Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 40 969
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Вече съм споделяла нашият опит в Инфекциозно отделение,но ще се поворя. Само най-малкият не се обезводни (според изследванията на кръвта му) и кърмата беше единственото,което поемаше през устата и на повръщаше. Още при постъпването ни лекарят каза,че не се притеснява за него,защото суче. Сестрите бяха доста очудени предвид възрастта му (година и половина) ,какво ли биха казали сега ShockedНо никой не ни каза нещо отрицателно

# 706
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Е, хайде и аз да се включа благодарение на родата... ooooh!  Crazy
Бебето ми е само на кърма, съответно се храни на по-малки паузи, в следствие на което получавам коментар - ''Ми, то явно кърмата не ти е хранителна и той все е гладен!''  #Crazy
Но противно на всички очаквания за възрастта си бебока ми е 7 кица  Heart Eyes Mr. Green Звучи ли ви като гладно бебе?!  hahaha
Другият бисер...Хапнало си е порядъчно детето, и свекърва ми решава да го гушка, въпреки съвета ми да го остави да му мине,че му е тежко на коремчето...но кой ли те слуша...Съответно бебето започва да плаче и репликата е-'' Е, ама защо сега плаче детето?!Да не е гладно?Ми, то мама като дава само толкова...''  smile3511 

# 707
  • София, св. Троица
Е, хайде и аз да се включа благодарение на родата... ooooh!  Crazy
Бебето ми е само на кърма, съответно се храни на по-малки паузи, в следствие на което получавам коментар - ''Ми, то явно кърмата не ти е хранителна и той все е гладен!''  #Crazy
Но противно на всички очаквания за възрастта си бебока ми е 7 кица  Heart Eyes Mr. Green Звучи ли ви като гладно бебе?!  hahaha
Другият бисер...Хапнало си е порядъчно детето, и свекърва ми решава да го гушка, въпреки съвета ми да го остави да му мине,че му е тежко на коремчето...но кой ли те слуша...Съответно бебето започва да плаче и репликата е-'' Е, ама защо сега плаче детето?!Да не е гладно?Ми, то мама като дава само толкова...''  smile3511 
Това ми напомня защо бях забранила пред мен да се говори за кърмене, кърма, хранене и наддаване на кила. Като го прочетох това последното направо се вбесих и изтръпнах от нерви #Cussing out

# 708
Aidin,  newsm10 напълно си права!
 Аз вече като чуя някоя реплика и  направо казвам на висок глас -''Ще се направя, че не съм не чула..'' Crossing Arms Whistling Иначе ще влезем в една безсмислена полемика и ще си скъсам нервите... То, човек търпи търпи,ама накрая  всички ''доброжелатели'' ги изпращам наум с този жест  smile3534 smile3515  hahaha

# 709
  • София, св. Троица
 newsm10
Само така..тъкмо им затвриш устата за едно, пък се започва сдруго"Кога ще го захранваш това дете, толкова ли нямаш пари да му купуваш пюрета, виж хората какви хубави сокчета са направили" и "Стига с това кърмене, момче е"Simple Smile))
 Тъй че от рано трябва да има дисциплина в къщи smile3513

# 710
  • последна надежда
Ааа не, не съм съгласна!
Отлагаме захранването от мързел. Мързи ни да правим сокчета, варим чайчета и преваряваме водичка. После ни мързи и едно картофче с масълце да забъркаме.  Подаваме цицата пак от мързел, та и лежиме докато кърмиме  Naughty.
Това е според майка ми. Тя навремето ме е кърмила 40 дни, защото не е била мързелива като мен.

Малкият ми син е на 9м. Скоро беше болен и кара само на кърма няколко дни. Дежурната педиатърка ни похвали. Била спокойна, че няма да се обезводни щом е кърмаче.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:06 от iveeeta

# 711
iveeeta, браво ,че малкият юнак е добре и е оздравял бързичко  Hug , а относно коментрите  ignore2
Аз дори скоро бях чела във форума мнение на майка цитирано от таткото, според която майките кърмели защото финансово им било непосилно да си позволят АМ.  #Crazy   smile3555
Aidin, последният път като ги изпратих с този жест  smile3513 ми се сърдиха цял месец  smile3532 нооооо имаше ефект  smile3521 Сега е супер!

# 712
newsm10
 "Стига с това кърмене, момче е"Simple Smile))

Joy Joy Joy

нямам аз такива дразнители все още,а може и да няма,но чета да се смея:)
а това пък с майките,които нямат пари за АМ и затова кърмят е направо....."незнам какво",както казват в една италианска реклама на сирене.простотията на простотиите.

# 713
Говоря по телефона със сестра ми докато кърмя малкия,тя го чува да преглъща и пита какво прави ,аз отговарям хапва.Отговора беше стига вече той да не е бебе ! Shockedна цели 9 месеца е .
Отговорих че и в голямото междучасие ако трябва  ще ходя.Тя ми заяви че съм луда,аз и казах че ще говорим когато живот и здраве има свое.
А и това че е момче съм го чувала ,ама се правя че не говорят на мен.

# 714
преди да забременея сериозно се бях отвратила от кърменето покрай братовчедка ми - тя кърми 2рото си синче докато навърши 4 годинки и половина, което е добре от здравна гледна точка за него, но от нея съм слушала колко и е болезнено и че малкия постоянно докато яде иска да си играе със зърното на другата и гърда и настина в главата ми се беше запечатал този образ и само за това не си се представях да кърмя ... сега си имам свое бебче и даже не се бях замисляла за друга алтернатива освен кърмене (въпреки, че сега сме на комбинирано, но това е друга тема) ... та по въпроса - малкия като беше на 2/3 седмици едната ми леля (която само отбелязвам, че е стара мома) ми се тросна " ти на това дете защо не му даваш вода, то да не ти е овца, само на овцете не им се дава вода докато сучат, ще го обезводниш'', че ми беше станало много смешно Grinning моето агънце едва от около 10тина дни пие водичка, а е вече на 19 седмици и признаци на обезводняване не дава Simple Smile
Ама пък сега моята баба ми е адски ядосана, че  сме комбинирано (кърмене и АМ) хранене, но това също е друга тема.
Иначе и аз имам много познати, които твърдят, че или изобщо не са имали кърма (където се има предвид първите дни след раждането), или пък, че след 2ри/3ти месец вече не им била останала кърма.

# 715
още едно пост-че, че забравих ... моята свекърва пък като беше при нас 2 седмици, малкия като се беше родил и се случвахме да останем сами вкъщи 2те с бебко, все ми викаше след кърмене "иди си легни, той като почне да плаче аз ще те събудя", а аз както ми се спеше заспивах моментално и се събуждах 4/5 часа по късно, а тя го взела във хола с кошчето и го разнася на ръце, а то милото реве гладно, не е спало през това време и криииивоо. Питам я защо не ме е събудила, а тя то не било полезно така да се яде на всеки час и малкия бил много дебел (той качваше по над 500 грама седмично в началото) нямало да му се отрази зле малко гладуване и по-рядко хранене. Единственият резултат беше, че на мен на 2 пъти ми се запушваха каналите, което от своя страна ми докара адски болки ... да не говорим, че ми преваряше буквално всеки плод, който купех, че пресните плодове не били полезни за кърмата ми ... а бананите ми ги хвърляше директно, че в краищата на бананите се въдели червеи и чрез кърмата си щяла съм да предам глисти на Криси ...

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 23:18 от evkovalska

# 716
evkovalska, поста ти направо ме разби  #Crazy 
Как издържаш, бре жена ?! smile3511

# 717
evkovalska, поста ти направо ме разби  #Crazy 
Как издържаш, бре жена ?! smile3511

Grinning a жената беше тук за 2 седмици, 2ри път грешката да я каним няма да се повтори :Д

# 718
... а бананите ми ги хвърляше директно, че в краищата на бананите се въдели червеи и чрез кърмата си щяла съм да предам глисти на Криси ...
Бисер, бисеееееер  Joy

# 719
... а бананите ми ги хвърляше директно, че в краищата на бананите се въдели червеи и чрез кърмата си щяла съм да предам глисти на Криси ...
Тъкмо докато си провират път към устата му ще ти прочистят профилактично каналите hahaha
Ама и ти си попаднала на свекърва - разбирачка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт