита, и аз мисля, че не е достатъчно. Най-добре се посъветвай с личния ви стоматолог.
Аз лично капки не давам , но дъщеря ми е на АМ и приема около 1 л( общо за деня храна + вода) изворна Девин, която също е минерализирана.
Пих допълнително флуор като бременна, после преминах на минерална вода.
Ефектът на флуора е основно прееруптивен .
Въпросът наистина е сложен и строго индивидуален. Родителят трябва стрикно да следи хранителния режим на детето и на тази база може да се направи някаква схема за профилактика.
Капките в последните години се избягват най-вече поради безразборната употреба на минерални води, дори и от деца.В много от познатите марки води на нашия пазар флуорът е около 5 мг/л.

# 101
Не съм давала, въпреки, че зъболекаря ми твърди, че е хубаво да давам.

# 102
  • Видин
Накратко, какви са рисковете от недостатъчен прием на флуор?

# 103
Касаещи оралното здраве - кариес и усложненията му( пулпити, гангрени, периодонтити), преждевременна загуба на млечни зъби и произхождащ от това повишен риск от зъбно-челюстни деформации.Всичко това се отнася и за постоянните зъби.
 Оптималното количество флуор не е достатъчен и единствен фактор за избягване на посочените проблеми.

# 104
Аз мисля, че допълнителното приемане на флуор / имам предвид освен от храната/ е абсолютно ненужно и дори може да е опасно.Имаше случай с една детска градина, не помня в кой град, където даваха на децата фрлуорирана вода, беше се вдигнал голям шум за това, ако не се лъжа се стигна и до съд.От много места съм чувала препоръка да не давам флуор, въпреки, че много зъболекари все още държат на тези стари схващания, на мен лично лекар нищо не ми е казвал. Peace

Общи условия

Активация на акаунт