Кокоши трън

• 76 420
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Цяла година ме мъчи един, каквото не чух това не направих...не минаваше. Приятел на баща ми е пчелар и ми даде пчелен клей/восък. В продължение на седмица слагах малко парченце от клея върху кокошия трън и затварях с лепенка. Сменях го когато лепенката падне, и дори не разбрах как и кога е изчезнал болезнения трън. Желая успех на всички в борбата с тази напаст!
Точно с прополис махмахме на сина ми много голям кокоши трън на ръката.

# 16
  • Карлово/ Пловдив
Ако може,аз ще споделя една рецепта за премахване на брадавици и кокоши тръни.
Слагаш месо в оцет в което има нарязан лук - трябва да престои 24 4аса и после вечерно време го връзваш и така до сутринта и за няколко дни изчезва.Майка ми преди години ми прилага този метод когато бях дете и имах брадавици по ръцете и не се махаха с нищо.По-късно използвах този лек за кокоши трън и скоро след това нямаше и помен от него.
Дано нямате нищо против - за това,че изказах една народна рецепта.

# 17
Дано нямате нищо против - за това,че изказах една народна рецепта.
Разбира се, че не! Peace В нея няма нищо вредно или опасно, а щом и помага е добре дошла.

Онзи ден колега пък спомена друга домашна рецепта. Оцет и олио в равни количества(по една суп.лъжица, примерно) се смесват в някакво малко шишенце и с това се маже мястото колкото пъти на ден се сети човек. Хлапето обаче го няма почти по цял ден, така че остава някой от другите варианти.
Ако се отървем от тръна с помощта на някоя от тукашните рецепти, непременно ще разкажа.

# 18
Преди години имах по един кокоши трън на двете ходила. Махнах ги с налагане със смес от салицил и мас от гъска. Хубаво да се размекне кожата на водна баня, изрязва се колкото може и после в кратерчето се пълни със сместа. Слага се лепенка от горе.
Не са се появявали от тогава.

# 19
  • София
Слагаш месо в оцет в което има нарязан лук - трябва да престои 24 4аса и после вечерно време го връзваш и така до сутринта и за няколко дни изчезва.
Подобно съм правила - със счукан чесън и оцет. Не помня колко време престояват и в какви части са, много отдавна беше Simple Smile После се слага лепенка с изрязано място където е кокошия трън, намазва се, после се слага друга лепенка. За два-три дни изчезна. От многото мазила, които съм  пробвала това се оказа най-ефикасното  Peace

# 20
Пробвала съм какво ли не, но когато сложа по-тесни обувки отново се появява  Sad

# 21
Моята рецепта е сол и оцет на едно памуче, отгоре лепенка,сутрин и вечер, за максимум седмица се унищожава Peace

# 22
Моята рецепта е сол и оцет на едно памуче, отгоре лепенка,сутрин и вечер, за максимум седмица се унищожава Peace
ще пробвам

# 23
  • при него
Когато бях 7-8 клас, значи преди около 16-17 години, имах на едната пета много кокоши тръни. Първо беше един, после се размножиха, Стигнах до там, че не можех да стоя повече от 5 минути права. Изчезнаха след като 2 пъти ходих, за да ми ги горят с течен азот. Тогава имаше на Витошка един голям козметичен център, на 2-ия етаж, точно над един голям фризьорски салон. Сега не знам дали още го има. Помня, че първият път болеше много, вторият път беше съвсем поносимо. Изчезнаха още тогава и повече не са се появявали. Така че, на който  не му помогнат домашните рецепти, може да пробва с медински метод.  Hug

# 24
  • гр. Шумен
Здравейте мили дами, отдавна съм регистрирана тук, но за първи път пиша Simple Smile
От 30 години се боря с тези кокоши тръни. Имам на крачката 6 броя. Преди години, когато бях малка баща ми махна единия с бръснарско ножче /изряза го от дъно/ , но се появи пак.  Така те си растяха през годините и бяха станали с дебелина около 10см. Опитвла съм рецептата със салицил, действа, но не може точно да се прецени мястото / докато спиш лимон, или каквото там сложиш се мести и засяга тънка кожа, обелва се и трябва почивка, за да зарастне обееното и да се сложи пак салицил/.
Преди около 2 години открих лосиона за мазоли и кокоши тръни на д-р Шол, а след това и този на Гала /Македонския/. И двата са ефикасни, но на Гала е наполовина по-евтин.
За около година с лосиона на Гала краката ми вече изглеждат почти нормално, но изчезна от пазара....
Надявам се да съм била полезна на някого Simple Smile
А, и да ви кажа, да не очаквате бързи резултати. Мазах всяка вечер в продължение на две години, с малки прекъсвания, докато стигна до нормално ходене /все пак си имах няколко, и отглеждани с години/ Grinning

Моля, ако някой знае къде може да се намери този лосион на Гала да сподели, за да мога да завърша започнатото.
Благодаря!

# 25
Всички продукти на пазара за лечение на този проблем са на една и съща основа, а именно -салицилова киселина.

# 26
Ами хора, с кокошия трън на палеца на сина ми нищо не става Confused Мазахме с какво ли не, вече стана пирамидално образувание и го боли все повече. На 30-ти ще го режат, няма какво да се направи повече, защото определено се разрасна, вместо да се свие с тези мазания... Sad

# 27
Бижу, само един ли е кокошия трън?
Разгледай добре стъпалото, ако откриеш друг, дори да е малък, опитай да третираш него.
И тук като при брадавиците е необходимо да се третират първите (майката), дори и те да не създават проблем. На това именно, аз отдавам действието на различните медикаменти. Зависи кой по ред кокоши трън атакуваш.

# 28
Ами хора, с кокошия трън на палеца на сина ми нищо не става Confused Мазахме с какво ли не, вече стана пирамидално образувание и го боли все повече. На 30-ти ще го режат, няма какво да се направи повече, защото определено се разрасна, вместо да се свие с тези мазания... Sad
Опитахте ли с течен азот - това си е чисто медицински метод. На моя син му изчезнаха от него. На мен самата са ми изрязвали на стъпалото. Корените му са много дълбоки, много е болезнено, имах шев около 2.5 см,  ходих няколко пъти на превръзки. Освен това мисля, че ако не се изреже изцяло корена, може пак да си порасне. Бих го препоръчала само като краен вариант, а пък за дете въобще не бих го препоръчала.

# 29
  • 1st floor
Аз прилагам лимонтузото в момента върху крака на детето. Ама май ме е страх много да изрязвам - как преценявате докъде и колко да режете.  newsm78 И с какво го изрязвате - аз режа с нокторезачка, ама не хваща добре на вътре, като го стисна да изскочи пък я боли...Давайте съвети. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт