Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 25 532
  • 398
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Подозирах аз, че нещо със славяните не е съвсем читава работата!

# 91
как да няма славянски държави - Русия , Беларус , Полша , Чехия и т.н.
и как разбираме руски , сръбски и тем подобни езици , и имаме толкова общи думи
сигурно комунистите са ги внедрили , тия гадове ...
иначе сме смесица от много племена , които са прекосявали Дунав и са се заселвали тук , заради по-добрия климат , заради това сме били доста удобни на Византия - защото сме пазили северната й граница от  набези ....

# 92
Да е жива и здрава учиетлката ми по история в осми клас. Още тогава жената ни каза, че истинските славяни са руснаците, а ние сме си прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

# 93
  • София
Доколкото разбрах, ДНК-то показва, че нямаме славянска кръв, а не че нямаме общи думи със славяните! Езикът не означава генетично родство.

# 94
Да. Така е. Peace

# 95
  • София
Имах един професор , които ни казваше" Какво  развитие да чакаме от народ, които е един миш-маш от мързеливи славяни, крадливи прабългари и глупави траки Simple Smile" Мисля си, че   до много правилни изводи е стигнал.

# 96
  • София
иначе сме смесица от много племена , които са прекосявали Дунав и са се заселвали тук , заради по-добрия климат , заради това сме били доста удобни на Византия - защото сме пазили северната й граница от  набези ....
Руснаците пък са тръгнали да обсъждат по форумите си, как  техния общ произход е с финските племена, т.е. те не са славяни Grinning

# 97
Нищо ново, нищо старо .
Много въпроси ,малко отговори и никакъв смисъл.
Такива изследвания се правят с много хора , а аз не зная нито един , който да са му търкали бузите за материал.
Освен това отдавна е известно ,че българите не са монголоидни и не са се претопили в славянското море.
Също така е известно ,че всички и според библията ,и според Дарвин  сме близки и далечни роднини.
По -важно е според мен в момента ,някой да вземе генетичен материал от помаци , турци ,македонци и българи и един път за винаги да се спре с полемиките кой е по-по- най какъв си.
Историците знаят историята , а вие ако се интересувате -опитайте се да намерите историята на семейството си.
Това ще ви обогати истински.

# 98

много логично, мдам.  Mr. Green Crazy

# 99
Да е жива и здрава учиетлката ми по история в осми клас. Още тогава жената ни каза, че истинските славяни са руснаците, а ние сме си прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

На мен това не ми се струва толкоз "просто". Някакво обяснение да ви е предложила учителката?

Тя как точно е разбрала, че "сме си прабългари"?

Не знам какво точно търси споменатата експедиция из Памир, но генетични изследвания и карти на Европа и Азия има отдавна. По-горе цитирах от Wikipedia резултатите - ние сме повече балканци, отколкото каквото и да е друго. Като си правиш държава на кръстопът, така става. А, и като от 13 века - 7 си бил под чуждо владичество.

# 100
как да няма славянски държави ........ ЧЕХИЯ  и т.н.

Ей тука, вече с Чехия, дълбоко се замислям./да не би нещо Словакия да е /.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 23:50 от dunavska baba

# 101

За какво се замисляш?

Чехите (на чешки: Češi) са западнославянски народ от Централна Европа, населяващ предимно Чешката република, където представляват около 94% (включително моравците: 3.7% и силезците: 0.1%) от населението на страната. Чешки малцинства съществуват в Словакия, Австрия, САЩ, Бразилия, Канада, Германия, Русия и други държави. Мнозинството от чехите изповядват католицизма, като вероизповедание, а малък брой и протестанството. Те говорят чешки език, който е много близък със словашкия.

Сред прародителите на чехите са древните славянски племена, които са обитавали районите на Бохемия, Моравия и Силезия от VI век от н.е.

Най-преуспелият и влиятелен, от всички чешки крале, владетел е Карл IV, който също така бил и император на Свещената римска империя.

# 102

За какво се замисляш?

Чехите (на чешки: Češi) са западнославянски народ от Централна Европа, населяващ предимно Чешката република, където представляват около 94% (включително моравците: 3.7% и силезците: 0.1%) от населението на страната. Чешки малцинства съществуват в Словакия, Австрия, САЩ, Бразилия, Канада, Германия, Русия и други държави. Мнозинството от чехите изповядват католицизма, като вероизповедание, а малък брой и протестанството. Те говорят чешки език, който е много близък със словашкия.

Сред прародителите на чехите са древните славянски племена, които са обитавали районите на Бохемия, Моравия и Силезия от VI век от н.е.

Най-преуспелият и влиятелен, от всички чешки крале, владетел е Карл IV, който също така бил и император на Свещената римска империя.

Може и да не съм права, но имам братовчеди, които са от Соколов, близо до Карлови Вари, но те повече се определят като Германци, и по-малко, като Славяни. Пак казвам, може и да не съм права, но това съм го чула с ушите си, така, че не ме упреквайте.

И в допълнение, живяла съм 2 години в Братислава/Словакия/, и там нямаше човек, който да каже, че не е славянин.

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 00:35 от dunavska baba

# 103
..прабългари. Просто езикът и писмеността са ни славянски. Peace

Няма такова чудо като пра-българи. Българите винаги са си били просто българи, и в нито една хроника, колкото и хиляди години да се върнеш назад, никой хронист не е използвал пред името българи, пра. Винаги и навсякъде сме си българи, и е доказано, че сме си били същите, като днес. Каквито си се гледаме днес по улиците, същите са били българите в Стара Велика България на кан Кубрат, и на тези преди него, същите са били във Волжка България, огромна и много богата страна, същите са били и българите на Аспарух, който не е създал нова държава, а просто е увеличавал тероторията на държавата ни, завоювал е нови територии. В абсолютно нито един стар летопис няма написано, че Аспарух е създал нова държава, просто, защото тя си е съществувала много преди това.

Много безумия прочетох тук, интересувайте се бе, четете, нали затова сте ходили на училище. Но най-голямото и светотатско безумие е, че сме пишели и четяли на славянска азбука. Да се смееш ли, да плачеш ли. Азбуката е написана за един от най-разпространените диалекти в България. И това е била най-великата политическа мисия и заслуга на цар Борис, защото благодарение на него, на Кирил и Методий, на разпространението на нашата българска азбука, словото, знанието и образованието на български език, България я има и днес.

# 104
Това понятие "славяни" съществува едва от средата на 18 век някъде. Никога преди не е съществувало. И няма нито една от така наречените от вас "славянски" държави, създадена от славяни. Всички тези държави са създадени от хора със съвсем други народни принадлежности.

Общи условия

Активация на акаунт