Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 305
  • 399
  •   1
Отговори
# 90
Интересното след подобни заключения ще е, какви тогава ще се окажат македонците! Част от племената от Памир или...? Тук вече ще възникне лют спор...
Няма, няма, те са си решили вече - преки потомци на Александър  Grinning

Оо, какъв ти Александър Македонски..
Последната глупост на македонската пропагнада е,
че на света има три раси-монголоидна, негроидна и...македоноидна!
Прародителят на човеците бил Македон  Crazy

# 91
  • София
Подозирах аз, че нещо със славяните не е съвсем читава работата!

# 92
как да няма славянски държави - Русия , Беларус , Полша , Чехия и т.н.
и как разбираме руски , сръбски и тем подобни езици , и имаме толкова общи думи
сигурно комунистите са ги внедрили , тия гадове ...
иначе сме смесица от много племена , които са прекосявали Дунав и са се заселвали тук , заради по-добрия климат , заради това сме били доста удобни на Византия - защото сме пазили северната й граница от  набези ....

# 93
Да е жива и здрава учиетлката ми по история в осми клас. Още тогава жената ни каза, че истинските славяни са руснаците, а ние сме си прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

# 94
  • София
Доколкото разбрах, ДНК-то показва, че нямаме славянска кръв, а не че нямаме общи думи със славяните! Езикът не означава генетично родство.

# 95
Да. Така е. Peace

# 96
  • София
Имах един професор , които ни казваше" Какво  развитие да чакаме от народ, които е един миш-маш от мързеливи славяни, крадливи прабългари и глупави траки Simple Smile" Мисля си, че   до много правилни изводи е стигнал.

# 97
  • София
иначе сме смесица от много племена , които са прекосявали Дунав и са се заселвали тук , заради по-добрия климат , заради това сме били доста удобни на Византия - защото сме пазили северната й граница от  набези ....
Руснаците пък са тръгнали да обсъждат по форумите си, как  техния общ произход е с финските племена, т.е. те не са славяни Grinning

# 98
Нищо ново, нищо старо .
Много въпроси ,малко отговори и никакъв смисъл.
Такива изследвания се правят с много хора , а аз не зная нито един , който да са му търкали бузите за материал.
Освен това отдавна е известно ,че българите не са монголоидни и не са се претопили в славянското море.
Също така е известно ,че всички и според библията ,и според Дарвин  сме близки и далечни роднини.
По -важно е според мен в момента ,някой да вземе генетичен материал от помаци , турци ,македонци и българи и един път за винаги да се спре с полемиките кой е по-по- най какъв си.
Историците знаят историята , а вие ако се интересувате -опитайте се да намерите историята на семейството си.
Това ще ви обогати истински.

# 99

много логично, мдам.  Mr. Green Crazy

# 100
Да е жива и здрава учиетлката ми по история в осми клас. Още тогава жената ни каза, че истинските славяни са руснаците, а ние сме си прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

На мен това не ми се струва толкоз "просто". Някакво обяснение да ви е предложила учителката?

Тя как точно е разбрала, че "сме си прабългари"?

Не знам какво точно търси споменатата експедиция из Памир, но генетични изследвания и карти на Европа и Азия има отдавна. По-горе цитирах от Wikipedia резултатите - ние сме повече балканци, отколкото каквото и да е друго. Като си правиш държава на кръстопът, така става. А, и като от 13 века - 7 си бил под чуждо владичество.

# 101
как да няма славянски държави ........ ЧЕХИЯ  и т.н.

Ей тука, вече с Чехия, дълбоко се замислям./да не би нещо Словакия да е /.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 23:50 от dunavska baba

# 102

За какво се замисляш?

Чехите (на чешки: Češi) са западнославянски народ от Централна Европа, населяващ предимно Чешката република, където представляват около 94% (включително моравците: 3.7% и силезците: 0.1%) от населението на страната. Чешки малцинства съществуват в Словакия, Австрия, САЩ, Бразилия, Канада, Германия, Русия и други държави. Мнозинството от чехите изповядват католицизма, като вероизповедание, а малък брой и протестанството. Те говорят чешки език, който е много близък със словашкия.

Сред прародителите на чехите са древните славянски племена, които са обитавали районите на Бохемия, Моравия и Силезия от VI век от н.е.

Най-преуспелият и влиятелен, от всички чешки крале, владетел е Карл IV, който също така бил и император на Свещената римска империя.

# 103

За какво се замисляш?

Чехите (на чешки: Češi) са западнославянски народ от Централна Европа, населяващ предимно Чешката република, където представляват около 94% (включително моравците: 3.7% и силезците: 0.1%) от населението на страната. Чешки малцинства съществуват в Словакия, Австрия, САЩ, Бразилия, Канада, Германия, Русия и други държави. Мнозинството от чехите изповядват католицизма, като вероизповедание, а малък брой и протестанството. Те говорят чешки език, който е много близък със словашкия.

Сред прародителите на чехите са древните славянски племена, които са обитавали районите на Бохемия, Моравия и Силезия от VI век от н.е.

Най-преуспелият и влиятелен, от всички чешки крале, владетел е Карл IV, който също така бил и император на Свещената римска империя.

Може и да не съм права, но имам братовчеди, които са от Соколов, близо до Карлови Вари, но те повече се определят като Германци, и по-малко, като Славяни. Пак казвам, може и да не съм права, но това съм го чула с ушите си, така, че не ме упреквайте.

И в допълнение, живяла съм 2 години в Братислава/Словакия/, и там нямаше човек, който да каже, че не е славянин.

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 00:35 от dunavska baba

# 104
..прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

Няма такова чудо като пра-българи. Българите винаги са си били просто българи, и в нито една хроника, колкото и хиляди години да се върнеш назад, никой хронист не е използвал пред името българи, пра. Винаги и навсякъде сме си българи, и е доказано, че сме си били същите, като днес. Каквито си се гледаме днес по улиците, същите са били българите в Стара Велика България на кан Кубрат, и на тези преди него, същите са били във Волжка България, огромна и много богата страна, същите са били и българите на Аспарух, който не е създал нова държава, а просто е увеличавал тероторията на държавата ни, завоювал е нови територии. В абсолютно нито един стар летопис няма написано, че Аспарух е създал нова държава, просто, защото тя си е съществувала много преди това.

Много безумия прочетох тук, интересувайте се бе, четете, нали затова сте ходили на училище. Но най-голямото и светотатско безумие е, че сме пишели и четяли на славянска азбука. Да се смееш ли, да плачеш ли. Азбуката е написана за един от най-разпространените диалекти в България. И това е била най-великата политическа мисия и заслуга на цар Борис, защото благодарение на него, на Кирил и Методий, на разпространението на нашата българска азбука, словото, знанието и образованието на български език, България я има и днес.

Общи условия

Активация на акаунт