Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 41 005
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Не знам как бебе може да бъде прехранено, защото то обикновено повръща храната, която му е дошла в повече. А принудителното спиране на кърменето няма нищо общо с наднорменото тегло. Тогава в съседния подфорум всички бебета трябва да са свръхдебели.

Не смятам, че темата е за това, да показваме кой колко знае. Споделих случка, която е странна за мен, как майка имаща кърма, по съвет спря да кърми и даваше АМ, защото въпросната кърма не засища за повече от 2 часа примерно. Да, бебето беше наистина доста прехранено. То ако не можеше да се прехрани бебе, нямаше да има и 6-7 годишни с наднормено тегло. Виждала съм и дете на 2 години, което само от земята не може да стане, защото му тежат килограмите, колкото и странно да е това.
Ако просто ти се заяжда не е тук мястото - пиши на ЛС.

# 661
Не се заяждам, а ти казвам, че не си права. А че е абсурдно да се слуша човек без деца е вярно, съгласна съм

# 662
и аз да се включа  Grinning. Бебенце когато беше на около 3-4 месеца и си наддаваше доста добре само на кърма, невероятната ни педиатърка каза: "бебето е с наднормено тегло и трябва да й се ограничи храненето", на въпроса ми как? отговора беше - "ами давайте й да яде не повече от 15 минути"
Така, много интересно ми стана, как изключително кърмено бебе може да е с наднормено тегло и още по интересно ми беше как да "обясня" на бебето да яде само 15 минути?!  #Crazy Въобще ...абе незнам какво да кажа просто нямам думи Thinking

# 663
като сте подхванали темата за кърмаче и наднормено тегло да ви кажа един случай от нашата отчетна по месеци.

кърми си мацката детето и не дохранва с АМ.тя си харесва кърменето,има си кърма и си го кърми.то се храни 5 пъти на ден,с един месец по-малко е от мойто бебе и е мисля минало вече 9 кила.това е много наднормено тегло! тя дори жената се чудеше какво е това чудо,а и ние-съфорумките се чудехме и сме я питали какво яде тя и много други въпроси,за да видим от къде идва това нещо.е детето яде по-рядко от мойто (мойто до трети месец си сучеше по 10-ина пъти,до четвърти около 8 пъти и сега гледам май е съкратило едно,две хранения),не се буха с допълнителни калорий като каши,АМ и т.н. но е дебело. е от къде идва това? кърмата и е много маслена ли?

# 664
като сте подхванали темата за кърмаче и наднормено тегло да ви кажа един случай от нашата отчетна по месеци.

кърми си мацката детето и не дохранва с АМ.тя си харесва кърменето,има си кърма и си го кърми.то се храни 5 пъти на ден,с един месец по-малко е от мойто бебе и е мисля минало вече 9 кила.това е много наднормено тегло! тя дори жената се чудеше какво е това чудо,а и ние-съфорумките се чудехме и сме я питали какво яде тя и много други въпроси,за да видим от къде идва това нещо.е детето яде по-рядко от мойто (мойто до трети месец си сучеше по 10-ина пъти,до четвърти около 8 пъти и сега гледам май е съкратило едно,две хранения),не се буха с допълнителни калорий като каши,АМ и т.н. но е дебело. е от къде идва това? кърмата и е много маслена ли?
Да не е родено по-голямо детенцето?

# 665
Ген, метаболизъм.....
№1 изяждаше несметни количества каша на ден, но на една година беше 8,250. Роди се 3200 гр.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 16:07 от Гос`жа Мафани

# 666
Не съм абсолютно сигурна дали е за тук, но като подхванахте темата за неродили...

Едно 18 годишно момиче от родата ми каза, че мамолога й е казал, че няма да може да кърми, понеже няма зърна. Като я попитах какво разбира тя под няма зърна и разбрах, че става дума за вдлъбнати зърна. Е как така мамолога е заключил, че тя няма да оже да кърми не разбрах ама ми стана смешно колко категорично ме отряза, когато й казах: "един ден когато родиш и кърмиш..."

# 667

е да..малко по-голямо е родено-4200 мисля беше.моето е родено 3500гр....но пак ми се вижда малко множко.иначе първото и дете е слабо,тя е слаба,бащата също....може и малкото д аотслабне после,ама въпроса е защо сега и от какво надава,но наистина има много фактори.

Гос`жа Мафани ами май това е обяснението-генетика.

то и моето не е умряло от глад де.сигурно сме близо 8 кила вече (не съм го мерила от почти един месец,но последно беше 7200гр).надявам се да не си остане топчесто,но предполагам няма,ако е вярно твърдението,че от кърма неможе да се надебелее "фатално"

# 668

е да..малко по-голямо е родено-4200 мисля беше.моето е родено 3500гр....но пак ми се вижда малко множко.иначе първото и дете е слабо,тя е слаба,бащата също....може и малкото д аотслабне после,ама въпроса е защо сега и от какво надава,но наистина има много фактори.

Малкия се роди 3420, 53 см... Беше като червейче. След 3 месеца всички му щипеха дебелите бузки, аз се бях стреснала какво се случва. беше наддал с над 3 кг. Т.е. за два месеца си беше удвоил теглото и така... Баща ми се базикаше, че той ще е първото дете в историята със стрии на бузите Simple Smile Е сега спря да наддава като бройлерче и си е с що-годе нормални кг.
Според мен той наддаваше повече, защото аз бях по-спокойна относно кърменето и не се стрясирах постоянно "има ли, няма ли кърма..."

# 669
Не съм абсолютно сигурна дали е за тук, но като подхванахте темата за неродили...

Едно 18 годишно момиче от родата ми каза, че мамолога й е казал, че няма да може да кърми, понеже няма зърна. Като я попитах какво разбира тя под няма зърна и разбрах, че става дума за вдлъбнати зърна. Е как така мамолога е заключил, че тя няма да оже да кърми не разбрах ама ми стана смешно колко категорично ме отряза, когато й казах: "един ден когато родиш и кърмиш..."

Ако не положи усилия, да, едва ли ще кърми.

# 670
Да, ще е по-трудно, но не и невъзможно. А когато "специалиста" й заявява категорично "Ти няма да можеш да кърмиш", как да знае че може, макар и с повече усилия?

# 671
Не ми се задълбава в тази тема, но причините, поради които този мамолог може да е казал това са много и се коренят в убедеността, че българките не кърмят, ако го правят то е за кратко и без да си дават много зор....и още и още...

Не зная има ли официална статистика, колко от българските бебета и деца поне до двегодишна възраст са кърмени, но моята лична такава показва плачевни резултати.

Малкото ми дете е на 17 месеца, около мен кърмят само две съфорумки и една майка от кварталната градинка.
А познати на възрастта на малкото мафанче- бол.
Голямото мафанче е набор 2004. Само едно дете се кърмеше повече от 3-5 месеца.
За останалите беше въпрос на престиж, да да дават АМ.

В заключение- моите наблюдения сочат, че кърмещите са мнозинство, но само във форума.

# 672
леле само да кажа,че бебето от моята отчетна е 9700 гр вече (на 20-ти е писала мацката). и е само на кърма,а е на няма 4 месеца още:)

# 673
Какво правите, бе, мацки! Ще взема да послушам свекървата и да спра да кърмя! Че тя и моята е 9 кила, но е на 8 месеца!  Shocked   Mr. Green

# 674
ние сме 10 кила и нещо и сме на 10 месеца почти  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт