Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 41 004
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
добра ни е ранЪта  Joy Joy Joy

# 676
Моя позната очаква дете след 4 месеца:

Аз: Мила, какво мислиш за кърменето. Смяташ ли да си кърмиш детето?
Тя: Ох не знам. Дано да имам кърма. Иначе що не. Ама то не се знае. Т'ва си е ген: майка ми е нямала, най вероятно и аз няма да имам. То т'ва се предава.
Друг случай от който се потресох ...ама зверски:

Срещам позната с количката и бебенцето си:
Те се спряха до мен, за да видят моето бебе и аз я попитах:
Аз: Здравейте, как сте? На колко станахте?
Тя: ами на 3 месеца.
Аз: Кърмите ли се още?
Тя:Ох, вече не, на АМ сме. newsm09 Weary
Аз: а защо? newsm12
Тя: Ами на консултацията педиатъра ми каза ЧЕ КЪРМАТА МИ НЕ Е ХРАНИТЕЛНА, ДЕТЕТО ВСЕ Е В НИСКИТЕ ГРАНИЦИ И ВСЕ КАЧВА ПО МАЛКО. та ми каза да спирам. И аз започнах да давам Ам.

Ей, хора вярвате ли ми като я чух, направо откачих.  newsm61 newsm61 newsm61Има интернет, има книги, има GOOGLE за бога. Дай Боже скоро младите майки да бъдат  малко по-информирани и запознати, и да пази Господ от такива педиатри. Много се отклоних, ама много се ядосвам.  smile3514 smile3514

много целувки от мен  bouquet
хубава нощ!

# 677

"Трябва да престанеш вече да кърмиш, защото както са казали хората: дебело бебе, слаба майка! А на теб и детето ти слабичко /!/ и ти си бая надебеляла!  Mr. Green"

Joy Joy Joy

# 678
А ти така усещаш ли като суче да дърпа? /Въпрос за 27 месечно кърмаче  rotfImbo/

# 679
А ти така усещаш ли като суче да дърпа? /Въпрос за 27 месечно кърмаче  rotfImbo/
оооооооооххххххххххх  hahaha  Joy седя и си се хилотя сама като луда  Crazy

# 680
#Shockedкъде смешно, къде трагично! за съжаление патят децата ни от цялата тази работа !   Thinking

# 681
Цитат
А ти така усещаш ли като суче да дърпа? /Въпрос за 27 месечно кърмаче 

Около мен никой не знае, че кърмя още. С изключение на семейството и на двама много близки семейни приятели. Дори педиатърката не знае, че още кърмя. Няма да лъжа, ако някой ме попита направо, но гледам да заобикалям този въпрос, защото не ми се занимава да се обяснявам.  А и никой не ме пита, явно никой не допуска, че не съм спряла.  Laughing
Свекърва ми след доста дискусии най-накрая се съгласи, че няма нищо страшно, ако продължавам да кърмя: "Ами то няма смисъл, но щом толкова държиш - кърми. Една-две капчици, колкото там са останали, давай ги на детето"  Отвърнах с лИбезна усмивка  Mr. Green и скоро не сме повдигали темата.

# 682
Апропо, за двете капчици- миналата седмица синковеца изкара вирус със повръщане- 2 дни не яде и не пи нищо, висеше залепен да суче, пишкаше нормално и повръщаще доста добро количество... Та бая големи капчици изсуква, явно Simple Smile

# 683
До сега около мен нямаше нищо особено по темата с абсурдните коментари, но ето нещо прясно - от преди 2-3 седмици, казано от далечна позната: "Спирай, спирай с това кърмене. Вече нищо полезно не й даваш. От какво я предпазваш? Тя не е бебе."  Simple Smile

# 684
оф пак ще споделя не мога да се сдържа

педиатърката- до кога мислиш да кърмиш, да ги направиш две кърмения на ден, никакво кърме вечер- давай му вода, тя кърмата ти не е хранителна вече нищо не му даваш(в същото време теглим и детето качило 500 гр за около 40 дни) давай му повече супи, попари- колко хранения заместихме – аз:николко и се кърмим и нощем през 2-3 часа  Joy Joy Joy - и през деня колкото пъти се сетим

седя гледа ме, гледа ме и ми вика- да тя връзката с майката е силна,но не му позволявай да те манипулира, може разбира се и свободен режим- добре де "Госпожа за какво ми наговорихте тези глупости"

и аз така ли да го възпитавам и контролирам като му спирам кърмата, е моя въпрос  ?

Кърмете момичета и хич да не ви дреми  Peace

# 685
Вижте на какъв цитат попаднах в съседния подфорум в темата за най-доброто АМ:Astravera, виждам, че много си набрала.  Но постовете ти нито помагат на niko11, нито пък са конкретно по темата.
И още малко спам от мен. Думи като на Астравера и една тема, където майки-кърмачки се надъхват и коментират некърмилите ми помогнаха реално да преодолея по-лесно факта, че не успях да кърмя. Който както иска да го разбира

# 686
Аз лично не виждам нищо абсурдно в този пост. Напротив, много е точен. Отговор е на неадекватно мнение, защото не е по темата на авторката.

# 687
Може би така ви изглежда, защото не сте прочели предишните постове, там астравера е писала, че не одобрява майки, които поради прищявки не са искали да кърмят и се дразни като види мънички бебета с шише а майката си пуши цигарата, както  и да е, ако не е по темата извинете! newsm78

# 688
Чета цялата тема от самото й начало. Темата е "Кое е добро АМ", а не пропагандиране на кърменето.

# 689
  • София
... давай му вода, тя кърмата ти не е хранителна
Ако кърмата е нехранителна, значи е "бистра водица". Защо да даваш вода тогава?   И ти не знаеш, а Mr. Green дано поне педиатърката знае.

Общи условия

Активация на акаунт