Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 267
  • 399
  •   1
Отговори
# 15

Да, все повече надига глава теорията, че отникъде не сме придошли, просто защото винаги сме си били тук.
Между другото, какво стана с откритието, че съвременните българи генетично са по-близо до траките, отколкото до славяните и азиатците?  Thinking

# 16
Май повече се доближаваме до румънците, какъвто и  да е техния произход.
Същият като нашия.  Wink
Генофондът ни не е много славянски, това е ясно и без днк изследвания. Достатъчно е да ни погледнеш.  Grinning
Но славянската жилка все пак е доста силна, защото каквото и да си говорим, си го говорим на славянски език.

Виждала съм малки селца с типично славянско население. В Родопите.
Освен прабългарите (няколко клона в различни части на сегашната ни територия) имаме привнесена кръв от кумани, печенези, татари, повечко тракийска... Но малкото славянско отдавна се е изгубило.
В Родопите, предимно в помашките села. Тъй като са се женели дълго време помежду си и кръвта им има по-малко външни примеси.
А специално печенегите са подценявани като участници във формирането на българския генотип. Тяхното нашествие е било доста масово и има теории, че шопите, например, имат голям процент печенежка кръв.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 08:41 от Анонимен

# 17
Аз съм славянка, вие се пишете и чувствайте квито искате.

# 18
  • На земята, която е всъщност звезда.
Същият като нашия.  WinkГенофондът ни не е много славянски, това е ясно и без днк изследвания. Достатъчно е да ни погледнеш.  Grinning
Но славянската жилка все пак е доста силна, защото каквото и да си говорим, си го говорим на славянски език.

Освен прабългарите (няколко клона в различни части на сегашната ни територия) имаме привнесена кръв от кумани, печенези, татари, повечко тракийска... Но малкото славянско отдавна се е изгубило.
В Родопите, предимно в помашките села. Тъй като са се женели дълго време помежду си и кръвта им има по-малко външни примеси.
А специално печенегите са подценявани като участници във формирането на българския генотип. Тяхното нашествие е било доста масово и има теории, че шопите, например, имат голям процент печенежка кръв.

В Уикипедията при тях намесват даки и готи, така че май сме различни. newsm78

# 19
Още повече, че славяните са били руси, синеоки, сиреч рецесивен фактор, могат ли да устоят доминантния расовия варварин?! Претопили сме ги за нула време

Да, да, изобщо даже не се претопяват тъй лесно... Моят доминантен расов варварски облик се предаде безславно и избяга с писък пред яркото славянско мъжество, и ме остави да разхождам две толкоз скандинавски славянчета, че съм кат една наемна Хуанита край тях  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:01 от crazy chick

# 20
Още повече, че славяните са били руси, синеоки, сиреч рецесивен фактор, могат ли да устоят доминантния расовия варварин?! Претопили сме ги за нула време

Да, да, изобщо даже не се претопяват тъй лесно... Моят доминантен расов варварски облик се предаде безславно и избяга с писък пред яркото славянско мъжество и ме остави да разхождам две толкоз скандинавски славянчета, че съм кат една наемна Хуанита край тях  Crossing Arms

Mr. Green oh be, Хуанита:)))

# 21
Цитат
Но първо предстои експедиция до Иран. Лекарят в групата смята своята част за най-важна.... допълва д-р Славян Стоилов.

с това първо име... горкия  Laughing

# 22
Да, да, изобщо даже не се претопяват тъй лесно... Моят доминантен расов варварски облик се предаде безславно и избяга с писък пред яркото славянско мъжество и ме остави да разхождам две толкоз скандинавски славянчета, че съм кат една наемна Хуанита край тях  Crossing Arms

Хаха  Grinning е, значи не съм само аз  Mr. Green

# 23
Същият като нашия.  WinkГенофондът ни не е много славянски, това е ясно и без днк изследвания. Достатъчно е да ни погледнеш.  Grinning

В Уикипедията при тях намесват даки и готи, така че май сме различни. newsm78
Мда...намесват сигурно и кръвта на римските легионери...
Каквото е минало през земите на Румъния е минало и оттук. Славяните, за да дойдат до България първо са залели Румъния. А даките са родствени на траките. Отделно Влашко е било векове наред част от българската държава. Както и да е де, ние си приличаме доста с румънците, очевидно сме близки. Пък и доколкото знам и техният език до преди два-три века е имал доста повече славянски вид.

# 24
Цитат
Но първо предстои експедиция до Иран. Лекарят в групата смята своята част за най-важна.... допълва д-р Славян Стоилов.

с това първо име... горкия  Laughing

Ха ха, да. И тръгнал доктор Славян да доказва, че не е славянин.  Laughing

Ето един забавен коментар под статията . Кажете пък, че не е вярно :

"Ние българите сме някаква мешавица. Като гледам поляците и руснаците почти всички са свелооки, високи стройни, явно ние не сме славяни. Ние пък сме по-ниски и по-окосмени, но за това пък по красиви!"
 Laughing

# 25
Хаха  Grinning е, значи не съм само аз

А така. Да дойдат после и да ми разправят, че не сме били славяни - коварно се прикриват те, мамицата им бледна, и разпространяват подвеждащи слухове за рецесии, доминанти и други сложни неща...  tooth

# 26

Ето един забавен коментар под статията . Кажете пък, че не е вярно :

"Ние българите сме някаква мешавица. Като гледам поляците и руснаците почти всички са свелооки, високи стройни, явно ние не сме славяни. Ние пък сме по-ниски и по-окосмени, но за това пък по красиви!"
 Laughing

хахаха  Mr. Green ми как... космати черни и ниски - красота; моя мъж все го мислят за иранец/персиец - един грозен такъв с много косми, ето защо било

# 27
Като студентка бях попаднала на едно доста интересно четиво в българско научно списание от 1940 г. Там се публикуваха изводите от съвместно италианско-българско проучване. Доказваше се със сравнения на чела, носове и брадички, на шефици и т.н., че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty

# 28
Като студентка бях попаднала на едно доста интересно четиво в българско научно списание от 1940 г. Там се публикуваха изводите от съвместно италианско-българско проучване. Доказваше се със сравнения на чела, носове и брадички, на шефици и т.н., че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty

Ами ние сме си средиземноморски тип, така е. В чужбина няколко пъти са ме питали дали не съм италианка. Като им кажа, че съм от Балканския полуостров и се плесват по челото.... "ах, верно бе !" Laughing

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 15:22 от С О Н Я

# 29

Ами ние сме си средиземноморски тип, така е. В чужбина няколко пъти са ме питали дали не съм италианка. Като им кажа, че съм от балканския полуостров и се плесват по челото.... "ах, верно бе !" Laughing
Моля, моля, никъв средиземноморски тип не съм! Аз съм бела и дебела. Повече мязам на немкинче.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт